Tırtlatmaya az kaldı doktorum nerde?

Vallahi temiz bir kavga ederdim, sonra onlar bana yalvarırdı "görüşelim" diye. Anne-babanızı da siz seçmediniz, kardeş yaparken de size sormadılar.
Buradan herşeye bir cevabım varmış gibi gelecek belki ama kavga ettim hemde öyle böyle değil ama kime diyorum duvara konuşsam aynı annem ağladı kardeşim geçti diğer odaya kalmaya devam etti. O ailede büyüdüm ama hani ailenin hiç bir özelliğini taşımayan ukala şımarık tipler olur ya kendimi bazen öyle hissediyorum hiç bir şekilde onlara benzemiyorum anneme çok üzüldüm ama annem bana kardeşime üzüldüğü kadar uzulmuyor o durumda bile kardeşime üzüldü ne yapacak bu çocuk diye

Tayin isteyin eşiniz de siz de gidin . Hiç bir akrabanın olmadığı bir yere gidin . Mesela Edirne gibi . Böylelikle eş ailesinden kurtulursunuz . Kardeşinizin de işi ve sözlüsü orda kalır . Hatta düğünü vs hızlandırırlar, size de kırılırlar biraz gelmezler .

Size kim üzülecek? Kusura bakmayın ama ana-babanız kaygısız, sorumsuz kimselermiş gibi görünüyor. Ne demek mevcut evi kiraya vermeyip de kızından para almak? Kardeşinizin bavulunu hazırlayın, aile evine dönüş biletini de alın, girişe bırakın. Geldiği zaman "Annem seni çağırıyor, çok acil gelsin dedi." dersiniz. Defolsun gitsin, bir tur da onlar şok olsun. Hayır zaten ne yapsanız kötü oluyorsunuz. Nasıl bir tuzak bu?

Eşimde bende özelde çalışıyoruz maalesef keşke tayin hakkımız olsa vana bile giderim

Annem ve babam da erkek kardeşimi taparcasına severler , benden okurken harcadığım paraları isteyen babama kırgınlığımı ifade edince aç gözlü , mal hırsı olan birisin sen sözünü işittim . İstediğimi yaparım bak tüm hepsini kıskandığın kardeşine veriyorum deyip mallarının tapularını devretti . Ben ilerde dava açamayım diye de farklı farklı kişilerden kardeşime geçti tapu . 4-5 kişi satış yaptı .
İyi olmazdım hiç bir zaman, ne kadar uğraşırsam uğraşıyım boşunaydı . Çok çabalamayın bence

Eşimde bende özelde çalışıyoruz maalesef keşke tayin hakkımız olsa vana bile giderim
Mesafe koymanız gerektiğini eşinizle konuşun , anlaşın . Kimseye yaranamazsınız . Kardeşiniz sizle kalacaksa kira alın belki çıkar . Hemen bir ev borcuna girin . Elinizdeki çarçur oluyor , böylece borçluyuz dersiniz . Ama en temizi bence başka bir şehirde iş bulmaya çalışın.

Babam ameliyat olacak o yüzden kardeşimi şimdi gönderirsem küsüp gelmez ameliyatı benim sehrimde olacak riskli bir ameliyat o yüzden şimdi bu kadar sert olamam

Kardeşime biraz önce ablacım planın ne dedim bu evde ben mi fazlalığım dedi kavga etti benimle işim olsa zaten giderim param yok diyor ama şimdi saydım 6 aydır bizde Allahım ben mi derdimi anlatamıyorum

Atlantissa ve Essilaam lütfen beni yanlış anlamayın ama sizi ne rahatsız etti yani benim fark edemediğim bı olumsuzluk varsa öğrenmek isterim

Atlantissa ve Essilaam lütfen beni yanlış anlamayın ama sizi ne rahatsız etti yani benim fark edemediğim bı olumsuzluk varsa öğrenmek isterim
Devamında yazdıklarınızdan sonra değiştirdim. Bence biraz ayrıntı ekleyebilirsiniz. Yorum olarak da dediğiniz gibi kardeşiniz şimdi giderse ameliyat zorlukları da size kalır. İnşallah babanız iyileşince bir çözüm bulursunuz.

