- 12 Mart 2014
- 481
- 206
- 34
Bana doktorum haftada 1 kere kırmızı et ye demişti başka beslenme önerisi yapmadı. Bide eşim bana takıntı yapma diyo sabundan sıvı sabun yapsam eleştirir kesin ben katı sabun kullanıyorumEvet aynen beyaz sabunla yapmış yapan kişi ama zeytinyağlı saf sabun da kullanılabilir demiş.
Çevremizdeki her şey şüpheli. İnsan düşününce kafayı yiyor.
Biraz önce şöyle bir şey okudum. tam cümle alıntılamadım da özü şu: kırmızı et yemek kanserin büyümesine yardımcı oluyormuş. çünkü kırmızı et daha sert olduğu için sindirimi için daha çok enzim gerekiyormuş. vucut bunla meşgul olacağına beyaz et yenirse daha kısa sürede daha az enzimle sindirim yaptığından arta kalan zamanda kanserli hücre için savaşırmış.
O yüzden beyaz et daha sağlıklıymış kanserle savaş konusunda.
ben de yapamam zaten. yani ne bileyim bilmeidğim bir şey. bakteri üretirim bilmeden sonra al başına başka bir şey.Bana doktorum haftada 1 kere kırmızı et ye demişti başka beslenme önerisi yapmadı. Bide eşim bana takıntı yapma diyo sabundan sıvı sabun yapsam eleştirir kesin ben katı sabun kullanıyorum
Evet, hiç gerek yok ciddi bir rahatsızlığın olmadığı sürece risk almaya. Ben memleketimin otunu çiçeğini alıyorum, kullanmayı unutuyorum tembellikten ya.Zararı faydasından daha çokmuş.
En azından anavatanında olmadıkça tarafımızca yenmesi zararlı olabilir. Ya diyorum ki keşke uzak doğuda falan yaşasaymışım ne güzel olurmuş her şey var
B12 seviyem birkaç yıl önce, son tahlilimde ki ref. değerlerine göre, 500 küsürlerdeydi. Üstelik b12 yüklemesi de yapıldı geçen yıl, D vit ile birlikte. Yükleme sonrası her ay yine birer kere duruma göre devam gerekiyor takviyeye ama ben son bir kaç aydır almadım. Detaylarını sonra yazarım.1.) B12 seviyende bir düşüş yok bence. Önceki tahlilinde referans değerleri baya geniş tutulmuş ancak şu an max sınır 436 iken seninki baya iyi çıkmış. Eski değerine göre 700 küsür bence.
2.) Eski Dvit seviyenin bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum. 4,26 ile nasıl ağrıların olmuştur Allah bilir. Şu an bunun 7 katına çıkmış. Fena sayılmaz ama yine de çok düşük.AdAm_OLaCaK_KIZ ın da Dvit seviyesi 16 mı neydi gün aşırı 6 ampul aldı şu an 60. Hatta o da bu kadar hızlı yükselmesinden endişelendi. Haftada bir ampule mi düşürsen ki? Ben de 18 martta kontrole gideceğim. O zaman baktıracağım Dvite eğer ele alınır şekilde yükselmediyse ben de kafama göre ampul içeceğim artık. Doktorlar biraz savsaklıyor sanki bu işi.
3.) TSH ında bir yükselme var ama dönemsel bir şey de olabilir. Ben de yaşadım bunu. Hatta bir kaç gün sonra baya düşüş veya yükseliş oldu. Dereotuna ve zencefile ağırlık vererek 1 ay daha dene bence. Benim doktorum "TSH 8-9 olanlara ben ilaç vermiyorum" demişti. Boşuna sentetik bir şey alma. 1 ay daha iyi bir diyet yaparak dene. Nasıl olsa sağlık ocağı falan hemen kan işini hallediyor.
Sağolasın canım, seninde başın sağolsun. Kalınbagırsak kanseriydi,kapali ameliyat oldu sonrasında 2004de kaybettik. Ölümü insan kabul edemiyor,hele anne/baba kaybı çok acı.12 sene oldu dile kolay ama hala çikip gelecekmiş gibi,alışılmıyor yani.Başın sağolsun canım. Ne kanseriydi baban?
