Trambolin ile zayıflama

Teşekkür ederim canım. valla ben günde 10 dk yapıyorum. oda bana yetiyo açıkcası fazlasından sıkılıyorum zaten. bide son 2 haftadır hiç yapmadım şehir dışındaydım yanımda değildi trambolinim bide hastalandım halada hastayım (adet + grip) :KK43: ama 7 şubattan beri yediklerime dikkat ediyorum.yani toplasanız 6-7 haftada verdim bu kiloyu ben. ama bu işin en önemli yanı istikrar pes etmemek yoksa olmuyo ben hem 19 aylık oğluma bakıyorum hem ev hanımıyım hem dersaneye gidiyorum kpss için evde ders çalıyorum ve bunların arasında kiloda vermeye çalışıyorum bu nedenle az ama benim için ii giden bi kilo olduğunu düşünüyorum. inş. daha iyileri olur hepimiz için.:nazar:

gayet iyi valla.bu arada geçmiş olsun.ne kadar yoğun olsak ta düzenli olarak spor adına bir şey yapmayınca verilmiyo.10 dk olsun ama her gün olsun.ben dün iki seferde toplasan 18-20 yaptım.birazdan bi 1o dk yapmayı düşünüyorum.bugün yorgundum okuldan gelince yapamadım.inşallah bende senin gibi kilo veririrm:KK9:

slm kızlar şimdi 15 dk trambolin egzersizi yaptım.su içinde kaldım.ya benim trambolin çok gıcırdamaya başladı.aynı çocukluğumuzdaki yaylı divanlardan ses çıkardı ya o gibi:)aşağıya ses gidiyordur muhtemelen of bi fikri olan var mı yağlamayı deneyen oldumu

gayet iyi valla.bu arada geçmiş olsun.ne kadar yoğun olsak ta düzenli olarak spor adına bir şey yapmayınca verilmiyo.10 dk olsun ama her gün olsun.ben dün iki seferde toplasan 18-20 yaptım.birazdan bi 1o dk yapmayı düşünüyorum.bugün yorgundum okuldan gelince yapamadım.inşallah bende senin gibi kilo veririrm:KK9:

teşekkür ederim canım. evet katılıyorum sana 10 dk olsun hergün olsun.buarada senin trambolininde Delta 102cm olandan galiba benimkide aynı ve acayipgıcırdıyo ayrıca ortasıda çökmeyeme başladı yani sertliği azaldı orta kumaşının.ben yağlamayı düşündüm ama evin içine özellikle halılarıma içinde kalan yağ damlar diye çok korktum boşverdim. alt katada ses illaki gidiyodur bunuda şöyle çözdüm benim karşı dairemle salonlarımız bitişik yatak odasıylada diğer dairenin salonu bitişik bende 3evide rahatsız etmemek için antrede zıplıyorum orada kimse oturmuyo ve ortak alan ses direk rahatsız etmiyo diye düşünüyorum bu zamana kadarda şikayet gelmedi ayrıca .

Selam kizlar bende trambolinle zayiflamak isteyenlerdenim uzun zamandir elimde ama bi turlu duzenli yapamiyordum. bugun karar verdim ve basladim ama ben oyle birak yarim saat yapmayi 10 dakika bile yapamiyorum. en fazla 3 dakika yapabiliyorum. uzun zamandir yapanlar sizdemi ilk zamanlar boyleydiniz yoksa bende mi var sorun:KK43:

teşekkür ederim canım. evet katılıyorum sana 10 dk olsun hergün olsun.buarada senin trambolininde Delta 102cm olandan galiba benimkide aynı ve acayipgıcırdıyo ayrıca ortasıda çökmeyeme başladı yani sertliği azaldı orta kumaşının.ben yağlamayı düşündüm ama evin içine özellikle halılarıma içinde kalan yağ damlar diye çok korktum boşverdim. alt katada ses illaki gidiyodur bunuda şöyle çözdüm benim karşı dairemle salonlarımız bitişik yatak odasıylada diğer dairenin salonu bitişik bende 3evide rahatsız etmemek için antrede zıplıyorum orada kimse oturmuyo ve ortak alan ses direk rahatsız etmiyo diye düşünüyorum bu zamana kadarda şikayet gelmedi ayrıca .

