- 15 Ekim 2016
- 6.531
- 11.762
- 248
- Konu Sahibi portakalsuyuu
-
Ben zaten savunmadim. Evli bir çiftin yanında uzun süre kalinmaz. Eside kisasa kisas yapip kendi ailesine yediriyor şaka gibi. Beş parası olmayanlar evlenmeye kalkiyor ne tuhaf hayatlar varZaten babasi icin gelmesin demiyor, kardesi gitmiyormus evlenene kadar sende kalayım diyormuş, tartışmalarda kufurde ediyormuş. Kardesse kardeşliğini bilecek.
Neden o raddeye geldiniz bilemedim demiştiniz ya o yuzden yazdim, savunmadiginizin farkindayim.☺☺Ben zaten savunmadim. Evli bir çiftin yanında uzun süre kalinmaz. Eside kisasa kisas yapip kendi ailesine yediriyor şaka gibi. Beş parası olmayanlar evlenmeye kalkiyor ne tuhaf hayatlar var
Haklısınız, hastalık başka şey. Aslında babanız da sizi sömürenlere engel olmamış. Yine de sonradan pişman olmamak için bu yüzleşmeyi ertelemek daha iyi. Kardeşinizi huzursuz edin, kendisi gitsin. Bu kadar nankör olmasa neyse de söylediğiniz tabloya göre sizin desteğinizi hak etmiyor.Babam ameliyat olacak o yüzden kardeşimi şimdi gönderirsem küsüp gelmez ameliyatı benim sehrimde olacak riskli bir ameliyat o yüzden şimdi bu kadar sert olamam
Boşuna ugrasmis babaniz. Öldüklerinde avukata gidin, ahiretten izlesinler yaptiklarinin boşa çikmasini.Annem ve babam da erkek kardeşimi taparcasına severler , benden okurken harcadığım paraları isteyen babama kırgınlığımı ifade edince aç gözlü , mal hırsı olan birisin sen sözünü işittim . İstediğimi yaparım bak tüm hepsini kıskandığın kardeşine veriyorum deyip mallarının tapularını devretti . Ben ilerde dava açamayım diye de farklı farklı kişilerden kardeşime geçti tapu . 4-5 kişi satış yaptı .
İyi olmazdım hiç bir zaman, ne kadar uğraşırsam uğraşıyım boşunaydı . Çok çabalamayın bence
Başka kişiye satıp geri alınca bozulmuyor ki. Direkt üstüne tapulayınca bozuluyor mahkemedeBoşuna ugrasmis babaniz. Öldüklerinde avukata gidin, ahiretten izlesinler yaptiklarinin boşa çikmasini.
Dönüp dolasip kardese geliyor ev farketmez, gelmese de farketmez aslinda, aradaki islemlerin muvazaali oldugunu ispat yontemleri var. Sadece bir yontem var dava acilmasini engelleyecek, daha dogrusu davanin reddini saglayacak onuda burada yazip erkeklere yol gostermem :)Başka kişiye satıp geri alınca bozulmuyor ki. Direkt üstüne tapulayınca bozuluyor mahkemede
Eksik yazmışım sinirle çocukları derken kaynanamların başka çocukları var demek istemiştim ama hep esimveriyor ailesine paraHaklısınız, hastalık başka şey. Aslında babanız da sizi sömürenlere engel olmamış. Yine de sonradan pişman olmamak için bu yüzleşmeyi ertelemek daha iyi. Kardeşinizi huzursuz edin, kendisi gitsin. Bu kadar nankör olmasa neyse de söylediğiniz tabloya göre sizin desteğinizi hak etmiyor.
Mesela odasını başka eşyalarla doldurun. Ya da eşinizin çocuğu eve gelecek olsun, kardeşinize yer kalmasın.
Siz doğru anlamışsınız. Orda çocukları öğretmen hemşire dediğim kişiler kaynanamın çocukları doktor hemşire ama hep eşim para veriyor biz yakınız diye demek istemiştimBen çocukları olduğunu anlamadım. Tabi çocuğuysa durum farklı. Annesi babasına falan yardım ediyor sürekli zannettim. İşte herkesin şartları farklı.
