Toki den ev alan varmı?yada düşünen..lütfen fikire ihtiyacım var

3.100 tl maksimum rakam canım. Ve bildiğim kadarıyla alıntıladığın bilgi TOKİ'nin engelliler ve alt gelir grubu için istediği şartlardan biri. Herkes için geçerli değil.

Yapılan bir araştırmaya göre tokiden ev alanların %65 i memnun...%13 ü pişman...geriye kalan kısmı ise çekimsermiş.
Ayrıca bir diğer araştırmaya göre tokiden ev alanların %85 i eşlerine doslarına tokiden ev alın şeklinde tavsiyede bulunmuş.
İnternetten ben de araştırmıştım birara bu toki olayını.
Ama hiç aklıma yatmamıştı.
Borç uzadıkça uzuyormuş.Yerinde sayıyor hissi veriyormuş insana.
6ayda bir artması iyi değil malesef.
Nacizane tavsiyem tokiden vazgeçmenizden yana.
Kredi çekip bir ev alabilirsiniz.
Buarada nerede oturuyorsunuz ?

Yok en fazla o kadar olması. Yani bu rakamlardan yüksekse asıl ev vermiyorlar.

bankacı arkadaşı eşime bunu demiş bizde geçende bu yüzden vazgeçmiştik....ve şimdide vazgeçiyorum galiba....uzadıkça uzuyormuş gerçektende yerinde saymak gibi bişey galiba..kredide en azından 10 sene sorada aynı taksiti ödüyoruz......allahım yardım et ölücem...toki ümidim vardı bugün .şuanda bu gerçek şartları duyduça vazgeçtim ve bu eve yine mahkum hissediorum kendimi...

Kulaktan kulağa bilgidense bence bizzat TOKİ yi ara yetkili ile görüş. Ayrıntılı ve sağlıklı bilgiyi oradan al. Hemen ümitsizleşme.

kızzlar peki sizce kredi çekip ev almak mı toki mi.kredi çeksek 650 ödeseek hiç artmıyor 10 sene sorada bu böyle bu yönden çok iyi..ama toki den şimdi 2 artı 1 ev alsak 550 den başlıyor 6 ayda bir artıyor seneye 600 küsür olucak bikaç sene sora 800 falan..bu beni çok düşündürdü..benim şartlarıma göre.bişeyler dermisiniz kızlar hangisi daha mantıklı..:44:

Son düzenleme:
ama dezavantajlarını söylemezki yetkili çok korkuyorum kızlar ayrı eve çıkıpta maddi sorun yaşamaktan ben demiştim dedirtmekten

En azından ödeme şartları hakkında net bilgin olur. Artı eksi değerlendirirsiniz.
İnce kararlar bunlar, sıkılmakta haklısın

canım ablamınki 3 oda bir salon.10yıl ödeyecek.evet çok faiz koyuyorlar rakamlar belki 3 aşagı 5yukarıdır emin değilim.
fakat ablam bankayla görüşme yapacak bu hafta sabitleme diye bir şey yapıyor ya bankalar ondan yaptıracak.ablamda zorlanıyor bu faizlerden

nasıl yani canım sabitleme yapılıyormu ilk defa duydum ve rahatladım biraz lütfen yazarmısın nasıl bişey...gerçi sabitlenincede evin fiyatı artar

En azından ödeme şartları hakkında net bilgin olur. Artı eksi değerlendirirsiniz.
İnce kararlar bunlar, sıkılmakta haklısın
geçende bankacı arkadaşı eşime net bir açıklama yapmıştı bizde eşimle konuşmuştuk artıları eksileri ve eksiler çokkk ağır basmıştı vazgeçmiştik
çok ince canım gerçekten ..şu saat oldu ben hala düşünüyorum araştırıyorum

canım ben pek anlamam banka faiz kredi işlerinden.
fakat anladığım kadarıyla tokiye değilde bankaya borçlanıyorsun gibi bişey.sabitlemek derken bundan bahsediliyor sanırım.kalan borcun hesaplanıp bankadan çekmiş gibimi ne oluyorsun.atıyorum 70bin borcun kaldı sanki 70bin çekmiş gibi banka bunu sana hesaplıyor aylık nekadar düşeceği falan filan gibi birşeytam net bilmiyrum bir bilen çıkar belki ben kulak misafiri olmuştum

bayağa karışık ya bu toki:44:

Evet benim evim 85 metrekare 2+1. Ancak çok kullanışlı kolon kiriş falan yok. Balkonlar küçük ama ufak bir masada 4 kişi yemek diyebiliyor.
Her binanın kendi doğalgaz sayacı var fatura oradan çıkıyor fakat her dairenin de kendi sayacı var kullanım miktarına göre fatura çıkıyor ortak giderler de ekleniyor.

Eğer peşinatin yüksekse aile binasindan ev al, gideri az olur.
Sitelerde masraf, gider çok oluyor.

canım esasen bırıkım yapıp ev almak en ıyısı tabıı ama senın ıcınde bulundugun sartlar bunu ımkansız kılıyor allah korusun esınle nerdeyse bırbırınızden olacaksınız. bu anlatılanlar ısıgında bakarsak kredı cekıp ev almak daha mantıklı cunku sabıt bır odemen olacak ve o sabıt odeme bır kac yıl sonra hıc zorlamayacak sızı ınsallah bu yuzden kredıyle alın bu arada altınlar kımde duruyor forumda bır arkadasın kaynanası ondan habersız kızına vermıs 20 tane bılezıgı sızınkılerden de umulur yanı allah korusun da araba almak ıcın falan ıstıyorsa madem dıkkatlı ol derım allah yardımcın olsun

tokide belirli dönemlerde peşin ödemelere indirim diye kampanya başlatılıyor.
yani kalan borcu direk kapatırsan %25lik bir indirim uyguluyorlar.

bir arkadaş da söylemişti sanırım
tokiye girip ödemelere başlarsın.
baktın zorlanmaya başlıyorsunuz, bu kampanyayı takip edersiniz.
çıktığı anda bankaya gider, krediyle kapatırsınız borcunuzu,
kalanı sabit aksitle ödersiniz inş.

tabi bunu yapmak istiyorsan tokiyi öderken aynı zamanda da birikim yapmalısın.
çünkü bildiğim kadarıyla sıfır peşinatla kredi verebilen banka yok.

şimdi arkadaşımla konuştum bir sene tokiden ödedikten sonra bankaya geçmişler şimdi ödemeleri sabitmiş
bu bankaya geçiş hakkı sürekli oluyor mu yoksa arada mı çıkıyor bilmiyorum
gittiğinizde sorabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…