Eşinizin durumunda o kadar çok insan var ki.. keşke zamanında öyp programına baksaydı belki bir şeyler olurdu. Kadın kollarına falan mı girseniz acabaArkadaşlar eşim şu anda devlette öğretmen. Ama bir heves üniversiteye geçerim umuduyla eğitim yönetimi teftiş ve planlama alanında doktora yaptı ve bayağı zor şartlarda hem kendi okulunda öğretmenlik yaptı hem çocukla ilgilendi hem de başka şehire doktora için gitti. Tabi doktorayı da kazanamazdıda mülakat yoktu işin içinde .Ales ve dil puanı yüksekti puana göre aldılar .Eşimle birlikte seçilen 6 kişiden bir tek eşim bitirdi.2 sene önce doktorayı bitirdi.Tabi danışman öğretmeninin katkısı sıfır herşeyi kendi yaptı .En son anket yaptı onun analizini yani istatistik diyorlar sanırım kendi yaptı internetten araştıra araştıra normalde parayla uzmana yaptırıyorlarmış .Danışman hocada farkında eşimin ne kadar kapasiteli olduğundan bir kaç makale yazdılar yurt dışında yayınlanan ama elinden bir şey gelmiyor sanırım .Hatta hocalar jüriler çok beğenmiş tezini bayağı övmüşler .Gel gelelim bunca eziyet boşa çekilmiş yok torpilimiz yok bu adam üniversiteye nasıl girecek ilanlar hep kişiye göre çıkıyor. Resmen alacakları kişiyi tarif ediyorlar sadece bir ismini söylemedikleri kalıyor.Bu işin içinde olup şöyle yapmalı yada tanıdığım var şöyle girdi diye akıl verecek olan var mi acaba ???
Hitit üniversitesinde herkesin çifter çifter aynı soyadı taşıdığını görmediniz galiba... kimbilir daha neler varhiç de öyle torpil filan gerekmiyor kim dedi bunu size? dediğiniz kadar kapasiteli ve başarılı ise hocası başta olmak üzere herkesle konuşacak. kadro arıyorum destek olun diyecek. gerekrse hedeflediği yerlerdeki dekanlarla rektörlerle randevu alıp görüşecek. ne bekliyorsunuz ki birinin gelip size gel sana ihtiyacım var demesini mi?
bu işin tam göbeğinden konuşuyorum evet torpille çok alınıyor ama bu torpilsiz bir yere gelinemez demek değil.Hitit üniversitesinde herkesin çifter çifter aynı soyadı taşıdığını görmediniz galiba... kimbilir daha neler var
Bilemiyoyum canım açıkcası bir kaç tanıdıkla görüştü üniversite de olan ama herkes başından savuşturma peşinde biz sizi ararız tarzında. Şu randevu alıp görüşmeyi bir deyim bakalım eşime ama adamların akrabası olmak lazım sanırım hepsi sıradalar gibi geliyor bana çünkü çok kolay alıyorlar haberlerde duyuyoruz.Insan evladı çıkar mı karşımıza bilmiyorum .hiç de öyle torpil filan gerekmiyor kim dedi bunu size? dediğiniz kadar kapasiteli ve başarılı ise hocası başta olmak üzere herkesle konuşacak. kadro arıyorum destek olun diyecek. gerekrse hedeflediği yerlerdeki dekanlarla rektörlerle randevu alıp görüşecek. ne bekliyorsunuz ki birinin gelip size gel sana ihtiyacım var demesini mi?
Hatta cenaze ilanında çıkmış ti omu ki. Şunun amcası şunun dedesi falan filan diye .Hitit üniversitesinde herkesin çifter çifter aynı soyadı taşıdığını görmediniz galiba... kimbilir daha neler var
Haklisin aslında bildiğimiz bir şey ama bu kadar da torpil olduğunu inan iş başvurusu yaparken öğrendik .İmkansız gibi bir şey ...Çok büyük torpil lazım.Torpil kısmını bu kadar uğraştıktan sonra başardıktan sonranöğremeniz ilginç geldi bana ? yani bu süreçte olmayan torpil bugün mü gündeme geldi.
Bu sene en az 3 tane haber gördüm öyle. Tabii ki hakkıyle giren de var. Belki önceden çok çok daha fazla vardı. Yani şu an girmesi gerçekten kolay değil. Eşinin oturup iş ayağıma gelsin diye beklediğini de sanmıyorum.bu işin tam göbeğinden konuşuyorum evet torpille çok alınıyor ama bu torpilsiz bir yere gelinemez demek değil.
öyle olsa ben hiç bir yere gelemezdim.
kolay yoldan yapmanın yolu torpil.
benim akademik dünya ile tek bağlantım lisans mezunu olmam o kadar uzağımHaklisin aslında bildiğimiz bir şey ama bu kadar da torpil olduğunu inan iş başvurusu yaparken öğrendik .İmkansız gibi bir şey ...Çok büyük torpil lazım.
Kaç yıl oldu siz girelibu işin tam göbeğinden konuşuyorum evet torpille çok alınıyor ama bu torpilsiz bir yere gelinemez demek değil.
öyle olsa ben hiç bir yere gelemezdim.
kolay yoldan yapmanın yolu torpil.
Zaten hiç girişme canım torpilin yoksa eşim çok yıprandı doktora yaparken çok yoruldu .Emeğini almasını çok istiyorum. Gerçekten bu işe bir dur demeleri lazım çok haksızlık yapılıyor. O parayı torpille girenler nasıl yiyor bilemiyorum.Keşke puanla falan alsalar işinin ehli olan kişileri .benim akademik dünya ile tek bağlantım lisans mezunu olmam o kadar uzağımama bu işlerin referans, ilişkiler hatta akrabalık ile yürüdüğünü biliyorum. Yani içinde olmamama rağöem biliyorum. Aklımda en son pamukkale ünv rektörü kalmış karısına özel kadro açmıştı o kalmış çok emek vermişsiniz dilerim mucizler gerçekleşir.
Benimki üniversiteden girmedi aslında. 10 yıllık devlete öğretmendi.Daha sonra üniversitenin biri doktora için öğrenci alıyormuş .Tabi mülakat yok puanla .O da başvurdu kazandı.Tabi danışman öğretmeni falan kendileri veriyor eşim seçmiyor .Keşke dekan denk gelseydi belki tutardı elinden .Aslında torpil diye bahsettiğiniz şeyin bir kusmı akraba ise de çoğunluğu hoca öğrenci ilişkisine bağlı. Yani profesörler genelde kendi yetiştirdikleri öğrencilere kadro konusunda destek oluyorlar. Keşke eşiniz hocasını seçerken buna dikkat etseydi. Bazı hocalar bu konuda daha girişken ve öğrencilerini tutuyorlar.
hiç de öyle torpil filan gerekmiyor kim dedi bunu size? dediğiniz kadar kapasiteli ve başarılı ise hocası başta olmak üzere herkesle konuşacak. kadro arıyorum destek olun diyecek. gerekrse hedeflediği yerlerdeki dekanlarla rektörlerle randevu alıp görüşecek. ne bekliyorsunuz ki birinin gelip size gel sana ihtiyacım var demesini mi?
Bilemiyoyum canım açıkcası bir kaç tanıdıkla görüştü üniversite de olan ama herkes başından savuşturma peşinde biz sizi ararız tarzında. Şu randevu alıp görüşmeyi bir deyim bakalım eşime ama adamların akrabası olmak lazım sanırım hepsi sıradalar gibi geliyor bana çünkü çok kolay alıyorlar haberlerde duyuyoruz.Insan evladı çıkar mı karşımıza bilmiyorum .