Trakya'da yaşamak

Büyük şehirden Trakya'ya evlenerek gittim...Kaldığım süre boyunca hürrem sultan modunda eşimin işiymiş bilmemnesiymiş deli gibi kafa yorup tekrar yuvama dönmek için bütün taşları oturtup Allah' a şükür taşındık💕Tekirdağ'da da arkadaşım oturuyordu...İş bulma konusunda çok zorlandı..Çocuğum için de burda yeterince sosyal olabileceği bir yer yok ve büyük şehirde okumalı diyerek arkamdan da o taşındı...Toplaştık yine...Ayrıca orada yaşam ucuz falan değil bilakis büyük şehirde daha uygun fiyatlı ihtiyaçlarını bulabileceğiniz seçenekler daha çok...O tarz yerlerde oradaki bir kaç şubeye mecbursunuz...Benim bulunduğum yerde Trakya'da yani e bebek vardı mesela joker yoktu..Çarşıda bebek eşyaları satan sayılı yerler vardı ve uçuk fiyatlıydı ...Diyeceğim şu ki gezmek için güzel yerler ama yaşamak için benim bu şekilde bir tecrübem oldu🤷🏻‍♀️

işte duymak istediklerim :KK70: evet kesinlikle çoğu yere yürüyerek gidip gelmek, hele ki işe şahane bir şey olsa gerek. iyi muhitte bir eve 600 700 gayet makul geldi şu anda. istanbuldan ev alabileceğimiz lokasyonlardan biri pendik, orası da boğazda oturan biri için allahın dağı gibi geliyor şu anda bana :KK43: kaldı ki orda da site içi, içi yapılı evlere bütçem yetmiyor. hem dünya kredi ödeyip hem de bayılmadığım, içi dökülen bir eve sırf ev sahibi olacağım diye para bayılmak, yaşam standartlarımı düşürmek istemiyorum. en azından küçük bir şehre taşınırsam bahsettiğiniz gibi daha az harcama yaparım, kredi ödediğime, harcamalarımı kıstığıma değer, merkezi bir yerde otururum en azından diye düşünüyorum.
Bence düşündüğünüz gibi, burda evler pahalı diyoruz da İstanbul’dan çok daha uygundur kesinlikle. Mesela kiraya verdiğimiz bir evimiz var 3+1 900 lira kira alıyoruz, öyle çok sapa yerde değil ama biraz çarşıya uzak (bisikletiniz varsa bir uçtan bir uca rahatlıkla gidersiniz zaten burada :)) eski binalarda 1000-1500 e kiralık ev bulunur, tabi 3-4000 e de var fakat muhtemelen İstanbul’da bodrum katında evler bile daha pahalıdır. Eşim Çorlu’nun daha ucuz olduğunu söylüyor da orada yaşamadığım için şu an nasıldır bilmiyorum ama orası da bana çok kalabalık geliyor artık eskiden daha sakindi.

Büyük şehirden Trakya'ya evlenerek gittim...Kaldığım süre boyunca hürrem sultan modunda eşimin işiymiş bilmemnesiymiş deli gibi kafa yorup tekrar yuvama dönmek için bütün taşları oturtup Allah' a şükür taşındık💕Tekirdağ'da da arkadaşım oturuyordu...İş bulma konusunda çok zorlandı..Çocuğum için de burda yeterince sosyal olabileceği bir yer yok ve büyük şehirde okumalı diyerek arkamdan da o taşındı...Toplaştık yine...Ayrıca orada yaşam ucuz falan değil bilakis büyük şehirde daha uygun fiyatlı ihtiyaçlarını bulabileceğiniz seçenekler daha çok...O tarz yerlerde oradaki bir kaç şubeye mecbursunuz...Benim bulunduğum yerde Trakya'da yani e bebek vardı mesela joker yoktu..Çarşıda bebek eşyaları satan sayılı yerler vardı ve uçuk fiyatlıydı ...Diyeceğim şu ki gezmek için güzel yerler ama yaşamak için benim bu şekilde bir tecrübem oldu🤷🏻‍♀️
Dediğiniz doğru fazla seçenek yok, o yüzden bazı şeylerin fiyatları büyükşehire göre daha fazla ama zaten hepimiz artık alışverişimizin büyük çoğunluğunu internetten yapmıyor muyuz? Yaşadığım yerde bir çok markanın mağazası yok ama internetten seçiyorum, alıyorum yarın öbürgün geliyor, olmadıysa iade ediyorum.

