- 13 Ekim 2016
- 3.524
- 6.314
- 158
- Konu Sahibi Namutenahii
-
En çok istediğim şeydi araba sürmek. Ehliyet almak benim için hayal oldu.
İki kez araba kazasından sağ kurtuldum ama araba fobisi kaldı bende.
Arka koltuktan ön tarafa bile gecemedim.
Bak ne güzel ehliyet almışsın, kullanabiliyorsun. Demek ki fobin az. Kullandıkça ve zaman geçtikçe kendine özgüvenin artar.
Bu ben,
Cok kez arac kullanmaktan tamamen vazgectim, ama 2 cocuklu olunca el mecbur yeniden yeniden zorluyorum,
Cocuksuz olsam hic dusunmem taksilere basarim paralari, stresinden daha iyidir diyerek.
Neyse simdi iyi taktiklere geceyim.
Genelde guzergah calisiyorum. Cocuklarin okuluna, spor salonuna falan giden yolda sorunum yok, trafik yogun olmadigi saatlerde o guzergahlari gidip geldim oncesinde cunku.
Asla esimden ders almiyorum, stresime stres katiyor, babamla ya da arkadasimla calisiyordum ilk basladigimda. Babamla cok rahatim.
Gunes gozlugum vs gibi konforuma katki saglayacak her sey aracta hazir oluyor.
Boyle boyle iyilesiyor. Ama atiyorum bir ay hic arac kullanmayayim yine geri basliyor, o yuzden duzenli kullanmaya calisiyorum.
Eşim de bana korkunu yen, öğreteyim sana araba diyor ben de kaçıyorum. Çocukları servise vereceğine sen getirir goturursun diyo. Ama ne bilim ben araba hiç hareket halinde olmadığı halde bile ön koltuğa otursam kalbim fırlayacak mis gibi oluyorÇok geçmiş olsun, birdaha yaşatmasın Allah dilerim...
Mümkün olduğunca kaçıyorum, eşim beni heryere bırakıyor çocuk gibi sonra gelip alıyor. Bu da işime geliyor sanırım, tek yaşayan biri olsaydım belki mecburiyetten sürecektim. Haberlere bakıyorum mesela kırmızı ışıkta bekleyen arabaya başka bi araba çarpmış. Suçu yok yani tek yaptığı şey kırmızı ışıkta beklemek. Böyle şeyleri düşündükçe kaçtıkça kaçıyorum. Anlamayan bazı insanlar bazen takılıyorlar bana, sürsene niye sürmüyorsun felan. Sinirleniyorum :)
Eşim de bana korkunu yen, öğreteyim sana araba diyor ben de kaçıyorum. Çocukları servise vereceğine sen getirir goturursun diyo. Ama ne bilim ben araba hiç hareket halinde olmadığı halde bile ön koltuğa otursam kalbim fırlayacak mis gibi oluyor
Evet size katiliyorum.Ehliyet aldiktan sonra ilk bir sene mümkün oldugunca her gün bi cikip ,dolanip ,arabayi park etmek gerekiyor derdi direksiyon ögretmenim benim de.pekiştirmek ancak öyle oluyor.En azindan gün asiri ,ödev bilip yapilirsa ,uygulama becerileri oturuyor.Bunu ihmal etmedigi sürece ,yapamam diyen herkes trafige cikabilir rahatlikla bence.Bu ben,
Cok kez arac kullanmaktan tamamen vazgectim, ama 2 cocuklu olunca el mecbur yeniden yeniden zorluyorum,
Cocuksuz olsam hic dusunmem taksilere basarim paralari, stresinden daha iyidir diyerek.
Neyse simdi iyi taktiklere geceyim.
Genelde guzergah calisiyorum. Cocuklarin okuluna, spor salonuna falan giden yolda sorunum yok, trafik yogun olmadigi saatlerde o guzergahlari gidip geldim oncesinde cunku.
Asla esimden ders almiyorum, stresime stres katiyor, babamla ya da arkadasimla calisiyordum ilk basladigimda. Babamla cok rahatim.
Gunes gozlugum vs gibi konforuma katki saglayacak her sey aracta hazir oluyor.
Boyle boyle iyilesiyor. Ama atiyorum bir ay hic arac kullanmayayim yine geri basliyor, o yuzden duzenli kullanmaya calisiyorum.
Bu konuda tek olmadığıma çok şaşırdım. Aynı zamanda da sevindim.. siz sanırım çocuklarınız sayesinde bu korkunuzun üstüne gidiyorsunuz. Benim bi zorunluluğum yok heryere eşim götürüyor, aslında bi zorunluluk olması iyi olurdu.
Şimdi alakasız ama bide Araba sürmeyi özgürlük kadının gücü felan sanan bir görümcem var, gerçekten beni çok geriyor kendisi..
Benim ablamda hayatta araba süremez derken gitti ehliyet aldı. İstanbul gibi bir şehirde araba sürüyor. Trafiğe giriyor. Ama dik yokuş olan yollara asla girmez. Yokuş yukarı/aşağı giderken arabanın top gibi yuvarlanacağını düşünüyor hala
2 yıllık şöförüm hala her binişim de elim ayağım titriyor araba kullanırken.Merhaba arkadaşlar
29 yaşındayım, 6 senedir ehliyetim var
Ankarada yaşıyorum
Çok kez araba sürdüm aslında
Ehliyetimi de çok rahat aldım zorlanmadan
Kafasına koyduğu şeyi de yapan bir insanım normalde
Ama mecbur kalmadıkça araba sürmekten daha doğrusu trafiğe çıkmaktan korkuyorum
Sanki kaza yapacakmışım gibi hissediyorum sürekli
Sürerken "acaba bianda direksiyonu sağa/sola kırar mıyım" diye kendime sorup korkuyorum
Biraz araştırdım, gerçekten de böyle bi fobi varmış
Psikolojik tedavi mi almam lazım?
Benzer durumu yaşayan var mı?
Not: merak etmeyin trafiğe çıkmıyorum
Not2: çocukluğum hep yollarda geçti, annem bolulu babam hataylı, 2 3 aya bir sürekli yollara düşerdik, yollar da o zamanlar kötüydü gerçekten. Hep tek şeritli yollar. 4 5 yaşlarımda arabada ben korkup ağladığımı hatırlıyorum, ablam benimle oyun oynamaya çalışırdı dikkatim dağılsın diye. Acaba bununla da ilgisi var mıdır korkumun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?