Toplumsal Baskı Nedendir..

Yazdıklarınıza katılıyorum ama bu erkekleri yetiştirenlerde kadınlarımız

iyi de ela'cım erkek egemenliğini iyice içselleştirmiş bir kadına kelimenin gerçek manasıyla kadın denebilir mi yoksa o erkeklerin düzenini devam ettirmeye koşullu bir erkek ajanı mıdır?
ben kadın dayanışmasına çok önem veriyorum artık, içimizdeki erkek ajanlarına, her fırsatta erkeklerin alçaklıklarına olmadık bariyerler icat ederek müdafa eden sözüm ona kadınlara dikkat etmeli...:lepi:

Yazdıklarınız o kadar doğru ki hep buna inanmışımdır. malesef erkeklere bu gücü kadınlar veriyor onlar da artık almışlar yüzlerini ellerine her türlü şeyi rahatlıkla yapıyorlar malesefalsanaalsanasmile

teşekkür ederim başlık gerçekten muzdarip olduğum bir konu.
daha bu sabah yaşadığım bir olayı paylaşmak isterim sizinle.
ben ilk eşimden ayrılıp babam beni evimize getirdiğinde arkadaşlarıma kendim açıklamıştım ve bir evli olan arkadaşım gözlerini kocaman açarak
"naaaptttınnnn sen ararsa seni geri dön boşanmak zor" demişti.
onunda sorunlu bir evliliği vardı ve ben evliyken dertleşirdik.
sonrasında ben boşanınca bir çok şeyi gördüğü halde bana mahkememde şahitlik yapmadı. hiç bir şey demedim.
sadece mesafe koydum aramadım sormadım pek sık gitmedim 7 senelik arkadaşlığın iplerini bir anda koparamadım ama, söylediklerini kabullenmedimde.
ve bu sabah beni aradı gözyaşlarıyla
"2 gündür kocam eve gelmiyor kayınvalidem beni suçluyor ailemle konuşacağım ama bana destek vermezler sana o kadar çok özendim ki hep senin gibi olmak isterdim cesaret edemiyorum böyle bir adamı da çekmek istemiyorum" dedi ve gözyaşalrından konuşamayacak halde kapadı telefonu
ben öylece dinledim ve allah hakkı için üzüldüm
ama zamanında neden bana destek vermemişti
ne kadar üzülmüştüm halbuki 7 senelik arkadaşımın beni anlamamasına.
şimdi diyorum ki sende ona aynısını yap ama, gönlüm el vermiyor onun gibi olmak istemiyorum
ben hemcinsimin düşmanı olamak istemiyorum.:çok üzgünüm:

Sana katılıyorum canım, aynı şeyleri düşünüyoruz
Ama yapacak bişey yok, toplumda ki önyargıyı değiştiremiyoruz

Son düzenleme:

nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız, benim çok sorunlu bir evliliğim yoktu ama eşimin burada dile getirilemeyecek durumları vardı. bir taraftan adama baktığımda iyi bir insan, efendi, duyarlı, sadık...ama ben mutsuzum, tatminsizim, beni iyice boğan, nefes alamaz hale getiren bir yaşantım var. ailem boşanmamı onaylamıyor. eski eşim kesinlikle ikna olmuyor...kendi yöntemlerimle kurtulmak zorunda kaldım. ama bütün bu sıkıntıları yaşarken herşeyime tanıklık eden, ortaklık eden arkadaşlarımın boşanma sürecinde korktuklarını, fare gibi deliğe saklandıklarını hatta kendi sırları ifşa olmasın diye ex. eşle işbirliği yaptıklarına tanık oldum. önceleri balinaların yemek artıklarıyla kommensal beslenen küçük balıklar gibi olan bu tipler birden siftinecekleri yeni balinalara doğru seyirtmeye koyuldular. o zaman çok fazla şeyi sorguluyorsun. ne kadar yalnız olduğunu; ailenin de, bir zamanlar seni sevdiğine inandığın eşinin de, herşeyini paylaştığın dostlarının da GÜCe taptığını anlamaya başlıyorsun. peki bu beni yıktı mı tersine bunu anlamak beni çelikleştirdi. okulumda beni çok seven doçent bir hocam vardı,hayatımın her ayrıntısından haberdar. boşanma sürecimle ilgili; sen nefes alamayınca seni içine kapattıkları fanusu kırmışsın ama merak etme seni öldürmeyen güçlendirir demişti. başta çok arabesk bi laf sanmıştım ama şimdi bu lafı adeta yaşıyorum.
çok güzel içimi döktüm başlığında, teşekkür ediyorum.
ama kadınların bu güç fetişizmi, kendi aralarındaki dayanışmaya da ket vuruyor. son sözüm bu olsun. sevgierimle

öncelikle umarim en kisa zamanda bosanma davaniz sonuclanir
ve sizde huzura kavusursuunuz
cevrenizdeki bayanlara gelince herkez sizin gösterdiginiz cesareti gösteremez
siz ancak fikir verebilirsiniz ama verdigginiz bu fikirlerinin altinda kendilerini
ezik hissediyorlar belliki o yüzden bu bosanmaktan iyidir tepksiyle karsilasiyorsunuz
valla ne dennebilirki herkesin kendi hayati onlarin tercihi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…