Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Bir de hafta sonu kuru meyve alış verişi yaparken şöyle bir şey dikkatimi çekti.

İçeriklerinde: kayısı+Kükürt dioksit (SO2)

Peyman ve Papağan ürünlerinin tümünde var bu. Sadece dut kurusunda sadece dut yazıyor. Diğerlerinde SO2 kullanılmış. Erikte koruyucu olarak potasyum bazlı bir şey vardı. Yani yine bir katlı maddesi.

Ben Peyman Bahçeden alıyorum ki normallerine göre baya pahalı. 160 grlık paketleri 10Tl civarı.

Ama bunda da kimyasal var.

Açık satılanlarda da neler vardır Allah bilir. Ne yapacağız bu şekilde?
(dikkat @derindenizlerden )
ben kayısıyı yazdan kurutmuştum . kayısıların rengi bir garip mümkün değil katkısız o şekilde kurumaları ,belki pazardan eciş bücüş kurumuşlar olanlar varya onlardan alabilirsin .erik falanda pek almıyorum

O kısım doğru da öğütücü alınabilir. Doktor tiroid ca geçmişi olmayanlara sanırım bir diyet vermiyor iyot açısından. Olsa söylemek onun zorunluluğu bence. Bana da gittiğim kaç doktor bir şey söylemedi. Gerçi ben de hep unuttum sormayı: )
öğütsende salatada erimiyor yada benim değirmen bozuk heves edip aldım galiba benimki şu himaliya tuzu , rengi turuncu gibi arada aklıma gelirse yemeğe atıyorum bayada var .

ben kayısıyı yazdan kurutmuştum . kayısıların rengi bir garip mümkün değil katkısız o şekilde kurumaları ,belki pazardan eciş bücüş kurumuşlar olanlar varya onlardan alabilirsin .erik falanda pek almıyorum

Nasıl kuruttun?

Ben denedim olmadı. İlk denememdi aslında.

Kayısıları ortadan kesip tepsi üstüne güneşe koydum. Bir de ben pimpirikliyim üstüne tül perde gibi bir şey kapattım. O mu nem yaptı ki?

Yoksa güvercinler, toz, pislik bu da ayrı sıkıntı. Üsteleri küflendi. Bazıları çok incelik tepsiye yapıştı falan derken bakteri üretmiştir diye attım.

Bir iki sene önce eşimin memleketine gitmiştim. Bahçede kayısı ağacı var babasının. Dedim ki giderken toplayacağım reçel yapacağım biraz. O zaman gıda sınırlaması yapmıyordum. Babası dedi ki “azcık ondan götür azcık şu kuruyanlardan götür.” Kafamı bir çevirdim ki kurumak üzere koyulanların başında milyon kedi cirit atıyor. Bu sene kurumuş olarak bana 5 kg falan gönderdi. Hemen çöpe attım. Allah’tan görmüşüm yoksa organik diye sevinirdim.

O yüzden pazardaki köylülerin de farklı olduğunu sanmıyorum.

öğütsende salatada erimiyor yada benim değirmen bozuk heves edip aldım galiba benimki şu himaliya tuzu , rengi turuncu gibi arada aklıma gelirse yemeğe atıyorum bayada var .

Ya Himalaya tuzu bilmem ne bilmediğim şey benim içimi gıcıklıyor nedense. Baya da rağbet görüyor ama şurada Tuz Gölü’nün tuzu varken bilmediğim Himalayalar beni ürkütüyor.

Çok arabesk ama öyle.

Nasıl kuruttun?

Ben denedim olmadı. İlk denememdi aslında.

Kayısıları ortadan kesip tepsi üstüne güneşe koydum. Bir de ben pimpirikliyim üstüne tül perde gibi bir şey kapattım. O mu nem yaptı ki?

Yoksa güvercinler, toz, pislik bu da ayrı sıkıntı. Üsteleri küflendi. Bazıları çok incelik tepsiye yapıştı falan derken bakteri üretmiştir diye attım.

Bir iki sene önce eşimin memleketine gitmiştim. Bahçede kayısı ağacı var babasının. Dedim ki giderken toplayacağım reçel yapacağım biraz. O zaman gıda sınırlaması yapmıyordum. Babası dedi ki “azcık ondan götür azcık şu kuruyanlardan götür.” Kafamı bir çevirdim ki kurumak üzere koyulanların başında milyon kedi cirit atıyor. Bu sene kurumuş olarak bana 5 kg falan gönderdi. Hemen çöpe attım. Allah’tan görmüşüm yoksa organik diye sevinirdim.

