Toki den ev alan varmı?yada düşünen..lütfen fikire ihtiyacım var

Ben haberlerde görmüştüm
Çok ucuza kaçılmış diye gösteriyorlardı her yer dökük, daha tesisatlar tam değil doğalgaz vs. yoktu
Ama her bölge öyle midir bilemem

Bir de hep diyorum yine diyeceğim
Ben çalışsam şu kadar alsamla borca girilmez
Önce çalışacaksın, ondan sonra

bayağa karışık ya bu toki:44:

canım ben teftişte olduğum banka dolayısı ile bu toki işinin biraz içindeyim..aslında karışık değil de şöyle bir durum var..sen de farketmişsindir yorum yazan arkadaşların kimi kaliteli diyor kimi kalitesiz kimi çok artıyor diyor kimi sabit vs. bunun sebebi her bir toki projesinin kendi içinde çok ama çok farklı şartlara sahip olmasından kaynaklanıyor. şöyle söyleyeyim kimi proje kar amaçlıdır , kredi çekip ev almış gibi ödersin kimi proje daha farklıdır devletin desteğiyle(vergi gibi) yapılır ve belkide ödediğin para evin gerçek maliyetinin bile altında kalır..

sonuç olarak şunu söyleyeceğim; toki nasıldır şeklinde bi araştırma yaparsan doğru bir sonuç elde edemezsin..önce hangi proje olduğuna karar verip ona göre bilgi almalısın, bazı projeler gerçekten çok çok avantajlı oluyor..

canım ben tokide oturuyorum
evler iyi bence en azından şuanki oturduğun evden daha iyi :)
yalıtımı çok iyi oluyo kışın tşörtle dolaşıyoruz evde :)
6 ayda bir memur maaşına göre zam geliyor çok fazla değil ama 20-30 tl falan en fazla
seninde ödemen iyiymiş ben şu anda 800 ödüyorum
sadece mesela bizim laminant vestiyer çelik kapı yoktu onları taktırdık
bence eşin fikrini değiştirmeden geçin hemen

cnm asla tavsiye etmiyorum. 6 ayda bir memur zammı üzerinden zamlanıyor. şu an bizim de bir toki evimiz var ve çok şükür satmak üzereyiz. geçen yıl ödediğimiz idat üzerinden hesapladık borcumuzu 163000 di. bizim toki büyük baya. neyse bu yıl ödediğimiz aidat üzerinden hesapladık 164000 yani borç bir türlü azalmıyor. avantaj gibi duruyor kiraya verceğime evime veririm diyorsun ama öyle olmuyor. asla tavsiye etmem yani.

Kaderiminoyunu durumunu az çok yazdıklarından ben de merakla takip eder oldum. inan gün içinde aklıma bile geliyorsun. Allah yardımcın olsun hayırlısıyla en kısa zamanda kendi evim dediğin yatağının, yorganının, tabağının, ütünün vs. sana ait olduğu bir evin olsun inşallah.
İstanbul da mı oturuyorsunuz bilmiyorum ama çorlu da (istanbul a 1 saat mesafede) 50,000tl ye belki daha aşağı rakamlara bile bulabileceğiniz evler var. üstelik sen çalışmıyorsun ve eşinde 1100tl maaş alıyor. Çorluda fabrika ve iş sahası oldukça geniş yani sen de eşinde vasıfsız eleman olarak bile en az asgari ücrete iş bulabilirsiniz. Bir sürüde haklarınız olur yemek+ssk +yol gibi..yani insanın doğduğu yer değil doyduğu yer derler ya.. onu bir araştırsanız..ne biliyim aklıma bir çıkar yolu olarak bu geldi. tekrar söylüyorum en kısa zaman da bir şey vesile olsun ve hayırlısıyla oturabileceğin içinde eşinle birlikte evlatlarını büyütebileceğin aile olduğun güzel bir eviniz olsun.

