- 25 Aralık 2018
- 1.672
- 5.749
- 78
- 35
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
kendi hikayemi anlatayım belki size ve benim gibi başka bir anneye umut olurum. oğlumun topuk kanında kistik fibrozis değeri yüksek çıkmıştı. sağlık ocağından aradılar yüksek çıkmış gelin tekrar alacağız dediler. hastalık genetik ve genelde akraba evliliklerinde görülüyor. korkunç bir tablo ile hastalık ilerliyor tedavisi yok. çocuklar erken zamanlarda ölüyorlar. dünya başıma yıkıldı. hayatımın en korkunç günüydü. neyse gittik sağlık ocağına. topuk kanı alcaz dediler eee dedim sonra. eğer bu topuk kanıda yüksek çıkarsa sizi arıycaz çıkmazsa aramıcaz dediler. oldu canım dedim. ben 10 gün gelip gelmeyeceği belli olmayan bir telefonu mu bekliycem. neyse eşim annem ben dedim belki bu testi erkenden yaptıracak bir yer buluruz. önce büyük bir laba gittik. topuk kanı vermek istiyoruz ne zaman çıkar dedik. onlarda 10 gün diyince büyük bir hastanede bir doktora gittik. o bize uğraşmayın topuk kanı ile ter testi varmış onu yaptırın 20 dakikada sonuç alırsınız dedi. ankarada tek bir yerde yapılıyor. 20 dakika ter topladık. 20 dakikada sonuç çıktı ve hiç bir şey çıkmadı. ocağın 20 sinde -10 derece soğukta sabah 10 da çıktığımız evden akşam yedide geri girdik. sağlık ocaklarını verdikleri engin bilgiler için tebrik ediyorum!!! laboratuvarda merek etmeyin kaç kişi geldi sizin gibi hiç birinde bir şey çıkmadı dediler. elbette kontrol ettirin baktırın üstünde durun. ben korkudan vucudumda döküntüler çıkmıştı. o topuk kanları haftada iki gün gönderiliyor. günlerce çekmecelerde kalıyor. ne kadar sağlıklı saklandığı belli değil.