Torpil olmazsa eşim nasıl işe girecek ?

Benim yüksek lisanstan bir hocam derste arkadaşının kızına Şu üniversitede kadro açılmış git başvur dedi. Hepimizin yanında. Hepimiz ondan daha başarılı olduğumuz halde. öylece bakakaldık.
Şu bir gerçek. Emek verip girenler olduğu gibi torpille girenler de var. İşiniz şansa kalmış artık

Çok bir yayınıda yok aslında devlette öğretmen olduğu için hem okul hem doktora üç beş tane anca var .Çok taşra yerleride istemiyoruz açıkçası bir ömür orda geçirmek hoş oralarda dolmuştur taliplisi çoktur . Şu anda ankaradayız çünkü.
Ama bu beklenti de pek gerçekçi değil. Üniversite tecrübesi yok, diğerlerinden sıyrılacak kadar yayını, büyük ihtimalle yurt dışı deneyimi de yok. Ankara’da kadrolar çok dolu ve herkes istiyor. O kadar aday yerine neden eşinizi seçsinler sorusunu gerçekçi olarak kendinize sorun bence. Dış koşulları suçlamak en kolayı...

Benim eşimde doktora yapıyor şu an. hemde sabah 7 aksam 7 özel sektorde mühendis olmasina rağmen. hem cok yoğun hem vazgeçmiyor. üniversite de kadroya gecmesi de söz konusu değil. çunkü hem bulunduğumuz il buyuksehir eski bir universite kadrolar dolu hem de esim akademisyenlikle şu anki aldığı maaşı ve özluk haklarını alamaz.

Kendi de farkında ama ben okumayı akademik dünyayı seviyorum diyor. sırf bunun için yapıyor yani doktorayı.

Bu arada öģretmenlere artık akademik basarıları arttikca makaleler yazdıkca ekstra hizmet içi puanı veriyorlar. bu da olul degistirmede cok faydası var. daha merkezi daha rahat okullarda çalısabilir bu hiç olmazsa bu yonden faydası olur.

kadro olayını bilemeyeceğim ama bu dedikleriniz ben ögrenciyken bile vardı yeni bir şey değil. ben okurken dekanımız eski dekanın karısıydı o da yine bizim okulda profesor olan oğluna bırakmayı düsünüyordu. 2 oğulları vardı 2 si de bizim fakultedeydi dekanın. kocasıda yeni emekli olmuştu.

Ama bu beklenti de pek gerçekçi değil. Üniversite tecrübesi yok, diğerlerinden sıyrılacak kadar yayını, büyük ihtimalle yurt dışı deneyimi de yok. Ankara’da kadrolar çok dolu ve herkes istiyor. O kadar aday yerine neden eşinizi seçsinler sorusunu gerçekçi olarak kendinize sorun bence. Dış koşulları suçlamak en kolayı...
Yok canım ankara olsun diye bir şey yok ama hakkari şırnak misal öyle yerleri istemeyiz imkanları kısıtlı. Tabi niye eşimi alsınlar ama torpille öyle vasıfsız insanları alıyorlarki yüksek lisans yapması yeterli oluyor .Eşim zaten ingilizce öğretmeni bence dil bilmesi bile büyük bir özellik .

Benim eşimde doktora yapıyor şu an. hemde sabah 7 aksam 7 özel sektorde mühendis olmasina rağmen. hem cok yoğun hem vazgeçmiyor. üniversite de kadroya gecmesi de söz konusu değil. çunkü hem bulunduğumuz il buyuksehir eski bir universite kadrolar dolu hem de esim akademisyenlikle şu anki aldığı maaşı ve özluk haklarını alamaz.

Kendi de farkında ama ben okumayı akademik dünyayı seviyorum diyor. sırf bunun için yapıyor yani doktorayı.