Aslında imkandan çok nasıl bir çevre edindiğinize bağlı. İlk atandığım yer Bulgaristan sınırında, dağın içinde, alışveriş için sadece pazarın kurulduğu, ne bir kafesi, ne bir mağazası olan, kışın kar yağıp yolları kapanan bir yerdi ama ben çok mutluydum 😅 çok güzel arkadaşlarım vardı; bir şey olmasa da ormanda gezerdik, kahvede oturup çay içerdik elbet bulurduk bir şeyler, insanları desen siz tanıyorsunuz, onlar sizi tanıyor, bir şey olsa herkes yardıma koşuyor. Tabi bu insandan insana değişiyor genelde oraya atanan memurlar, öğretmenler depresyona girerken ben gülücükler saçıyordum 😄

Ki Tekirdağ bile bana kalabalık, büyük gelir. İstanbulda insanlar nasıl yaşıyor şaşıyorum😮 Demek ki gerçekten seven insanlar varmış :)

Tekirdağ çok güzel. Özellikle degirmenalti çok modern ve doğanın sahane olduğu bir yer orada yaşamak isterdim. Ama geçim daha kolay sanıyorsanız yanılıyorsunuz kiralar inanılmaz şuan, corlu da 1 +1 eve sırf sitede ve daha iyi güzel bir muhit diye 2500 kira verecek arkadaşım. Hatta bir daire vardı yine çorlu da 2020de 450 bin 2022 de 2 m oldu. 3 +1 site bu ve iskansiz🤯 keske istanbulda geçim derdi olmadan yasayabilsek

Dediğiniz doğru fazla seçenek yok, o yüzden bazı şeylerin fiyatları büyükşehire göre daha fazla ama zaten hepimiz artık alışverişimizin büyük çoğunluğunu internetten yapmıyor muyuz? Yaşadığım yerde bir çok markanın mağazası yok ama internetten seçiyorum, alıyorum yarın öbürgün geliyor, olmadıysa iade ediyorum.

Aslında imkandan çok nasıl bir çevre edindiğinize bağlı. İlk atandığım yer Bulgaristan sınırında, dağın içinde, alışveriş için sadece pazarın kurulduğu, ne bir kafesi, ne bir mağazası olan, kışın kar yağıp yolları kapanan bir yerdi ama ben çok mutluydum 😅 çok güzel arkadaşlarım vardı; bir şey olmasa da ormanda gezerdik, kahvede oturup çay içerdik elbet bulurduk bir şeyler, insanları desen siz tanıyorsunuz, onlar sizi tanıyor, bir şey olsa herkes yardıma koşuyor. Tabi bu insandan insana değişiyor genelde oraya atanan memurlar, öğretmenler depresyona girerken ben gülücükler saçıyordum 😄

Ki Tekirdağ bile bana kalabalık, büyük gelir. İstanbulda insanlar nasıl yaşıyor şaşıyorum😮 Demek ki gerçekten seven insanlar varmış :)
Tabi ki de insan yaşamak istedikten sonra bir yolunu elbette bulur..Zaten bizim jenerasyon genelde netten alışveriş yapıyor ama özellikle bebekli ev ortamında sürekli ihtiyaçları düzenli olarak çekeyim, internetten olmadı geri göndereyim gibi bir zaman aralığı lüksünüz olamıyor gerçekten..Kahve yapmak için cezveyi ocakta unutup sinir krizi geçirip o gün makinesini alan taze anne zamanlarımdan yazıyorum😂 Birgün bir kalkıyorsunuz aaa eşyalar küçülmüş, aaa atlet acil lazım ...Aaaa maaş zamanı gelmiş bunu değerlendirelim vs.vs.yani aslında seçeneğinizin fazla olmasıyla bir nevi zamanınızıda satın alıyorsunuz...İnternetten toplu çektiğim ıslak mendillerin dibini aniden gördüğümde olmuştur ve o an en uçuk fiyatta olsa o mendil alınmalıydı ki alındı...

Bulunduğum yerde bir tane kreş vardı mesela...O zaman için ihtiyacım yoktu ama şuan var mesela...Sadece bulunduğum muhitte 10'a yakın kreş var bir taneside devlet bu seçeneklerden ve yürüme mesafesi 5 dk...İstersem servis seçeneğiyle bu yelpazeyi daha da genişletebilirim ki bu da en fazla 30 dk'lık bir yol olur en merkezi...

Avm mesela...Orda 1 tane vardı ve araca mahkümsunuz...O zaman için aracımızda yoktu..Dolmuşlar 9-10 son...Kışları daha erkendi sanırım...Taksiyle baktık çaresine...Kış ayları saat 6-7 dedi mi her yer kapalı...Soğuk desen cabası...Avm tek oyalanacak ve vakit geçirilecek yerler arasında ama başka secenek yok ...Seçenek için şehir değiştirmek zorundasınız...Tam olarak Trakya' da nerede yaşadığımı yazmak istemiyorum ama belki anlayanlar anlamışlardır...

