Topuk sertleşmesi yaşıyorumayaklarımı suda bekleterek yumuşatıyor, ponza taşı kullanıyor ve hemen sonrasında e vitaminli
el-ayak bakım kremi sürüyorum. bunu haftada en az 2 kez yapıyorum. ama topuklarım yinede sertleşiyor.aynı şeyi yaşayan yada
bu duruma uyguladıklarımdan başka bir şekilde önerisi olan var mı? önerilerinizi paylaşmanız dileğiyle..
dost başa düşman ayağa derler ya :) o laf bi yana benimd esokakata özellikle yaz aylarında bayanların
ayaklarına topuklarına gözüm takılır kirli pis hatta derin çatlaklar...hayırrrrr... bende her akşam hatta her sıcak
bastığında ayaklarımı yıkarım, acaba bu kadar çok yıkamaktan ve aşırı bakımdan mı onu da anlamış değilim.
dediğin gibi yazın çorap giyilmiyor o da etken olb. bu arada vazelini hiç bir şekilde ne ayağıma ne başka yerime
denemedim.nasıl kremlerle kıyaslarsak etkili mi?
Ben banyodan sonra jiletle setleşen yerlerini traşlıyorum. Başka da bir çare bulamadım.
aktardan parafin alın ucuz bişi 50 derecede eriyor. sıcak suyun içine parafini koyun ve erisin ayagınızı içine bayırıp 10 sn bekleyin cıkarın ve ayagınıza poşet geçirin
ve veya
10 tane aspirini toz haline getirin ve bir biktar vazelinle karıştırıp sorunlu bolgeye surun corap giyin yatın
ve veya
bir miktar gliserini bolca ayaklarınızın tamamına sürün aktarda satılıyor ucuz bişi.
topugunakı olu derılerı jıletleyenlere nacızana bı tavzıye sakın ama sakın yapmayın sakın. ılk basta sonuc ıı gıbı gozukebılır ama cok cok fazla serlesmesıne sebep olur.
ponza taşının pek bi işe yaradıgını sanmıyorum. yukarıdakı onerıler ve sert kese iidir
Krem dışında bir yöntem sayılmazsa da aynı problem için gittiğim dermatolog excipial lipo verdi (nemlendirici)
Ek olarak yeni oluşmakta olan nasırlarım için verdiği elosalic pomadı da kullanıyorum topuklarım için.ölü deriyi yavaş yavaş soyuyor.
Ya şu nasırlarada kesin bir çözüm yokmu. ilk kez iki parmağımın arasında çıktı ve 3 gündür nasır bantı var ayağımda ama geçmiyor delircem. ne lanet bişey şu nasır. kışda geliyoki kapalı ayakkabıda remen zonkluyor:18::18::18::18:
Ya şu nasırlarada kesin bir çözüm yokmu. ilk kez iki parmağımın arasında çıktı ve 3 gündür nasır bantı var ayağımda ama geçmiyor delircem. ne lanet bişey şu nasır. kışda geliyoki kapalı ayakkabıda remen zonkluyor:18::18::18::18:
Krem dışında bir yöntem sayılmazsa da aynı problem için gittiğim dermatolog excipial lipo verdi (nemlendirici)
Ek olarak yeni oluşmakta olan nasırlarım için verdiği elosalic pomadı da kullanıyorum topuklarım için.ölü deriyi yavaş yavaş soyuyor.
tuba nasır bantları kesin çözüm olmştu bana eczanede var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?