- 17 Mart 2021
- 7.422
- 24.543
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Ted ankara farkli tabii onu biliyorum. Orda staj yaptım. Ama bahçesehir düşünüyorum ben.Özel okul için diyorum. Yeğenlerim Ted Ankara Kolejinde okuyor. Ablam kendi çocuğu için Ted Antalya’ya baktı. Arada fiyat farkı var doğru ama eğitim kalitesi de fark ediyormuş. Ankara’nın daha iyiymiş.
Oluyor valla, ufak evler işte. Eski bir site.3 artı 1 nasıl 80 metrekare oluyor kioraya takıldım nedense. en saçma avuç
içi kadar şehirlerde de kiralar o civarda zaten
Evet kirklareli de olabilir aslinda. Biraz orayi arastirayim :)Ben istanbulda doğdum büyüdüm şuan kırklarelinde yaşıyorum. Oralı değilim karadenizliyiz denebilir. Ben seviyorum kırklarelini sakin bi yer. Kiralar ve evler istanbula göre çok uygun. İklimi güzel havası temiz. Evet biraz küçük ama çok daha kötü yerlerde yaşadığım için benim için orası cennetyürüyerek heryere gidebilir her işinizi hemen halledersiniz. Edirneye yakın, çorluya yakın, istanbula yakın…bi iki ay sonra ıhlamurlar çiçek açar mis gibi kokar Yaz akşamları düğünler olur sokak düğünleri ohhh
Evet sarkoyde yazligi vardı anneannemin , ben de cok geldim. Bilirim oralari. Kumbağ da da akrabalar var.Edirne cok soguk,kirklareli kucucuk bir sehir kakava senliklerine gelmistim.tekirdag daha guzeldir ben cerjezkoyu secerdim sarkoy e gidersiniz yazin mis gibi oralar.mürefte de gecti yazlarim hey yavrum hey
Havasinin temizligi, trafik derdi olmayisi ve guvenlik konusu büyük arti bizim için.cocugu böyle bir ortamda buyutmek isterim. Her yere yuruyerek gidebilme fikri sahane.burda bogazda oturuyoruz güya ama h.sonu hiç adım atmayiz sahile mesela, kalabalik oluyor cok. Okul fiyatlar da çok daha uygun.Tekirdağ da doğdum ve 28 yıldır burada yaşıyorum, burada yaşam hesaplı falan değil , pahalılık heryerde aynı, çok kısa bir süre İstanbul'da yaşadim oranın pazar fiyatları bana daha Uygun gelmişti , tabi semt semt değişiyordur, son yıllarda burada kira ve ev fiyatları uçtu , İstanbul'da doğup büyümüş biri olarakta burada sıkılacaginizi düşünüyorum , ama şöyle bir artısı var İstanbul gibi yorucu değil şehir kargaşası yok, çoğu yere yürüyerek gidebilirsiniz ve İstanbul'dan daha güvenli olduğunu düşünüyorum, havası temiz özellikle yaz aylarında çok güzel olur bizim buralar .
