• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toplumsal Baskı Nedendir..

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
Bir kaç aydır bu siteye üyeyim ve gerçekten dolu dolu konular var bir çok yönden beğendiğim şeyler gördüm burada. Nice sıkıntılar okuyorum ağzım açık kalıyor Bende zamanında yaşamıştım bir çok şey. Gerçekten çok çok zor kötü evlilik yaşamak Allah kimseye yaşatmasın.

Bende 1,5 seneye yakındır boşanma davasıyla uğraşıyorum. Hala daha boşanamadım. sıkıntılar çıkarıyor karşı taraf ama, ben hayata küsmedim o hendekten atlyalı ruhen çok oldu. etkiliyor dava dönemlerim ama, bununla savaşmaya ve yenmeye karar verdim o durumla yaşamak ve yaşlanmak istemiyorum. olumla bakmaya çalışıyorum hayata en azından çaba veriyorum. Allaha çok şükür ailem bana kötü davranmıyor bekar olduğumdan daha iyiler onlarda bu sebepten sıkıntı yaşadılar falan ama geçti çok atlattık biz iale olarak. tabi bazen o düğüm noktasına geliyorlar ama, ben de o zamanları görmezden geliyorum. Ailemin söyledikleriyle dertlenmiyorum biliyorum ki beni seviyorlar ve düşünüyorlar.

Ayrıldıktan sonra hayatıma kimse girmedi. Bende almak için çabalamadım. bir kaç beğeni fln oldu ama, hiç tamam budur demedim demek için de çok erken zaten.

Benim asıl sorunum şimdilerde etrafımda sorunlu evlilikler ve benim benzerim sorunlar yaşayan kadınları gördükçe tepkimi kontrol edemiyorum. Yani çok aşırı geliyor bana çok etkiliyor beni hatta karar aldım evlilik sorununu anlatan kadın görünce hemen uzaklaşıcam. çünkü bu kadınlar derdini anlatıyorlar ve ben de fikrimi beyan edince kocamdır severde döverde moduna geçiyorlar. Sonra boşanmış olmaktan iyidir imasında falan bulunuluyor bana. Mesela daha dün kocasından dayak yiyen bir kadınla konuştuk evlilik bahsini. yanımızda bekar arkadaşımda vardı. Ben sadece dedim ki; ben böyle bir hayat böyle bir evlilik istemiyorum istemediğim için de ayrıldım neden yani güzel şeyler varken kötü yaşayayım ki dedim.
bekar arkadaşım dedi ki "kıza gaz verme".evli olan da "aldatmasın evimde dövsün vursun ama aldatmasın yeter" dedi. yani ben de üzüldüm açıkçası.

neden yani gazvermeyele ne alaksı var bunun bu benim fikrim.
ikincisi de dayak yemek boşanmaktan daha mı iyi. ya etrafımda öyle saçma sapan şeyler görüyorum ki. ha saçmalıkları banane ama, benim durumum daha kötüymöüş gibi bakan gözleri anlamıyorum inanın. yani bu nasıl bir mantık nasıl bir baskı.

ha bir de şu var sanki keyfimizden boşanmışız gibi. boşanmak kolay mı yaaa 1,5 sene olmuş hala mahkemeyle uğraşıyorum bir anlatsam öyle saçma şeyler ki anlatamam yani. kimse mutlu yuvasını neden bıraksın demek ki bıçak kemiğe dayanmış. bende hırpalandım ben de hakarete uğradım hatta beni kayınvalidem bile hırpaladı. nasıl aşşağılık duygulardı onlar biliyorum ve ben istemedim öyle bir hayatı. ha başkaları isteyebilir dayanabilir ama, bu benim boşanma tercihimin yanlış olduğu manasına gelmez. tercihtir. saygı nduymak bu kadar mı zor. ben istemiyorum öyle bir evliliği evliliğin bende ki manası dayak yemek hakaret yemek ama susmak değil. evlilik hayat arkadaşlığı demek bence. ve ben hayat arkadaşımı arıyorum sadece. neden sürekli ölmüşümde ağlayanım yok gibi bir haller gayette memnunum hayatımdan çalışıyorum mutluyum neden insanlar boşyere üzülüyor. ya da üzülecek bir şey var da ben mi farkında değilim anlamadım gitti...:bbo:benneyaptımki