Memuriyet gibi zorunluluğum olmadığı için benim için bu bir seçenekti...Ama gel gelelim Türkiye'nin en saygılı yeridir...Hiç bir kadının peşine bir adam takılmış,laf atmış duymadım...Yanınızdan sarhoş geçerde dönüp bakmaz laf atmaz...Kendimi en güvende hissettiğim yerdi Trakya...İnsanları çok içten...İllaki komşun gülümser seni davet eder yedirir içirir ...Çok içtenler yaaa...Konuşmaları çok içten beyaalı anlatımlarını saatlerce dinlemişliğim olan güzel insanlar tanıdım...

Türkiye haritasından bir yer seçmek zorunluluğum olsa tabi ki orayı seçerdim...Güvenilirlik açısından bakarsanız eğer bu hayatta yaşanması en korkunç ve ürkütücü gelen şehirlerin başında İstanbul gelir benim nazarımda...Sadece gezmeye gittiğimde Türkçe konuşan nadir duyduğum ve hatta dik dik bakan tiplerin olduğu ve adım başı olay olan bir yer benim gözümde İstanbul...Orada da seçenek çoktur lakin çocuk yetiştirmek de zordur diye tahmin ediyorum...Her güzel şeyin bir zorluğu vardır bu hayatta
:KK64:

Konuyu görünce hemen daldım, çünkü benimde hayalim memleketim Kırklareli' de yaşamak..
En kötü yeri İstanbul' dan çok daha iyidir diye düşünüyorum.
Ayrıca İstanbul'a yakın olması çok büyük bir avantaj..

Mültecinin olmadığı bir ilçe olarak sadece Bozcaada ve Gökçeada'yı biliyorum onun dışında hemen her yerde varlar yani kaçış yok. Trakyada değil ama küçük bir ilçede yaşıyoruz bence büyük şehrin kargaşasından çok daha iyi. Trakyayı da gördüm bence yaşanabilir gayet iyi yerler

Edirne cok soguk,kirklareli kucucuk bir sehir kakava senliklerine gelmistim.tekirdag daha guzeldir ben cerjezkoyu secerdim sarkoy e gidersiniz yazin mis gibi oralar.mürefte de gecti yazlarim hey yavrum hey
Hey gidi Mürefte en son 1999da gitmiştim. Babamla hep orda denize girerdik. Sabancı’nın şarap fabrikasına helikopterler inerdi. Gerçekten Sabancı’nın mıydı o fabrika, yoksa babamın tahmini mi öyleydi bilemiyorum. Şarköy’e dair aklımda kalan ise akşamları sahilde dolan yaşan çay bahçeleri ve bitmeyen kanalizasyon sorunu🤭 ay çocukluğuma götürdünüz beni😢

Lüleburgaz derim ben Trakya da yaşamayı düşünürseniz..
çarşıya yakın oturursanız her yer yürüme mesafesi.. iyi mahallelerde evler 2-2.5 ama daha bitık altına 1milyona ev bulabilirsiniz. kiralar 2.000 tl den başlıyor oturulabilecek gibi evler.
kolejler 35.000 civarı

Hey gidi Mürefte en son 1999da gitmiştim. Babamla hep orda denize girerdik. Sabancı’nın şarap fabrikasına helikopterler inerdi. Gerçekten Sabancı’nın mıydı o fabrika, yoksa babamın tahmini mi öyleydi bilemiyorum. Şarköy’e dair aklımda kalan ise akşamları sahilde dolan yaşan çay bahçeleri ve bitmeyen kanalizasyon sorunu🤭 ay çocukluğuma götürdünüz beni😢
Bende oradaydim o yillarda tanisiyoruzdur belki😊

Mültecinin olmadığı bir ilçe olarak sadece Bozcaada ve Gökçeada'yı biliyorum onun dışında hemen her yerde varlar yani kaçış yok. Trakyada değil ama küçük bir ilçede yaşıyoruz bence büyük şehrin kargaşasından çok daha iyi. Trakyayı da gördüm bence yaşanabilir gayet iyi yerler
Bende gökçeadada yaşamayı çok istiyordum :) Siz çanakkaledemi yaşıyorsunuz

5 sene Kırklareli,2 sene de Edirne'de yaşadım.Edirne aşırı pahalı vd iş imkanları çok kısıtlı,memurlar için çok ideal bir şehirdir ama.Şehirin havası ve tarihi dokusu bambaşka,çok güzeldir ama Kırklareli bir tık daha sakindir.Guvevlik anlamında Kırklareli'yi tek geçerim.

X