evet benimkide delta ve acayip gıcırdıyo:)ben mecburen salonun ortasında yapıyom evim küçük maalesef

selam kızlar 2 gündür evde değildim giremedim.sanırım kimse girmemiş.yarından itibaren lütfen girip buraya yazalım destek olalım birbirimize ne dersiniz

merhabaa benimde geldi trambolinim 1 kilo vermişim 1 haftada yediklerime dikkat etmeyerek ama ve sabahta 1 saat yürüyerek vermişim:KK53:dikkat etmeyerek derken akşam 6 dan sonra bişey yemedim.sabah kahvaltımı ama süper yapıyordum.şimdi dikkat ediyorum bakalım neler olacak.trambolinle günde 10-15 dakika videolar açarak yapıyorum genellikle.çünkü kendi başıma hep aynı hareketi yapıyorum:21:çok terliyorum gerçekten 1 saat yürüyüşle attığım teri 15 dakikada trambolinde atıyorum.yememe dikkat ederek bakalım ne gibi değişikler yaşayacağız..:KK4:

selam kızlar 15 dk trambolin egzersizi yaptım.çok şükür oğlum erken yattı da rahat rahat yapabildim.havalar ısınsa da sabahlarıda yürüyüş yapsam.koşu bandım var ama sabah sabah alt komşuyu rahatsız etmek olmaz.akşamları da 15 dk trambolini zor yapıyorum.oğlum pek müsade etmiyor.benimle yürümek ve zıplamak istiyo o zamanda ben ritimli yapamıyom .böyle idare ediyoz işte.yakında adet olcam heralde davuldan halliceyim valla:)neyse iyi akşamlar

Merhaba kızlar. Ben de aranıza yeni katıldım, bu trambolin egzersizine de bugün başladım ve yorum yazmak için hemen üye oldum.

Aslında bir haftadır aklıma geldikçe ip atlıyordum ancak bacaklarım ve eklemlerim çok ağrıdığından düzenli atlayamadım, bıraktım, çünkü artık yürüyemez hale gelmiştim resmen :KK43: Ben de buradaki yorumları da görünce trambolin aldım sonunda :KK34: Bugün geldi marksı Delta, 102 cm 40” tahminimden epey büyük çıktı. Daha büyüklerini hiç almayın derim, evde egzersiz için hangi boyun uygun olduğunu araştırarak almıştım zaten, bu epey büyük bir şey. Bu markayı hizlialda oldukça uygun fiyata buldum. Kargoyla beraber ortalama 90 tuttu, hemen ertesi gün de geldi neyse ki :KK76:

Ancak benimki de çok gıcırdıyordu, onu da yağlayarak çözdüm :KK34: ama yayların kendisini değil, yayların gövdeye geçtiği delikleri, yani yayların halka biçimindeki ana gövdeyle bağlantı yerlerini yağlı bir pamukla güzelce sildim, bu deliklerin içini yağla bir güzel sıvadım. Ama bu delikli kısım benimkinde, üzerindeki lastikli korumanın altında kalıyor. Trambolini hiç çevirmeden bu lastikli kumaşı sıyırarak bu yayların bağlantı yerlerini siz de kolayca yağlayabilirsiniz. Herhangi bir sıvı yağ ve pamuk ya da kulak temizleme çubuğu işinizi görür. Ama benimki ilk yağlamamda düzelmedi, ikincide anca geçti, siz de elinizi korkak alıştırmayın bol bol yağlayın derim, yoksa o sesten komşular gerçekten rahatsız olabilir.

