tracy hogg hakkında bilgi

brckmsl

berenimo
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
339
0
116
Kocaeli
kızıma uyku için bu yöntemi denemeye çalışıyorum.ama çok inat 1 saat kadar ağlayabilior. gerçekten uygulayabilen biri bana nasıl yaptğını kaç gün dayandığını kaç saat beklediğini.... anlatabilirmi
yoksa kızı boşuna mı ağlatıyorum?
birde yemeden kesildi acaba strese mi soktum bebeğimi

bahsettiğin yöntem nasıl bir yöntem?

t.hogg un kitabını ben de okumaktayım şu anda,ama daha uygulamaya başlamadım,çünkü uyku ile ilgili tüm bölümü bitirmeden uygulamak istemiyorum,e malum bu 200 sf civarı bişi hemen bitmiyor
yatır kaldır yönteminden bahsediyorsun değil mi
bebeğin kaç aylık,kitapta büyüdükçe direnç gösterme süreleri de artar diyor

aslında bende kitap yok ve şuan japonyadayım ve kitabı alamıyorum internetten bulduklarımla bişiler yapmaya çalışıyorum
evet yatır kaldır yöntemi
kızım 3 aylık aslında başlamak için ideal zaman ama benimksi inat küpü

canım keşke kitabı okusan da uygulasan,çünkü can alıcı ayrıntıları var bu işin

Bebeğini bence ağlatma.
Ağlatmadan sakin sakin beşiğinde onunla konuşarak veya hoşlandığı başka yöntemlerde denesen uyutmayı... Bende 1-2 kez öyle yapmayı denedim ama sonradan çok pişman oldum, bence gerçekten çocuklar bu şekilde çok mutsuz oluyorlar, huyları değişiyor, kızgın bir hal alıyorlar....

Şunun şurası zaten 1 yaşına bilemedin 2 yaşına kadar sana sıkıntı yapacak sonra büyüyorlar.
Sevgiler

Ben de kesinlikle bebeklerin ağlatılmaması gerktiğine inanıyorum . Ve bu durumun gelişim süreçlerini de etklediğini düşünüyorum. İnternette Prof. Dr.Bengi Semerci' nin sitesini takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Çocuk yetişttirme ile ilgili çok güzel yönlendirmeleri var.

bende denemek istedim ama ana kuralı ta baştan bozdum.eğer yapamayacaksan sakın başlamayı..1 gün dayanamadık.ptesi başladık ve gecesinde bitti.yarım saat susmadan ağlayınca bıraktık.
kızım 6 aylık.ilk 3 ay kolikliydik.o zamandan başşladık hata yapmaya.geceleri ağlamasın diye meme verdik uyanınca(gerçi o dönem sadece acıkınca uyanıyodu)ama son 1 aydır.her saat uyanıyo ve memeyi almdan uyumuyor.sabah 5dede kalkıyor.ne yapacağımı bilmiyorum.

Çocuk yetiştirme ile ilgili okuduğum kitapların birinin önsözünde şöyle bir ifade vardı, çok hoşuma giden ve minnoşlarım büyüdükçe de doğruluğu kesinleşen.
'' Bu kitabı sonuna kadar okuyun ama içindeki herşeyin de %100 doğru olduğuna inanmayın. Çünkü her çocuk kendi kitaptır, yetiştirilirken de birlikte yazarsınız. 1 çocuk 1 kitap, 2 çocuk 2 kitap ve niceleri''
Kesinlikle doğru bir ifade. Herkes kendi çocuğu için en doğru olanı kendi deneye deneye bulacaktır bence

Şöyle bir yöntemim vardı benim, bahsetmeden geçemeyeceğim, sanırım 8-9 aylıkta belki biraz daha küçük, uykusu geldiğinde biberon maması hazırlıyorduk (emzirmelerim artık azalmıştı) onu beşiğine koyuyorduk mamayı emerken uykusu da geliyordu, sonra maması bitince biberonu atıyordu veya kendi kendine bırakıyordu zaten ve yastığıyla ayısıyla debelenerek beşiğinde uykuya dalıyordu.

Şimdi 13 aylık hala öyle uyuyor ama ara sıra uykuyu red ediyor, veya bizi yanında istiyor, beşiğinden çıkmak istiyor ama genelde hep ağlatmadan sakinleştirerek,en son nokta da da sallayarak uyutuyoruz :)

hep öle olur ya......

bebeklerin bizim istediğimiz saatlerde uyutulması için ağlatılmasına kesinlikle karşıyım. bebeğin saati kendisi bence. uykusu gelince belli ediyorlar zaten. benimde 8.5 aylık bir oğlum var gündüzleri uyku aralığı artmaya başladı doğal olarak üstelik uyku süreside kısalıyor biliyorum ki ileride sadece öğle uykusu olacak. hiç onu sallamadım yatarken yanına uzanıyor gözlerinin içine bakarak onu okşayarak uyutuyorum. onların insanlara güvenilip güvenilmeyeceğini öğrendiği bir dönemde uyutmak için onunla inatlaşmak doğru gelmiyor bana.

bence de cok dogru söylüyorsun. bebişleri aglatmayalımm

[/FONT ben bu kitabı okumadım hatta yaklaşık 2 saattir araştırıyorum ne melem bişimişdiye buldum.sevindim.çünkü ben bu yatır-kaldırı yapıyormuşum.kızım 16 aylık ve artık yatığında uyumak istiyor.maalesef benim sütüm olmadığından mamaile beslenirken emzik illetine başladık fakat yatak harici emmek yasak.canı meme istediğinde eeee e deyip yatağına götürüyor beni emmek için uyuyo cadım.bu da bir yöntem yardımcı olursa.ama bu yöntemin hiçbir sakıncasını görmedim annemden başka bana kötü anne muamelesi yapıyor yatarken pışpışlamıyorum diye.ama çoğu zaman iyikide böle demekten kendini alamıyor:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…