• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Topuk sertleşmesinde ponza taşı ve kremden başka önerisi olanlar..

cologne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.540
4
116
Diğer
Topuk sertleşmesi yaşıyorum :( ayaklarımı suda bekleterek yumuşatıyor, ponza taşı kullanıyor ve hemen sonrasında e vitaminli
el-ayak bakım kremi sürüyorum. bunu haftada en az 2 kez yapıyorum. ama topuklarım yinede sertleşiyor.aynı şeyi yaşayan yada
bu duruma uyguladıklarımdan başka bir şekilde önerisi olan var mı? önerilerinizi paylaşmanız dileğiyle..

Topuk sertleşmesi yaşıyorum :( ayaklarımı suda bekleterek yumuşatıyor, ponza taşı kullanıyor ve hemen sonrasında e vitaminli
el-ayak bakım kremi sürüyorum. bunu haftada en az 2 kez yapıyorum. ama topuklarım yinede sertleşiyor.aynı şeyi yaşayan yada
bu duruma uyguladıklarımdan başka bir şekilde önerisi olan var mı? önerilerinizi paylaşmanız dileğiyle..

o bendede oluyor ama çok fazla diil. genelde yazın daha çok oluyor çorap giymediğimiz için. her akşam yıkarım ayaklarımı ve yatarken vazelin sürerim. ponza taşıda yaparım. bazen bakıyorumda sokakdaki KADINLARA ayakları pislik içinde ama eli yüzü bakımlı...:33::33:

dost başa düşman ayağa derler ya :) o laf bi yana benimd esokakata özellikle yaz aylarında bayanların
ayaklarına topuklarına gözüm takılır kirli pis hatta derin çatlaklar...hayırrrrr... bende her akşam hatta her sıcak
bastığında ayaklarımı yıkarım, acaba bu kadar çok yıkamaktan ve aşırı bakımdan mı onu da anlamış değilim.
dediğin gibi yazın çorap giyilmiyor o da etken olb. bu arada vazelini hiç bir şekilde ne ayağıma ne başka yerime
denemedim.nasıl kremlerle kıyaslarsak etkili mi?

dost başa düşman ayağa derler ya :) o laf bi yana benimd esokakata özellikle yaz aylarında bayanların
ayaklarına topuklarına gözüm takılır kirli pis hatta derin çatlaklar...hayırrrrr... bende her akşam hatta her sıcak
bastığında ayaklarımı yıkarım, acaba bu kadar çok yıkamaktan ve aşırı bakımdan mı onu da anlamış değilim.
dediğin gibi yazın çorap giyilmiyor o da etken olb. bu arada vazelini hiç bir şekilde ne ayağıma ne başka yerime
denemedim.nasıl kremlerle kıyaslarsak etkili mi?

valla akşamları sürüyorum bazen çorap giyip yatıyorum yatağa bulaşmasın die bazende giymiyorum. evet sabah kalkınca yumuşacık oluyor ayaklarım tavsiye ede:40::40:rim

Ben banyodan sonra jiletle setleşen yerlerini traşlıyorum. Başka da bir çare bulamadım.

aktardan parafin alın ucuz bişi 50 derecede eriyor. sıcak suyun içine parafini koyun ve erisin ayagınızı içine bayırıp 10 sn bekleyin cıkarın ve ayagınıza poşet geçirin
ve veya
10 tane aspirini toz haline getirin ve bir biktar vazelinle karıştırıp sorunlu bolgeye surun corap giyin yatın
ve veya
bir miktar gliserini bolca ayaklarınızın tamamına sürün aktarda satılıyor ucuz bişi.

topugunakı olu derılerı jıletleyenlere nacızana bı tavzıye sakın ama sakın yapmayın sakın. ılk basta sonuc ıı gıbı gozukebılır ama cok cok fazla serlesmesıne sebep olur.
ponza taşının pek bi işe yaradıgını sanmıyorum. yukarıdakı onerıler ve sert kese iidir

Ben banyodan sonra jiletle setleşen yerlerini traşlıyorum. Başka da bir çare bulamadım.

