• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toki den ev alan varmı?yada düşünen..lütfen fikire ihtiyacım var

eğer direkt tokiden alacaksan ben şartlarını beğeniyorum onların. birde mal sahibleri satıyor tokiden . o zaman karlı olmuyor. pahalıya geliyor

bizimkiler daha projeyken almışlardı. teslim ettikten sonra taşındılar. sıkıntı oldukça yüklenici firmayı arayıp yaptırdılar. ondan ücret alınmıyor. ama bitmiş projeden alacaksan ondaki eksikleri yapmazlar sanırım. 5-6 yıl oldu onlar alalı. tam hatırlamıyorum ama 300 gibi bi taksitle başladılar. şu anda en fazla 450 dir. yılda bir yada iki kez zam geliyor. 30-50 tl gibi bi zam oluyor. ben ödemediğim için rakamları tahmini söylüyorum. bence dar gelirli aileler için şartları çok ii. sizin şehirde nasıl bilemiyorum. ben burdan kendim için almak çok istedim çekilişte çıkmadı
6 ayda bir geliyormuş canım memur maaşı zam oranına göre çıkıyormuşum bu yönden korkuyorum işte...sıkıntı olunca firmaanın yapması güzel ..evet biz bitmiş proje alıcaz canım birsürü var yeni bitmiş halde...dar gelirli aileler için güzel değilmi...çekilişte çıkmayınca açık seçim var onlardan da alınabiliyor cnm ..çekiliş işi bize göre değil bide..nezaan çıkacaı falan belli değil..zemin kat falan çıkıomuş sanırım bazen

ama bankanın faiz oranları fazla. tokininki düşük oluyor. mesela ben banka kredisi çektim. nerdeyse 1400 ödüyorum taksit. yarısı anapara yarısı faiz ödediğimin
bilmiyorum işte ince bir nokta..burda araştırıp öğrenme istiyorum canım...ayy eğer gerçeten güzel şartlarsa eşimde kesin kararını vermişken caymadan aldırabilirim allahım nolurrrr

senin şehrindeki evleri bilmiyorum ama babamlarınki istanbulda. merkeze uzak oluyor tabi. ama fiyatı uygun. onlar 54 bine mi ne almıştı. istanbul için şartlar iyi oluyor yani. merkeze uzaklığı hariç.

bitmiş proje için firma gelip aksaklıkları yapmaz. çünkü projeyi teslm ettikten sonra bir yıl daha kalıyorlar. o süre içinde eksikleri yada bozuklukları tamamlıyorlar.

senin şehrindeki evleri bilmiyorum ama babamlarınki istanbulda. merkeze uzak oluyor tabi. ama fiyatı uygun. onlar 54 bine mi ne almıştı. istanbul için şartlar iyi oluyor yani. merkeze uzaklığı hariç.

bitmiş proje için firma gelip aksaklıkları yapmaz. çünkü projeyi teslm ettikten sonra bir yıl daha kalıyorlar. o süre içinde eksikleri yada bozuklukları tamamlıyorlar.
artık onu dolmuşla idare etcez canım napim..
ödeme şartları bize uysunda

peşinat olarak ne kadar vereceksiniz. eşya alma sıkıntınız olmasa sana uygun gibi. birde aidat oluyor onuda hesap et. şu anda ne kadar aidatlar bilmiorum. 30 ile 40 arası bişi ödüyor bizimkiler. birde ordakinde de öyle mi bilmiyrum ama toki merkezi ısıtma. yani kışın fatura kesin geliyor. saoğuk havalarda 200 e yakın gelir. normal evde gerektiğinde yakmıyorsun ama toki merkezi olduğu için en az 3 aylık doğalgaz faturasını da hesap et

sadece eşinin maaşıyla zor ama. tokide olsa normal de olsa senn mutlaka bir işe girmen gerek. işe girip eve o şekilde başvursan daha iyi

eşinin ek iş yapma gibi bi durumu var mı. gelirinizi arttırmanız lazım herşekilde

peşinat olarak ne kadar vereceksiniz. eşya alma sıkıntınız olmasa sana uygun gibi. birde aidat oluyor onuda hesap et. şu anda ne kadar aidatlar bilmiorum. 30 ile 40 arası bişi ödüyor bizimkiler. birde ordakinde de öyle mi bilmiyrum ama toki merkezi ısıtma. yani kışın fatura kesin geliyor. saoğuk havalarda 200 e yakın gelir. normal evde gerektiğinde yakmıyorsun ama toki merkezi olduğu için en az 3 aylık doğalgaz faturasını da hesap et
peşinat 20 veririz canım...eşya sıkıntım yok ailem bir gittiğim için bana bişe alamamışı alıcaklar hepsini zaten bi oturma gurubu ç.makinesi buzdolabı olsa yeter şimdilik ...babam hatta yeni dolap aldı eski dolapta yesyeni ona da göz koydum hatta:) eya işi kolay gibi...aidat varmış evet 30 -40 fazla bişe değil gibi ....merkezi sistem değilmiş canım ..orda oturan biriyle konuşmuş eşim.doğalgazlıymış ve çok uygun geliyomuş kışın bile 150 gelmiş ...

geridönüşümkutusu canım babanların evi çok küçük mü ..tokiler kutu gibi oluyor diyolar...nette resimlerede bakıom örnek daireler bayağa küçük gibi ..gerçi ona da razıyım da pişman da olmak istemiyorum yaa 10 sene ödücem sonuçta değsin

geridönüşümkutusu canım babanların evi çok küçük mü ..tokiler kutu gibi oluyor diyolar...nette resimlerede bakıom örnek daireler bayağa küçük gibi ..gerçi ona da razıyım da pişman da olmak istemiyorum yaa 10 sene ödücem sonuçta değsin

evet küçük ama biz orda bir yıl 5 kişi yaşadık. küçük oluyor ama planlı olduğu için kullanışlı. ona göre eşya alırsan ev açısından rahat edersin. benim evim daha büyük ama onlarınki kadar kullanışlı değil. bi odam var yamuk yumuk. bir artı bir gibi kullanıyorum evi.

