Toparlanamiyorum

Eşinizle iletişiminiz biraz zayıf mı acaba?
Yani şu halimle(kendi ailemi çok sık görüyorum, çalışmıyorum)haftanın bir günü kayınvalidede geçirmem.
Çalışırken hele bir günümü oraya ayırdığımı düşünemiyorum.

Yeğenlerini biraz özleyiversin, garip geldi bu düşüncesi de.

Hayir tam tersi rahatlikla herseyi konusup cozebiliyoruz ama konu bu olunca ikimizde ne yapacagimizi bilmiyoruz. Bende etrafimda hic gormedim canim..

Dun bende oyle dedim. Bensiz de gidebilirsin dedigimde, onlara nediyecegim dedi. Sonradan tamam ozaman ben kendim ugrarim yegenlerimi sevmeye dedi ama bakalim. Onu gercekten uzmek istemiyorum ama bana hic iyi gelmiyor suan
acaba hamile misin ?

Hayir tam tersi rahatlikla herseyi konusup cozebiliyoruz ama konu bu olunca ikimizde ne yapacagimizi bilmiyoruz. Bende etrafimda hic gormedim canim..
konuşamıyorsunuz. eger konuuyor olsaydınız şimdi bu halde olamzdın.
genel bazı şeyler konululurç onu herkes yapabilir ama bu aile eski alışlanlıkları eski rutşinler gelme gitme konusu cok ayrı

Kendi ailene uzakmı oturuyorsun.daha çok yeni evliymişsin.daha önce ailenden ayrı yaşanılmaydın yani bunamı alışamadın acaba.eşinin tavrıda sinir bozucu her hafta gitmek zorunda değilsin şimdi en güzel zamanlarınız birlikte vakit geçirmeniz daha keyifli olur tabiki.zaten tedavi görüyormussun en kısa zamanda etkisinide görürsün inşallah :KK15:

Anneme ve onun annesine mesafe 15 dakika. Birbirlerine cok yakin kaliyorlar. Benim derdim de o.. Sanki 40 yillik evliymisiz gibi hissediyorum. Insallah canim :)

KEndi ailenizden dolayı zor amanlar yaşadığınız için eşinizin ailesinden de uzak durmaya çalışıyor gibisiniz.. Elinizde olmadan da olsa sevseniz de bilinaltınız bence buna zorluyor sizi.. Ağlama krizleri geldiğinde bence de eşinize çok yansıtmadan o süreci rahatlama olarak yani kendinizi rahat boşaltmak adına ayrı bir yerde geçirin ve rahatlayın sıkmayın kendinizi patlaması kötü olabilir.. Eşinizin ailesi içinde bence sık sık omasa da onlarla görüşmeye kaynaşmaya çalışın çünkü dipnot olarak sevdiğinizi belirtmişsiniz seviyorsanız bence arayı soğutmayın.. Allah yardımcınız olsun.. Ve en önemlisi bir uzamamla görüşün.. Bunu kendiniz aşamayabilirsiniz bir uzman yönlendirmesine ihtiyacınız var bence ..

Haklisiniz galiba. Tam nefes alacagim butun haftanin yogunlugundan hadi gidelim dediginde herzaman aglamasamda mutsuz oluyorum. Uzmanla gorusuyorum zaten sadece bu durumdan cok rahatsiz oluyorum. Zamana ihtiyacimiz var

Hanımefendi ben bir psikoloğum. Devlet hastanelerinde psikiyatriste randevu alabilirsiniz, psikologla görüşmek istediğinizi söylediğinizde varsa sizi psikoloğa yönlendirir. Psikolog üniversitede psikoloji eğitimi almış kişiye denir, hastanede görev yapan psikologlar ek olarak klinik psikoloji yüksek lisansı yapmışlardır. Psikiyatrist üniversitede tıp eğitimi aldıktan sonra ihtisasını psikoloji alanında yapan doktorlara denir. O nedenle ilaç gerekli olup olmadığı konusunda psikoloğun önerisi olabilir fakat psikolog görüşü tek başına yeterli değildir, çünkü bu konu bir psikiyatristin uzmanlık alanıdır.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Ben yurt disinda yasiyorum. Burda prosedurler biraz farkli ama dediginizi kesinlikle psikologumla konusacagim

Canim psikolojik destek aliyorum ama hizlandirmak icin kendim ne yapabilirim diye dusunuyorum..
Farkındalıgınızı gelıstırın duygularınıza kapılıp gıtmeyın aglamak basladıysa veya baslayacaksa bır panzehır planınız olsun esınıze amann gene baslayacam mıızıldanmaua dıyın bari banyo yapıyım bari sana sarılayım bari spor yapayım bari dışatı cıkalım gıbı seyler önerin.
Hislerimizin kontrolunu elımıZe aldıgımıZda inanın hersey daha rahat oluyor. Biz duygularımızın bizi yönettiği otomatlar degılız. Once bunu kabullenın :) kolay gelsın

her hafta ne senin annene gidilir nede onun annesine.
lütfen konuşsan kocanla. birlikte zaman gecirelim desen ?
anenlere bu kadar sık gitmek hoşuma gitmiyor desen ?
bunu söylerken kendi aileni konuya dahil etmesen ( misilleme yaptıgını sanar çünkü - benimkine gitmiyorsan- seninkide gitmicez diye anlar bu adamlar.

