- 8 Eylül 2017
- 410
- 1.062
- Konu Sahibi Kahvekokulukadin
Hepinize merhabalar kk'nın güzel üyeleri:)
Bugün sizler için ton balıklı makarna yaptım.
Makarnaya bayılan ama ton balığından nefret eden birisi olarak gerçekten bu tarifi yapmadan önce bende "Ton balıklı makarna olur mu yaa" demiştim.
Fakat sonra gördüm ki ton balığı + makarna ikilisi gerçekten çok hoş oluyor. Hiç balık tadı yok gibi resmen.
Bu sebepten benim tavsiyem balık sevmesenizde ( Ki sanıyorum çoğumuz balık sevmiyoruz) yapın, enfes tadı göreceksiniz...
Zaten yapılışıda çok ama çok basit, evde koku sıfır tamamen pratik.
O zaman hemen yapılışlara geçeyim :)
Malzemelerimiz:
1 paket makarna
3 kutu ton balığı
1 domates
1 soğan
Kırmızı biber ve karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İlk olarak makarnamızın suyunu koyuyoruz sonrasında makarnayı ekliyoruz.
Zaten bu kısmı bilmeyen yoktur :) Ben spagetti tercih ettim siz farklı türde tercih edebilirsiniz özellikle kalem makarna çok hoş oluyor.
Makarnayı süzdük,
Sonracığıma bir adet orta boy soğanı minik minik doğruyoruz
Ardından bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz ve soğanlarımızı bir süre karıştırıyoruz.
Domatesleri rendeliyoruz ve ekliyoruz tavaya
Karıştırıyoruz iyice...
Sonrasında pişen makarnamızın üstüne ton balığını ekliyoruz biz evde 4 kişi olduğumuz için ben 3 kutu ton balığı kullandım. Eğer tek kişi için yapacaksanız 1 kutu yeterli olur. Zaten çok balık tadı olunca güzel olmaz.
Hepsini ekliyoruz ve karıştırıyoruz...
Afiyet olsun, ton balıklı makarnamız hazır.
Bugün sizler için ton balıklı makarna yaptım.
Makarnaya bayılan ama ton balığından nefret eden birisi olarak gerçekten bu tarifi yapmadan önce bende "Ton balıklı makarna olur mu yaa" demiştim.
Fakat sonra gördüm ki ton balığı + makarna ikilisi gerçekten çok hoş oluyor. Hiç balık tadı yok gibi resmen.
Bu sebepten benim tavsiyem balık sevmesenizde ( Ki sanıyorum çoğumuz balık sevmiyoruz) yapın, enfes tadı göreceksiniz...
Zaten yapılışıda çok ama çok basit, evde koku sıfır tamamen pratik.
O zaman hemen yapılışlara geçeyim :)
Malzemelerimiz:
1 paket makarna
3 kutu ton balığı
1 domates
1 soğan
Kırmızı biber ve karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İlk olarak makarnamızın suyunu koyuyoruz sonrasında makarnayı ekliyoruz.
Zaten bu kısmı bilmeyen yoktur :) Ben spagetti tercih ettim siz farklı türde tercih edebilirsiniz özellikle kalem makarna çok hoş oluyor.
Makarnayı süzdük,
Sonracığıma bir adet orta boy soğanı minik minik doğruyoruz
Ardından bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz ve soğanlarımızı bir süre karıştırıyoruz.
Domatesleri rendeliyoruz ve ekliyoruz tavaya
Karıştırıyoruz iyice...
Sonrasında pişen makarnamızın üstüne ton balığını ekliyoruz biz evde 4 kişi olduğumuz için ben 3 kutu ton balığı kullandım. Eğer tek kişi için yapacaksanız 1 kutu yeterli olur. Zaten çok balık tadı olunca güzel olmaz.
Hepsini ekliyoruz ve karıştırıyoruz...
Afiyet olsun, ton balıklı makarnamız hazır.