Eşimde Bende anneme yalvarıyoruz nolur gel bizimle kal diye. Sanırım bu istek aileden aileye değişiyor. Belki bencil bi ailem olsaydı anneme gel diye yalvarıyor olmazdık. Empati kurarken bazıları kendi ailesine göre kurmuş. Benim fikrimi sorarsanız kardeşiniz anneniz babanız bi aradayken kendi hayatınıza odaklanmak istediğinizi kesin ve net bi tavırla konuşun. Açık kapı bırakmayın. Ama iş sizin ailenizle de bitmiyor eşinizin ailesine mesafe koymak cok daha zor bence.

Kendi ailene karşı fazla acımasız geldin bana. Anladığım kadarıyla ailen hem maddi olarak zorda hem de sağlık problemleri var. Ne yapsınlar.
Ama senin ailende sıkıntılar var diye eşinin de ailesine sürekli para vermesi gerekmiyor. Seninkisi mecburiyet onlarınki keyfi. Bunu konuşabilirsin. Herşey karşılıklı değil.

Bir durum bana zarar vermeye başladığında karşımdaki her kim olursa olsun o duruma son veriyorum. Bu, görüşmeme ilişkiyi kesme sonucu doğuracak olsa bile. Çünkü hayata bir kere geliyorum. Huzurlu mutlu olmak için. Tabi ki ailemiz icin fedakarlık yapmalıyız. Ama bir sınırı olmalı. Kendime zarar veriyorsa kesip atarım. Kardeş akraba hiç fark etmez.
Mutlu olmak huzurlu olmak istiyorum. Kim engel olursa hayatımda yeri yok. Size de tavsiye ederim.

Siz vicdan merhamet duyguları ile kendinizden ödün verdikçe, sizinle kavga edip sizin evinizde sizin odanızda yaşamaya devam etmiş bir kardeş görüyorum. Bir sürü fedakarlık yapmışsınız, maddi manevi yaptıklarınız sayılamayacak kadar çok ama anneniz ne yaptın ki demiş.. Fedakarlıklarınız göreviniz gibi algılanmış adeta. Çok kırıcı. Sizin için çok üzüldüm. Umarım Allah feraha kavuşturur bir an önce sizi. Yerinizde olsam önce kardeşime, sonra anne babama sınır çizer mutluluğuma bakarım. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Not: Sanmayın ki bekara boşanmak kolay. Ben de abimle yıllardır görüşmüyorum. Hayatımı etkilediği ve beni mutsuz ettiği için.

Madem böylelerse uygun bir dille yollayın. Dediğiniz gibi satsinlar memleketteki evini sizin olduğunuz şehirden ev alsınlar, yapmıyorlarsa kardeşiniz bulsun bir ev arkadaşı beraber eve çıksın, ev nasil gecindirilir öğrensin. Yoksa zaten evlenince kiz mi bakacak ona boşanırlar. Armut piş ağzıma düş olmuyor.

Esinin çocukları yalniz para verdikleri çocukları yapıp sonra banane diyemeyiz. Bu cocuklar olayi abartmis o durum ayri ama baba olarakta sorumlulukları var.

Esinin çocukları yalniz para verdikleri çocukları yapıp sonra banane diyemeyiz. Bu cocuklar olayi abartmis o durum ayri ama baba olarakta sorumlulukları var.
Ben çocukları olduğunu anlamadım. Tabi çocuğuysa durum farklı. Annesi babasına falan yardım ediyor sürekli zannettim. İşte herkesin şartları farklı.

şakamısınız?farkındaysanız o işsiz ya da az gelirli diyelim kardeş nişanlanmışş.ailesi de nişanlısı kızın peşinde ayranları yok içmeye.yaşlı hasta anne babaya tabiki bakılır ama kadeşe neen bakalım ayoll?

Is yok kalacak ev yok anca evlenelim offff vallahi gidisat hiç iyi değil. Kardesinizi evden kovmaniz olmamış ama her insan in bir Sabri var neden o raddeye geldiniz bilmeden birsey diyemem. Esinizde ailesine destek oluyor sizde sonunda insallah iyi niyetiniz kaziga dönüsmez ki genelde öyle olur . Is bulmak zor bu devirde .

Ameliyat için gelecekmis babaniz kırıcı olmayin en azindan iyilesene kadar .

Sizde haklisiniz oyuzden dicek birsey bulamadim.

Zaten babasi icin gelmesin demiyor, kardesi gitmiyormus evlenene kadar sende kalayım diyormuş, tartışmalarda kufurde ediyormuş. Kardesse kardeşliğini bilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…