Yok canım keşke ingilizce alanında yapsa daha iyi olurdu önü daha açık .Eğitim yönetimi alanındaEşiniz farklı bir alandan mı doktora yaptı? Yani ingilizceden yaptıysa herkes bilmiyor mu zaten?
İngilizce ogretmeninin dil bilmesi bence büyük bir özellik degilYok canım ankara olsun diye bir şey yok ama hakkari şırnak misal öyle yerleri istemeyiz imkanları kısıtlı. Tabi niye eşimi alsınlar ama torpille öyle vasıfsız insanları alıyorlarki yüksek lisans yapması yeterli oluyor .Eşim zaten ingilizce öğretmeni bence dil bilmesi bile büyük bir özellik .
Iste bu yapmasini onerdiginiz herşey torpil oluyor zaten.hiç de öyle torpil filan gerekmiyor kim dedi bunu size? dediğiniz kadar kapasiteli ve başarılı ise hocası başta olmak üzere herkesle konuşacak. kadro arıyorum destek olun diyecek. gerekrse hedeflediği yerlerdeki dekanlarla rektörlerle randevu alıp görüşecek. ne bekliyorsunuz ki birinin gelip size gel sana ihtiyacım var demesini mi?
Hocası öyle bir şey diyemez çünkü eşim zaten devlette çalışıyor. Eşim maaş almadan nasıl üniversitede hocasıyla çalışır bilemiyorum .Ama hocası aklımdasın diyor elinden gelmiyor bir şey kendiside çok yüksek değil çünkü. Eşim önceden olsa adam enstitü müdür yardımcısıydı şimdi değil diyor.torpil yok diyemeyeceğim ama torpilsiz de bir şeyler oluyor ben de zamanında doktora yaparken üniversitede çalıştığım için söylüyorum. Tek torpilim danışman hocamdı. Doktorayı bitirmek için makalenin dergilerde yayınlanması kongrelere katılman gerekiyor zaten bu ekstra bir başarı değil. Küçümsemek için demiyorum ama diğerlerinden bir fark değil. Biraz bölümle ilgili durumlar kadro konusunda. Ama danışman hocasının destek olması lazım. Hocası beraber çalışmaya devam etmek istemedi mi eşinizle? Veya başka bir hoca ile çalışması mümkün olmadı mı?
Ben de üniversitedeki işimden ayrıldım. Hocamla anlaşamadık. Beni başka bir üniversitedeki kadroya geçmeye zorladı. Orada kendi ekibini kurmak istiyordu. Kabul etmeyince hep köstek oldu. Mobbing uyguladı. Hoca değiştiremedim. Benim hocamdan tırstılar. Ortamda beni rahatsız eden şeyler vardı. Yaşın geçmeden özel sektöre geçtim.
üniversiteler garip ortamlar dediğim gibi kadro bulunur girilir de sanırım özel üniversiteleri denemek daha mantıklı artık. Devlet dinazorlardan geçilmiyor.
Tez yazarken makale yazarken uluslararası falan çok işe yarıyor o yüzden dedim.İngilizce ogretmeninin dil bilmesi bence büyük bir özellik degil
Hocası öyle bir şey diyemez çünkü eşim zaten devlette çalışıyor. Eşim maaş almadan nasıl üniversitede hocasıyla çalışır bilemiyorum .Ama hocası aklımdasın diyor elinden gelmiyor bir şey kendiside çok yüksek değil çünkü. Eşim önceden olsa adam enstitü müdür yardımcısıydı şimdi değil diyor.
Kasap olmak için bile torpil gerekiyor günümüzde, neden şaşırdınız ki?hiç de öyle torpil filan gerekmiyor kim dedi bunu size? dediğiniz kadar kapasiteli ve başarılı ise hocası başta olmak üzere herkesle konuşacak. kadro arıyorum destek olun diyecek. gerekrse hedeflediği yerlerdeki dekanlarla rektörlerle randevu alıp görüşecek. ne bekliyorsunuz ki birinin gelip size gel sana ihtiyacım var demesini mi?