Siz doğru olanı yapmışsınız. Aynaya baktığınızda saygı duymadığınız biri ile karşılaşmamayı seçmişsiniz. Dimdik ayakta olduğunuz için de tebrikler.
Ama bu noktaya ulaşmak başka bir hayat eğitimi gerektiriyor herhalde. Ben şiddet varsa ne çocuki ne maddi durum, ne aşk sevgi bahanelerini kabul etmiyorum. Şiddet son noktadır. Ama bunu özümseyebilmek de herkesin harcı değil.
Bir de şu var şiddet gören kadın, şiddet görmenin verdiği doğla psikoloji ile kendini ezik ve silik hissettiği için iyice siniyor, iyice kayboluyor kendine güveni. Bu da zaten zor olan işi daha da zorlaştırıyor.
Size mutluluklar dilerim. Sizin gibi başı dik kadınların sayısı arttıkça şiddet görenlerin sayısı azalacak.Ayrıca bunu burada paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Burada o kadar çok gördük ki "kocamdır, döver de sever de noktasına gelip de kapanan konuları.

işte ben bu dayak hakaret küfür türü şeyleri evlilikte veya sosyal hayatta kaldıramıyorum. Annem bile diyor ki kızım sıkıntısız evlilik yok arama boşuna falan ama sıkıntı da bu kadar olmamalı. ha küsersin darılırsın barışırsın ters düşersin ama dayak bilmem ne saygı istiyorum sanırım ben çok şey istiyorum ama vazgeçmeyeceğim...inatçıyım bu konuda ne kadar gülerlerse gülsünler ben bunun böyle olması lazım..

Siz fikrinizi söylerseniz ve bana göre de doğru olanı söylemişsiniz.
Ama herkesin doğrusu ve hayata bakışı, katlanma derececesi farklı.
Kimi en ufak saygısızlığa dayanamayıp boşanmaya kalkarken, kimi de ne çekersem çekerim kocamdır diyor. Herkes ayrı bir alem.
Siz gerekeni söylemişsiniz, ister beğenirler, ister beğenmezler, çeksinler çekebildikleri kadar, onların sıkıntısı boşverin. Bir de üstüne suçlu siz olursunuz dediğiniz gibi, hemen karşı savaş açılır, sen boşandında iyi mi yaptın. Boşverin, siz kendinize göre doğruyu söyleyin, gerisi onlara kalmış. Hatta yormayın kendinizi.
Bu boşanma konusunda insanların değişik bakışları var, bu da çok zor değişir gibi görünüyor.
Ama bu konuda açıkçası toplumun ne düşündüğü benim zerre kadar umurumda olmaz.
Ben evimde huzursuz otururken toplumun çok ta umurunda mı?
Millet ne düşünecek diye asla düşünmem.
Kimse de bu konuda haddini aşıp, yorum yapamaz.
Size yorum yapanlara da gereken cevabı çok rahatlıkla verebilirsiniz.
Oturup herşeye katlanmakta bir marifet değil, bu da işin kolay tarafı.
Karar verip, zamanı geldiğinde güçlü durup, çekip gidebilmekte herkesin harcı değil.
Başkalarının ne düşündüğünü bu kadar önemsemek en büyük hata sanırım.
En iyisi boşvermek herkesi.

insanların dayağı şiddeti bu kadar doğal ve bu kadar normal görebilmesini anlayamıyorum. ben kedime bile vurmaya kıyamazken elin herifi karısını dövecek vede bunu bazı kişiler evlilikte gayet doğal dövebilirde yeterki aldatmasın diyecek.
ben bunu diyen kişinin aklından şüphe ederim.
acele bir uzman yardımı alması gerektiğini düşünürüm.
..

sizi anlayamazlar çünkü ayrılmak
tahammül etmkden daha zor gelir öyle insanlara
hayatları boyunca sahip oldukları tek şey evlilikleri olduğu için belki de
ayrılmak devam etmekden zordur herkesin harcı değil
güçlü kadın kendine saygı duyan kadın
ancak alabilir böyle bi durumda bu kararı
tebrik ederim sizi güçlü duruşunuzdan dolayı
insanlara bakmayın siz

dayak tahamül edilebilecek birşey değildir. büyük saygısızlıktır. konuşmaya engeldir. basitleiktir. en doğrusunu yapmışsınız. sizi anlamayan sizin gibi düşünmeyen çok kişi olacak tabi ona bakarsan töre cinayetlerini bile haklı bulanlar var siz en iyisi kendinize kafadar arkadaşlar edinin.

