Kendi hayatımı kurmam için fikirler

Sizinle aynı yaştaymışız ve ben de tam bu planlar içindeyim.

Ben İzmir diye karar vermiştim geçen sene ama şimdi kiralar çok uçuk durumda (bence her şehirde öyle şu an). Öncü birlik olarak sevgilimi göndermiştim ben. 3+1 doğalgazlı ev buldum geçen sene 1700 liraya. Kiraladık sonra depremde yıkıldı. Harika bir ev seçmişim gerçekten. Şimdi en düşük kira 3000-3500 lira bandında. Arkadaşım bucada eşyalı 1+1 ev için en son 3000 lira olsun kira pazarlığı yapıyordu son durumu bilmiyorum. Üstelik 2 yıldır orada yaşıyor.

Kızlar da söylemiş Eskişehir yaşamak için harika bir yer gibi geliyor bana hep. Hem çok fazla öğrenci olduğu için eşyalı apart bulma şansınız da var. Aslında ismi aklımıza gelmeyecek şehirlerde de çok güzel yaşanabilir. Mesela Denizli. Orada da çok fazla öğrenci var. Zaten yaşımız daha genç aralarına karışabiliriz :KK70: Şu an orada 1+1 eşyalı apart fiyatları 3500 lira. Aynı şekilde Antalya yaşanabilir güzel şehirlerden. Antalya'ya yakın Isparta var. Yine nüfusun yarısı öğrenci ama çok küçük şehir. Şehrin yerlileri muhafazakar (Denizli de aynı şekilde).

Taşındığınız şehri İzmir diye düşünelim (çünkü bence en güzeli :KK68:). 1 kira,1 depozito, 1 düzenbaz emlakçı komisyonu olmak üzere 3 kira ödeyerek eve yerleşebiliyorsunuz. 3500 liraya eşyalı ev tuttuğunuzu varsayalım. 3500*3= 10.500 TL.
Her ay ödediğiniz kira, aidat, elektrik, su, doğalgaz, internet, telefon faturanızı da yaklaşık hesap edin. Mutfak gideri için uçuk bir fiyat ekleyin çünkü absürt fiyatlara karnımız doyuyor artık. Sosyal aktiviteler için de belli bi miktar para ekleyin. Bulduğunuz sonuç almanız gereken maaş açısından bir fikir oluşturur.

Şimdi şöyle bir olay var: iş bulmadan şehir değiştirilmemeli. Ama bunun yanında da hiçbir işveren ta İstanbul'dan İzmir'e çıkıp gelen birine iş vermek istemez. Ayrıca mülakatlara git gel sizin için hem zahmetli hem masraflı olacak. İş aradığınız şehre yerleşmeniz gerek diye düşünüyorum o yüzden. Ay çok heyecanlı şeyler bunlar :KK71:

Ya inanır mısınız Denizli'ye ben de bakmıştım. Ekşi sözlükte hakkında güzel yorumlar da vardı. İş bulma açısından da çok sıkıntılı bir yer değilmiş. :KK70: Isparta'da yakın bir arkadaşım yaşıyordu ama o da Ispartanın çok muhafazakar olduğunu söylüyordu :/

Apartı başta şu sebepten istiyorum ilk şehre geldiğimde çok bilmediğim için kötü bir yerde yüksek fiyatlı bir ev tutarım kesin şehreve işe biraz alışınca içime sinen güzel bir ev bulurum gibi geliyor :KK70:

Aksi bir durumda işsiz kalırsam diye kenarda 20-25 bin bulunduracağım, eve çıkma masrafları için 15 bin eşyalar için de çok acele etmeden başta acil olanları almayı planlıyorum ben :KK70:

Umarım hepsi istediğimiz gibi olur <3

Antalya’da 1+1 kiralar minimum 5.000₺ oldu. Eskişehir’de hâlâ 1.500-2.000 civarına kiralar mevcut. Ben tek başıma düzen kuracaksam Eskişehir’den başka bir yeri düşünmezdim.

Eskişehir için çok detaylı bakmadım ama haberlerde şehirde kiraların çok yükseldiği için öğrencilerin ev bulmakta zorlandığı yazıyordu ama internetten bakınca sizin dediğiniz fiyarlara da evler var :/ İnternet çok yanıltıcı kalıyor sanırım.

Siz 3 aşağı 5 yukarı ne kadar kazanirsiniz?yani 3000 kira,faturalar ,isinma derken kafadan en az 5000 gider.🙄

Şu an 8500 kazanıyorum, çalıştığım firmada müşavir olup uzman olarak görev yapanlar 14-15 bin şeklinde çalışıyor. Şehir değişikliğinde ne kadar fark olur bilmiyorum ama aşağı yukarı bu maaşlar olur gibi :))

Eskişehir için çok detaylı bakmadım ama haberlerde şehirde kiraların çok yükseldiği için öğrencilerin ev bulmakta zorlandığı yazıyordu ama internetten bakınca sizin dediğiniz fiyarlara da evler var :/ İnternet çok yanıltıcı kalıyor sanırım.
İnternetten bakınca değil, benim orada yaşayan akrabalarım, emlakçı tanıdıklarım var. Gerçekten diğer şehirlerden çok ucuz. Eskişehir için 1.500 kira çok fazla. Ben 2020’de mezun olurken kiram 400₺’dı. O zamanlar yeni öğrenci evi tutsanız 800’den fazlaya ev bulamazdınız. Öğrenciler için kolay 1.500-2.000 kira verilebilecek bir ücret değil, ve bakarsanız kiralar 2 yılda 3 katından fazla artmış.

12 yildir canakkalede yaşıyorum.iş imkanindan sagliga kadar hersey problem malesef.eskisehir önerilmis bende oneririm her butceye uygun ev var is imkanida epey fazla

X