O yüzden pazardaki köylülerin de farklı olduğunu sanmıyorum.
ben 1 kg falan kuruttum ikiye böldüm ağızları yukarı gelecek şekilde balkona koydum tam güneşin olduğu mevsimde kurudular belki senin kayısın çok suludur benim şu küçük kayısılar varya onlardan dı . 5 kg ne çok tüketebilir misin okadarını

ben 1 kg falan kuruttum ikiye böldüm ağızları yukarı gelecek şekilde balkona koydum tam güneşin olduğu mevsimde kurudular belki senin kayısın çok suludur benim şu küçük kayısılar varya onlardan dı . 5 kg ne çok tüketebilir misin okadarını

Canım 5kg belki daha fazlaydı. Hepsini çöpe attım ben. Midem kaldırmadı. Yere seriyorlar, gece gündüz orada kalıyor. Yani her türlü pislik gözümün önüne geldi. Köpek, kedi, fare…Gerçi onlar yiyorlar son derece sağlıklar da neyse..

Hoşaf falan yaparım diye getirmiş olsa gerek.

Canım 5kg belki daha fazlaydı. Hepsini çöpe attım ben. Midem kaldırmadı. Yere seriyorlar, gece gündüz orada kalıyor. Yani her türlü pislik gözümün önüne geldi. Köpek, kedi, fare…Gerçi onlar yiyorlar son derece sağlıklar da neyse..

Hoşaf falan yaparım diye getirmiş olsa gerek.
ben çok sevmem aslında ama oğlum için yapıyorum tanelerini hiç yiyesim gelmez :) ben içine vişne ,elma ,ayva ve kayısı kurusu katıp hoşaf yapıyorum tatlandırıcı olarakta çubuk tarçın koyuyorum azda şeker

Eses canım nasıl değerler bunlar?
Doktor bir tek tiroid ilacı verip nasıl gönderir?
Sen bu değerlerle normal bir hayat süremezsin.
İyi bir endokrin uzmanına git bence.

Anemiyim zaten. .
Bi Troid eksikti . .
Sürekli uykum var. .
Hiç halim yok. .
Doktorumda iyi ilgileniyor. .
Bilemedim şimdi. .
Devlet Hastanesinde endokrin bölümü yok..

Anemiyim zaten. .
Bi Troid eksikti . .
Sürekli uykum var. .
Hiç halim yok. .
Doktorumda iyi ilgileniyor. .
Bilemedim şimdi. .
Devlet Hastanesinde endokrin bölümü yok..

Şimdi şöyle bir tezat var. Senin TSH değerine göre metabolizmanın çok hızlı çalışıyor olması lazım. Yani kilo vermen ve uyuklamaman lazım. Bunlar da sanırım diğer değerlerinin düşüklüğünden kaynaklanıyor. B12 ve folat için destek alman lazım. Tıp fakültesine gitmeyi dene ve üstüne düş. Değerlerin çok düşük.

Hemoglobin seviyen ne?
Yani eğer elinin altındaysa ismini kapatıp tarayabilirsen tahlil sonucu daha net görebilirz diğer sonuçlarını.

Şimdi şöyle bir tezat var. Senin TSH değerine göre metabolizmanın çok hızlı çalışıyor olması lazım. Yani kilo vermen ve uyuklamaman lazım. Bunlar da sanırım diğer değerlerinin düşüklüğünden kaynaklanıyor. B12 ve folat için destek alman lazım. Tıp fakültesine gitmeyi dene ve üstüne düş. Değerlerin çok düşük.

Hemoglobin seviyen ne?
Yani eğer elinin altındaysa ismini kapatıp tarayabilirsen tahlil sonucu daha net görebilirz diğer sonuçlarını.

Aksine çok kilo alıyorum. .
Doktor da kg alırsın, şişkinlik yapar dedi. .
İlaçlarım; Euxtry 150 , Ferre sanol doudenal

devlete gittim canım .

9 da verdim kanı normalde 11-12 de çıkması gerekirdi.

hayır endokrin takibim bitti artık kadın doğumcuya yaptırıyo testleri
inşallah güzel çıkar.
Bizim için de önemli veri oluyor bu sonuçlar.
Bu saatten sonra yarına kalır. Sanırım doktor onayından sonra çıkıyor devlette sonuçlar. Onlar da çıkmıştır artık.

inşallah güzel çıkar.
Bizim için de önemli veri oluyor bu sonuçlar.
Bu saatten sonra yarına kalır. Sanırım doktor onayından sonra çıkıyor devlette sonuçlar. Onlar da çıkmıştır artık.

dr onayını bilmiyorum.
barkoddan kontrol ettiğimde 1tNe 2 tane açıklandığında görüyorum onay saatleri farklı oluyo.

ben yükseldiğini düşünüyorum son 2 haftadır çok yorgun hissediyorum kendimi

X