Yaa Almusluyum canm sen neresindensinEllerine sağlık çok güzel görünüyor hemşerim bende tokatlıyım
Tokatın neresindensin canım
Sagol canimsiEllerine sağlık canım değişik ve güzel bir tarif olmuş sunumda çok nostaljik
Değişik bir tarhana saklanması farkliymisMerhaba kızlar yöresel lezzetlere Hoşgeldinizkendi Memleketim olan Tokat'ın tarhana çorbasını yapacağım bunu yaz aylarında anlattığım tarife uygun hem yaş hem kuru şekilde hazırlanıp kış aylarında tüketiriz. Malazeme
5 kg ev yogurdu (ne kadar yagli o kadar guzel)
2 kg tam yarma
Yarim kg yarim yarma
yaklasik 750ml 1 litre su
Tuz
Yogurt ve su cirpilip tam yarma icine atilip kaynatilir yarma yumusamaya baslayinca yarim yarmada atilir yarmalar iyice patlayinca tuzu eklenir sicaggi sicagina kavanoza basilir ters kapatilir ve yogurt gibi sarilir kisinda istediginiz an sulandirin corba yapin.soganla kavirun yumurta kirin kahvaltida yiyin.Offff
Eskiden yogurtlar istege bagli eksitilirdi eksi lezzet icin veya eksi yogurtlardan yapilirdi.Ama eskisi gibi eksi tercih edilmedigi icin son yillarda eksitilmeden yapilir. Yogurdaben hem kuru hem yas gorselini paylasiyorum sizinle.
Tarhana cormasi malzemeleri
Eki Görüntüle 2232991
1 kavanoz yas tarhana
1 sogan
1 kase haslanmis nohut
1.5 lt su
Yag nane
TuzEki Görüntüle 2232986
Yas tarkana kavanozumuzu acip tencereye dokuyoruz yaklasin1 1.5 litre su ekleyip elle eze eze sivi hale getiriyoruz.Eki Görüntüle 2232987 ocaga alip kaynamaya birakiyoruz. Anohutlarida ekliyoruz.Takriben yarim saat kirk dk kisik ocakta kayniyor.Eki Görüntüle 2232989 kivam alucak corba beyaz olmuyor kirik beyaz tarzi olucak renk ama 3 4kasik yogurt ekleyerek rengini daha acip kaynatabilirsiniz.sonra cok kucuk dogradigimiz soganlari kavuruyoruz karamelize olunca corbamiza ekleyip tuzunu atiyoruz.Eki Görüntüle 2232990 sonra yag nane yapip serviste veya oncesinde ekliyoruz.Aaaafiyetler olsunnn Eki Görüntüle 2232992
Eki Görüntüle 2232993 Eki Görüntüle 2232994 Eki Görüntüle 2232995 Eki Görüntüle 2232996 Eki Görüntüle 2232997 Eki Görüntüle 2232998
Eki Görüntüle 2233005 Eki Görüntüle 2233006 Eki Görüntüle 2233007
Yok canim eksi olmuyor ama eksi severler yatmadan önce yoğurt ekşi tip yapıyorlar tarhanayı ona göre tadı ekşi oluyor ama bu ekşi değil yumurta kırıldığında da mıhlama tarzı bir şey oluyor Çok güzel oluyorDeğişik bir tarhana saklanması farkliymis
Sunuma bayıldım
Başarılar diliyorum
Birde o kavanozdaki haliyle yumurta kırılması değişik mis :/ çok ekşi oluyor mu açıldığında
Öyle şeyleri seviyorum yumurta diyince aklıma direkt şey geldi bizde sütun kaymağını alırız iyice kavururuz kahverengi olur sonra içine yumurta kirariz dolapta uzun süre durar hattaYok canim eksi olmuyor ama eksi severler yatmadan önce yoğurt ekşi tip yapıyorlar tarhanayı ona göre tadı ekşi oluyor ama bu ekşi değil yumurta kırıldığında da mıhlama tarzı bir şey oluyor Çok güzel oluyor
Almusa baglı Bı kasabadanım canımYaa Almusluyum canm sen neresindensin
Tokat'dan mı geliyon da yar sen Almuslu musunMerhaba kızlar yöresel lezzetlere Hoşgeldinizkendi Memleketim olan Tokat'ın tarhana çorbasını yapacağım bunu yaz aylarında anlattığım tarife uygun hem yaş hem kuru şekilde hazırlanıp kış aylarında tüketiriz. Malazeme
2 kg tam yarma
Yarim kg yarim yarma
Tuz
Yogurt ve su cirpilip tam yarma icine atilip kaynatilir yarma yumusamaya baslayinca yarim yarmada atilir yarmalar iyice patlayinca tuzu eklenir sicaggi sicagina kavanoza basilir ters kapatilir ve yogurt gibi sarilir kisinda istediginiz an sulandirin corba yapin.soganla kavirun yumurta kirin kahvaltida yiyin.Offff
Eskiden yogurtlar istege bagli eksitilirdi eksi lezzet icin veya eksi yogurtlardan yapilirdi.Ama eskisi gibi eksi tercih edilmedigi icin son yillarda eksitilmeden yapilir. Yogurdaben hem kuru hem yas gorselini paylasiyorum sizinle.