Evet deseydiniz keşke. Seni ben doğurmadım, sana bakmakla mesul değilim, bu adam da senin baban değil. Burası benim evim, 6 aylık misafirlik olmaz deseydiniz.Kardeşime biraz önce ablacım planın ne dedim bu evde ben mi fazlalığım dedi kavga etti benimle işim olsa zaten giderim param yok diyor ama şimdi saydım 6 aydır bizde Allahım ben mi derdimi anlatamıyorum
Bu konuya ses çıkaramama nedeniniz de kendi aileniz. Evlilikte her şey karşılıklı. Sizin aileniz evliliğinizi umursamayıp 6 ay sizin evde kalırsa eşinizin de kendi ailesine yardımlarına bir şey diyemezsiniz. Babanızın ameliyatına çok yoktur umarım. O zamana kadar bekleyin, sonrasında da ciddi bir konuşma yapın. Küsen küssün ama siz kamburlarınızdan kurtulun. Eşinize de aynen bunu söylersiniz, kök aileler artık yerini bilmeli.Siz doğru anlamışsınız. Orda çocukları öğretmen hemşire dediğim kişiler kaynanamın çocukları doktor hemşire ama hep eşim para veriyor biz yakınız diye demek istemiştim
Aynen öyle vallahi beni çok iyi anlamışsınız ses cikartamıyorum çünkü adam aylarca senin kardeşine bakıyoruz derse bişey diyemem. Evlenirken de ben bişey alamadım çünkü babam için çektiğim krediler üzerindeydi evi ben gecindiriyordum ve inanın aylık 50 lir bile kalmıyordu bana . Eşim kredi çekti ve benim almam gerekenleride o aldı ama şimdi o krediyi birlikte ödüyoruz ha ben almışım ha o ama benim kredi hakkım olmadığı için o almış sayılıyor. Tabi herşeyi onlar yapıyor diye kuaför e bile gidemedim utancımdan çok masraf olmayayım yük olmayayim onlara diye nitekim saçımda makyajında mahvoldu. Aklıma geldikçe aglayasim geliyorBu konuya ses çıkaramama nedeniniz de kendi aileniz. Evlilikte her şey karşılıklı. Sizin aileniz evliliğinizi umursamayıp 6 ay sizin evde kalırsa eşinizin de kendi ailesine yardımlarına bir şey diyemezsiniz. Babanızın ameliyatına çok yoktur umarım. O zamana kadar bekleyin, sonrasında da ciddi bir konuşma yapın. Küsen küssün ama siz kamburlarınızdan kurtulun. Eşinize de aynen bunu söylersiniz, kök aileler artık yerini bilmeli.
Umarım böyle bi babayla gorusmuyosunuzdur artıkAnnem ve babam da erkek kardeşimi taparcasına severler , benden okurken harcadığım paraları isteyen babama kırgınlığımı ifade edince aç gözlü , mal hırsı olan birisin sen sözünü işittim . İstediğimi yaparım bak tüm hepsini kıskandığın kardeşine veriyorum deyip mallarının tapularını devretti . Ben ilerde dava açamayım diye de farklı farklı kişilerden kardeşime geçti tapu . 4-5 kişi satış yaptı .
İyi olmazdım hiç bir zaman, ne kadar uğraşırsam uğraşıyım boşunaydı . Çok çabalamayın bence
Benim babanın yanında melek gibi adam kalır gene deUmarım böyle bi babayla gorusmuyosunuzdur artık
Bayramdan bayrama , bazen kandillerde arıyorum . Esas o bana kırgın , kardeşini kıskanır mıymış bir abla . Beni okutmuş , yetmez miymiş ? Her ay çuvallar dolusu parayı kocama yediriyormuşumUmarım böyle bi babayla gorusmuyosunuzdur artık
Allah sana da sabır versin, gerçekten işimiz çok zor . Her gün kırılacak , acını tekrardan hatırlatacak bir şey muhakkak karşına çıkıyor . Ayın 15’inde 5000 TL maaşı hesapta görünce çuvallar dolusu lafı aklıma gelecekBenim babanın yanında melek gibi adam kalır gene de
Hiç gitmeyi düşünmüyorum, çünkü kardeşim mallarıma el koydu diyecek bir de . Onunla uğraşamam diyorum . Annem almazsan sütümü helal etmem demiş , o yüzden mecburen kabul etmiş beyefendiBoşuna ugrasmis babaniz. Öldüklerinde avukata gidin, ahiretten izlesinler yaptiklarinin boşa çikmasini.
Benimki hiç hayatımda olmadı 5 kuruş nafakasını almadım 1 lirasını yemedim. Annem baktı yetiştirdi üniversite okuttu. İlk kez 26 yaşında karşılaştım beni lüks yaşamakla suçladı akıllara zararAllah sana da sabır versin, gerçekten işimiz çok zor . Her gün kırılacak , acını tekrardan hatırlatacak bir şey muhakkak karşına çıkıyor . Ayın 15’inde 5000 TL maaşı hesapta görünce çuvallar dolusu lafı aklıma gelecek
Allah mutluluğunu daim etsin inşallahBenimki hiç hayatımda olmadı 5 kuruş nafakasını almadım 1 lirasını yemedim. Annem baktı yetiştirdi üniversite okuttu. İlk kez 26 yaşında karşılaştım beni lüks yaşamakla suçladı akıllara zarargene bir sildim yaşım 43 hala görmedim 10 yaşında kızım var hiç görmedi. Ha umrumda mı yokkkk ben gayet mutluyum o düşünsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?