Her hafta bu hafta sonu bunu yapalim diyoruz ama bir sekilde iptal oluyor.. Mesela cok isterim cumartesi gununu ayri gecirecegimiz icin cuma gunu aksam enazindan benimle olmasini. Ama cok sey istiyorum galiba. Dedigini deneyecegim. Bakalim tepkisi ne olacak

Her hafta bu hafta sonu bunu yapalim diyoruz ama bir sekilde iptal oluyor.. Mesela cok isterim cumartesi gununu ayri gecirecegimiz icin cuma gunu aksam enazindan benimle olmasini. Ama cok sey istiyorum galiba. Dedigini deneyecegim. Bakalim tepkisi ne olacak
iptal olmadan önce mesela 1 gun önceden planı hatırlatsan olmaz mı ? balım yarın bunu yapacagız degil mi? değiştirsek mi derse lutfen hayırrr..ona göre hazırlandım lütfen iptal etmeyelim.. bal böregim kılım tüyüm de :) işi bagla..

Haklisiniz galiba. Tam nefes alacagim butun haftanin yogunlugundan hadi gidelim dediginde herzaman aglamasamda mutsuz oluyorum. Uzmanla gorusuyorum zaten sadece bu durumdan cok rahatsiz oluyorum. Zamana ihtiyacimiz var
Allah yardımcın olsun aşılmayacak şeyler değil bunlar eşinizden destek isteyin. Çalışan bir bayan mısınız bilmiyorum ama kendinize bir uğraş edinin, açık hava da sık yürüyüşler yapın havalar ısınıyor.. Erkekler biz kadınların duygu durumu karşısında bazen gerilebiliyor her zaman anlayışlı olamayabiliyor evet tabiki bu süreçte yanınızda olmalı ama her daim anlayış beklemeyin, sık sık bu durum devam ederse sizden uzaklaşabilir, konuşun aşılacak şeyler olduğunu elinizde olmadığını sadece yanında olmasının yeteceğini belirtin.. Umarım herşey yoluna girer.. Allaha emanet olun

neyyy 3 ay mı... o zamannnn hoşgeldin evllilige :KK70:
lütfen eşinle konuş. aglamakla hiçbirşeye varamazsınız. konuşmanız istklerinizi net dile getirmeniz lazım.
lafı uzatmadan her hafta annelere gitmek hoşuma gitmiyor. arada seninle özel ve ayrı vakit gecirmek hatta hiç evden cıkmadan sırf biribirimizle ilgilenelim ne dersin ?
e ö derse yeni evliyiz birbirimizi tanıyıp güzel vakit gecirmeliz , yarın bebek memek olacak birbirimizin yüzüne bakacak zamamız bile olmayacak canım balım tatlım böregim diyerek olayı kendine cevir :KK70:

Hosbuldum :)) Konusmak yerine birsey yok diyorum. Konusmayi deneyecegim. Bir kac kez kisa bir sekilde belli etsemde yeterli olmadi galiba. Kendi daha cok evden cikip ailesine gidersek benimde neselenecegimi dusunuyor. Yani kotuye yormuyorum. Tavsiyelerini uygulayacagim Hoppa

Farkındalıgınızı gelıstırın duygularınıza kapılıp gıtmeyın aglamak basladıysa veya baslayacaksa bır panzehır planınız olsun esınıze amann gene baslayacam mıızıldanmaua dıyın bari banyo yapıyım bari sana sarılayım bari spor yapayım bari dışatı cıkalım gıbı seyler önerin.
Hislerimizin kontrolunu elımıZe aldıgımıZda inanın hersey daha rahat oluyor. Biz duygularımızın bizi yönettiği otomatlar degılız. Once bunu kabullenın :) kolay gelsın

Cok dogru!