Yazıyı Dikkatli Okusana, En Fazla 2600 Tl diyor, 1000 Tl De Gelirin Olsa Alırsın Arkadaşım ya, 2700 Tl olursa Eğer Alamazsın, Buradaki Amaç Alt Gelir Grubuna Satmak, Durumu Iyi Olup da Garibanın Hakkı Yenmesin Diye Bir Şart Koymuşlar. Nasıl Düz Mantıksın Ya, Birde Yönetim Aidatı Her Ay Vermek Zorundasın. Yok Öyle Ben Vermem. Yönetim Ödemediğin Zaman Icraya Veriyor faizi Ile Alıyor. Bide Yakıt Parasını Her ay Düzenli Ödemek Zorundasın Merkezi Sistemde, Ödemediğin Zamanda Gazı Kesiyorlar. Her Apartman Girişine de Borçlular Her Ay Düzenli Olarak Asılır. Herhalde Komşularına Rezil Olmak Istemezsin. Bide Senin Yüzünden Gaz Kesilirse gerisini Sen Hesapla. Sen Ödemiyeceksin herkes Verecek Sen ooo Mis Beleşten Isınacaksın. Nerde Öyle Hayat

Ben senin Eşinin Bankacı Arkadaşının Samimiyetinden De şüpheliyim. bence Sizin Ev Almak Istediğinizi Kıskanıyor Ve Köstek Oluyor. Bir arkadaş Yazmış Çok Doğru Bazı Projeler kar Amaçlı Onlar Pahalı. Pahalı Oldukları Için Artışları Fazla Oluyor Şöyle Düşün Yüzdeye Burduğunda 1000 Tl Ye Yüzde On Artış Gelse 100 Tl Artar, 100 tl Ye Yüzde 10 Artış Gelse 10 tl Artar. Bazı Sosyal Amaçlı Olduğu Için Pahalı Değil. Bamkadan Kredi Alsan Farklı Olacağını Sanıyorsun. Bankada Pahalı Gir Banka Sitelerine Almak istediğin Ktedi Miktarını ve Vadeyi Gir Bakalım Ne çıkacak. yine Söylüyorum Karart Gözünü Gir Al. Allah yardım Eder, Gönlünü Ferah Tut. Öyle Mi Olsun Böyle Mi Olsun Derken Hiç Bişi Yamayacaksın.

Yasadigim sehirde tokiden ev alanlarin cogunlugu memnun tabi memnun olmayanlarida vardir ,aidat konusuna gelince aidat senelik degil aylik alinir ve vermek zorundasin eger vermek istemezsen yonetim seni icraya verir faizi ile alinir,bende sitede oturuyorum aylik aidat 50 tl kalabalik bir siteyiz toplanan aidatlar 2 adet apt gorevlisi,2 adet guvenlik gorevlisi,1 adet bahcivan,1 adet havuz gorevlisi 15 gunde bir merdiven temizligi icin,havuz bakim parasi ,calisan elamanlarin maasi,sigortasi bu toplanan para ile odeniyor eger elimiz sikisik olursa o ay aidati borc bulup yine oduyuoruz cunku calisan insanlar evlerine ekmek parasi goturuyor,eger vermeyen olursa panoya isimleri yaziliyor ve icraya veriliyor faizi ile aliyorlar aidati vermem diye birsey yoktur eger aidat istemiyorsaniz mustakil ev tarsiz evleri dusunmeniz gerek.

Banka kredisine gelince 10 yil boyunca odeyeceginiz miktar sabit kalir fakat siz 650 tl oderiz diyorsunuz 50 binlira bile cekseniz aylik 800 tl yi bulur,eksper parasi vereceksiniz,senelik dask sigortasi cektiginiz kredinin hayat sigortasini yaptiracaksiniz.Kredi hayat sigortasi krediyi ceken kisi vefat ederse geride kalan ailesi madur olmasin diye sigorta sirketi kredi borcunu oder ve odenen taksitler aileye geri odenir eger kredi. Hayat sigortasi yapilmazsa banka eve el koyar ve baska insanlara satar.

tokıden ev almak sıradan ev almaktan daha kolay ve değeri artıyor ben senın yerınde olsam alırdım 86 bın peşin fıyatı taksiy çoksa fıyat değişiyodu seçeneğe göre ısınma olayı çok ıyı aidat 79 benım satmasıda kolay ses yalıtımı şöyle kötü üstteki banyoda ne yaparsa evın içinde ses okadar ben 10. kattayım alt dairemi hiç duymadım sesını

bızde bunu yaptık indirim için kredı çektık son 36 bını fıyatı sabıtledık yüzde 25 indırım vardı zıraatla anlaşmalılar kredın hazır zaten ama 2 ay sonra eşim işten çıkarıldı ve tazmıntıyla kapadık 4 bın zarar ettık 3 ayda kapadığımız için

bu olay benim de kafama yattı.:44:
biz finans kurumundan kredi çekeriz öyle birşey yapmaya kalkarsak da..
yalnız uzun vadeli borca girerken ençok korktuğum şey sizin başınıza gelmiş.
eşin işten çıkarılmış.
siz tazminatla halletmişşsiniz iyi kötü Allahtan..

