-
- Konu Sahibi aslililili123
lütfen saldırgan sözler kullanmayın
bu sene 12. sınıfa geçiyorum. sayısalım. annem babam avukat. ablamda hukuk okuyor. bu yüzden ben de hukuk okusam mı diye düşünmüyor değilim. ben de fizik kimya hiç sevmiyorum ve yapamıyorum. mühendislik tıp mimarlık istemiyorum. tm ye mi geçmeliyim. ama ailem tıpa garanti iş gözüyle b aktıkları için tıp okumamı istiyorlar. ama ben pek sıcak bakmıyorum. tm ye geçmeli miyim? aslında bana kalsa konservatuara giderdim ama malesef ki ailem izin vermiyor. sizce ne yapmalıyım?
Mantıklıı :) rehber öğretmene anlat derdini o da ailene anlatsın Aileler nedense bi uzman anlatınca çocuklarının duygularından daha çok değer veriyorlar malesefaçılın ben öğretmenim :)
yapacağın şey şu: okul rehber öğretmenine gideceksin, sorununu anlatacaksın o seni yönlendirecek, ilgi,yetenek ve başarı testi yapcak.
sen gerçekten neye ilgilisin neye yeteneklisin ortaya çıkacak. sonra ailen, sen, öğretmenin müşavirlik yöntemiyle ortaklaşa konuşacaksınız. ve her şey tatlıya bağlanacak. gözlerinden öperim
anatomiyi öyle bir anlatıyorlar kii görmeden bozuşucaz sanırım kendileriyleGaranti meslek diye tıp okumak nedir lütfen ama... Insan sevdiği meslek neyse onu yapmalı, hayatı boyunca neyle mutlu olucaksa onu yapmalı. Tabii ki maddi doyum önemli meslek seciminde fakat işin manevi boyutu da var bence. Ben özellikle maneviyatından dolayı tıpı sectim, umarım garanti meslek düşüncesiyle tercih yapmazsınız, sonra daha ilk sene anatomiyi görünce ben naptim demeye başlıyor insanlar...
sanırım
Peki sınava hazırlanırken direk hukuk diye mi çalıştı yoksa sayısal dersleri de yaptı mıİstemediğin sevmediğin şeylere kendini hiçbir sebeple zorlama Benim sevgilim fen lisesini dereceyle bitirmiş adam Herkes tıp beklerken Babası düşüncesiz sadece benim dediğim olacak diyen bir adamken Herkesi karşısına alıp hukuk yazdı Şimdi bitirecek hala da iyi ki tıp yazmadım Yapamazdım diyor Yazsaydı ylanızca pişmanlık duyacaktı Babası iki sene küs kaldı tavır aldı ama değdi demek ki Ki senin böyle zorlukların da yok
Fen lisesi ortamı tabi herkes gibi Sayısal çalıştı Ama şansına edebiyatı da iyiyydi, matematik zaten süper Tm den puanı iyiydi Yazdı Geldi :)Peki sınava hazırlanırken direk hukuk diye mi çalıştı yoksa sayısal dersleri de yaptı mı
Gerçekten çok mantıklı. TeşekkürlerUzun zaman bu kararsızlıkla yaşayıp sayısalda kalmış biriyim. Şu an mesleğimi de çok seviyorum. Tm sınavına da girip 9000 derece yaptım fakat tercih etmedim. Eczacılık yazdım. Bunların hepsinin öncesinde hangi alanda iyisin onu düşünmen lazım görünüşe göre mesleğini henüz seçmiş değilsin. Sınava hazırlık dönemi çok önemli çünkü. Ben fizik sevmezdim hem de hiç. Kimya ve biyolojiyi çok severdim. Matematik ve geometri de sevmediğim ama yapabildiğim derslerdi. Sözel dersler de başarılıydım. Çalışırken hep yapamazsam Tm'den zorlarım dedim. Beni rahatlatan oydu. Eğer benimle aynı durumdaysan son sene bölüm değiştirilmez deyip iyice çalış. Tm de hep aklının bir kenarında olsun. Tıp, hukuk demeden aklında hiç olmayan bir meslek seçip mutlu olabilirsin. Başarılar.