Hosbuldum :)) Konusmak yerine birsey yok diyorum. Konusmayi deneyecegim. Bir kac kez kisa bir sekilde belli etsemde yeterli olmadi galiba. Kendi daha cok evden cikip ailesine gidersek benimde neselenecegimi dusunuyor. Yani kotuye yormuyorum. Tavsiyelerini uygulayacagim Hoppa
ya su belli etme huyunuzdan vazgecin.
gözümden anla kocacım ile birlşey anlamaz bunlar :KK70:
ben bile anlamıyorum.
erkekler olayı gözden bakarak anlamazlar diyeceksin. net acık ve kesin veee olmaz ise olmaz tatlı dille (bal börek vs.. )

Arkadaslar. Acilen toparlanmam lazim. Evlendim ve beni cok uzen ailemden uzaklastim. Gecen yil ailemden dolayi yasadiklarimi atlatamadigim icin yardim aliyorum.

Esimi cok seviyorum. Eve gelmesini veya isten eve gitmek icin sabirsizlaniyorum. Hafta sonunu iple cekiyorum birlikte vakit gecirebilmek icin. Sonra.. Durduk yere aniden aglamaya basliyorum. Dusundugum kafama taktigim birsey olmadigi halde. Esim ne yapacagini sasiriyor. Onu uzdugum icin bende daha cok uzuluyorum. Kendimi gercekten tutmaya calisiyorum. O anlardada koseye cekilip sessizce oturuyorum. Canim hic bir sey yapmak istemiyor. Sadece esimle olmak istiyorum. Ne yazikki evlendik evleneli, balayindan sonra oyle ozel birsey yapamadik birlikte. Her hafta sonunun bir gununu ailesiyle geciriyoruz. Ikinci gunu ise yorgun oluyor.

Cumartesi gecesi zor bir gece gecirdim. Esim arkadaslariyla takildi. Sabaha karsi eve geldi. Bende bir saat falan oluyordu uyuyali, o eve gelince uyandim ve bir daha uyuyamadim. Sabah 10 kadar uyanik durdum. Dun bana kalkinca kahvalti yapalim dedi. Ben sadaece bir saat uyudum, uyumayi deneyecegim dedim. Once agladim sonra uyudum bir saat kadar. Sonra uyandim annesi gile gitmek istedi. Agirima gitti. Aynaya bakinca bile cok kotu gorunuyordum. Ben basladim yine aglamaya. Sonra ben gidelim dedim, bu seferde esim gitmek istemedi. Once bi kendine gel dedi. Sonra gidemedik, saat gecti. Bi baktim esim agliyor. Esim hic aglamaz. Sulu goz falan degildir. Bi yandan agirima gitti. Hafta sonu birlikte birsey yapmamistik. Bir yandanda dedim beni bu halde neden oraya goturmek istiyor? Annesi, babasi, ablasi, abisi, kuzeni ve hepsinin cocuklari ve esleri var. Boyle yanlarinda oturmak istemem dedigimde ise. Sen benim esimsin, nasil gorunursen gorun dedi. Anlayamadim. Itiraf etmeliyim ki kac kere dedi gel biraz cikalim gezelim kendine gel. Ama once annemlere ugrayalim dediginde bende ipler kopmustu zaten.

Kendim yaklasik 2 aydir ailemin kapisinin onunden bile gecemiyorum. Ben olsa ne yaparmis ozaman..
Ne yapacagimi bilmiyorum. Ben mi abartiyorum acaba? Bu degisken durumdan kurtulmam icin. psikolojik destek disinda baska ne yapabilirim?

DIPNOT: annesini babasini, tum ailesini cok seviyorum
Surekli herseye aglar bi haliniz var. Boyle devam ederseniz eger esiniz sizi ilerde umursamaz bile
Aglamalarinizdan hic etkilenmez yani.

Allah yardımcın olsun aşılmayacak şeyler değil bunlar eşinizden destek isteyin. Çalışan bir bayan mısınız bilmiyorum ama kendinize bir uğraş edinin, açık hava da sık yürüyüşler yapın havalar ısınıyor.. Erkekler biz kadınların duygu durumu karşısında bazen gerilebiliyor her zaman anlayışlı olamayabiliyor evet tabiki bu süreçte yanınızda olmalı ama her daim anlayış beklemeyin, sık sık bu durum devam ederse sizden uzaklaşabilir, konuşun aşılacak şeyler olduğunu elinizde olmadığını sadece yanında olmasının yeteceğini belirtin.. Umarım herşey yoluna girer.. Allaha emanet olun

Tesekkur ederim. Esim bana her konuda herzaman destek oldu. Bunuda anlayacagini saniyorum. Sorun galiba benim kendimi anlatmamamda. Icime kapaniyorum. Calisiyorum canim. Calistigim gunler daha mutlu oluyorum. Genellikle hafta sonu bu sekilde oluyor.. Cunku hafta sonu yaklasinca beklentilerim farkli oluyor. Ailem dedigi an, ya ben diyorum? :)

X