torpil olayı her yerde var malesef ki. Benim erkek arkadasım da sınava girdi. Sınava girdiği yerde para ile torpil yaptırmıslar. 50 bin kadar hem de.Arkadaşlar eşim şu anda devlette öğretmen. Ama bir heves üniversiteye geçerim umuduyla eğitim yönetimi teftiş ve planlama alanında doktora yaptı ve bayağı zor şartlarda hem kendi okulunda öğretmenlik yaptı hem çocukla ilgilendi hem de başka şehire doktora için gitti. Tabi doktorayı da kazanamazdıda mülakat yoktu işin içinde .Ales ve dil puanı yüksekti puana göre aldılar .Eşimle birlikte seçilen 6 kişiden bir tek eşim bitirdi.2 sene önce doktorayı bitirdi.Tabi danışman öğretmeninin katkısı sıfır herşeyi kendi yaptı .En son anket yaptı onun analizini yani istatistik diyorlar sanırım kendi yaptı internetten araştıra araştıra normalde parayla uzmana yaptırıyorlarmış .Danışman hocada farkında eşimin ne kadar kapasiteli olduğundan bir kaç makale yazdılar yurt dışında yayınlanan ama elinden bir şey gelmiyor sanırım .Hatta hocalar jüriler çok beğenmiş tezini bayağı övmüşler .Gel gelelim bunca eziyet boşa çekilmiş yok torpilimiz yok bu adam üniversiteye nasıl girecek ilanlar hep kişiye göre çıkıyor. Resmen alacakları kişiyi tarif ediyorlar sadece bir ismini söylemedikleri kalıyor.Bu işin içinde olup şöyle yapmalı yada tanıdığım var şöyle girdi diye akıl verecek olan var mi acaba ???
Malesef canım hep akraba birbirleriyle. Direkt işleri hazır akrabaların .Sadece istenilen bölümde üniversite okumak yetiyor.Hitit üniversitesi öğretim üyeleri:
Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, Prof. Dr. Meral Demiryürek;
Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Araştırma Görevlisi Çağrı Suiçmez;
Prof. Dr. Faruk Yamaner, Öğretim Üyesi Emre Yamaner, Öğretim Görevlisi Gül Yamaner;
Prof. Dr. Ahmet Özalp, Dr. Öğretim Üyesi Sevinç Özalp;
Öğretim Görevlisi Hasan Baylavlı, Öğretim Görevlisi Mücella Baylavlı;
Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Akmeşe, Araştırma Görevlisi Sıdıka Akmeşe;
Dr. Öğretim Üyesi Ömer Can Satır, Dr. Öğretim Üyesi İlknur Satır;
Öğretim Görevlisi Hamdi Öbekcan, Araştırma Görevlisi Mehmet Öbekcan;
Doç. Dr. Yakup Çoştu, Dr. Öğretim Üyesi Feyza Çoştu;
Şaban Zorlu, Öğretim Görevlisi Muhammed Fatih Zorlu;
Araştırma Görevlisi Ömer Dinç, Öğretim Görevlisi Sema Dinç;
Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tolga Çırak, Dr. Öğretim Üyesi Asuman Çırak.
Konu sahibi haklısın ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun
Merhaba, eşinizle aynı alanda doktora yapıyorum. Analizleri başkasına yaptırmak meziyet değil normal olanı kendi yapmasıdır zaten. Ben bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Öğretmenlikten geçmiştim. Ama doktora bitince muhtemelen ben de kadro alamayacağım. Zaten çok çok çok az kadro veriliyor onda da bölümde asistan varsa ona çıkar. Ya da okulundaki bölüm başkanı falan bastıracak, rektöre yakın biriyse kadro olabilir.Arkadaşlar eşim şu anda devlette öğretmen. Ama bir heves üniversiteye geçerim umuduyla eğitim yönetimi teftiş ve planlama alanında doktora yaptı ve bayağı zor şartlarda hem kendi okulunda öğretmenlik yaptı hem çocukla ilgilendi hem de başka şehire doktora için gitti. Tabi doktorayı da kazanamazdıda mülakat yoktu işin içinde .Ales ve dil puanı yüksekti puana göre aldılar .Eşimle birlikte seçilen 6 kişiden bir tek eşim bitirdi.2 sene önce doktorayı bitirdi.Tabi danışman öğretmeninin katkısı sıfır herşeyi kendi yaptı .En son anket yaptı onun analizini yani istatistik diyorlar sanırım kendi yaptı internetten araştıra araştıra normalde parayla uzmana yaptırıyorlarmış .Danışman hocada farkında eşimin ne kadar kapasiteli olduğundan bir kaç makale yazdılar yurt dışında yayınlanan ama elinden bir şey gelmiyor sanırım .Hatta hocalar jüriler çok beğenmiş tezini bayağı övmüşler .Gel gelelim bunca eziyet boşa çekilmiş yok torpilimiz yok bu adam üniversiteye nasıl girecek ilanlar hep kişiye göre çıkıyor. Resmen alacakları kişiyi tarif ediyorlar sadece bir ismini söylemedikleri kalıyor.Bu işin içinde olup şöyle yapmalı yada tanıdığım var şöyle girdi diye akıl verecek olan var mi acaba ???
