• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toki den ev alan varmı?yada düşünen..lütfen fikire ihtiyacım var

yok yanlış anlamışssın evden memnun onların ödemesi yüksek 900 sanırım ama bizim burda evler pahalı o fiyata ben bulsam şuan bi dakika durmam mesela :31:
sende çalışacaksan kaçırmayın fırsatı bizde bu aralar ev bakıyoruz ama çok pahalı elimiz gitmiyor bende tokinin sitesine bakıp duruyorum açıldı mı diye :27:
hakkında hayırlısı olsun :34:

hımm pardon cnm ama vadeyi mi kısa tuttu 900 çok...
sende bulursun inş..demek olsa hiç düşünmeden alırsın..ay çok sevindim.....tokiden ev alınca kazıklancaz die bi his var içimde bilmiyorum..arkadaşlardan öğrenmeye çalışıyorum...sanki hata ediyomuşum gibi...taksitler sürekli artarsa naparız:50:

ben 6 sene önce girdim cnm artış oluyordu ama memur zamı kadar %2-3 falan yanı arada bırde kapatırsan tamamını % 25 indirim uyguşuyorlar 105-110 a geldi bana peşin 86 idi ozaman tapumda 96 bin yazıyor satsan 170 şu anda 4-5 senede semt iyi site iyi işçilik malzeme kötü ama sen gır bence sıkıntında var ıyı bışey yanı benım etrafım avrupa konutları bosphoruz soyak falan hastane açıldı beedıye gelıyo değerlendı buralar kaynımda yenı aldı evı
artış çokmuyu canım zorlanacağınız derecede miydi yani..bu şartlarda bizi zorlarmı bu artışlar...senin ev 105 miydi pek anlayamadım tatlım 86 mıydı

benım kayınpederler 2 sene nışanlı kalcaz dıye karşı çıkmıştı ev alıp beklememıze başka yerden alın dedıler şimdi hepsinin dibi düşüyor diğer oğluda yan bınamdan aldı
2 senede mi verdiler cnm tokiyi ondanmı tepki gösterdi ..benim kayınpederde çok tepkili tokiye nezaman toki lafı geçse neymiş 10. kattaki 1.kattakinin sesini duyomuş ...çok saaçma ama yinede sorim varmı öle bişey hiç sanmıyorum..yan dairenin ettiği muhabbet evin içindeymiş falan...haberi yo tokiye baktığımızdan bi ahberi olsa eşimi heme caydırır

o kadarda abartıldığı gibi değil
en alt kattakinin sesi nasıl duyuluyormuş öyle!
ben şuan tokide oturuyorum
deprem dayanıklı orası kesin malzeme kaliteli değil
2*1 size çok uygun olur...
minicik sıcacık huzurlu bir yuvanız olur...
sen bi adım at gerisi gelir
ödeme şartlarınıda nerden öğreniliyorsa gidin eşinle orda öğrenin...
hem daha sağlıklı bilgiler alırsınız hemde olumlu yada olumsuz ikna olursunuz...
ailende destekm oluruz diyorsa hiç durma güzelim
sen bi çık şu evden hem sen hemde biz bi bayram edelim kk olarak...

ses mevzusunun tokiyle alakası yok bence..
çünkü kiptaşın evlerini biliyorum, onlar da aynı şekilde..
hele bir de yerler parke yapılmışsa insanların odadan odaya geçtiğini rahatlıkla duyabilirsin yani..

Son düzenleme:
toki, bizim evde de bu aralar gündemde olan bir mevzu..
ist. kayaşehirdeki projesini uzun zamandır bekliyorduk, yeni açıklandı.
ama resmen hayal kırıklığı bizim için..
1+1ler için bile (bana göre) uçuk fiyatlardan bahsetmişler..

memur değilseniz siz de biz gibi.
biraz zorlanmayı göze alacaksın artık.
çünkü 6 ayda bir memur maaşıyla aynı oranda zamlanıyor..
e özel sektörün durumu malum..
bizde sadece eşim çalışıyor, senin çalışma durumun var sanırım.

onun dışında,
faiz sıcak baktığımız bir konu olmadığından
finans kuruluşlarının kampanyalarını takip ediyoruz
kar oranlarının iyi olduğunu düşündüğümüz bir anda
ve tokiden vazgeçtiğimiz bir anda
galiba bu yolu deneyeceğiz..