Bu arada öģretmenlere artık akademik basarıları arttikca makaleler yazdıkca ekstra hizmet içi puanı veriyorlar. bu da olul degistirmede cok faydası var. daha merkezi daha rahat okullarda çalısabilir bu hiç olmazsa bu yonden faydası olur.

kadro olayını bilemeyeceğim ama bu dedikleriniz ben ögrenciyken bile vardı yeni bir şey değil. ben okurken dekanımız eski dekanın karısıydı o da yine bizim okulda profesor olan oğluna bırakmayı düsünüyordu. 2 oğulları vardı 2 si de bizim fakultedeydi dekanın. kocasıda yeni emekli olmuştu.
Direkt çocukların işi hazır zaten baba üniversite de iyi bir yerdeyse. Babadan oğula geçiyor resmen saltanat gibi.Öğretmenlikte doktora yaptığı için yüzde 25 ek dersi zamlı alıyor. Puan olayı ise bu sene yeni geldi doktora yapana 90 puan verdiler. Ama zaten branşçı birde puanı yüksek zaten çok işimize yaramadı.

Çok zor. İsme göre kadro açıyorlar. Ben bıraktım. Gene de Allah'tan ümit kesilmez Nasibinde varsa olur. Dua etmek dışında birşey diyemiyorum şartlar ortada :)

Esim akademisyen, cevremde bir suru akdemiyen var hic biri torpille girmedi.. cok calistilar gercekten.. yakin arkadasim tam 2 sene evde oturdu.. sabretti cok calisti cok iyi bir uniye tamamen hakkiyla girdi.. hatta bolumde dislandi torpille alacaklari kisinin önüne gecti diye.. ama ici rahat hakkiyla girmenin huzuru baska gercekten..
Evet ünide cok oluyor tanidigi almak ama torpille bi yerlre girmek hos gelmiyor bana..
Yapanlarin vicdani nasil rahat ediyor bilmiyorum..
Tabi hakkıyla girenlere kimse bir şey diyemez .Sonuna kadar hak ediyor onlar .Sitemimiz tanıdık akraba eş dost torpilinden girenlere .

İyide torpil şuan sadece eşinizin girmek istediği yerde değil her yerde malesef bizim ülkemizin olayı bu torpilin yoksa bir işe girmek artık çok zor. En başında neden düşünmediniz bunları onu anlamadım ben.

Kızlar şöyle bir şey oldu nasıl denk geldi bilmiyorum buraya konu açtım. Yaklaşık bi 3 saat sonra eşimin danışman hocası aradı .Arada sırada arıyor eşimi öyle havadan sudan nedenlerle. İş bu konuya geldi .Ya belli olmaz bu işler aklımdasın falan demiş .Bir zamanlar çok önceden bizden 9 tane isim istemişlerdi isim bulamadık sınıftan öğrenci ismi verdik falan demiş. Önceden açık öğretim sınavlarına gidiyorduk orada var mı yetişmiş eleman elinde diye soruyorlardı şimdi pandemiden gidemiyoruz falan demiş .Bilmiyom bakalım hayırlısı adam doktor öğretim üyesi yükselememiş eşiminde kapasitesini biliyor .Bir alabilse eşimi birlikte tez yazıp yükselebileceklerini biliyor.Eşimin avantajı dil bilmesi işte.

Bende eşinizle aynı branşta yüksek lisans yaptım.egitim teftis...

Baktım bu işler torpil istiyor
Doktoraya geçmedim
Çalışmayı da düşünmekten vazgeçtim
İnsanı söndürüyorlar çok yazk..

Eşiniz doktora aşamasını da halletmiş yüzümüz yuzmus kuyruğuna gelmiş pes etmesin derim.

İlla ki olur Ankara olmasa Batman olur olsun yeter ki

İyide torpil şuan sadece eşinizin girmek istediği yerde değil her yerde malesef bizim ülkemizin olayı bu torpilin yoksa bir işe girmek artık çok zor. En başında neden düşünmediniz bunları onu anlamadım ben.
Yaklaşık 10 yıl oldu doktora ya başvurup kabul olması .Önceden bu kadar torpil yoktu sanki .Birde sonradan dank ediyor bir ümit iş bulurum ümidi vardı ama malesef öyle olmuyormuş işler .İşin içine girince anladık.