Gelelim egzersize... Benim bir 6-7 kilo fazlam var. Boyum 1.69 kilom da süredir 60 :26: Aslında geçen yıl sigarayı bırakana kadar 52-54 kg arasında değişiyordu hep kilom, halimden çok memnundum, ama bu sürede baya kilo aldım, ikişer ikişer arta arta 60'ı da gördüm sonunda. 4-5 kilo versem birazcık da sıkılaşsam bana yeter. Ömrümde uzun süre egzersiz ve diyet yapmışlığım da yoktur, yani sporda motivasyonum çok kötü. Ne yoga, ne pilates, devam edemiyorum, sıkılıyorum hemen. Bu yüzden trambolinden çok umutluyum çünkü gerçekten eğlenceli :KK52:

Egzersizi önce youtube’daki videolarla yapayım dedim ancak 5 dakikada onlarla da sıkıldım :26: Ben de izleyip hareketleri aşağı yukarı öğrenip, müzikle kendi başıma çalıştım. Arada kafama göre de zıplayarak :KK1: Tam 45 dakika aralıksız çalışmışım :KK70: Dans eder gibi, çok zevkli, müzik de çok işe yarıyor, öncesi ve sonrası toplamda 15 dakika ısınma ve soğuma ile birlikte 1 saat nasıl geçti anlamadım. Her gün bu kadar çalışabilir miyim bilmem ama her gün en az yarım saat zıplamayı başaracağımı düşünüyorum. Zaten bu eklemleri de hiç zorlamıyor, müzik de çok çok motive ediyor. Oysa ipi en fazla 5 dakika atlayabiliyordum :44:

Neyse uzun oldu ama son bir şey daha, bence de sık sık durumumuzu yazarak birbirimizi motive edelim. Spor motivasyon istiyor, trambolin eğlenceli de olsa istiyor. Motivasyonunuz artsın diye sık sık internette zıplamanın faydalarını tekrar tekrar okuyun derim, bende işe yarıyor :KK1:

Şimdilik benden bu kadar.... İnşallah herkes zıplaya zıplaya ideal kilosuna kavuşur :KK52:

Selam kizlar bende trambolinle zayiflamak isteyenlerdenim uzun zamandir elimde ama bi turlu duzenli yapamiyordum. bugun karar verdim ve basladim ama ben oyle birak yarim saat yapmayi 10 dakika bile yapamiyorum. en fazla 3 dakika yapabiliyorum. uzun zamandir yapanlar sizdemi ilk zamanlar boyleydiniz yoksa bende mi var sorun:KK43:

Yavaş yavaş o süre artar ama bence motivasyon da çok önemli.. Sevdiğin bir müzikle aerobik yapar ve dans eder gibi kafana göre zıplayarak başla derim. Kasma kendini, görev ya da hatta spor gibi bile görme bu işi. Dans edip stres atacağını düşün. Bu süre senin kendine ayırdığın rahatlama zamanı olsun. Sevdiğin tarzda hareketli bir müzikle, mümkünse kulağında son ses zıpla :KK76: ama dengene dikkat et, sakatlama kendini, alışıp dengenden emin olana kadar küçük küçük zıpla. Zamanla twist gibi hareketleri kendince dans eder gibi aerobikle karışık yaparsın :KK34:

Biraz motivasyonla inan ki çok eğlenceli :KK66: o 3 dakika yavaş yavaş da artar merak etme :KK34:

selam kızlar bugünkü 15 dklık zıplamamı da yaptım.bende kafama göre zıplayıp dans edip hareketler yapıyorum.zey-tin arkadaşım ilk seferde 45 dk zıplayabilmene çok şaşırdım açıkçası.tebrik ederim.valla ben 15 dk zor dayanıyorum.birde zıplarken dinlediğin hareketli müzikleri yazabilirmisin şöyle çooook hareketli coşturcak.bu arada trambolinimiz aynı ve aynı siteden almışız bende yağlıyım bakalım işe yarıyacakmı.aşağıya ses gitcek diye kasılıyorum açıkçası

selam kızlar bugünkü 15 dklık zıplamamı da yaptım.bende kafama göre zıplayıp dans edip hareketler yapıyorum.zey-tin arkadaşım ilk seferde 45 dk zıplayabilmene çok şaşırdım açıkçası.tebrik ederim.valla ben 15 dk zor dayanıyorum.birde zıplarken dinlediğin hareketli müzikleri yazabilirmisin şöyle çooook hareketli coşturcak.bu arada trambolinimiz aynı ve aynı siteden almışız bende yağlıyım bakalım işe yarıyacakmı.aşağıya ses gitcek diye kasılıyorum açıkçası