Bayramda Edirne de donduk mesela evet. Istanbul da da bol ruzgarli bir yerde yaşıyorum gerci bugün sanki ocak ayinda gibiydik. Ne bileyim, yasadigim yerin de çok artisini goremiyorum çok bunaldim her şeyden.Ben Tekirdağ'da doğdum büyüdüm
Memleketimi seviyorum her köşesi bana çok güzel geliyor
Pahalılık her yerde malesef ülkenin her yeri üç aşağı beş yukarı aynı
Ama soğuğu ayazı beni mahvetti 5 yıl doğuda yaşadım 2 metre kar yağardı Trakya'da üşüdüğüm kadar hiç üşümedim
Netice olarak soğuktan kaçtım taşındım
Ben kaçmaya yer ariyom ondan
Yaaa!!!!Ben kaçmaya yer ariyom ondan
Trakya'yı bilemeyeceğim ama İstanbul'a yakın illerden Bolu candır. Mülteci sorunu da yok diye biliyorum. Bence siz batıya değil bir tık İstanbul'un doğusundaki illere göz gezdirin.Gene ben ve İstanbul'dan tasinma temalı bir konu :) her yıl farklı sehirlere tasinma konusunu gözden geciriyoruz; buraya da daha önce Antalya ve Canakkaleye tasinmakla ilgili konular açmıştım. Bayramda Edirne ve Tekirdag i gezdik ve bu kez özellikle Edirne'ye tasinma fikri hasil oldu :) Aslında yari trakyaliyim, anne tarafim Tekirdag li. Dolayisiyla trakya insanın gayet asinayim, oralari çok da severim. Ama eşim de ben de İstanbul da dogup büyüdük. Gezmek farklı, yaşamak farklı, sıkılır miyiz bilemiyorum. Maaslarimiz iyi ama İstanbul dan istedigimiz lokasyondan istedigimiz gibi ev almamiz imkansız. 3 yasinda oğlumuz var. Masraflari artacak. En basitinden kurumsal kolejlerin İstanbul disindaki subelerinde fiyatlar daha uygun. Küçük sehirlerde yaşam daha hesapli olur; İstanbul da her şey daha pahali, trafigi, kirliligi de cabasi. Herhangi bir Trakya sehrinde yaşayan, özellikle sonradan büyük şehirden tasinan birileri varsa fikirlerini paylasirsa, ev alinabilecek, yasanabilecek yerlerini belirtirse sevinirim.
Alter vardi gece kulub7 murefteden gelirdik.neyse konuya donersek tekirdag diyorumEvet sarkoyde yazligi vardı anneannemin , ben de cok geldim. Bilirim oralari. Kumbağ da da akrabalar var.
Bolu çok soğuk olmaz mı?Trakya'yı bilemeyeceğim ama İstanbul'a yakın illerden Bolu candır. Mülteci sorunu da yok diye biliyorum. Bence siz batıya değil bir tık İstanbul'un doğusundaki illere göz gezdirin.
Malkara Tekirdağ da doğdum liseyi Edirne’de okudum üniversite ve sonrasında İstanbul’da yaşıyorum. Gördüğüm en pahalı şehir Edirne bunlar arasında. 2 sene önce Tekirdağ’dan bir ev aldık şu an patladı fiyatlar. Müstakil 30 yıllık bir ev tadilat ile birlikte 600 bine mal oldu bize doğal gaz filan döşettik. Şu an daha küçük evler 2 milyon. İstanbul’da hala daha genç evler var aynı fiyata (Pendik’te yaşıyorum). Bence İstanbul yine daha mantıklıGene ben ve İstanbul'dan tasinma temalı bir konu :) her yıl farklı sehirlere tasinma konusunu gözden geciriyoruz; buraya da daha önce Antalya ve Canakkaleye tasinmakla ilgili konular açmıştım. Bayramda Edirne ve Tekirdag i gezdik ve bu kez özellikle Edirne'ye tasinma fikri hasil oldu :) Aslında yari trakyaliyim, anne tarafim Tekirdag li. Dolayisiyla trakya insanın gayet asinayim, oralari çok da severim. Ama eşim de ben de İstanbul da dogup büyüdük. Gezmek farklı, yaşamak farklı, sıkılır miyiz bilemiyorum. Maaslarimiz iyi ama İstanbul dan istedigimiz lokasyondan istedigimiz gibi ev almamiz imkansız. 3 yasinda oğlumuz var. Masraflari artacak. En basitinden kurumsal kolejlerin İstanbul disindaki subelerinde fiyatlar daha uygun. Küçük sehirlerde yaşam daha hesapli olur; İstanbul da her şey daha pahali, trafigi, kirliligi de cabasi. Herhangi bir Trakya sehrinde yaşayan, özellikle sonradan büyük şehirden tasinan birileri varsa fikirlerini paylasirsa, ev alinabilecek, yasanabilecek yerlerini belirtirse sevinirim.