Eki Görüntüle 2232991
1 kavanoz yas tarhana
1 sogan
1 kase haslanmis nohut
1.5 lt su
Yag nane
TuzEki Görüntüle 2232986
Yas tarkana kavanozumuzu acip tencereye dokuyoruz yaklasin1 1.5 litre su ekleyip elle eze eze sivi hale getiriyoruz.Eki Görüntüle 2232987 ocaga alip kaynamaya birakiyoruz. Anohutlarida ekliyoruz.Takriben yarim saat kirk dk kisik ocakta kayniyor.Eki Görüntüle 2232989 kivam alucak corba beyaz olmuyor kirik beyaz tarzi olucak renk ama 3 4kasik yogurt ekleyerek rengini daha acip kaynatabilirsiniz.sonra cok kucuk dogradigimiz soganlari kavuruyoruz karamelize olunca corbamiza ekleyip tuzunu atiyoruz.Eki Görüntüle 2232990 sonra yag nane yapip serviste veya oncesinde ekliyoruz.Aaaafiyetler olsunnn Eki Görüntüle 2232992
Eki Görüntüle 2232993 Eki Görüntüle 2232994 Eki Görüntüle 2232995 Eki Görüntüle 2232996 Eki Görüntüle 2232997 Eki Görüntüle 2232998
pişince sarımsak ekleyip üzerine de pul biber ekince lezzeti on yüz bir milyon oluyorMerhaba kızlar yöresel lezzetlere Hoşgeldinizkendi Memleketim olan Tokat'ın tarhana çorbasını yapacağım bunu yaz aylarında anlattığım tarife uygun hem yaş hem kuru şekilde hazırlanıp kış aylarında tüketiriz. Malazeme
2 kg tam yarma
Yarim kg yarim yarma
Tuz
Eki Görüntüle 2232991
1 kavanoz yas tarhana
1 sogan
1 kase haslanmis nohut
1.5 lt su
Yag nane
TuzEki Görüntüle 2232986
çok tatlısın güzelsin Almuslu mu annen senin?Tokat'dan mı geliyon da yar sen Almuslu musun
Annem oy verse kesin bu çorbaya verir oyunuGerek sunumun gerek tarifin çok güzel olmuş,başarılar dilerim.
Birkaç sene yaşamıştık çocukluğumda,çok şirin bir yer ,yaz aylarında bazen uğrarızçok tatlısın güzelsin Almuslu mu annen senin?
Yola yolladim senide yollar yormasin seni. Hızır elinden tutsunda bana getirsin seniTokat'dan mı geliyon da yar sen Almuslu musun
Annem oy verse kesin bu çorbaya verir oyunuGerek sunumun gerek tarifin çok güzel olmuş,başarılar dilerim.
Vallah mi kiz Almusta mi tokat ta mi hangi yillar de banaBirkaç sene yaşamıştık çocukluğumda,çok şirin bir yer ,yaz aylarında bazen uğrarız
Acaba miçok tatlısın güzelsin Almuslu mu annen senin?
pişince sarımsak ekleyip üzerine de pul biber ekince lezzeti on yüz bir milyon oluyor
Oyle miiii cevreli mi cocuklugum almusta gecmistir ben gelince herkes tirsardi derlerdi elif geldi almusu bir esege bindirir artik diyeAlmusa baglı Bı kasabadanım canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?