:) Benim 45 dakikanın nedeni sanırım 1 haftadır 5er dakikadan günde 3 defa ip atlamış olmak... Sert zeminde hem resmen bacaklarım kopacak gibi ağrıyordu hem de deli gibi ter döküyordum. iki gündür ipi falan bırakmıştım, ondan sonra trambolinde kuş gibi hafif hissettim kendimi :KK52::KK52: Ama yalan olmasın yarım saatten sonra gözüm saatte 45 dakikaya tamamladım, kendimi motive ede ede.. çünkü hem kilo hem selülit durumum vahim :26: yaza kadar incelmeyi koydum kafama bakalım :) bir de ben diyet yapamıyorum. Önceden lise yıllarımda 55 kiloyken kompleks edinip diyet yapıp gerçekten fea şekilde dikkat etmeme rağmen 1-2 kilo vermiş, diyetten sonra doğru dürüst birşey yemesem de 5 kilo almıştım :) metabolizmam fena yavaşlıyor diyette benim. sonra üniversite sınavı falan kalmıştı üstümde kilolar... sonra neyseki üniversitede kendiliğimden vermiştim, yani diyetten korkuyorum :KK70: bu yüzden kendimi motive etmeye çalışıyorum hareket konusunda...

Müzik konusunda da youtube'a "exersise music" ya da "work out music" yazarsan baya hareketli birşeyler çıkıyor, hem de bir sürü 1er saatlik her biri... baya coşturacak hareketli şeyler ama açıkçası bu müzikler bende pek işe yaramadı ama seçenek çok fazla sen seveceğin birşeyler mutlaka bulursun bence, ben daha sonra "90's mega hit mix" diye bir videoya dek geldim, benim yaş da 30'dan azıcık fazla :KK1: o baya nostaji yaptı bende, o zamanlar beden derslerinde aerobik step vs çalıştırırdı hocamız bu şarkılarla, sanırım o nostaji işe yaradı :KK66: ama senin yaşın yeter mi ya da sende işe yarar mı unlar, sever misin, bilmiyorum tabi :KK66: Mesela ben türkçe müzik dinlemem aslında bunlar da pek tarzım değil ama aerobikte mecbur böyleleri işe yarıyor. Ama sen türkçe seviyorsan da ne olursa olsun içini kıpır kıpır etsin yeter, mutlaka sevdiğin hareketli şarkılarla çalış, kurcala biraz youtube'u derim :KK34:

Bir de o yağlama işini mutlaka dene bence de, apartmanda gacır gacır rahatsız olan çıkabilir mutlaka, bir de tramboinde zıplıyorum diye açıklamak da zor :KK1::KK1::KK1:

:) Benim 45 dakikanın nedeni sanırım 1 haftadır 5er dakikadan günde 3 defa ip atlamış olmak... Sert zeminde hem resmen bacaklarım kopacak gibi ağrıyordu hem de deli gibi ter döküyordum. iki gündür ipi falan bırakmıştım, ondan sonra trambolinde kuş gibi hafif hissettim kendimi :KK52::KK52: Ama yalan olmasın yarım saatten sonra gözüm saatte 45 dakikaya tamamladım, kendimi motive ede ede.. çünkü hem kilo hem selülit durumum vahim :26: yaza kadar incelmeyi koydum kafama bakalım :) bir de ben diyet yapamıyorum. Önceden lise yıllarımda 55 kiloyken kompleks edinip diyet yapıp gerçekten fea şekilde dikkat etmeme rağmen 1-2 kilo vermiş, diyetten sonra doğru dürüst birşey yemesem de 5 kilo almıştım :) metabolizmam fena yavaşlıyor diyette benim. sonra üniversite sınavı falan kalmıştı üstümde kilolar... sonra neyseki üniversitede kendiliğimden vermiştim, yani diyetten korkuyorum :KK70: bu yüzden kendimi motive etmeye çalışıyorum hareket konusunda...