Bi ara bunu bende denemiştim. buda işe yarıyor ama dikkat ederek tabi.komik bir olayda oldu bunla ilgili. bir arkadaşımada söledim ben jiletle alıyorum die kızcağız bütün ayaklarını kesmiş yanlış yapmış. ay ne gülmüştüm:66::66: ama şimdi ponza taşı ve vazelin sürüyorum:49:

Krem dışında bir yöntem sayılmazsa da aynı problem için gittiğim dermatolog excipial lipo verdi (nemlendirici)
Ek olarak yeni oluşmakta olan nasırlarım için verdiği elosalic pomadı da kullanıyorum topuklarım için.ölü deriyi yavaş yavaş soyuyor.

aktardan parafin alın ucuz bişi 50 derecede eriyor. sıcak suyun içine parafini koyun ve erisin ayagınızı içine bayırıp 10 sn bekleyin cıkarın ve ayagınıza poşet geçirin
ve veya
10 tane aspirini toz haline getirin ve bir biktar vazelinle karıştırıp sorunlu bolgeye surun corap giyin yatın
ve veya
bir miktar gliserini bolca ayaklarınızın tamamına sürün aktarda satılıyor ucuz bişi.

topugunakı olu derılerı jıletleyenlere nacızana bı tavzıye sakın ama sakın yapmayın sakın. ılk basta sonuc ıı gıbı gozukebılır ama cok cok fazla serlesmesıne sebep olur.
ponza taşının pek bi işe yaradıgını sanmıyorum. yukarıdakı onerıler ve sert kese iidir

gliserinden hiç bir fayda görmedim. asprinde hiç denemedim. birde sürekli asprin al yap sıkıcı gelir bana. eğer kesin çözüm olsa denerdim ama:69::69::69:

Krem dışında bir yöntem sayılmazsa da aynı problem için gittiğim dermatolog excipial lipo verdi (nemlendirici)
Ek olarak yeni oluşmakta olan nasırlarım için verdiği elosalic pomadı da kullanıyorum topuklarım için.ölü deriyi yavaş yavaş soyuyor.

Ya şu nasırlarada kesin bir çözüm yokmu. ilk kez iki parmağımın arasında çıktı ve 3 gündür nasır bantı var ayağımda ama geçmiyor delircem. ne lanet bişey şu nasır. kışda geliyoki kapalı ayakkabıda remen zonkluyor:18::18::18::18:

Ya şu nasırlarada kesin bir çözüm yokmu. ilk kez iki parmağımın arasında çıktı ve 3 gündür nasır bantı var ayağımda ama geçmiyor delircem. ne lanet bişey şu nasır. kışda geliyoki kapalı ayakkabıda remen zonkluyor:18::18::18::18:

tuba nasır bantları kesin çözüm olmştu bana eczanede var

bnmde topuğum da çıktı çorap takıldı geçen gün yaa vazeln kesin çözüm olur mu ki
bir de aspirin ne alaka anlayamadım

Cok uzun süreli yerleşmiş nasırlar değillerse bu elosalic adlı kremi kullanmanı tavsiye ederim.
Aynı nasırlardan zamanında ben de çok çekmiştim; bilirim sızısını. Ama kendi adıma nasır bandını tavsiye etmiyorum.Çünkü sağlıklı deriye temas ettiği noktalar daha cok sızlamasına neden oluyor. Nasır için oje tarzı ilaçlar var Duoderm gibi, onları denemeni tavsiye ederim.

tuba marka nasır bandını deneyin. mesela bugün yapıştırıyorsunuz 24 saat ıslatmadan yapıştığı yerde durması gerekiyor. çıkarınca ılık suyla yıkayın kendi kendine düşecektir yada makasla mikrop kaptırmadan deneyin düşüreceksinizdir.

excipial lipo'yu yıllar önce yazları güneş sonrası kullanıyprdum. dr.dan almıştım. vücudun kaybettiği nemi dengeliyormuş.
özellikle deniz-güneş sonrası duş alıp kurulandıktyan sonra sürüldüğünde hem serinletiyor hemde cildi nemlendiriyor
ama topuklarıma denemedim. bu da alternatif olabilirmiş.

tuba nasır bantları kesin çözüm olmştu bana eczanede var

zaten onu kullanıyorum. solisyonda kullanmıştım bir ara. nasır nasıl biliyomusunuz kökü bildiğiniz havuçdaki püskül gibi onu bitirene kadar temizleyeceksiniz. kökü kopasıca nasır..:84::84:

bende sertleşme olmuştu küçük parmakta o da sürkeli giyilen topuklu ayakkabılardan idi.
netten okumuştum koyu renkte kökü oluyormuş nasırın benim öle değildi bandı uyguladım
o sertliği yumuşattı. ama araştırırken nasır hk. edindiğim bilgiler kadarıyla biliyorum.
aman aman allah kimseye vermesin arkadaşım seninki de iyileşir kuru yok olur umarım
biran önce..

köklü diyorsan bilemicem cnm bi doktora git sağlık ocağına filan
ama ben asprinin ne gibi bir etkisi var onu merak ediyorm kesn çözmse bunu uygulamak istiyorum

Back