mutluluk oyunu oynamaya alışmış insanların nasıl bir tepki vermesini bekliyorsunuz ki??? bu kadar abartılı olmasa da insanlar aynı hayal dünyasında yaşar olmuş, topluma, kişiye göre kendini kandırmanın dozu yükseliyor o kadar...gerçekten kendisi için bişey yapacak gücü olmayıp aslında size bilinçaltı özenen insanlar, bu hislerini egolarını tatmin etmek için sizi kınıyor yadırgıyor görünüyor...
-dayak yiyorum
-aa yazık neden sana bunun yapılmasına izin veriyorsun, kurtul, mutlu bir hayat yaşa, tabiki ilk önce sıkıntılı olacak ama atlatırsın bunu çekmeye değer mi...
-aaa dövse de kocamdır o benim, başımdadır, evimin direği reisidir...sen boşandın ama zor bu toplumda dul olmak zorrrrr...keşke idare etseydin biraz daha...
-pesss...
bırakın insanlar kendilerini kandırmaya, polyanna olmaya devam etsinler...kan kusup kızılcık şurubu içsinler...bu kabusun adını da evlilik koysunlar...nasılsa geri dönüp baktıklarında boşa geçen yıllarına onlar ağlayacak siz değil...
siz hayatınızla ilgili inandığınız kararları almaya, mutlu olmak için direnmeye devam edin...

Siz fikrinizi söylerseniz ve bana göre de doğru olanı söylemişsiniz.
Ama herkesin doğrusu ve hayata bakışı, katlanma derececesi farklı.
Kimi en ufak saygısızlığa dayanamayıp boşanmaya kalkarken, kimi de ne çekersem çekerim kocamdır diyor. Herkes ayrı bir alem.
Siz gerekeni söylemişsiniz, ister beğenirler, ister beğenmezler, çeksinler çekebildikleri kadar, onların sıkıntısı boşverin. Bir de üstüne suçlu siz olursunuz dediğiniz gibi, hemen karşı savaş açılır, sen boşandında iyi mi yaptın. Boşverin, siz kendinize göre doğruyu söyleyin, gerisi onlara kalmış. Hatta yormayın kendinizi.
Bu boşanma konusunda insanların değişik bakışları var, bu da çok zor değişir gibi görünüyor.
Ama bu konuda açıkçası toplumun ne düşündüğü benim zerre kadar umurumda olmaz.
Ben evimde huzursuz otururken toplumun çok ta umurunda mı?
Millet ne düşünecek diye asla düşünmem.
Kimse de bu konuda haddini aşıp, yorum yapamaz.
Size yorum yapanlara da gereken cevabı çok rahatlıkla verebilirsiniz.
Oturup herşeye katlanmakta bir marifet değil, bu da işin kolay tarafı.
Karar verip, zamanı geldiğinde güçlü durup, çekip gidebilmekte herkesin harcı değil.
Başkalarının ne düşündüğünü bu kadar önemsemek en büyük hata sanırım.
En iyisi boşvermek herkesi.

bende dün bütün gece bunu düşündüm oturdum yatırdım bir çok şeyi masaya uyuyamadım hata mı bu dedim. düşündüm ve artık yorum yapmamaya karar verdim çünkü o kadınların duymak istediği kelimeler söylediklerim olsaydı onlarda o durumlara katlanmazlardı. demek ki bakış açımız farklı demek kiii sadece oturup onlarla ah vah etmek lazım. hayatmış mutlulukmuş hayal onlar için sanırım. çünkü ütopyadan bahsediyormuşum gibi bakıyorlar bana genelde. en iyisi dediğini yapmak teşekkür ederim yorumun için gerçekten iyi geliyor bunları okumak. sabah kalktığımda zaten hayır doğru yoldayım ben öyle bir hayatı istemiyorum dedim yine....

