- 17 Temmuz 2018
- 4.047
- 18.740
torpil yok demedim. torpilsiz olmuyor diye birşey yok dedim.Torpil var maalesef
Yayınları iyiyse mutlaka kadro bulur. Sadece büyük şehirlere bakmayın, özellikle yeni kurulan taşra üniversitelerinde daha fazla kadro oluyor. Üstelik doğudaki üniversitelerde geliştirme ödeneği adı altında maaşlar merkeze göre daha yüksek.Arkadaşlar eşim şu anda devlette öğretmen. Ama bir heves üniversiteye geçerim umuduyla eğitim yönetimi teftiş ve planlama alanında doktora yaptı ve bayağı zor şartlarda hem kendi okulunda öğretmenlik yaptı hem çocukla ilgilendi hem de başka şehire doktora için gitti. Tabi doktorayı da kazanamazdıda mülakat yoktu işin içinde .Ales ve dil puanı yüksekti puana göre aldılar .Eşimle birlikte seçilen 6 kişiden bir tek eşim bitirdi.2 sene önce doktorayı bitirdi.Tabi danışman öğretmeninin katkısı sıfır herşeyi kendi yaptı .En son anket yaptı onun analizini yani istatistik diyorlar sanırım kendi yaptı internetten araştıra araştıra normalde parayla uzmana yaptırıyorlarmış .Danışman hocada farkında eşimin ne kadar kapasiteli olduğundan bir kaç makale yazdılar yurt dışında yayınlanan ama elinden bir şey gelmiyor sanırım .Hatta hocalar jüriler çok beğenmiş tezini bayağı övmüşler .Gel gelelim bunca eziyet boşa çekilmiş yok torpilimiz yok bu adam üniversiteye nasıl girecek ilanlar hep kişiye göre çıkıyor. Resmen alacakları kişiyi tarif ediyorlar sadece bir ismini söylemedikleri kalıyor.Bu işin içinde olup şöyle yapmalı yada tanıdığım var şöyle girdi diye akıl verecek olan var mi acaba ???
Eşim bir ilden başka bir ile gidiyordu doktora için.Eşimle birlikte seçilen 6 arkadaşı vardı onlar bitiremedi ki hepsi bıraktı bir tek eşim bitirdi.Yani devlette öğretmen olduğu için çok gitmedi okula evde çalıştı hocası idare ediyordu birde il dışından geldiği için arkadaş tutamadı .Danışman hocasıda pasif sanırım üniversite içinde ünvanı daha doktor öğretim üyesi .pek destek olmadı elinden gelmiyor sanırım nasıl işliyor bilemiyoruzkialanında bölümü olan üniversiteleri araştıracak
yani doktoralı eleman ihtiyacı olanları
sonra gidip tek tek görüşecek
doktoranı bitir, gel görüş, ona göre ilan verir, alırız diyor bir çoğu
yani adam önce alınacağı belirliyor sonra ilan açıyor, bu üniversitenin gerçeği
atıyorum 10 üniversite var o alanda bakacak kimin kadrosunda açık var gidip damlayacak oraya, hatta danışmanına vs iletecek tanıdığın var mı X üniversitede diye
mesela doktora bitirdiği yerde açık hiç mi yok, o şehirde özel üni vs de
yani o doktora yaparken halihazırda üniversite olan arkadaşları vs yok muydu
ne bileyim, ben yüksek lisans yaparken arkadaşlarım hep doktora yapan araştırma görevlileri idi
hiç mi yok alandan tanıdığı, kendisi ile benzer akademik pozisyonda kişiler yani hoca değil de doktor olan, sektörde olup arkadaşlarından bilgi alabilecek olan
Yok canım ne rahatsızlığı bende aynı şeyi düşünüyorum allahından bulsunlar inşallah .Her yerde torpil var ama özellikle üniversitelerde torpil çok fazla sorgulayamıyor kimse alacakları kişiyi resmen tarif ediyorlar bir tek adını soyadını söylemiyorlar.Eklemek istedim; fakülte dördüncüsü olarak lisansını, fakülte birincisi olarakta yüksek lisansini bitirmişti, yayınlarını saymıyorum bile... Ama büyük denilebilecek bir üniversiteye başvurduğunda onun yerine alınan hepimizin tanıdığı bir siyasî kişinin akrabası oldu... bolum mezunu olması dışında hicbir başarısı olmadan hem de...
Hepsinin kör yanından çıksın diye şuracıga da bedduami iliştiriyorum rahatsız olmazsanız... bu ülke işin ehli olanı değil de akraba komşu vs koruduğu için bu hallerde...
Çok bir yayınıda yok aslında devlette öğretmen olduğu için hem okul hem doktora üç beş tane anca var .Çok taşra yerleride istemiyoruz açıkçası bir ömür orda geçirmek hoş oralarda dolmuştur taliplisi çoktur . Şu anda ankaradayız çünkü.Yayınları iyiyse mutlaka kadro bulur. Sadece büyük şehirlere bakmayın, özellikle yeni kurulan taşra üniversitelerinde daha fazla kadro oluyor. Üstelik doğudaki üniversitelerde geliştirme ödeneği adı altında maaşlar merkeze göre daha yüksek.
Canım danışman hocasıda pasif hala doktor öğretim üyesi eşimede ışık veremedi o yüzden .Alanı eğitim yönetimi teftiş ve planlama çok dolmuş sanırım bu bölüm ...6 7 sene öncesine kadar torpilsiz de mümkün diyebilirdim ama şu an diyemiyorum malesef. Ya size güvenen destekleyen uzun zamandır öğrencisi oldugunuz bi hocanız olacak ya da torpiliniz olacak. Benim doktoraya kabul almayan birçok arkadaşım yurtdışında bilenen okullardan kabul aldı gittiler. Eşinizin alanında mümkünse bu yurtdışını düşünün derim.
Eşinizin durumunda çok var derken onu kastetmiştim. Bütün eğitim fak mezunları o bölümde yüksek lisans yapıyor. Benim kaç tane arkadaşım yaptı. Neyse bari eşiniz halihazırda çalışıyor zaten. En azından ek dersi varsa yansıması oluyor doktora veya yüksek lisans mezunu olmanın. Ataması olmayan ,önü şimdilerde kapanmış bir bölümü bitirip işe giremeyip akademi peşinde koşan, bursla ya da ailesinden aldığı paralarla uğraşıp didinenler varCanım danışman hocasıda pasif hala doktor öğretim üyesi eşimede ışık veremedi o yüzden .Alanı eğitim yönetimi teftiş ve planlama çok dolmuş sanırım bu bölüm ...