Müzik konusunda da youtube'a "exersise music" ya da "work out music" yazarsan baya hareketli birşeyler çıkıyor, hem de bir sürü 1er saatlik her biri... baya coşturacak hareketli şeyler ama açıkçası bu müzikler bende pek işe yaramadı ama seçenek çok fazla sen seveceğin birşeyler mutlaka bulursun bence, ben daha sonra "90's mega hit mix" diye bir videoya dek geldim, benim yaş da 30'dan azıcık fazla :KK1: o baya nostaji yaptı bende, o zamanlar beden derslerinde aerobik step vs çalıştırırdı hocamız bu şarkılarla, sanırım o nostaji işe yaradı :KK66: ama senin yaşın yeter mi ya da sende işe yarar mı unlar, sever misin, bilmiyorum tabi :KK66: Mesela ben türkçe müzik dinlemem aslında bunlar da pek tarzım değil ama aerobikte mecbur böyleleri işe yarıyor. Ama sen türkçe seviyorsan da ne olursa olsun içini kıpır kıpır etsin yeter, mutlaka sevdiğin hareketli şarkılarla çalış, kurcala biraz youtube'u derim :KK34:

Bir de o yağlama işini mutlaka dene bence de, apartmanda gacır gacır rahatsız olan çıkabilir mutlaka, bir de tramboinde zıplıyorum diye açıklamak da zor :KK1::KK1::KK1:

teşekkürler canım.ben biraz youtbe karıştıraym o zaman. bende 32 yaşındayım daha genciz be ya:)bu arada komşuya trambolinde zıplıyorum demek gerçekten zor burası küçük bir ilçe ve ben kimse bilsin istemiyorum.inan bana 2 saat içinde bütün ilçe duyar:)))

teşekkürler canım.ben biraz youtbe karıştıraym o zaman. bende 32 yaşındayım daha genciz be ya:)bu arada komşuya trambolinde zıplıyorum demek gerçekten zor burası küçük bir ilçe ve ben kimse bilsin istemiyorum.inan bana 2 saat içinde bütün ilçe duyar:)))

Tam yaşıtmışız o zaman :KK34:

Yağlama işi sende de işe yarar umarım. Çünkü çekine çekine zıplanmıyor gerçekten. Ben bir de halı üzerine koydum, yağladıktan da sonra rahat rahat,sessiz sessiz çalıştım..

Umarım aksatmadan zıplar ve biran önce amacımıza ulaşırız :KK1: sen de zevkine göre motivasyon müzikleri bulursun umarım canım :KK34:

Sonuçları da paylaşalım :KK3:

selam kızlar bu akşam da 15 dk zıplama ve dans seansımı bitirdim.bu arada kimseler girmemiş dün geceden beri noldu trambolinler evde yatıyor mu hanımlar yoksa herkes istedii kiloyu verdi mi:))herkese iyi akşamlar.ben duşa gireyim sırılsıklam oldum.regly olmak üzereyim.olunca tramboline çıkamam heralde.bende hafif yürüyüş yaparım o zaman diye düşünüyorum

elifce82 süpersin :KK9: Aynen böyle devam edelim kısa sürede sonuç alırız inşallah :KK76:

Ben de bu akşam yine 45 dakikayı tamamladım. Daha doğrusu tam başlamıştım ki 10'uncu dakikada falan telefon yüzünden bölündü, ama sonra pek ara vermeden ilaveten bir 40 dakika daha zıpladım :KK34:

