Tombiş Hamilelerin Günlüğü

ay insallah canim emzirmek cok onemli hem bebek sagligi icin hem de annenin vucudunun toparlanmasi icin oglum sadece 1 bucuk ay emebildi bu sorun yuzunden
o nedenle ikinci de kesinlikle asmak istiyorum bu sorunu
hemen zeytınyagı surdum bıle
o son sıtedekı urunde ıcıme cok sındı hemen getırtıcem
:KK200:

merhaba kızlar
sabah;peynirli yumurta,1 kupa çay
öğlen;1 karnı yarık,çeyrek ekmek,birazcıkta nutella:))
akşam,;Fırında patates,kahvaltılıklar,haşhaşlı ekmek yapcam azcıkta ondan yerim
meyvemi yatmadan yiyeceğim
hiç halim yok bugün spor yapamayacağım

ya kızlarr artık bebek mi ağırlaştı ne oldu bilmiyorum da bu haftayı çok zor geçiriyorum... gün saymaktan helak oldum saydıkça da geçmiyor gibi geliyor...

Adet olacakmışım gibi sızım var karnım gerim gerim birde bebek toplanıyor herhalde o kısım taş gibi oluyor acıyor filan falan

neyse şimdiden bugün menüsünü yazayım :)

Çarşamba :

Sabah : 1 karışık tost her zamankinden + 1 dilim sarelle ekmek
ara : susamlı çubuk
öğlen : tavuk ızgara et ile dürüm
akşam : bulgur pilavı üstü barbunya
ara : kalan ince bir dilim pasta

ve böylelikle evi silmiş süpürmüş olurum:)

gözlerim kapanıyor ne olurdu şu hmile kadınlara iş yerinde yarım saat uyku izni verseler ...

@gel_pcpc Canım merhabaaa, geldim yamacınıza :))
Valla topiğini şööyle bir baştan okumam lazım herhalde baksanaaa, maşallah :) Bende aranızdayım artık, özetle bu ikinci hamileliğim 82 kiloyla hamile kaldım şimdi 23 haftalığım ve 86 yım. boy 169.
inşallah doğumdan sonra hepicüğünü vercez bu fazlalıkların.

Merhaba arkadaşlar kaç gündür giremedim tansiyonum oynuyo surekli 14 e çıkmış ilk kızımdada 6 ya 7 ye düşüyor du :KK43: sağ saglim doğarlar inşallah :)
Bu arada göğüs ucu çıkarmak için siringa kullanmayi dusunen arkadaslar ben kullandım ilk kizimda zaten goguslerde hassasiyet acı oluyor o dahada çok acitiyor sert geliyor çok canımı yakmisti şimdi nette satılandan almayi düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar kaç gündür giremedim tansiyonum oynuyo surekli 14 e çıkmış ilk kızımdada 6 ya 7 ye düşüyor du :KK43: sağ saglim doğarlar inşallah :)
Bu arada göğüs ucu çıkarmak için siringa kullanmayi dusunen arkadaslar ben kullandım ilk kizimda zaten goguslerde hassasiyet acı oluyor o dahada çok acitiyor sert geliyor çok canımı yakmisti şimdi nette satılandan almayi düşünüyorum

iyiden iyiye merak etmeye başlamıştım bende ne yaptın diye bayadır göremiyorum diye büyük geçmişler olsun çok dikkat etmelisin kendine Rabbim şafi sıfatıyla şifa versin inşallah.. doktorum tansiyon 14 e çıktığında arıyorsun geliyorsun demişti bana..Nedenini sormadım ama hiç aklıma gelmedi nedense... Göründün mü doktora ? Rabbim sağ sağlim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah... Umarım en kısa zamanda düzelir..

Mrb kızlar hcg değerim 4431çıktıği halde doktor çok az değerin belli belirsiz görünüyor kese dedi ama halbuki 5+4 de denk geliyor bu değer nerdeyse bu haftada olanlar kalp atışını bile duydu doktor 2 hafta sonra gel dedi 2 hafta çok geç bi zaman değilmi keseyi görmek için nerdeyse 7 haftalık olacak çünkü

Mrb kızlar hcg değerim 4431çıktıği halde doktor çok az değerin belli belirsiz görünüyor kese dedi ama halbuki 5+4 de denk geliyor bu değer nerdeyse bu haftada olanlar kalp atışını bile duydu doktor 2 hafta sonra gel dedi 2 hafta çok geç bi zaman değilmi keseyi görmek için nerdeyse 7 haftalık olacak çünkü

ya panik yapma bende de öyle oldu demiştim ya 6+kaçtı hatırlamıyorum da 7.haftaya denk geliyordu kalp sesini duymak ve keseden emin olmak için çağırdığında... Şu an çok küçük bizde kiloluyuz her yanımız yağ bağlı.. Ayrıca dolu dolu 6 hafta dolmadan kalp sesi duyanı duymadım ben pek :) Sakin ol ve bekle büyüt içindeki mucizeyi...

