- 30 Aralık 2012
- 1.410
- 1.752
- 208
Geçmiş olsun tekrardan tsh ın düşük olması gebe kalmayı da zorlaştırıyo 0.1 çok iyi ,zaten 10 güne kadarda biraz daha yükselir veee bebişin gelir inşallah
Ben de troid hastasıyım. Tiroidim az çalışıyor. Levotiron kullanıyorum. Şuanda 17 haftalık hamileyim. Hamile kalmadan önce ilacımı kullanıyordum. Değerlerim normalken hamile kaldım. Ve hamileliğe bağlı olarak doz artımı yapıldı. Hiç korkma, değerlerin ilaçla düzelir ve hamile kalırsın. Çok şükür ben 5. Aydayım ve hiç sorun yaşamadım :) inşallah sağlıkla hamile kalırsın sen de:)
adet düzensizliğiniz varmıydı bende oda var benm çok çalışıyor çocukları inanılmaz derecede seviyorum bayılıyorum onlara fakat benm olmaması için önümde birsürü engelim var zorluklarım varumutluyum ama inş. birgün.
Üzmek istemem ama bu değerler tahminimce hormonlarının yavaşlamasından kaynaklı ve bu yavaşlamada tiroid değerlerinin referans aralığının üzerinde olması ile bağlantılı iyi bir endokronoloji doktoruna gözükmeni tavsiye ederim. Tsh düşüklüğü tiroid bezinin hızlı çalışmasına yüksek oluşuda tam ters etkiye sebep oluyor inşallah hiç bir sorun yoktur. Geçmiş olsun şimdidenmrb arkadaşlar bi şey sorcam yaa benm adetler düzensiz idi gec oluyorum yani bu ay da baya gecikti 3 aya yaklaştı.. kadın doğumcum dahiliye bölümüne yönlendrdi tsh yükseek cıktı biraz. sonra oradaki tahlillerde anti tpo değerim 428 çıktıreferans değerinden fazlaca yüksek.. korkuttu beni ya bilgisi olan var mı ciddi bi hastalık mı bu henüz sonucumu doktoruma götürmedim ultrason verdi onun sonucu ile gel dedi ultrason günümü bekliyorum
SAĞOL CNM TŞK EDERİM.. ASLINDA 2 AYRI DAHİLİYE DOKTORUNA GİTTİM ENDOKRONOLOJİYE SEVK İSTEDİM YAPMADILAR YAAA.. TEKRAR GİDECEĞİM FARKLI Bİ DOKTORA İNŞALLAH.. TEKRAR ÖLÇTÜRDÜM ANTİ TPO DEĞERİM BU DEFA DA 80 ÇIKMIŞ.. BE DEĞER SÜREKLİ DEĞİŞİYO MU ACABA SÜREKLİ KONTROL ETTİRMEK Mİ LAZIMÜzmek istemem ama bu değerler tahminimce hormonlarının yavaşlamasından kaynaklı ve bu yavaşlamada tiroid değerlerinin referans aralığının üzerinde olması ile bağlantılı iyi bir endokronoloji doktoruna gözükmeni tavsiye ederim. Tsh düşüklüğü tiroid bezinin hızlı çalışmasına yüksek oluşuda tam ters etkiye sebep oluyor inşallah hiç bir sorun yoktur. Geçmiş olsun şimdiden
Zaten düşündüğümüz gibi bir problem var ise endokronoloji doktoru direk bu dalda uzman olduğu için sağlık durumuna göre süreci sana aktarıyor benim hipertiroidi teşhisim konulduktan sonraki süreçte ilaç tedavim ve buna periyodik olarak bi süre her ay t3 t4 tsh ve anti tpo drğerlerim kontrol edildi kanda. Tedavimin ilaçla oldu benim buna cevap verip vermediğimde ancak bu tahlillerle takip edilebiliyor. Mutlaka görün bir endokronoloji uzmanına. Sonra ilerde çocuk sahibi olmak istediğinde çeşitli sıkıntılar yaratabiliyormuş. Önceden önlem almakta fayda var.SAĞOL CNM TŞK EDERİM.. ASLINDA 2 AYRI DAHİLİYE DOKTORUNA GİTTİM ENDOKRONOLOJİYE SEVK İSTEDİM YAPMADILAR YAAA.. TEKRAR GİDECEĞİM FARKLI Bİ DOKTORA İNŞALLAH.. TEKRAR ÖLÇTÜRDÜM ANTİ TPO DEĞERİM BU DEFA DA 80 ÇIKMIŞ.. BE DEĞER SÜREKLİ DEĞİŞİYO MU ACABA SÜREKLİ KONTROL ETTİRMEK Mİ LAZIM
ANLADIM CANIM TEŞEKKÜRLER. EVET NORMALDE EN SON GİTTİĞİM KADIN DOĞUMCUM YÖNLENDİRDİ DAHİLİYE BÖLÜMÜNE.. 1 SENEDİR BEBEK İSTİYORUZ OLMUYO MALESEFZaten düşündüğümüz gibi bir problem var ise endokronoloji doktoru direk bu dalda uzman olduğu için sağlık durumuna göre süreci sana aktarıyor benim hipertiroidi teşhisim konulduktan sonraki süreçte ilaç tedavim ve buna periyodik olarak bi süre her ay t3 t4 tsh ve anti tpo drğerlerim kontrol edildi kanda. Tedavimin ilaçla oldu benim buna cevap verip vermediğimde ancak bu tahlillerle takip edilebiliyor. Mutlaka görün bir endokronoloji uzmanına. Sonra ilerde çocuk sahibi olmak istediğinde çeşitli sıkıntılar yaratabiliyormuş. Önceden önlem almakta fayda var.
Ben kullanıyorum. Tiroid değerim 6 küsür çıktı bakalım nolacak 1 bucuk ay sonra kontrole gidicemKızlar euthyrox kullanıyorum.Kullanan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?