Uzun süre zıplayamayanlar için de tavsiyelerim var, bugün çok daha iyi anladım sanırım nedeni :KK34: Hiçbir şey yapmadan sadece zıplayınca özellikle dizden aşağısı çok ağrıyor bir süre sonra, bacaklarda çok yük oluyor. Mutlaka youtube'tan trambolin egzersizlerini izleyin mutlaka, maksat sadece yukarıya zıplamak değil, hatta çok yükselmeden dans ritminde hareketler kardiyo olarak gayet başarılı, çok güzel ter attırıyor ve insan uzun süre dayanabiliyor. Dediğim gibi ben videolarla birlikte sıkılıyorum, izledim zaten hareketleri iyi kötü öğrendim, kendi kafama göre yaptığımda daha eğlenceli kesinlikle. Bu hareketlere kolları da katın mutlaka, hem denge korumanıza yardımcı oluyor hem de karın dahil daha fazla kas grubunu çalıştırırsınız. Bir de kaburgalarınızı kapalı tutmaya çalışın. Ebru şallının pilateste önerdiği gibi. Ben bu sabah kalktığımda üst karnımda hafif hamlama ağrıları hissettim, demek ki çalışıyor :KK34: özellikle step hareketlerini yaparken arada dizlerinizi çeke çeke yaparsanız karın çok güzel etkileniyor ve o esnada bacaklardaki yük azalıyor ve dinleniyor. Bir kas grubunuz fazla çalıştığından ağrı ya da zorlanma duyarsanız hemen değiştirin hareketinizi başka bir kas grubuna yönelin, mesela yerinizde koşun, sonra bacaklar hafif açık hafif öne eğilerek kan içerde popo dışarda topuklarınızı da değdirerek zıplayın, sonra bacakları ve kolları açıp kapatarak zıplayın, sonra bundan da yorulunca dizlerinizi çeke çeke yerinizde koşun, olmadı ikişer ikişer bir o tarafa bir diğer tarafa ağırlığınızı vererek zıplayın.. vs vs.. O zaman epey uzun süre kalabiliyorsunuz trambolinde, yükü durmadan dağıtıyorsunuz vücudunuzda. Ben bu şekilde 40 dakika aralıksız çalıştım, tabi müzikle:) Oysa bir 20 dakika zıplarım diye çıkmıştım ikinci sefer, bölününce hevesim kaçmıştı ama dayandım epey..Bir de inanın stres atmakta birebir.. Ben bir de pc başında çalışıyorum hep, omuz boyun bel ağrılarım bile geçti hemen açıldı kaslarım kemiklerim resmen.

Bu yöntemlerle yavaş yavaş artar süreler yine de herkesin bir yatkınlığı var, zamanla alışkanlık oluşur. bir de mutlaka ve mutlaka önce dengenizi korumaya alışın derim, iyice alışın tramboline.. Ben nedense hemen benimseyiverdim ama mesela başka aletlerde çok zorlanıyorum. Sakatlanmaları önlemek için mutlaka çok dikkatli olmak gerek.

Son olarak sporda bende hep ödem sorunu oluyordu, bu yüzden kısa sürede bırakıyordum. Bu işleri bilen bir tanıdığa danıştım, bir iki haftaya vücut alışır, bol bol su içmeyi sakın ihmal etme, normalden biraz fazla iç dedi, hata spor yaparken dilin damağın kurursa arada bir iki yudum iç, vücut su kaybederken ilk tepkisi ödem olur, kaybettiğini yerine koyarsan bir süreye rahatlar, korkma dedi. Bir de diyetle su kaybedeceğine kaslar güçlenip su tutsun, beslenmeni de korumaya çalışırsan bir iki haftaya kilo kaybı başlar, sık dişini, sonra da metabolizma iyice hızlanır dedi. Ancak normalden az yemeye kalkmayacakmışız, normal dediği normal ortalama insan tabi :KK1::KK1: az yersek metabolizma yavaşlarmış. Bunun için de iyi yağ ile pişen ev yemekleri yanında salata yoğurt vs yeterliymiş, tabi meyve de yenecek.. Kısacası fast food yeme, dengeli beslen yeter dedi. Hatta karnı iyi doyurmak önemliymiş, yoksa yeme krizleri olurmuş vs vs :KK34:

Uzun uzun yazdım ki motivasyonumuz artsın, inşallah az da olsa etkim olur ve en kısa zamanda olumlu sonuçları da paylaşırız :KK34:
Düzenli yapan varsa da yazsın lütfen, birbirimizi iyice motive edelim.

Herkese iyi zıplamalar :KK1::KK1:

X