Anladım iller farklı birde eşim haftasonu dahil okulda devlette çalışıyordu. Ama hocasıyla yazdılar uluslararası makale bir kaç tane .Tabi eşim yazdı, hocası parasını verdi dergide yayınlanması için.Hocasıda yükselmek istiyor eşimi sıkıştırıyor makale için ama eşimde bozuldu biraz hocası pek ışık yakmayınca kadro için.Bugün aradı işte biraz ışık verdi aklımdasın diye ama ....yok o anlamda değil bir projede destek verebilir gayrıresmi olarak. gidip orada fiilen çalışmak değil. Beraber makale yazmaya devam etmek çalışmalara devam etmekten bahsediyorum. Bağlantısını koparmamalı okulla doktora bitti diye.
Valla Ankara'da zaten zor büyük devlet üniversitelerinde... Bir tanesinde çalışıyordum geçen sene. Çalıştığım üniversitede zaten bir araştırma görevlisi doktor var mesela dr. Öğr. Üyesi kadrosu bekleyen...Çok bir yayınıda yok aslında devlette öğretmen olduğu için hem okul hem doktora üç beş tane anca var .Çok taşra yerleride istemiyoruz açıkçası bir ömür orda geçirmek hoş oralarda dolmuştur taliplisi çoktur . Şu anda ankaradayız çünkü.
Bilmiyorum işin içinde olanlar daha iyi bilir çok zor bir işmiş sanırım bu istatistik işi öyle dediydi eşim .Genelde alanında uzman olanlara para karşılığı yaptırıyorlarmış.Siz zaten içindesiniz siz bulamazsanız kadro eşim hiç bulamaz sanırım. Hayırlısı olsun sizin içinde .Merhaba, eşinizle aynı alanda doktora yapıyorum. Analizleri başkasına yaptırmak meziyet değil normal olanı kendi yapmasıdır zaten. Ben bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Öğretmenlikten geçmiştim. Ama doktora bitince muhtemelen ben de kadro alamayacağım. Zaten çok çok çok az kadro veriliyor onda da bölümde asistan varsa ona çıkar. Ya da okulundaki bölüm başkanı falan bastıracak, rektöre yakın biriyse kadro olabilir.
Zaten doktoraya başvururken bile dil puanı isteniyor. O yüzden ingilizce bilmek günümüzde artı bir puan değil. Rakiplerin önüne kolay kolay geçirmez. O sebeple eşinizi rakiplerinden ayıran özellikleri nedir , Neden eşinizi secmeliler önce bunun cevabını vermelisiniz. Anlattığiniz kadarıyla bende oluşan izlenim eşinizin çok parlak bı akademik kariyeri olmadığı.Tez yazarken makale yazarken uluslararası falan çok işe yarıyor o yüzden dedim.
Yok canım ankarada yaşıyoruz şu anda ama zaten ankara hiç aklımızda yok ...Bizim için çok kötü doğu illeri olmadığı sürece her yere gideriz hiç sorun değil.Valla Ankara'da zaten zor büyük devlet üniversitelerinde... Bir tanesinde çalışıyordum geçen sene. Çalıştığım üniversitede zaten bir araştırma görevlisi doktor var mesela dr. Öğr. Üyesi kadrosu bekleyen...
Ah bir bilsen neler olduğunu . Bi ahh çeksek karşıki dağlar yıkılır. Olmuyor iste olmuyor poponu yırtsan da olmuyor bazen .hiç de öyle torpil filan gerekmiyor kim dedi bunu size? dediğiniz kadar kapasiteli ve başarılı ise hocası başta olmak üzere herkesle konuşacak. kadro arıyorum destek olun diyecek. gerekrse hedeflediği yerlerdeki dekanlarla rektörlerle randevu alıp görüşecek. ne bekliyorsunuz ki birinin gelip size gel sana ihtiyacım var demesini mi?
Gönlünüze göre olsun ilan açılmasını beklemeden o bölümdeki hocaları inceleyip iletişime geçsin anabilim dalı başkanlarıyla. Bir de kendi danışman hocası ve doktorayı yaptığı üniversitedeki anabilim dalı başkanı ile görüşüp onların tanıdığı olan üniversitelerle iletişime geçsin.Yok canım ankarada yaşıyoruz şu anda ama zaten ankara hiç aklımızda yok ...Bizim için çok kötü doğu illeri olmadığı sürece her yere gideriz hiç sorun değil.
Kasap olmak için bile torpil gerekiyor günümüzde, neden şaşırdınız ki?