kızlar tokiden vazgeçtik ya...6ayda bir artması evin borcunu yerinde saydırmak gibi bişeymiş gerçekten...ve aylık aidat biz buna yetişemeyiz..kredi çeksek en azından belirli taksit öderiz ve aidatsız apartmanlardan alırız..eşim yine dedi biraz birikim lazım dedi peşinat az dedi..o da haklı...borçları ödeyelim de allah büyük

ben tokinin evinde oturuyorum
artıları izolasyon süper küçücük petekle hamam gibi ısınıyor
ama arkadaşların dediği gibi malzeme biraz uyduruk
mesela mutfak dolapları uyduruk
kulplar elimde kalıyor
kapılar uyduruk
ama bunlar değiştirilebilecek şeyler

cnm cevap yazmadın ödemeleri nasıl bunaltıomu sizi gerçketn 6ayda bir artıyo u

canim daha önceden bir konunu okumustum ALLAH yar ve yardimcin olsun, esinin karar vermesine sevindim fakat toki evlerinden iyi seyler duyulmuyor sana bir tavsiye finanskurumlarina bir gitip danisin begendiniz evi onlar satin aliyor size biraz fazla miktarda satiyor siz belirli pesinat veriyorsunuz sonra kira öder gibi ödüyorsunuz böyle birsey duymustum bir danisin isterseniz toki evlerinden daha iyi!

canım allah razı olsun...eşim karar verdi ama toki işi bitti zaten hesap yaptık hiç hoşumuza gitmedi o ne yaa 6 ayda bir artıyor hemde güzel artıyor yani..10 sene sorasını hesapladık taksitler 1000 i geçio...borç yerinde sayıyo ...kapıcı parası falan...yok bize gelmez toki...toki orta geçimli aileler için değilmi..nasıl ödüyolar ben anlamadım...senin dediğini ilk defa duydm ama güzelmiş yani..başka bi bilgin varmı bu konuda biraz daha anlatırmısın canım..peşinatı çok istiyorlarmı ? biz 20 anca verebiliriz..kira öder gibi he süper kaç sene kaç taksit ki..taksitleri bizmi ayarlıoz

sen hangi şehirde yaşıyorsun ?

benım 2 kuzenımde tokıde oturuyorlar birisi 2+1 biriside 1+1 lerde

1+1 ler dar gelırlı aileler için kurayla yazıldı çıktı 1000 tl peşin ödedi ev çıkıncada 7000 tl verdi içine girincede 275,275 ödüycek artsada en fazla 25tl artıcak 300 olucak yanı asgeri ücrete göre artırıyorlar

digeride kurasız aldı 20bin peşin verdi 550 ödüyodu 600 oldu,olmadı fazla arttırmıyorlar merak etme rahar,rahat ödersinizde şuan ben istanbuldan bahsediyorum
farklı şehirlerde vardır kuraları,satışları
yenı yapılan evlerındende peşin 70000 tl ye bir akrabamız aldı

aidatlarıda kapacı parası sıcak su parası 60 tl ödüyorlar hiç bişey degıl valla

istanbul dısında yasıyorsanız 84 bin bence gayet tuzlu sizin için. kaldı ki genelde toki nin yaptıgı evler aman aman da degerenmiyor yani rant degeri dusuk.

bu aralar bana kredi faizleri 0.70 e dek dustu, 50-60 bin e bir ev bulup kredi faizine girmek daha makul

2 yıl evvel 2+1 evi 155.000 tl ye imza atarak aldım. İlk taksit 600 TL iken 24 ayda 700 e çıktı. Bunun yakıtı ve aidatı kış aylarında toplam 300 ü buluyor nerdeyse. %25 indirimden yararlanmak için bankaya kalan borcumuzu öğrenmek için sorduğumuzda 157.000 TL kaldığını söylediler. :18: Ben tavsiye etmiyorum açıkçası TOKİ den ev almanızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…