Senin baban ne zaman vefat etti?
Ben de 2014 haziranda kaybettim hala kabul edemiyorum, hala evde gibi geliyor bana. Sonra gerçekle yüzleşince değişik bir ruh hali. Kafayı yiyenler böyle oluyor demek ki.
onun gün aşırı 6 ampul almasından sonra 60 a çıkmış. Ben de çok şaşırdım ama geçen gün bahsetti.B12 seviyem birkaç yıl önce, son tahlilimde ki ref. değerlerine göre, 500 küsürlerdeydi. Üstelik b12 yüklemesi de yapıldı geçen yıl, D vit ile birlikte. Yükleme sonrası her ay yine birer kere duruma göre devam gerekiyor takviyeye ama ben son bir kaç aydır almadım. Detaylarını sonra yazarım.
D vit yüklememAdAm_OLaCaK_KIZ 'ın ki gibi oldu zaten kalçadan şırınga ve sonrası kırıp içme şeklinde peş peşe. İşte vücutta ki hastalıklar için direk d vit kullanılıyor, öyle hemen yükselemiyor bazı kişilerde. Bu aralar konum nedeniyle ülkemizde Güneşten de alamıyoruz Dviti. D vit düşük olunca en alt seviyede çok acım-ağrım olmuştu.
amaç hayatı en doğal haline getirip her hastalıktan korunmak.Tiroidden sabuna nasıl geçtik?Burada bir arkadaş satıyordu, babası içme suyu ve yemeklik kalitede zeytin yağından yapıyormuş. Ben ondan aldım, onlarda beyaz renk.
Bence toz toprak katkı maddesinden daha zararsız kaynatıp güneşe koyuyorlar sanırım hiç yapmadım ama.ben de yapamam zaten. yani ne bileyim bilmeidğim bir şey. bakteri üretirim bilmeden sonra al başına başka bir şey.
Geçen sene halt yiyip biber salçası yapayım doğalından dedim.
20 kg kadar biberi bir güzel haşladım aşamayı kısaltmak için blendırdan geçirdim tuzladım üstüne tül perde örtüp balkona koydum. Gün içinde 50 kere anneme karıştır dedim. Neyse her akşam iç geçirerek baktım salçam oluyordu.
Çok mutluydum. Sonra şeytan geldi dedi ki "ya kardeş yapıyorsun güzel de bu şehrin tozu toprağı, bakterisi, görünen, görünmeyen haltı tül perde bile koysan temas ediyor" bu düşünce kafamı kemirdi. Tuzlamak bir nebze bakteriyi öldürüyor ama yine de içim rahat etmedi. 20 kilo biberden banan 500 gr salça çıktı. Az mı tuzladım ne olduysa bir süre sonra ekşime yaptı. zaten içim rahat değildi kaldırdım attım çöpe. Bunun gibi yani.
belki de haklısın... Keşke daha naturel bir yerde yaşasak da her şeyi yapabilsek.Bence toz toprak katkı maddesinden daha zararsız kaynatıp güneşe koyuyorlar sanırım hiç yapmadım ama.
ay hoş geldin. valla içim neşe doluyor. En iyi senle çekiştiriyorum benim kpederi.BenIpek geldim :))
He börtü böcek de yeseydin oralarda yaşayıp.Zararı faydasından daha çokmuş.
En azından anavatanında olmadıkça tarafımızca yenmesi zararlı olabilir. Ya diyorum ki keşke uzak doğuda falan yaşasaymışım ne güzel olurmuş her şey var
ay hoş geldin. valla içim neşe doluyor. En iyi senle çekiştiriyorum benim kpederi.
Ay aklıma geldi yine kel kafası.
Ne var ne yok?
Var mı sende sağlıklı beslenme tiyoları?
Hangi dediği doğru?sevgiliBenIpek doktor dogru söylemiş :)))
trois yüksekliği konusunda dediği beslenmeyi kürleri bilmiyorumHangi dediği doğru?
ay kısa yazıon da bu kadar kısa yazma anlamıyorum bazen