Torpil olmazsa eşim nasıl işe girecek ?

İngilizce ogretmeninin dil bilmesi bence büyük bir özellik degil

Iste bu yapmasini onerdiginiz herşey torpil oluyor zaten.

Hocası öyle bir şey diyemez çünkü eşim zaten devlette çalışıyor. Eşim maaş almadan nasıl üniversitede hocasıyla çalışır bilemiyorum .Ama hocası aklımdasın diyor elinden gelmiyor bir şey kendiside çok yüksek değil çünkü. Eşim önceden olsa adam enstitü müdür yardımcısıydı şimdi değil diyor.

yok o anlamda değil bir projede destek verebilir gayrıresmi olarak. gidip orada fiilen çalışmak değil. Beraber makale yazmaya devam etmek çalışmalara devam etmekten bahsediyorum. Bağlantısını koparmamalı okulla doktora bitti diye.

Kasap olmak için bile torpil gerekiyor günümüzde, neden şaşırdınız ki?

torpil olayı her yerde var malesef ki. Benim erkek arkadasım da sınava girdi. Sınava girdiği yerde para ile torpil yaptırmıslar. 50 bin kadar hem de.

Malesef canım hep akraba birbirleriyle. Direkt işleri hazır akrabaların .Sadece istenilen bölümde üniversite okumak yetiyor.

Olmayan dil puaniyla ales ve not ortalamasiyla arastirma gorevlisi olanlar var. Ayrica bi cok universitede ayni soyadda bi suru sozde akademisyen gorursunuz inceleyin.
Yani bir tesaduf olur iki tesaduf olur bu ayni sulalerin insanlari cok mu zeki cok mu sansli saniyorsunuz tamamen torpil.

Fazla tesaduf fazla iltimas demektir.

Illaki kendi hakkiyla calisan insanlar var universitelerde ama nadir maalesef. Bilim yuvasi dedigimiz universiteleri boyle cehaletle haksizlikla alakasiz kisileri secerek yön verilen egitim sekli de ortada zaten.
Asla hakkimi helal etmiyorum boyle insanlara. Insallah esiniz de hak ettigi mevkiye kavusur.

Merhaba, eşinizle aynı alanda doktora yapıyorum. Analizleri başkasına yaptırmak meziyet değil normal olanı kendi yapmasıdır zaten. Ben bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Öğretmenlikten geçmiştim. Ama doktora bitince muhtemelen ben de kadro alamayacağım. Zaten çok çok çok az kadro veriliyor onda da bölümde asistan varsa ona çıkar. Ya da okulundaki bölüm başkanı falan bastıracak, rektöre yakın biriyse kadro olabilir.

Anladım iller farklı birde eşim haftasonu dahil okulda devlette çalışıyordu. Ama hocasıyla yazdılar uluslararası makale bir kaç tane .Tabi eşim yazdı, hocası parasını verdi dergide yayınlanması için.Hocasıda yükselmek istiyor eşimi sıkıştırıyor makale için ama eşimde bozuldu biraz hocası pek ışık yakmayınca kadro için.Bugün aradı işte biraz ışık verdi aklımdasın diye ama ....

Valla Ankara'da zaten zor büyük devlet üniversitelerinde... Bir tanesinde çalışıyordum geçen sene. Çalıştığım üniversitede zaten bir araştırma görevlisi doktor var mesela dr. Öğr. Üyesi kadrosu bekleyen...

Bir anımız ve gerçek . Eşim yüksek puanla mülakata girdi çok güzel geçti ondan sonra bir kız girdi ve ağlayarak çıktı çok kötü geçti hiçbir seye cevap veremedim dedi yanindakilere yanindakiler nasip merak etme ve teselli etti. Sonuç açiklandı o kadar emindik ki hatta taşınacaz diye evi yavastan toplamıstım bile . O kız atandı ama eşim atanamadı ! Neden torpil yüzünden mezun olalı 6 yıl oldu ve kendi mezun olduğu bölümden bir yere hala atanamıyor mülakatta takılı kaliyoruz çünkü dayımız YOK!

Bilmiyorum işin içinde olanlar daha iyi bilir çok zor bir işmiş sanırım bu istatistik işi öyle dediydi eşim .Genelde alanında uzman olanlara para karşılığı yaptırıyorlarmış.Siz zaten içindesiniz siz bulamazsanız kadro eşim hiç bulamaz sanırım. Hayırlısı olsun sizin içinde .

Tez yazarken makale yazarken uluslararası falan çok işe yarıyor o yüzden dedim.
Zaten doktoraya başvururken bile dil puanı isteniyor. O yüzden ingilizce bilmek günümüzde artı bir puan değil. Rakiplerin önüne kolay kolay geçirmez. O sebeple eşinizi rakiplerinden ayıran özellikleri nedir , Neden eşinizi secmeliler önce bunun cevabını vermelisiniz. Anlattığiniz kadarıyla bende oluşan izlenim eşinizin çok parlak bı akademik kariyeri olmadığı.

Yok canım ankarada yaşıyoruz şu anda ama zaten ankara hiç aklımızda yok ...Bizim için çok kötü doğu illeri olmadığı sürece her yere gideriz hiç sorun değil.

Ah bir bilsen neler olduğunu . Bi ahh çeksek karşıki dağlar yıkılır. Olmuyor iste olmuyor poponu yırtsan da olmuyor bazen .

Yok canım ankarada yaşıyoruz şu anda ama zaten ankara hiç aklımızda yok ...Bizim için çok kötü doğu illeri olmadığı sürece her yere gideriz hiç sorun değil.
Gönlünüze göre olsun ilan açılmasını beklemeden o bölümdeki hocaları inceleyip iletişime geçsin anabilim dalı başkanlarıyla. Bir de kendi danışman hocası ve doktorayı yaptığı üniversitedeki anabilim dalı başkanı ile görüşüp onların tanıdığı olan üniversitelerle iletişime geçsin.
En zor alınan kadro doktor öğretim üyesi kadrosu.

Eşinize zaten şu saatten sonra araştırma görevliliği olmaz, doktorasını bitiren kişiyi o şekilde almak istemezler kullanamayacakları için. Doktor öğretim üyesi olmak için de D damdan da söylemiş onun dediği gibi yapmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…