Zaten eşim mülakat yok diye doktoraya başvur du yoksa alırlarmıydı.Puanları yüksekti ve alındı .Ama şimdide bir sınav olsa keşke. Adam zaten doktorayı bitirmiş daha ne olsun en zor kısmı ve hocası sıfır destek herşeyi kendi araştıra araştıra yaptı. Bir kaç tane makalesi var .Ama artık boşa giderse diye uğraşmak istemiyor .Yoksa kafası zehir gibidir. Hocaları tezini falan çok beğendiler. Çok övdüler.Zaten doktoraya başvururken bile dil puanı isteniyor. O yüzden ingilizce bilmek günümüzde artı bir puan değil. Rakiplerin önüne kolay kolay geçirmez. O sebeple eşinizi rakiplerinden ayıran özellikleri nedir , Neden eşinizi secmeliler önce bunun cevabını vermelisiniz. Anlattığiniz kadarıyla bende oluşan izlenim eşinizin çok parlak bı akademik kariyeri olmadığı.
bu işin tam göbeğinden konuşuyorum evet torpille çok alınıyor ama bu torpilsiz bir yere gelinemez demek değil.
öyle olsa ben hiç bir yere gelemezdim.
kolay yoldan yapmanın yolu torpil.
Eşinizin durumunda o kadar çok insan var ki.. keşke zamanında öyp programına baksaydı belki bir şeyler olurdu. Kadın kollarına falan mı girseniz acabagerçi memleketin yarısı orda, yine size sıra gelmez hayırlısı olsun inşallah...
Prestijli dergilerde makale yayınlatmak için para verilmez. Kusura bakmayın ama siz eşinizi biraz indirimli dinleyin.Anladım iller farklı birde eşim haftasonu dahil okulda devlette çalışıyordu. Ama hocasıyla yazdılar uluslararası makale bir kaç tane .Tabi eşim yazdı, hocası parasını verdi dergide yayınlanması için.Hocasıda yükselmek istiyor eşimi sıkıştırıyor makale için ama eşimde bozuldu biraz hocası pek ışık yakmayınca kadro için.Bugün aradı işte biraz ışık verdi aklımdasın diye ama ....
bu işin tam göbeğinden konuşuyorum evet torpille çok alınıyor ama bu torpilsiz bir yere gelinemez demek değil.
öyle olsa ben hiç bir yere gelemezdim.
kolay yoldan yapmanın yolu torpil.
Ya işte eşim bilmiyor işin içinde değil ki sistem nasıl işliyor bilemiyorum hocası ne dediyse o ...Sen yap ben parasını vereyim demiş .Ama o paralı dergilerde her makaleyi kabul etmiyorlarmış sanırım.Daha o seviyeye gelemediler demekki prestijli dergilerde yayınlatmak için .Ama onuda yapar güveniyorum ben .Prestijli dergilerde makale yayınlatmak için para verilmez. Kusura bakmayın ama siz eşinizi biraz indirimli dinleyin.
Yani paralı dergiler open access diye geçer. Telifini satın almış oluyorsunuz diye düşünebilirsiniz. Ben mühendislikteyim, "1-2 tane neyse ama çoğu makaleniz paralı dergide yayınlanmışsa doçentlik için kötü gözüküyor" diyor hocalarımız.Ya işte eşim bilmiyor işin içinde değil ki sistem nasıl işliyor bilemiyorum hocası ne dediyse o ...Sen yap ben parasını vereyim demiş .Ama o paralı dergilerde her makaleyi kabul etmiyorlarmış sanırım.Daha o seviyeye gelemediler demekki prestijli dergilerde yayınlatmak için .Ama onuda yapar güveniyorum ben .
Teşekkür ederim sağolun aynen dediğiniz gibi direkt doktor öğretim üyesi olarak gireceğinden dolayı zor...Gönlünüze göre olsun ilan açılmasını beklemeden o bölümdeki hocaları inceleyip iletişime geçsin anabilim dalı başkanlarıyla. Bir de kendi danışman hocası ve doktorayı yaptığı üniversitedeki anabilim dalı başkanı ile görüşüp onların tanıdığı olan üniversitelerle iletişime geçsin.
En zor alınan kadro doktor öğretim üyesi kadrosu.
Eşinize zaten şu saatten sonra araştırma görevliliği olmaz, doktorasını bitiren kişiyi o şekilde almak istemezler kullanamayacakları için. Doktor öğretim üyesi olmak için de @damdan da söylemiş onun dediği gibi yapmak lazım
Anladım haklı hocalarınız doğru bir şey değil tabi .Ama paralıda olsa puan olarak ekleniyor sanırım .Yani paralı dergiler open access diye geçer. Telifini satın almış oluyorsunuz diye düşünebilirsiniz. Ben mühendislikteyim, "1-2 tane neyse ama çoğu makaleniz paralı dergide yayınlanmışsa doçentlik için kötü gözüküyor" diyor hocalarımız.
Üzüldüm adınızaYaklaşık 10 yıl oldu doktora ya başvurup kabul olması .Önceden bu kadar torpil yoktu sanki .Birde sonradan dank ediyor bir ümit iş bulurum ümidi vardı ama malesef öyle olmuyormuş işler .İşin içine girince anladık.
Hesaplamıştır zaten 1 senede 50000 kazanırım diye .Yazık nasıl yiyecekler o parayı haram yatorpil olayı her yerde var malesef ki. Benim erkek arkadasım da sınava girdi. Sınava girdiği yerde para ile torpil yaptırmıslar. 50 bin kadar hem de.
