- 28 Eylül 2017
- 64
- 42
- 18
- 40
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Nasıl güzel yazmışsınız parmaklarınıza sağlık.Çocuk istemek tercih meselesi tabiki saygı duyarım ama başkalarının yorumlarıyla yapıp yapmamaya karar verilmez. bu konuyu sizin içinizde çözüp sonra eşinizle karar vermeniz gerekir. Bir kere şunu unutmayın çok zor da uyumuyorda yemiyorda diyenlerin çoğu nazardan da korktuğu için abartır. Dünyanın en korkunç şeyi olsa kimse ikinci çocuğu da yapmaz. Allah dermanı olmayan dert verip sınamasın inşallah onun dışında her şey yolunu bulur. hayatınızda birçok şey değişecek şüphesiz, öncelikleriniz beklentileriniz ama bir bakacaksınız ki siz bu değişimden çok memnunsunuz. Keza eşinizle olan ilişkiniz kabuk değiştirecek çünkü başka sıfatlar eklenecek hayatınıza. ama bu durum ilişkinize, birbirinize olan bağlılığınıza olumlu etki yapacaktır. Bence insanların sözlerini pek önemsemeyin. .çocuk yapsanız ikinciyi, oğlan olsa sünnetini, kız olsa aman bi de değişik olsun ... uzatmak mümkün. Siz ''Allah isteyene aratmadan versin'' diyin geçin. bir de bu kadar olumsuza şartlanmayın, akışına bırakın derim. Gönlünüzce olsun her şey
Vuhu son iki cümle çok iyiydi, ifade etmek istediğim şeyleri zaten ifade eden üyeleri görünce bi sarılasım geliyorAynı yaştayız. Lütfen kafanıza takmayın. Bir kere istedikleri kadar reddetsinler çocuk maddi ve manevi külfetli. Bu hafta bir tanıdığımıza bebek için alışveriş yapmaya gittik. Doğumuna az kaldı. İnanın dünyanın parası gitti. Çünkü en basitinden biberonlarda bile bir sürü çeşit var. Alışveriş için gelenlerin çoğu kadındı. Ve bir satıcıyla konuştum abla gereksiz şeyler bile alıyorlar dedi. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar ama evlilik, annelik hala birçok kadın için statü. Başka bir varlık alanı bulunamayınca bunlara sarıyorlar.
Geçmişe gidebilsem asla evlenmem. Sevmediğim herkese evlilik överim. Çocuğum var iyiki var ama aşırı yoruyor. Sevdiklerime acele etme derim, sevmediklerime ayy hiic zorluğu yok melek gibi benim yavrum annelik çok kutsal falan diyorum. Neden yapıyorum? çünkü inceden bir fesatım maalesef kadın olmak bunu gerektirir
Allah iyiliğinizi versin. Güldürdünüz beni...Geçmişe gidebilsem asla evlenmem. Sevmediğim herkese evlilik överim. Çocuğum var iyiki var ama aşırı yoruyor. Sevdiklerime acele etme derim, sevmediklerime ayy hiic zorluğu yok melek gibi benim yavrum annelik çok kutsal falan diyorum. Neden yapıyorum? çünkü inceden bir fesatım maalesef kadın olmak bunu gerektirir
Gercekten cok fesatmissinizGeçmişe gidebilsem asla evlenmem. Sevmediğim herkese evlilik överim. Çocuğum var iyiki var ama aşırı yoruyor. Sevdiklerime acele etme derim, sevmediklerime ayy hiic zorluğu yok melek gibi benim yavrum annelik çok kutsal falan diyorum. Neden yapıyorum? çünkü inceden bir fesatım maalesef kadın olmak bunu gerektirir
Sadece Türklerde olduğunu düşündüğüm, her b.ka brnunu sokan teyze ve densiz amca modeli.. Y. dışında böyle bir soruyla hiç karşılaşmadım.. Bu kadar amhrem bir konuda bu kadar rahat bir şekilde çocuk niye yapmıyorsnuz?? sorusu gelince gerçekten artık saldırasım geliyor.. Bilenler bilir bazı kapalı etnik gruplara ait kişiler (çerkesler, ermeniler, balkan halkları vsvs) ‘de bu konular çok özeldir, herkesin yanında konuşulmaz ve sorulmaz. Bizde de de çok ayıptır. Bu kadar hereksin içinde, özellikle de eşimin yanında sorulması beni inanılmaz rahatsız ediyor. Kimi diyor kızım hamile ya da ben hamileyim allah sana da versin.. ‘isteyene versin’ diyorum.. ‘niye yapmıyorsunuz’ gibi bir soru.. Arakdaş neyi duymak istiyorsun ‘olmuyor’ mu diyeyim ne diyeyim.. Bakıyorsun hatunun tek becerdiği şey anne olmak, torun sahibi olmak, ordan sana gol atmış gibi ‘niye yapmıyosunuz’. ‘işte diyorum annem rahatsız, onu bir sağlığına kavuşturalım tadavisi ağır’, ‘yok ama bak yap ki ona iyi gelir’ uzuyor da uzuyor muhabbet.. Bir gün hepsinin hırsı birinden çıkacak, kaldırıp ağır bir laf söyleyeceğim, insanlaarı kıracağım diye de korkuyorm…
Eşiniz size "gidip başkasından cocuk yapacağım" derken şok olmuyorsunuz da, densiz akrabalara mi şok oluyorsunuzBenim eşime biri tüm akrabaların içinde bu kızı neden hamile bırakmadın dedi herkes şok artık yuh dedim ya
Zaten ben tavsiye ettim diye çocuk yapacak kadar şuursuz tanıdıklarım yok. Zararsız fesatlık benimkiGercekten cok fesatmissinizAklima bile gelmez .Daha neler duyup ogrenicem burda.
Benim eşime biri tüm akrabaların içinde bu kızı neden hamile bırakmadın dedi herkes şok artık yuh dedim ya
AnladimZaten ben tavsiye ettim diye çocuk yapacak kadar şuursuz tanıdıklarım yok. Zararsız fesatlık benimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?