evet küçük ama biz orda bir yıl 5 kişi yaşadık. küçük oluyor ama planlı olduğu için kullanışlı. ona göre eşya alırsan ev açısından rahat edersin. benim evim daha büyük ama onlarınki kadar kullanışlı değil. bi odam var yamuk yumuk. bir artı bir gibi kullanıyorum evi.
gerçekten mi canım kullanışlı olması beni sevindirdi cesaret verdi..
ne gibi kullanışlı mesela anlatırmısın cnm
bizim anca 2artı 1 e gücümüz yetiyor ama babanlarınki 3artı 1 miydi

bence sen evi al. dediğin gibi hemen de oturma. hatta kirayada verebilirsin. ne şekilde alırsan al ama al bence. orda oturup para biriktimeye çalışacağınıza , içine kiracı alın ama banka taksiti ama toki taksiti bi şekilde yol almış olursunuz en azından. insan bi yere borçlu olunca zorunlu tasarruf yapıyor.
ben taksitlerimi ödemekte zorlanıyorum ama yinede pişman değilim. bu yaz 2 yıl olcak. kalacak dört yılım. normal şartlarda asla bu kadar para biriktiremezdim. inş sonunu getiririz.

hem siz ev borcuna girerseniz kpeder falan maddi açıdan size fazla yüklenemez. ama eve hemen taşınmayın. görünmeyen masraflar oluyor. şu kadarla geçinirim diyorsun ama geçinilmeye biliyor. her evin bereketi başka gerçi.

gerçekten mi canım kullanışlı olması beni sevindirdi cesaret verdi..
ne gibi kullanışlı mesela anlatırmısın cnm
bizim anca 2artı 1 e gücümüz yetiyor ama babanlarınki 3artı 1 miydi

yok 2+1 onların. 3+1 ler geniş zaten güzel onlar.

kullanışlı dediğim şöyle. yatak odaları küçük ama mutfağı falan iyi. odalar düz olduğu için eşyaları daha iyi yerleştirebiliyorsun. dediğim gibi benim ev yamuk mesela. eşyaları bi türlü sığdıramıyorum o yüzden. benim eşyalarda büyük biraz. sen evine göre alırsan sıkıntı yaşamazsın. sana yeter toki. yemek odası takımı falan alırım diyorsan o zaman sıkışık olur. ama sadece oturma grubu yada koltuk takımı alırsan rahat rahat yetiyor.. yatak odan büyükse onu sığdıramayabilirsin. 9 mt2 falan sanırım yatak odaları

ablama aldık biz.10bin peşinatla geçen sene almıştık aylık ozamanlar 750 falandı şimdi 980 olmuş sürekli faiz uyguluyorlar.ablam ödemeye çalışıyor.

bence sen evi al. dediğin gibi hemen de oturma. hatta kirayada verebilirsin. ne şekilde alırsan al ama al bence. orda oturup para biriktimeye çalışacağınıza , içine kiracı alın ama banka taksiti ama toki taksiti bi şekilde yol almış olursunuz en azından. insan bi yere borçlu olunca zorunlu tasarruf yapıyor.
ben taksitlerimi ödemekte zorlanıyorum ama yinede pişman değilim. bu yaz 2 yıl olcak. kalacak dört yılım. normal şartlarda asla bu kadar para biriktiremezdim. inş sonunu getiririz.

hem siz ev borcuna girerseniz kpeder falan maddi açıdan size fazla yüklenemez. ama eve hemen taşınmayın. görünmeyen masraflar oluyor. şu kadarla geçinirim diyorsun ama geçinilmeye biliyor. her evin bereketi başka gerçi.
az kalmış canım ödenir inş...
hemen geçmicem canım evet dediğin gibi..kiraya vermek güzel ama ozamanda seneye anca geçerim heralde.okadarda bekleyebileceğimi sanmıyorum..ama bi şekilde alıp evim var enazından çıkacam yakında deyip de kendimi avutabilirim...ya inşallah alırız hayırlıysa nette araştırıom zaten kayınpeder bileziklere göz koymuş galiba..araba alıcam deyip duruyor lafı geldi benim bilezikleri istcekmiş diye.:18:

yok 2+1 onların. 3+1 ler geniş zaten güzel onlar.

kullanışlı dediğim şöyle. yatak odaları küçük ama mutfağı falan iyi. odalar düz olduğu için eşyaları daha iyi yerleştirebiliyorsun. dediğim gibi benim ev yamuk mesela. eşyaları bi türlü sığdıramıyorum o yüzden. benim eşyalarda büyük biraz. sen evine göre alırsan sıkıntı yaşamazsın. sana yeter toki. yemek odası takımı falan alırım diyorsan o zaman sıkışık olur. ama sadece oturma grubu yada koltuk takımı alırsan rahat rahat yetiyor.. yatak odan büyükse onu sığdıramayabilirsin. 9 mt2 falan sanırım yatak odaları
3 artı1 ler bayağa pahallı mesela bakıyorum şuan 3artı 1 120 milyar.....burda 120 ye ne evler var değmez yaa...
ama 2artı 1 ler 80 falan...
yatak odam büyük yaa tüh moralim bozuldu..yeme masası da mı sığmaz ayy içim bunaldı ya:27: gerçi demen gibi küçük takımlardan alırım ama misafir falan gelince zor olurmu ki annen in böle şikayetleri varmı ki

Back