insanların dayağı şiddeti bu kadar doğal ve bu kadar normal görebilmesini anlayamıyorum. ben kedime bile vurmaya kıyamazken elin herifi karısını dövecek vede bunu bazı kişiler evlilikte gayet doğal dövebilirde yeterki aldatmasın diyecek.
ben bunu diyen kişinin aklından şüphe ederim.
acele bir uzman yardımı alması gerektiğini düşünürüm.
..

bende öyle düşündüm ama ilginç olan geneli böyle düşünüyor.yani ne olursa olsun boşanılmaz lugatta öle bir kavram yok onlar için önceden inanmazdım ama gerçekten kadınmış kadının düşmanı bunu gördüm ben zaman içinde...

dayak tahamül edilebilecek birşey değildir. büyük saygısızlıktır. konuşmaya engeldir. basitleiktir. en doğrusunu yapmışsınız. sizi anlamayan sizin gibi düşünmeyen çok kişi olacak tabi ona bakarsan töre cinayetlerini bile haklı bulanlar var siz en iyisi kendinize kafadar arkadaşlar edinin.

töre cinayetleri evet güzel bir örnek farklı bir pencereden baktım şimdi sayende. değil mi ki bu ülkede töre cinatyetini bile haklı bulanlar var adını da namus koyarlar değil mi. çok görmemek adına güzel bir örnek oldu teşekkür ederim

Bir kaç aydır bu siteye üyeyim ve gerçekten dolu dolu konular var bir çok yönden beğendiğim şeyler gördüm burada. Nice sıkıntılar okuyorum ağzım açık kalıyor Bende zamanında yaşamıştım bir çok şey. Gerçekten çok çok zor kötü evlilik yaşamak Allah kimseye yaşatmasın.

Bende 1,5 seneye yakındır boşanma davasıyla uğraşıyorum. Hala daha boşanamadım. sıkıntılar çıkarıyor karşı taraf ama, ben hayata küsmedim o hendekten atlyalı ruhen çok oldu. etkiliyor dava dönemlerim ama, bununla savaşmaya ve yenmeye karar verdim o durumla yaşamak ve yaşlanmak istemiyorum. olumla bakmaya çalışıyorum hayata en azından çaba veriyorum. Allaha çok şükür ailem bana kötü davranmıyor bekar olduğumdan daha iyiler onlarda bu sebepten sıkıntı yaşadılar falan ama geçti çok atlattık biz iale olarak. tabi bazen o düğüm noktasına geliyorlar ama, ben de o zamanları görmezden geliyorum. Ailemin söyledikleriyle dertlenmiyorum biliyorum ki beni seviyorlar ve düşünüyorlar.

Ayrıldıktan sonra hayatıma kimse girmedi. Bende almak için çabalamadım. bir kaç beğeni fln oldu ama, hiç tamam budur demedim demek için de çok erken zaten.

Benim asıl sorunum şimdilerde etrafımda sorunlu evlilikler ve benim benzerim sorunlar yaşayan kadınları gördükçe tepkimi kontrol edemiyorum. Yani çok aşırı geliyor bana çok etkiliyor beni hatta karar aldım evlilik sorununu anlatan kadın görünce hemen uzaklaşıcam. çünkü bu kadınlar derdini anlatıyorlar ve ben de fikrimi beyan edince kocamdır severde döverde moduna geçiyorlar. Sonra boşanmış olmaktan iyidir imasında falan bulunuluyor bana. Mesela daha dün kocasından dayak yiyen bir kadınla konuştuk evlilik bahsini. yanımızda bekar arkadaşımda vardı. Ben sadece dedim ki; ben böyle bir hayat böyle bir evlilik istemiyorum istemediğim için de ayrıldım neden yani güzel şeyler varken kötü yaşayayım ki dedim.
bekar arkadaşım dedi ki "kıza gaz verme".evli olan da "aldatmasın evimde dövsün vursun ama aldatmasın yeter" dedi. yani ben de üzüldüm açıkçası.

neden yani gazvermeyele ne alaksı var bunun bu benim fikrim.
ikincisi de dayak yemek boşanmaktan daha mı iyi. ya etrafımda öyle saçma sapan şeyler görüyorum ki. ha saçmalıkları banane ama, benim durumum daha kötüymöüş gibi bakan gözleri anlamıyorum inanın. yani bu nasıl bir mantık nasıl bir baskı.