Ben bir devlet üniversitesinde akademisyenim. Ve sadece ama sadece bileğimin hakkıyla alındım. Mezuniyet notum, alesim, dil puanım, bilim sınavım, mülakatım iyi puanlardı hep. Torpil durumları haberlerden/internetten takip ettiğim kadarıyla olabiliyor evet ama gerçekten hakkıyla seçim yapan kurumlar da var. Öyle heryer torpil değil yani. İlanları takip edecek, ilan açıldıkça başvuracak. Bu süreç böyle. Yeterince denediğinde bir yerde olmasa diğeri olur. Akademiye girmek için yıllarca uğraşan insanlar var.

Bende eşinizle aynı branşta yüksek lisans yaptım.egitim teftis...

Baktım bu işler torpil istiyor
Doktoraya geçmedim
Çalışmayı da düşünmekten vazgeçtim
İnsanı söndürüyorlar çok yazk..

Eşiniz doktora aşamasını da halletmiş yüzümüz yuzmus kuyruğuna gelmiş pes etmesin derim.

İlla ki olur Ankara olmasa Batman olur olsun yeter ki
Valla ben kendim gördüm o stresi doktora yaparken tez yazarken çok zor işler .Birde çocuk var evliyseniz .Tabi birde eşim hem devlette öğretmen 35 saat ders yapıyor kurslar falan. İyi yapmışsınız bence zaten hiç bir arkadaşı bitiremedi yandı süreleri.

Ben bir devlet üniversitesinde akademisyenim. Ve sadece ama sadece bileğimin hakkıyla alındım. Mezuniyet notum, alesim, dil puanım, bilim sınavım, mülakatım iyi puanlardı hep. Torpil durumları haberlerden/internetten takip ettiğim kadarıyla olabiliyor evet ama gerçekten hakkıyla seçim yapan kurumlar da var. Öyle heryer torpil değil yani. İlanları takip edecek, ilan açıldıkça başvuracak. Bu süreç böyle. Yeterince denediğinde bir yerde olmasa diğeri olur. Akademiye girmek için yıllarca uğraşan insanlar var.
Yok canım ya ilan takip etmekle olmuyor .Sürekli bakıyor oraya yazıyorlar şu konu hakkında tezi olması direkt adama göre seçiyorlar .Valla biz o kurumlara hiç denk gelmedik .Hoş 3 yıl oldu bitireli .Yaş oldu 40 .Bakalım hayırlısı. Hiç beklemediği anda denk gelebilir. Bir kaç yere haber ettik ama

Bu mesaji daha once de okuyup cevap yazmistim, hortladi herhalde.. biri ozel ikisi devlet olmak uzere 3 universiteye hic torpilsiz girdim, su an ogretim uyesiyim... Ales 98, dil 100, ben Turkiyenin en iyi 3 universitesinden birinden mezunum. ssci-sci olmak uzere pek cok uluslararasi yayinim var, atiflarimda gayet nitelikli. Projelerim var. Mevcut alanim ile yetinmemisim kendimi desteklemek istedigim alanlarda 2. Yuksek lisans, 2.ve 3. Lisansi da okumusum. Akademi masada dirsek curutme isidir, ben torpillileri dosyamla bogarim, ki defalarca da bogdum. Bosverin gazete koselerine dusen vasifsizlari, onlar geldikleri gibi giderler... Bir tez yazmakla olmuyor, ondan cok var... Siz USA academic job market prensibi ile dusunun nereden universiteye ne kadar dış kaynak getiriyorsunuz, hangi vazgecilmez ve gelecek vaadeden uzmanliga sahipsiniz gibi....

Yok canım ankara olsun diye bir şey yok ama hakkari şırnak misal öyle yerleri istemeyiz imkanları kısıtlı. Tabi niye eşimi alsınlar ama torpille öyle vasıfsız insanları alıyorlarki yüksek lisans yapması yeterli oluyor .Eşim zaten ingilizce öğretmeni bence dil bilmesi bile büyük bir özellik .
Eşiniz farklı bir alandan mı doktora yaptı? Yani ingilizceden yaptıysa herkes bilmiyor mu zaten?