Jüride mutlaka bölüm başkanı da vardır.Yada fakülte müdürü. Onunla arayı iyi tutması yeterli.Arkadaşlar eşim şu anda devlette öğretmen. Ama bir heves üniversiteye geçerim umuduyla eğitim yönetimi teftiş ve planlama alanında doktora yaptı ve bayağı zor şartlarda hem kendi okulunda öğretmenlik yaptı hem çocukla ilgilendi hem de başka şehire doktora için gitti. Tabi doktorayı da kazanamazdıda mülakat yoktu işin içinde .Ales ve dil puanı yüksekti puana göre aldılar .Eşimle birlikte seçilen 6 kişiden bir tek eşim bitirdi.2 sene önce doktorayı bitirdi.Tabi danışman öğretmeninin katkısı sıfır herşeyi kendi yaptı .En son anket yaptı onun analizini yani istatistik diyorlar sanırım kendi yaptı internetten araştıra araştıra normalde parayla uzmana yaptırıyorlarmış .Danışman hocada farkında eşimin ne kadar kapasiteli olduğundan bir kaç makale yazdılar yurt dışında yayınlanan ama elinden bir şey gelmiyor sanırım .Hatta hocalar jüriler çok beğenmiş tezini bayağı övmüşler .Gel gelelim bunca eziyet boşa çekilmiş yok torpilimiz yok bu adam üniversiteye nasıl girecek ilanlar hep kişiye göre çıkıyor. Resmen alacakları kişiyi tarif ediyorlar sadece bir ismini söylemedikleri kalıyor.Bu işin içinde olup şöyle yapmalı yada tanıdığım var şöyle girdi diye akıl verecek olan var mi acaba ???
Evt ama hepsi paralı dergide olmasa iyi. Doçentlikte pek kabul görmez bu durum eleştiri sebebidir.Anladım haklı hocalarınız doğru bir şey değil tabi .Ama paralıda olsa puan olarak ekleniyor sanırım .
aynen valla. Kendi hakkıyla girdi tabi doldurdular kontenjanı kazanamadıHesaplamıştır zaten 1 senede 50000 kazanırım diye .Yazık nasıl yiyecekler o parayı haram ya
Torpille giren herkes birilerinin hakkını yiyerek girer. Elinizden geleni yapmışsınız emek vermişsiniz ama torpil diye uğraşıp birini de bulursanız diğerlerinden hiçbir farkınız kalmaz. Torpili olmadığı için giremeyenlerin hakkına girersiniz.Haklisin aslında bildiğimiz bir şey ama bu kadar da torpil olduğunu inan iş başvurusu yaparken öğrendik .İmkansız gibi bir şey ...Çok büyük torpil lazım.
Aynen dediğiniz gibi bizde sağa sola tanıdık varsa konuştuk falan o da sanki torpil arıyor gibi oldu ama ....Adam Zaten hakkıyla girdi bitirdi ama iş rektörde bitiyormuş falan diyorlar. Keşke bu işin bir tek yolu olsa direkt puanla sınavla girilse ne güzel olurdu .Torpille giren herkes birilerinin hakkını yiyerek girer. Elinizden geleni yapmışsınız emek vermişsiniz ama torpil diye uğraşıp birini de bulursanız diğerlerinden hiçbir farkınız kalmaz. Torpili olmadığı için giremeyenlerin hakkına girersiniz.
Bırakın ne olacaksa olsun. Çalışıp gerekeni yaptıktan sonra kadro gelmezse çalışmadan kadro alanlar utansın siz değil.
Bu dünya sonsuz değil, hesabı da olacak. Herkes yapıyodu ben de yaptım da geçeprli bir mazeret olmayacak. Herkes kendinden sorumlu
Tebrik ederim canım herkes sizin gibi çalışkan azimli olsa hakkıyla gelse bence ülke olarak çok başka yerlerde olurduk diye düşünüyorum.Bu mesaji daha once de okuyup cevap yazmistim, hortladi herhalde.. biri ozel ikisi devlet olmak uzere 3 universiteye hic torpilsiz girdim, su an ogretim uyesiyim... Ales 98, dil 100, ben Turkiyenin en iyi 3 universitesinden birinden mezunum. ssci-sci olmak uzere pek cok uluslararasi yayinim var, atiflarimda gayet nitelikli. Projelerim var. Mevcut alanim ile yetinmemisim kendimi desteklemek istedigim alanlarda 2. Yuksek lisans, 2.ve 3. Lisansi da okumusum. Akademi masada dirsek curutme isidir, ben torpillileri dosyamla bogarim, ki defalarca da bogdum. Bosverin gazete koselerine dusen vasifsizlari, onlar geldikleri gibi giderler... Bir tez yazmakla olmuyor, ondan cok var... Siz USA academic job market prensibi ile dusunun nereden universiteye ne kadar dış kaynak getiriyorsunuz, hangi vazgecilmez ve gelecek vaadeden uzmanliga sahipsiniz gibi....
Hangi üniversite canım gerçekten adaletli bir yermiş ilan falan açılınca zaten belli kimi alacakları deyip başvurmuyor eşim.Burayı aklımızda tutalım.Esim akademisyen, cevremde bir suru akdemiyen var hic biri torpille girmedi.. cok calistilar gercekten.. yakin arkadasim tam 2 sene evde oturdu.. sabretti cok calisti cok iyi bir uniye tamamen hakkiyla girdi.. hatta bolumde dislandi torpille alacaklari kisinin önüne gecti diye.. ama ici rahat hakkiyla girmenin huzuru baska gercekten..
Evet ünide cok oluyor tanidigi almak ama torpille bi yerlre girmek hos gelmiyor bana..
Yapanlarin vicdani nasil rahat ediyor bilmiyorum..