işte duymak istediklerim20 senem Eskişehir’de geçti, okuluma 2-3 vesayetle giderdim. Sonra Kırklareli Demirköy’e atandım. Okula 5-10 dk önce çıkıp yürüyerek gitmek benim için harika bir şeydiçok seviyordum, hayatımın en güzel 4 senesi orada geçti diyebilirim. İmkanlar çok kısıtlıydı fakat ben zaten büyük şehirleri sevmediğim için benim için cennet gibiydi. Sonra eşimle tanıştım, evlenince Lüleburgaz’a geldim. Burası bence yaşamak ve çocuk büyütmek için bir çok imkana sahip, keza Edirne de öyle. Tekirdağ daha gelişmiş daha büyük fakat İstanbul’un fragmanı gibi orayı pek sevmiyoruz
Ev, kira fiyatları burda da çok arttı: normal, iyi bir muhitte küçük çaplı bir daire isterseniz en az 600.000-700.000 i gözden çıkarmalısınız. Kiralar da 2000e de var 4000 e de bu sizin beklentinize bağlı. Tabi İstanbulda yaptığınız bir çok harcamayı burda yapmazsınız; orda bir depoyla belki de karşıya gelip gidiyorsunuzdur, burda bir depoyla küçük bir trakya turu yapabilirsiniz. Çoğu zaman bir araca bile ihtiyacınız olmayabilir, her yere yürüyerek gidip gelebilirsiniz.
Bence Trakya yaşanılası bir yer, hakkınızda hayırlısı olsun
geliboluya atandı yakın bir arkadaşım 2 sene önce. halinden çok memnun. çanakkaleyi de düşünüyordum aslında bir süredir ama dediğiniz gibi oralarda da ev fiyatları ciddi arttı. rotayı trakyaya çevirdim ben de.Ben de canakkalede yaşıyorum ve havasindan rüzgarından hiç memnun degilim. Açıkçası pazarı falan da pahali geliyor bana. Çok bir aktivite de yok yapılacak. Ev fiyatları da artista. Milyondan basliyor. Ben kacmaya çalışıyorum acikcasi. Havasi beni mahvetti.
2.5 yıl edirnede yaşadım, harika bir yer, istanbuldan sonra nasıl gelir bilemem ama hiç zorlanmadan yaşanacak güzel bir yer, insanı da ayrı güzel tabiGene ben ve İstanbul'dan tasinma temalı bir konu :) her yıl farklı sehirlere tasinma konusunu gözden geciriyoruz; buraya da daha önce Antalya ve Canakkaleye tasinmakla ilgili konular açmıştım. Bayramda Edirne ve Tekirdag i gezdik ve bu kez özellikle Edirne'ye tasinma fikri hasil oldu :) Aslında yari trakyaliyim, anne tarafim Tekirdag li. Dolayisiyla trakya insanın gayet asinayim, oralari çok da severim. Ama eşim de ben de İstanbul da dogup büyüdük. Gezmek farklı, yaşamak farklı, sıkılır miyiz bilemiyorum. Maaslarimiz iyi ama İstanbul dan istedigimiz lokasyondan istedigimiz gibi ev almamiz imkansız. 3 yasinda oğlumuz var. Masraflari artacak. En basitinden kurumsal kolejlerin İstanbul disindaki subelerinde fiyatlar daha uygun. Küçük sehirlerde yaşam daha hesapli olur; İstanbul da her şey daha pahali, trafigi, kirliligi de cabasi. Herhangi bir Trakya sehrinde yaşayan, özellikle sonradan büyük şehirden tasinan birileri varsa fikirlerini paylasirsa, ev alinabilecek, yasanabilecek yerlerini belirtirse sevinirim.