kızıma uyku için bu yöntemi denemeye çalışıyorum.ama çok inat 1 saat kadar ağlayabilior. gerçekten uygulayabilen biri bana nasıl yaptğını kaç gün dayandığını kaç saat beklediğini.... anlatabilirmi
yoksa kızı boşuna mı ağlatıyorum?
birde yemeden kesildi acaba strese mi soktum bebeğimi
Şöyle bir yöntemim vardı benim, bahsetmeden geçemeyeceğim, sanırım 8-9 aylıkta belki biraz daha küçük, uykusu geldiğinde biberon maması hazırlıyorduk (emzirmelerim artık azalmıştı) onu beşiğine koyuyorduk mamayı emerken uykusu da geliyordu, sonra maması bitince biberonu atıyordu veya kendi kendine bırakıyordu zaten ve yastığıyla ayısıyla debelenerek beşiğinde uykuya dalıyordu.
Şimdi 13 aylık hala öyle uyuyor ama ara sıra uykuyu red ediyor, veya bizi yanında istiyor, beşiğinden çıkmak istiyor ama genelde hep ağlatmadan sakinleştirerek,en son nokta da da sallayarak uyutuyoruz :)
bebeklerin bizim istediğimiz saatlerde uyutulması için ağlatılmasına kesinlikle karşıyım. bebeğin saati kendisi bence. uykusu gelince belli ediyorlar zaten. benimde 8.5 aylık bir oğlum var gündüzleri uyku aralığı artmaya başladı doğal olarak üstelik uyku süreside kısalıyor biliyorum ki ileride sadece öğle uykusu olacak. hiç onu sallamadım yatarken yanına uzanıyor gözlerinin içine bakarak onu okşayarak uyutuyorum. onların insanlara güvenilip güvenilmeyeceğini öğrendiği bir dönemde uyutmak için onunla inatlaşmak doğru gelmiyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?