Eşinizin durumunda o kadar çok insan var ki.. keşke zamanında öyp programına baksaydı belki bir şeyler olurdu. Kadın kollarına falan mı girseniz acaba😂 gerçi memleketin yarısı orda, yine size sıra gelmez 😂 hayırlısı olsun inşallah...
🤣🤣🤣🤣🤣

Hitit üniversitesi öğretim üyeleri:
Prof. Dr. Mehmet Demiryürek
, Prof. Dr. Meral Demiryürek;
Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Araştırma Görevlisi Çağrı Suiçmez;
Prof. Dr. Faruk Yamaner, Öğretim Üyesi Emre Yamaner, Öğretim Görevlisi Gül Yamaner;
Prof. Dr. Ahmet Özalp, Dr. Öğretim Üyesi Sevinç Özalp;
Öğretim Görevlisi Hasan Baylavlı, Öğretim Görevlisi Mücella Baylavlı;
Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Akmeşe, Araştırma Görevlisi Sıdıka Akmeşe;
Dr. Öğretim Üyesi Ömer Can Satır, Dr. Öğretim Üyesi İlknur Satır;
Öğretim Görevlisi Hamdi Öbekcan, Araştırma Görevlisi Mehmet Öbekcan;
Doç. Dr. Yakup Çoştu, Dr. Öğretim Üyesi Feyza Çoştu;
Şaban Zorlu, Öğretim Görevlisi Muhammed Fatih Zorlu;
Araştırma Görevlisi Ömer Dinç, Öğretim Görevlisi Sema Dinç;
Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tolga Çırak, Dr. Öğretim Üyesi Asuman Çırak.

Konu sahibi haklısın ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun 🥺

Arkadaşlar eşim şu anda devlette öğretmen. Ama bir heves üniversiteye geçerim umuduyla eğitim yönetimi teftiş ve planlama alanında doktora yaptı ve bayağı zor şartlarda hem kendi okulunda öğretmenlik yaptı hem çocukla ilgilendi hem de başka şehire doktora için gitti. Tabi doktorayı da kazanamazdıda mülakat yoktu işin içinde .Ales ve dil puanı yüksekti puana göre aldılar .Eşimle birlikte seçilen 6 kişiden bir tek eşim bitirdi.2 sene önce doktorayı bitirdi.Tabi danışman öğretmeninin katkısı sıfır herşeyi kendi yaptı .En son anket yaptı onun analizini yani istatistik diyorlar sanırım kendi yaptı internetten araştıra araştıra normalde parayla uzmana yaptırıyorlarmış .Danışman hocada farkında eşimin ne kadar kapasiteli olduğundan bir kaç makale yazdılar yurt dışında yayınlanan ama elinden bir şey gelmiyor sanırım .Hatta hocalar jüriler çok beğenmiş tezini bayağı övmüşler .Gel gelelim bunca eziyet boşa çekilmiş yok torpilimiz yok bu adam üniversiteye nasıl girecek ilanlar hep kişiye göre çıkıyor. Resmen alacakları kişiyi tarif ediyorlar sadece bir ismini söylemedikleri kalıyor.Bu işin içinde olup şöyle yapmalı yada tanıdığım var şöyle girdi diye akıl verecek olan var mi acaba ???

torpil yok diyemeyeceğim ama torpilsiz de bir şeyler oluyor ben de zamanında doktora yaparken üniversitede çalıştığım için söylüyorum. Tek torpilim danışman hocamdı. Doktorayı bitirmek için makalenin dergilerde yayınlanması kongrelere katılman gerekiyor zaten bu ekstra bir başarı değil. Küçümsemek için demiyorum ama diğerlerinden bir fark değil. Biraz bölümle ilgili durumlar kadro konusunda. Ama danışman hocasının destek olması lazım. Hocası beraber çalışmaya devam etmek istemedi mi eşinizle? Veya başka bir hoca ile çalışması mümkün olmadı mı?

Ben de üniversitedeki işimden ayrıldım. Hocamla anlaşamadık. Beni başka bir üniversitedeki kadroya geçmeye zorladı. Orada kendi ekibini kurmak istiyordu. Kabul etmeyince hep köstek oldu. Mobbing uyguladı. Hoca değiştiremedim. Benim hocamdan tırstılar. Ortamda beni rahatsız eden şeyler vardı. Yaşın geçmeden özel sektöre geçtim.

üniversiteler garip ortamlar dediğim gibi kadro bulunur girilir de sanırım özel üniversiteleri denemek daha mantıklı artık. Devlet dinazorlardan geçilmiyor.

X