Ben daha ilk hamileliğimi yaşadığım için 2. kez anne olacak arkadaşlarıma sorum var kızlar bir el atın...
3-4 gündür karnım sanki yarılacak bebek çıkacak gibi gergin taş gibi .. Hareketleri de acı vermeye başladı artık.. Bazen öyle ki ya poposu ya kafası sanki elimin içinde gibi oluyor dayıyor kendini karnıma.. Ahanda çıkacak diyorum..
Birde alttan hafif ağrı yapıyor ve adet olacakmışım gibi sızı...
Bu durum normal mi? Doğurana kadar böyle mi gidecek :) isyanım var parçaladı beni ya oğluşum içeride ne yapıyorsa artık :KK70: çarşamba doktorum var o zamana kadar idare edeceğiz ama korkmuyor değilim...

merhaba kızlar i
başlığı yeni gördüm, ben de tombiş hamile kalanlardanım. 84 kilo hamile kaldım sonra 81 e düştüm suan 87 kiloyum. doktora her gittiğimde tartıya çıkarken stres oluyorum doktor takıntılı kilo konusunda kafama kafama vuruyo sureklı kiloya dikkat diye. seker yuklemesınde 50 grm da fazla cıkınca korktum sekeri kestim biraz daha hareket etmeye calısıyorum daha fazla kilo almamak için. hepimizin bebeğini kucagımıza saglıkla alması duasıyla saglıcakla kalın..

ya panik yapma bende de öyle oldu demiştim ya 6+kaçtı hatırlamıyorum da 7.haftaya denk geliyordu kalp sesini duymak ve keseden emin olmak için çağırdığında... Şu an çok küçük bizde kiloluyuz her yanımız yağ bağlı.. Ayrıca dolu dolu 6 hafta dolmadan kalp sesi duyanı duymadım ben pek :) Sakin ol ve bekle büyüt içindeki mucizeyi...
tamam canım çok saol..en güzeli iki hafta sonra gidip herşeyinden emin olmak dediğin gibi

ya kızlarr artık bebek mi ağırlaştı ne oldu bilmiyorum da bu haftayı çok zor geçiriyorum... gün saymaktan helak oldum saydıkça da geçmiyor gibi geliyor...

Adet olacakmışım gibi sızım var karnım gerim gerim birde bebek toplanıyor herhalde o kısım taş gibi oluyor acıyor filan falan

neyse şimdiden bugün menüsünü yazayım :)

Çarşamba :

Sabah : 1 karışık tost her zamankinden + 1 dilim sarelle ekmek
ara : susamlı çubuk
öğlen : tavuk ızgara et ile dürüm
akşam : bulgur pilavı üstü barbunya
ara : kalan ince bir dilim pasta

ve böylelikle evi silmiş süpürmüş olurum:)

gözlerim kapanıyor ne olurdu şu hmile kadınlara iş yerinde yarım saat uyku izni verseler ...

kesinlikle ben bugun masa basında uyuya kaldım :KK70: bi bucuk saat falan uyumusum ama cok ıyı geldi :KK70:

bıde benım goguslerım cok agrıyor
ucu koyulastı hassaslastı pul pul kabuk kabuk oldu ve ınanılmaz kasınıyor
90 dan 105 e cıktı catlama oldu
9. ayda dizimde olcaklar heralde :KK43:
o cok rahatsızlık verıyor normal mı ?

benım de göğüs ucumda çatlamalar oldu göğüs ucu kremi aldım faydasını görüyorum. doguma kadar sürücem bebegim için de daha ıyı olacak inş . ilk aylarda cok yara oluyomus şimdiden güclendirmek lazım.

merhaba kızlar i
başlığı yeni gördüm, ben de tombiş hamile kalanlardanım. 84 kilo hamile kaldım sonra 81 e düştüm suan 87 kiloyum. doktora her gittiğimde tartıya çıkarken stres oluyorum doktor takıntılı kilo konusunda kafama kafama vuruyo sureklı kiloya dikkat diye. seker yuklemesınde 50 grm da fazla cıkınca korktum sekeri kestim biraz daha hareket etmeye calısıyorum daha fazla kilo almamak için. hepimizin bebeğini kucagımıza saglıkla alması duasıyla saglıcakla kalın..

Aramıza hoş geldin... Güzel dileklerin için sağol :) Sen bir de benim doktoru görsen aboo ilk aylar kilo almıyorum ya neden almıyorum sorun mu var sorularıma daha nerene alacaksın derdi.. sonra kilo veriyorum ama nasıl bu bebek büyüyor o zaman dediğimde.. Ver ver fazlalıkları vermekte sakınca yok derdi.. Şimdilerde halay çekiyor kocama diyor ki fıstık gibi çıkacak bak gör hastaneden :KK70: taktı benim kilolara ama bu ay hiç vermedim kendi tartıma göre bakalım bu ay ne diyecek haftaya onu da anlatırım artık :)

benım de göğüs ucumda çatlamalar oldu göğüs ucu kremi aldım faydasını görüyorum. doguma kadar sürücem bebegim için de daha ıyı olacak inş . ilk aylarda cok yara oluyomus şimdiden güclendirmek lazım.

göğüs ucumda ilk aylarda çatlamalar oldu inanılmaz sancı verdi ama bu aylarda bir şey yok uc kısmında ama kara kısımlarında kuruma var bende medicassol sürüyorum ama faydalı mı bilemedim şu lacintosh mu macintosmu ne var ya ondan aldım birde bastım parayı haftaya izne çıkınca düzenlice kullanmayı düşünüyorum :)

X