Trakya'da yaşamak

Özel okul için diyorum. Yeğenlerim Ted Ankara Kolejinde okuyor. Ablam kendi çocuğu için Ted Antalya’ya baktı. Arada fiyat farkı var doğru ama eğitim kalitesi de fark ediyormuş. Ankara’nın daha iyiymiş.

Evet kirklareli de olabilir aslinda. Biraz orayi arastirayim :)

Havasinin temizligi, trafik derdi olmayisi ve guvenlik konusu büyük arti bizim için.cocugu böyle bir ortamda buyutmek isterim. Her yere yuruyerek gidebilme fikri sahane.burda bogazda oturuyoruz güya ama h.sonu hiç adım atmayiz sahile mesela, kalabalik oluyor cok. Okul fiyatlar da çok daha uygun.

Bayramda Edirne de donduk mesela evet. Istanbul da da bol ruzgarli bir yerde yaşıyorum gerci bugün sanki ocak ayinda gibiydik. Ne bileyim, yasadigim yerin de çok artisini goremiyorum çok bunaldim her şeyden.

Trakya'yı bilemeyeceğim ama İstanbul'a yakın illerden Bolu candır. Mülteci sorunu da yok diye biliyorum. Bence siz batıya değil bir tık İstanbul'un doğusundaki illere göz gezdirin.

Trakya'yı bilemeyeceğim ama İstanbul'a yakın illerden Bolu candır. Mülteci sorunu da yok diye biliyorum. Bence siz batıya değil bir tık İstanbul'un doğusundaki illere göz gezdirin.
Bolu çok soğuk olmaz mı?
Ben 2 sene önce İstanbul’dan Antalya’ya taşındım. Oturduğum evin satış fiyatı o zaman 700 bin tl idi. Şu an 3 milyon tl istiyorlar. Ben 3 bin tl kiradan girdim, ev sahibim beni atmanın yollarını arıyor. Bu sene aşırı Ukrayna’dan ve Rusya’dan göç aldı. Temmuz-Ağustos’ta Antalya cehennem gibi oluyor. Onun dışında küçük, rahat bir şehir.
Balıkesir’e Kaz Dağlarına bir kere termal tatile gitmiştim. Türkiye’de oksijeni en bol yermiş. Ben sevmiştim. Ama tabii yaşamak olarak bilemeyeceğim.
Doğma büyüme Ankaralıyım. Bayramda Ankara’ya gittik ama gezme fırsatım olmadı. Her zaman Ankara’nın yeri benim için ayrıdır. Düzenli oluşu, insanların belli bir eğitim-kültür seviyesinde olması bana cazip gelmiştir.

20 senem Eskişehir’de geçti, okuluma 2-3 vesayetle giderdim. Sonra Kırklareli Demirköy’e atandım. Okula 5-10 dk önce çıkıp yürüyerek gitmek benim için harika bir şeydi çok seviyordum, hayatımın en güzel 4 senesi orada geçti diyebilirim. İmkanlar çok kısıtlıydı fakat ben zaten büyük şehirleri sevmediğim için benim için cennet gibiydi. Sonra eşimle tanıştım, evlenince Lüleburgaz’a geldim. Burası bence yaşamak ve çocuk büyütmek için bir çok imkana sahip, keza Edirne de öyle. Tekirdağ daha gelişmiş daha büyük fakat İstanbul’un fragmanı gibi orayı pek sevmiyoruz

Ev, kira fiyatları burda da çok arttı: normal, iyi bir muhitte küçük çaplı bir daire isterseniz en az 600.000-700.000 i gözden çıkarmalısınız. Kiralar da 2000e de var 4000 e de bu sizin beklentinize bağlı. Tabi İstanbulda yaptığınız bir çok harcamayı burda yapmazsınız; orda bir depoyla belki de karşıya gelip gidiyorsunuzdur, burda bir depoyla küçük bir trakya turu yapabilirsiniz. Çoğu zaman bir araca bile ihtiyacınız olmayabilir, her yere yürüyerek gidip gelebilirsiniz.

Bence Trakya yaşanılası bir yer, hakkınızda hayırlısı olsun

Malkara Tekirdağ da doğdum liseyi Edirne’de okudum üniversite ve sonrasında İstanbul’da yaşıyorum. Gördüğüm en pahalı şehir Edirne bunlar arasında. 2 sene önce Tekirdağ’dan bir ev aldık şu an patladı fiyatlar. Müstakil 30 yıllık bir ev tadilat ile birlikte 600 bine mal oldu bize doğal gaz filan döşettik. Şu an daha küçük evler 2 milyon. İstanbul’da hala daha genç evler var aynı fiyata (Pendik’te yaşıyorum). Bence İstanbul yine daha mantıklı

işte duymak istediklerim evet kesinlikle çoğu yere yürüyerek gidip gelmek, hele ki işe şahane bir şey olsa gerek. iyi muhitte bir eve 600 700 gayet makul geldi şu anda. istanbuldan ev alabileceğimiz lokasyonlardan biri pendik, orası da boğazda oturan biri için allahın dağı gibi geliyor şu anda bana kaldı ki orda da site içi, içi yapılı evlere bütçem yetmiyor. hem dünya kredi ödeyip hem de bayılmadığım, içi dökülen bir eve sırf ev sahibi olacağım diye para bayılmak, yaşam standartlarımı düşürmek istemiyorum. en azından küçük bir şehre taşınırsam bahsettiğiniz gibi daha az harcama yaparım, kredi ödediğime, harcamalarımı kıstığıma değer, merkezi bir yerde otururum en azından diye düşünüyorum.

geliboluya atandı yakın bir arkadaşım 2 sene önce. halinden çok memnun. çanakkaleyi de düşünüyordum aslında bir süredir ama dediğiniz gibi oralarda da ev fiyatları ciddi arttı. rotayı trakyaya çevirdim ben de.

2.5 yıl edirnede yaşadım, harika bir yer, istanbuldan sonra nasıl gelir bilemem ama hiç zorlanmadan yaşanacak güzel bir yer, insanı da ayrı güzel tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…