Torpil olmazsa eşim nasıl işe girecek ?

Zaten eşim mülakat yok diye doktoraya başvur du yoksa alırlarmıydı.Puanları yüksekti ve alındı .Ama şimdide bir sınav olsa keşke. Adam zaten doktorayı bitirmiş daha ne olsun en zor kısmı ve hocası sıfır destek herşeyi kendi araştıra araştıra yaptı. Bir kaç tane makalesi var .Ama artık boşa giderse diye uğraşmak istemiyor .Yoksa kafası zehir gibidir. Hocaları tezini falan çok beğendiler. Çok övdüler.

bu işin tam göbeğinden konuşuyorum evet torpille çok alınıyor ama bu torpilsiz bir yere gelinemez demek değil.

öyle olsa ben hiç bir yere gelemezdim.

kolay yoldan yapmanın yolu torpil.

Madem torpille çok alınıyor yazıyorsunuz neden bir önceki mesajda hiç de torpil falan gerekmiyor dediniz?

Bak bu dediğin çok doğru.. Benim elti de kadın kollarına girdi. Güvenlik belgesi alıp işkurdan bir okula güvenlikçi olarak girmek amacı..

Prestijli dergilerde makale yayınlatmak için para verilmez. Kusura bakmayın ama siz eşinizi biraz indirimli dinleyin.

bu işin tam göbeğinden konuşuyorum evet torpille çok alınıyor ama bu torpilsiz bir yere gelinemez demek değil.

öyle olsa ben hiç bir yere gelemezdim.

kolay yoldan yapmanın yolu torpil.

siz öyp'liydiniz yanlış hatırlamıyorsam ama artık öyp yok

öyp bir avantajdı

katılıyorum torpilsiz olmaz diye birşey yok ama öypliler mesela zaten torpil olan kısmını aşmış oluyorlar

Prestijli dergilerde makale yayınlatmak için para verilmez. Kusura bakmayın ama siz eşinizi biraz indirimli dinleyin.
Ya işte eşim bilmiyor işin içinde değil ki sistem nasıl işliyor bilemiyorum hocası ne dediyse o ...Sen yap ben parasını vereyim demiş .Ama o paralı dergilerde her makaleyi kabul etmiyorlarmış sanırım.Daha o seviyeye gelemediler demekki prestijli dergilerde yayınlatmak için .Ama onuda yapar güveniyorum ben .

Yani paralı dergiler open access diye geçer. Telifini satın almış oluyorsunuz diye düşünebilirsiniz. Ben mühendislikteyim, "1-2 tane neyse ama çoğu makaleniz paralı dergide yayınlanmışsa doçentlik için kötü gözüküyor" diyor hocalarımız.

Teşekkür ederim sağolun aynen dediğiniz gibi direkt doktor öğretim üyesi olarak gireceğinden dolayı zor...

Anladım haklı hocalarınız doğru bir şey değil tabi .Ama paralıda olsa puan olarak ekleniyor sanırım .

Üzüldüm adınıza inşallah hayırlısıyla hakettiği işi alır.

Jüride mutlaka bölüm başkanı da vardır.Yada fakülte müdürü. Onunla arayı iyi tutması yeterli.

Haklisin aslında bildiğimiz bir şey ama bu kadar da torpil olduğunu inan iş başvurusu yaparken öğrendik .İmkansız gibi bir şey ...Çok büyük torpil lazım.
Torpille giren herkes birilerinin hakkını yiyerek girer. Elinizden geleni yapmışsınız emek vermişsiniz ama torpil diye uğraşıp birini de bulursanız diğerlerinden hiçbir farkınız kalmaz. Torpili olmadığı için giremeyenlerin hakkına girersiniz.
Bırakın ne olacaksa olsun. Çalışıp gerekeni yaptıktan sonra kadro gelmezse çalışmadan kadro alanlar utansın siz değil.

Bu dünya sonsuz değil, hesabı da olacak. Herkes yapıyodu ben de yaptım da geçerli bir mazeret olmayacak. Herkes kendinden sorumlu

Aynen dediğiniz gibi bizde sağa sola tanıdık varsa konuştuk falan o da sanki torpil arıyor gibi oldu ama ....Adam Zaten hakkıyla girdi bitirdi ama iş rektörde bitiyormuş falan diyorlar. Keşke bu işin bir tek yolu olsa direkt puanla sınavla girilse ne güzel olurdu .

Tebrik ederim canım herkes sizin gibi çalışkan azimli olsa hakkıyla gelse bence ülke olarak çok başka yerlerde olurduk diye düşünüyorum.

Hangi üniversite canım gerçekten adaletli bir yermiş ilan falan açılınca zaten belli kimi alacakları deyip başvurmuyor eşim.Burayı aklımızda tutalım.

Bu torpil konusunu güldür güldür show da tam nokta atışıyla işlemişler .Fırsatı olanlar izlesin tam cuk diye üniversitede ki kadrolaşmanın nasıl olduğu hakkında cuk diye oturmuş....Arama motoruna Torpil güldür güldür shov yazınca izleyebilirsiniz...

Torpilsiz oldugunu mu dusunuyordu bu islerin acaba esiniz?
Valla ben yuksek lisansta akademik dünyanin hic gorundugu gibi olmadigini anladigim an doktoraya devam etmeme kararimi vermistim zaten. Siyasetten baska birsey donmuyor. Danismaninizin guclu olmasi gerek ki kadro konusunda baski yapabilsin.
Yuzde 90 torpil ama hakkiyla da alan vardir muhakkak, onlari ayri tutalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…