ha bir de şu var sanki keyfimizden boşanmışız gibi. boşanmak kolay mı yaaa 1,5 sene olmuş hala mahkemeyle uğraşıyorum bir anlatsam öyle saçma şeyler ki anlatamam yani. kimse mutlu yuvasını neden bıraksın demek ki bıçak kemiğe dayanmış. bende hırpalandım ben de hakarete uğradım hatta beni kayınvalidem bile hırpaladı. nasıl aşşağılık duygulardı onlar biliyorum ve ben istemedim öyle bir hayatı. ha başkaları isteyebilir dayanabilir ama, bu benim boşanma tercihimin yanlış olduğu manasına gelmez. tercihtir. saygı nduymak bu kadar mı zor. ben istemiyorum öyle bir evliliği evliliğin bende ki manası dayak yemek hakaret yemek ama susmak değil. evlilik hayat arkadaşlığı demek bence. ve ben hayat arkadaşımı arıyorum sadece. neden sürekli ölmüşümde ağlayanım yok gibi bir haller gayette memnunum hayatımdan çalışıyorum mutluyum neden insanlar boşyere üzülüyor. ya da üzülecek bir şey var da ben mi farkında değilim anlamadım gitti...:bbo:benneyaptımki

güldüm .. bu olayı bende bire bir yaşadım demekki tek ben değilmişim çok düşündüm ortada üzülecek bişey varda ben niye mutluyum diye ilk ayrıldığımda insanların yüzüme vah vah diye acınası bir halde bakmalarına uyuz oluyordum kendimi yaratık gibi hissediyordum oysaki ben çok mutluydum boşanınca kimseye bunu anlatamadım hoş bi çabamda olmadı dışardaki senin içini ne kadar bilebilirki.. ailende olsa çektiklerini kendin yaşıyorsun

çünkü özgür ayakları üzerinde dimdik duran boşansa da etrafına gülücükler saçan hayata küsmeyen kadın modeli toplumumuz için tabu!!
kesinlikle büyük bir tabu hem de.. boşandı isen kocan yoksa artık yarım yazık bir insansın gözü ile bakıyorlar. hem de bunu hemcinslerimiz yapıyor. belki senin yaşadığından bin beter bir evliliği var ama evimin direğidir deyip katlanıyor. çünkü cesareti yok, tek başına ayakta duramıyor, çocugu var ailesi destek olmuyor mesleği yok. yani bir şekilde bir mecburiyeti var karşısındaki adama.
bu yüzden de belki de gizli bir hıncı öfkesi var, bunu başarabilip de mutlu olan kadınlara.. seni aşağılaması seni hor görmesi de bundan..

takma kafana arkadaşım, eğer aynaya baktığında gözlerini kaçırmıyorsan huzurlu uyuyabiliyorsan geri kalanı fasa fisodur.

güldüm .. bu olayı bende bire bir yaşadım demekki tek ben değilmişim çok düşündüm ortada üzülecek bişey varda ben niye mutluyum diye ilk ayrıldığımda insanların yüzüme vah vah diye acınası bir halde bakmalarına uyuz oluyordum kendimi yaratık gibi hissediyordum oysaki ben çok mutluydum boşanınca kimseye bunu anlatamadım hoş bi çabamda olmadı dışardaki senin içini ne kadar bilebilirki.. ailende olsa çektiklerini kendin yaşıyorsun

ben de tek değilmişim bende sayende güldüm:))) neyse hayırlısı olsun herkes hakkında herkes gönül kabı kadar sevda taşıyor işte:)))

ben de tek değilmişim bende sayende güldüm:))) neyse hayırlısı olsun herkes hakkında herkes gönül kabı kadar sevda taşıyor işte:)))
aynen öyle canım benim hiç sallama kimseyi hayat çok kısa kim ne derse desin nasıl mutluysam öyle yaşıyorum namusumla edebimle hayatımı sürdürmem için bir erkeğe yada hiç kimseye ihtiyacım yok çok şükür..

ya canım, malesef bazı kadınlar böyle, aslında kimsenin evliliği hakkında yorum yapmamak en iyisi, çünkü fikrini söyleyince sen kötü oluyosun, hem sorarlar, hem vay efendim nasıl böyle dersin olur sonra yada birden kocası balım gülüm olur
bazen de bazı kadınlarda, özgür ruhlu, bağımsız kendini ezdirmeyen kadınları çekememezlik var, zaten bu çekemeyen kadınların kendine güven problemi var, bu tip insanları kafaya taktığına değmez biliyomusun