en azından 120 ay gibi bir sürede sabit taksit ödüyorsun
ne kadar borcun olduğunu biliyorsun.
e şurda Allah'ın izniyle 5-6 yıl sonra o ödediğin taksit çok zorlamaz gibi geliyor insanı, sabit olduğu için.
ooyy:31:

Son düzenleme:
Iyi akşamlar
ben toki kaya şehir konutlarından ev aldım.
Malzemeler gayet kaliteli ama işçilik kötü o yüzden bazı sorunlar yaşanıyor.
Depreme dayanıklı ses falan da geçirmiyor. Kardeşim inşaat malzemeleri satıyor o da söyledi malzemeler çok kaliteli ama işçilik kötü her önüne gelen inşaat işçisi yaparsan böyle olur.
Bizim ilk taksit ödeme 450 tl den başladı şu anda 3. yıldayız 570 lira ödüyoruz.
Binam 85 metrekare toplamda 10 yılda 90 bin liraya mal olacak. bankadan kredi çeksem hem taksitler ve faiz yüksek olacak hem evi iki katı fiyata almış olcam.

Bu arada ayda 75 lira aidat. ısıtma merkezi sistem ama herkesin kendi sayacı var, 8 ayda toplamda 400 lira ödedik. geçen ay da 70 lira geldi doğalgaz ısınmak parası. Ayrıca güneş enerjisi var. yazın güneş enerjisi kullanıyoruz.

Bu arada sakın altınlarını kayınpederine verme. onlar senin.

o kadarda abartıldığı gibi değil
en alt kattakinin sesi nasıl duyuluyormuş öyle!
ben şuan tokide oturuyorum
deprem dayanıklı orası kesin malzeme kaliteli değil
2*1 size çok uygun olur...
minicik sıcacık huzurlu bir yuvanız olur...
sen bi adım at gerisi gelir
ödeme şartlarınıda nerden öğreniliyorsa gidin eşinle orda öğrenin...
hem daha sağlıklı bilgiler alırsınız hemde olumlu yada olumsuz ikna olursunuz...
ailende destekm oluruz diyorsa hiç durma güzelim
sen bi çık şu evden hem sen hemde biz bi bayram edelim kk olarak...

inşallah canım inşallah valla ben bi ayrı eve çıksam kk da topik açarız "kaderiminoyunu ayrı ev partisi herkez davetli " diye :1::52:
ödeme şartlarını eşim bankacı arkadaşyla konuşmuş o da öle şeyler demişki birden vazgeçti adam tokiden şimdi tekrar gündemde...se nasıl ödüyorsun canım kaç senedir tokidensin memnunmusun

ses mevzusunun tokiyle alakası yok bence..
çünkü kiptaşın evlerini biliyorum, onlar da aynı şekilde..
hele bir de yerler parke yapılmışsa insanların odadan odaya geçtiğini rahatlıkla duyabilirsin yani..
aynen canım kayınpeder öle diyo ama kendi evinde daha beter üst kattakinin atıığı adımı sayıyoz valla o derece

toki, bizim evde de bu aralar gündemde olan bir mevzu..
ist. kayaşehirdeki projesini uzun zamandır bekliyorduk, yeni açıklandı.
ama resmen hayal kırıklığı bizim için..
1+1ler için bile (bana göre) uçuk fiyatlardan bahsetmişler..

memur değilseniz siz de biz gibi.
biraz zorlanmayı göze alacaksın artık.
çünkü 6 ayda bir memur maaşıyla aynı oranda zamlanıyor..
e özel sektörün durumu malum..
bizde sadece eşim çalışıyor, senin çalışma durumun var sanırım.

onun dışında,
faiz sıcak baktığımız bir konu olmadığından
finans kuruluşlarının kampanyalarını takip ediyoruz
kar oranlarının iyi olduğunu düşündüğümüz bir anda
ve tokiden vazgeçtiğimiz bir anda
galiba bu yolu deneyeceğiz..

en azından 120 ay gibi bir sürede sabit taksit ödüyorsun
ne kadar borcun olduğunu biliyorsun.

e şurda Allah'ın izniyle 5-6 yıl sonra o ödediğin taksit çok zorlamaz gibi geliyor insanı, sabit olduğu için.
ooyy:31:

eşiminde tek isteği buydu ya....tokiden vazgeçicez galiba...10 sene 650 tl öderiz heralde ..tokide 10 sene sora bin tl yi geçer ödemeler..ay noluyo vazmıgeçiyorum:50:

Bir Yakınımda Toki Den Ev Aldı. Ses Evet Duyuluyor Kulak Verirsen. Ama Var mı Ses geçirmeyen Bina. bizim Burdaki Toki De 3+1 Ler Için Aidat 45 Tl 2+1 ler Daha az Isınma Merkezi Sistem 2+1 ler Geçen Yıl O Kadar Soğuklarda 100 Tl Vermişler 3+1 Ler 370 tl Yi Geçmemiş Normalde O kadar Yeri o Paralara Isıtamazsın. Kışın Odalar En Az 24 Derece. Yalnız Eve Girerken Toplu Aidat Sayaç Paraları Sofben Derken Ekstra 1000 Tl Lazım Olur. doğru 6 Ayda bir Memur Maaş Kat Sayısı Kadar Artış Oluyor Ama 2+1 ödemesi Düşük Olduğu Için Fazla Olmaz. bir Kaç yıl ödedikten sonra Kredi Çekersiniz. zaten Peşin Kapamalarda Yüzde 25 Indirim Yapıyorlar. Ama Borcu Bitene Kadar Böyle ödeyecem Dersin O Zaman Pahalı Oluyor. Uzun Lafın Kısası TAMaMINI Tokiden Taksitle Almak Karlı Değil. Bir Çok Insan Önce Tokiden Alıp Birkaç Yıl Ödedikten Sonra Krediye Çeviriyor. Ama Bu Kadar Düşünme Ödeyemezsen Ucunda Ölüm Yok Ya. Sen Bir Adım At Bakalım. Allah Ev Yapan Ile Evlenene Yardım Edermiş. Gün Doğmadan Neler Doğar. ödeyemezsen Satarsın. Elinde BirikmiŞ Olur.ama Sakın Tokiye Devir Etme Çünkü Duyduğuma Göre Böyle Bir Durumda Kira Parası Filan KeSiyormuş, Faizide iade Etmiyormuş Ve Ödediğinden Çok daha Azını iade Ediyormuş., ama Şimdi Bunları Düşünme. Bir Alın Bakalım Evini Allah Yardımcın Olsun, Allah Verir Bi Kolayını

Bir Yakınımda Toki Den Ev Aldı. Ses Evet Duyuluyor Kulak Verirsen. Ama Var mı Ses geçirmeyen Bina. bizim Burdaki Toki De 3+1 Ler Için Aidat 45 Tl 2+1 ler Daha az Isınma Merkezi Sistem 2+1 ler Geçen Yıl O Kadar Soğuklarda 100 Tl Vermişler 3+1 Ler 370 tl Yi Geçmemiş Normalde O kadar Yeri o Paralara Isıtamazsın. Kışın Odalar En Az 24 Derece. Yalnız Eve Girerken Toplu Aidat Sayaç Paraları Sofben Derken Ekstra 1000 Tl Lazım Olur. doğru 6 Ayda bir Memur Maaş Kat Sayısı Kadar Artış Oluyor Ama 2+1 ödemesi Düşük Olduğu Için Fazla Olmaz. bir Kaç yıl ödedikten sonra Kredi Çekersiniz. zaten Peşin Kapamalarda Yüzde 25 Indirim Yapıyorlar. Ama Borcu Bitene Kadar Böyle ödeyecem Dersin O Zaman Pahalı Oluyor. Uzun Lafın Kısası TAMaMINI Tokiden Taksitle Almak Karlı Değil. Bir Çok Insan Önce Tokiden Alıp Birkaç Yıl Ödedikten Sonra Krediye Çeviriyor. Ama Bu Kadar Düşünme Ödeyemezsen Ucunda Ölüm Yok Ya. Sen Bir Adım At Bakalım. Allah Ev Yapan Ile Evlenene Yardım Edermiş. Gün Doğmadan Neler Doğar. ödeyemezsen Satarsın. Elinde BirikmiŞ Olur.ama Sakın Tokiye Devir Etme Çünkü Duyduğuma Göre Böyle Bir Durumda Kira Parası Filan KeSiyormuş, Faizide iade Etmiyormuş Ve Ödediğinden Çok daha Azını iade Ediyormuş., ama Şimdi Bunları Düşünme. Bir Alın Bakalım Evini Allah Yardımcın Olsun, Allah Verir Bi Kolayını
burdakinde doğal gaz varmış canım 150den yukarı gelmiyomuş..yazın zaten hiç gelmez çok az yani..2art1 faizi nedir acaba beni ençok düşündürende bu:50:

Iyi akşamlar
ben toki kaya şehir konutlarından ev aldım.
Malzemeler gayet kaliteli ama işçilik kötü o yüzden bazı sorunlar yaşanıyor.
Depreme dayanıklı ses falan da geçirmiyor. Kardeşim inşaat malzemeleri satıyor o da söyledi malzemeler çok kaliteli ama işçilik kötü her önüne gelen inşaat işçisi yaparsan böyle olur.
Bizim ilk taksit ödeme 450 tl den başladı şu anda 3. yıldayız 570 lira ödüyoruz.
Binam 85 metrekare toplamda 10 yılda 90 bin liraya mal olacak. bankadan kredi çeksem hem taksitler ve faiz yüksek olacak hem evi iki katı fiyata almış olcam.
3 senede 170 tl faiz fena değil gibi
memnunmusun cnm balkonları falan küçük gibi..hani kullaanışlımı...2art1 mi senin

Sen Cevabı Burada Arayacağına Git Bankayla Konuş. Çünkü Burada bakıyorumda Insanlar Konuları Çok Abartıyorlar. en Dığru Cevabı Banka Verecektir sana. Insanların Her Söylediğine De kulak Asma. bEnce Toki Evleri Kullanışlı. Herşey Düşünülmüş Okulundan Ticaret Merkezlerine Kadar. gözünde Çok Büyütme. Tabi Ki Sıkıntı Çekeseksin Ama Zahmet Olmadan Rahmet Oluyor Mu Hiç. Yarın Git Hangi Banka Satış Yapıyorsa Tek Tek Burda Sorduğun soruları Onlara Sor. Için Rahatlasın

Bu arada ayda 75 lira aidat. ısıtma merkezi sistem ama herkesin kendi sayacı var, 8 ayda toplamda 400 lira ödedik. geçen ay da 70 lira geldi doğalgaz ısınmak parası. Ayrıca güneş enerjisi var. yazın güneş enerjisi kullanıyoruz.

Bu arada sakın altınlarını kayınpederine verme. onlar senin.
herkezin kendi sayacaı olyormu merkezi sistmede yaa ozaman fena değil heralde sabit ücret yok ne yakarsan on ödüyosun...70 lira çok iyi..ama ben alnlamadım cnm merkezi sistem ve doğalgaz ikisi birarada mı var...güneş enerjiside varmış..deevlet herşeyi yapmış valla....75 lira aidat hersene çıkıyyormu
vermem canım ama vermeyincede çok tavır alcaklar bana biliiyorum .naparlarsa yapsınlar artık kendimi düşünücem

Son düzenleme:
Sen Cevabı Burada Arayacağına Git Bankayla Konuş. Çünkü Burada bakıyorumda Insanlar Konuları Çok Abartıyorlar. en Dığru Cevabı Banka Verecektir sana. Insanların Her Söylediğine De kulak Asma. bEnce Toki Evleri Kullanışlı. Herşey Düşünülmüş Okulundan Ticaret Merkezlerine Kadar. gözünde Çok Büyütme. Tabi Ki Sıkıntı Çekeseksin Ama Zahmet Olmadan Rahmet Oluyor Mu Hiç. Yarın Git Hangi Banka Satış Yapıyorsa Tek Tek Burda Sorduğun soruları Onlara Sor. Için Rahatlasın
ya eşim konuştu bankayla..arkadaşıydı ..demişki sen tanış olduğun için sölüyom demiş..dezavantajı çok demiş.6 ayda bir artıyor memur zammı bi fırlaasa sizin taksitte fırlayacak demiş..bayağa oynanıyormuş taksitle ve ödedikçe evin ücretinde kolay kolay azalma olmuyomuş bu taksit oynamaları yüzünden:50:

Son düzenleme:
  1. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600 TL. olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600 TL. olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.100 TL olarak uygulanacaktır.)

kızlar bu nediyo ya başvuru şartlarından bir madde...bizim aylık gelirimiz okadar değilki...2600 tl değil diye biz şimdi tokiden daire alamayackmıyız...oo çok şartı varmış bununda resmen vageçtim bunu duyunca bu nedir ya..bankalarda bile bu şart yok

Back