- 11 Mart 2010
- 5.252
- 718
- 398
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600 TL. olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600 TL. olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.100 TL olarak uygulanacaktır.)
kızlar bu nediyo ya başvuru şartlarından bir madde...bizim aylık gelirimiz okadar değilki...2600 tl değil diye biz şimdi tokiden daire alamayackmıyız...oo çok şartı varmış bununda resmen vageçtim bunu duyunca bu nedir ya..bankalarda bile bu şart yok
ama canım alt gelir içinde fazla değili 3000 bizde alt gelire giriryoruz sonuçta3.100 tl maksimum rakam canım. Ve bildiğim kadarıyla alıntıladığın bilgi TOKİ'nin engelliler ve alt gelir grubu için istediği şartlardan biri. Herkes için geçerli değil.
ama canım alt gelir içinde fazla değili 3000 bizde alt gelire giriryoruz sonuçta
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600 TL. olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600 TL. olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.100 TL olarak uygulanacaktır.)
kızlar bu nediyo ya başvuru şartlarından bir madde...bizim aylık gelirimiz okadar değilki...2600 tl değil diye biz şimdi tokiden daire alamayackmıyız...oo çok şartı varmış bununda resmen vageçtim bunu duyunca bu nedir ya..bankalarda bile bu şart yok
Yapılan bir araştırmaya göre tokiden ev alanların %65 i memnun...%13 ü pişman...geriye kalan kısmı ise çekimsermiş.
Ayrıca bir diğer araştırmaya göre tokiden ev alanların %85 i eşlerine doslarına tokiden ev alın şeklinde tavsiyede bulunmuş.
İnternetten ben de araştırmıştım birara bu toki olayını.
Ama hiç aklıma yatmamıştı.
Borç uzadıkça uzuyormuş.Yerinde sayıyor hissi veriyormuş insana.
6ayda bir artması iyi değil malesef.
Nacizane tavsiyem tokiden vazgeçmenizden yana.
Kredi çekip bir ev alabilirsiniz.
Buarada nerede oturuyorsunuz ?
hımm tamam ozaman eşim ssk lıHerhangi bir sağlık güvenceside olmamalı alt gelir e dahil olmak için.
heeeee ben yanlış anladım ozaman saol kuzum...ama tokiden an itibariyle vazgeçmiş bulunmaktayım galiba..Yok en fazla o kadar olması. Yani bu rakamlardan yüksekse asıl ev vermiyorlar.
bankacı arkadaşı eşime bunu demiş bizde geçende bu yüzden vazgeçmiştik....ve şimdide vazgeçiyorum galiba....uzadıkça uzuyormuş gerçektende yerinde saymak gibi bişey galiba..kredide en azından 10 sene sorada aynı taksiti ödüyoruz......allahım yardım et ölücem...toki ümidim vardı bugün .şuanda bu gerçek şartları duyduça vazgeçtim ve bu eve yine mahkum hissediorum kendimi...
ama dezavantajlarını söylemezki yetkiliKulaktan kulağa bilgidense bence bizzat TOKİ yi ara yetkili ile görüş. Ayrıntılı ve sağlıklı bilgiyi oradan al. Hemen ümitsizleşme.
ama dezavantajlarını söylemezki yetkiliçok korkuyorum kızlar ayrı eve çıkıpta maddi sorun yaşamaktan ben demiştim dedirtmekten
1 senede 230 tl birden mi arttı
çok değilmi yaaa vazgeçicem galiba biz asla ödeyemeyiz ki
ama ablanın kaç artı bir canım..o biraz pahallısından almış kaç sene ödücek..kaça aldı...lütfen cevap yazarmısın canım
nasıl yani canım sabitleme yapılıyormu ilk defa duydum ve rahatladım biraz lütfen yazarmısın nasıl bişey...gerçi sabitlenincede evin fiyatı artarcanım ablamınki 3 oda bir salon.10yıl ödeyecek.evet çok faiz koyuyorlar rakamlar belki 3 aşagı 5yukarıdır emin değilim.
fakat ablam bankayla görüşme yapacak bu hafta sabitleme diye bir şey yapıyor ya bankalar ondan yaptıracak.ablamda zorlanıyor bu faizlerden
geçende bankacı arkadaşı eşime net bir açıklama yapmıştı bizde eşimle konuşmuştuk artıları eksileri ve eksiler çokkk ağır basmıştı vazgeçmiştikEn azından ödeme şartları hakkında net bilgin olur. Artı eksi değerlendirirsiniz.
İnce kararlar bunlar, sıkılmakta haklısın
bayağa karışık ya bu toki:44:canım ben pek anlamam banka faiz kredi işlerinden.
fakat anladığım kadarıyla tokiye değilde bankaya borçlanıyorsun gibi bişey.sabitlemek derken bundan bahsediliyor sanırım.kalan borcun hesaplanıp bankadan çekmiş gibimi ne oluyorsun.atıyorum 70bin borcun kaldı sanki 70bin çekmiş gibi banka bunu sana hesaplıyor aylık nekadar düşeceği falan filan gibi birşeytam net bilmiyrum bir bilen çıkar belki ben kulak misafiri olmuştum
kızzlar peki sizce kredi çekip ev almak mı toki mi.kredi çeksek 650 ödeseek hiç artmıyor 10 sene sorada bu böyle bu yönden çok iyi..ama toki den şimdi 2 artı 1 ev alsak 550 den başlıyor 6 ayda bir artıyor seneye 600 küsür olucak bikaç sene sora 800 falan..bu beni çok düşündürdü..benim şartlarıma göre.bişeyler dermisiniz kızlar hangisi daha mantıklı..:44:
kızzlar peki sizce kredi çekip ev almak mı toki mi.kredi çeksek 650 ödeseek hiç artmıyor 10 sene sorada bu böyle bu yönden çok iyi..ama toki den şimdi 2 artı 1 ev alsak 550 den başlıyor 6 ayda bir artıyor seneye 600 küsür olucak bikaç sene sora 800 falan..bu beni çok düşündürdü..benim şartlarıma göre.bişeyler dermisiniz kızlar hangisi daha mantıklı..:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?