çünkü özgür ayakları üzerinde dimdik duran boşansa da etrafına gülücükler saçan hayata küsmeyen kadın modeli toplumumuz için tabu!!
kesinlikle büyük bir tabu hem de.. boşandı isen kocan yoksa artık yarım yazık bir insansın gözü ile bakıyorlar. hem de bunu hemcinslerimiz yapıyor. belki senin yaşadığından bin beter bir evliliği var ama evimin direğidir deyip katlanıyor. çünkü cesareti yok, tek başına ayakta duramıyor, çocugu var ailesi destek olmuyor mesleği yok. yani bir şekilde bir mecburiyeti var karşısındaki adama.
bu yüzden de belki de gizli bir hıncı öfkesi var, bunu başarabilip de mutlu olan kadınlara.. seni aşağılaması seni hor görmesi de bundan..

takma kafana arkadaşım, eğer aynaya baktığında gözlerini kaçırmıyorsan huzurlu uyuyabiliyorsan geri kalanı fasa fisodur.

ben evliyken ve ilk boşandığımda 52 kiloydum çökmüştüm yüzüm hep sapsarı geziyordum kendime bakmıyordum aynada gördüğüm kişi o kadar yabancıydı ki bana ama, şimdi herkes diyor ne güzel gülüyorsun ışıl ışıl gözlerin var kilo falan aldım daha güvenliyim daha olgunum daha huzurluyum hatta inanır mısın bekar olduğum zamanlardan daha tam hissediyorum kendimi şimdi.

aslında bence bu durumun yani kadınların huzursuz olup şiddet görüp aldatılıp boşanmamak için direnmeleri meslek sahibi olmaları , destek görmemeleri yada mecburiyetleriylede çok ilgili değil bence özgüvenle ilgili ben ne çok kadın biliyorum boşanmış okuma yazması yok ama apartmanlara merdiven silmeye giderek evlere temizliğe giderek 3 çocuk okutup büyüten ve çekmiş olmasına rağmen dimdik ayakta durup bana eş gibi davranmayıp saygı duymayan adam için geri dönüp bakmam diyen kadınlar biliyorum insan isterse herşeyi kendi lehine çevirebiliyor hayatta yeterki kendine güvensin .

KK'da da böyle bu durum.
Yakın zamanda döven,ihanet eden ama çocuğuna iyi baba olan bir eşe sahip üyeye boşanmak en mantıklısı dedim .Bana sen benim yuvamı yıkmaya çalışıyorsun,bundan mutlu olacaksın dedi.
KK'da bu ilişki bitmiş diye yorum yapsam hep bir isivri çıkıp ama arkadaşı gaza getirme,senin başına gelse görürüm ben seni gibi zekadışı cümleler kurar.siz dayak yiyorsanız başkasıda yesin normal olsun istiyorsanız ama yemiyorsanız elbette yememesi için tepki koyuyorsunuz.
herkes kendi hayatına göre yorumlar olayları..
Kadınlarımız hep böyle aciz düşündükçe ihanete uğramaya dayak yemeğe saygı görmemeye devam edecekler.Güçlü bir kadın görmeyen erkek at koşturmaya devam edecek.
İnsanlar gerçekleri değil pohpohlanmayı istiyor.

ben evliyken ve ilk boşandığımda 52 kiloydum çökmüştüm yüzüm hep sapsarı geziyordum kendime bakmıyordum aynada gördüğüm kişi o kadar yabancıydı ki bana ama, şimdi herkes diyor ne güzel gülüyorsun ışıl ışıl gözlerin var kilo falan aldım daha güvenliyim daha olgunum daha huzurluyum hatta inanır mısın bekar olduğum zamanlardan daha tam hissediyorum kendimi şimdi.

:)) aynı hisleri annemde yaşadı 2 yıl önce boşandı eşinden huzursuz geçen 6 yılın ardından ancak yeni yeni düzelmeye başladı önceden stresten kendini yer bitirirdi şimdi sesi bile bile cıvıl cıvıl evde huzuru hissediyorum diyor gülerken gözleri parlıyor huzur gibisi yok hayatta Allah herkeze dimdik ayakta durmayı nasip etsin

Back