Günaydın İpek. Zehirli guatr seviyesinde hipertiroidim vardı. 35-36ları bulan TSH ilaçlarla düzelmiyordu.Günaydın srpcnrdnz,
Sen neden atom tedavisi oldun?
Bildiğim kadarıyla tiroid ca da oluyor.
Hem de iki kere?
çok enteresan canım ya. Ben normalde TSH 0 a yaklaşınca zehirli olduğunu biliyordum. En azından benim endokrin doktorum öyle bir şey demişti bana.Günaydın İpek. Zehirli guatr seviyesinde hipertiroidim vardı. 35-36ları bulan TSH ilaçlarla düzelmiyordu.
Birinde 9 birinde 11 birim olmak üzere 2 kere atom aldım. Hastanede yatmama gerek kalmadı dozlar nispeten düşük olduğu için ama evde karantinaya alındım tabi.
Babaannem tiroid ca önce ameliyat oldu arkasından 100 birin atom aldı hastanede bakıldı atom aldığı Zaman. Evde de devam etti karantinası.
eses sonuçlarını aldın mı?Yarın da sonuç Garip çıkarsa öyle yapacağım. .
4 5i geçmiyordu eskiden. .
İnşallah düzelir cnm Sağol. .
Âmin canım. Evet modülün yoktu benim. Hipo az çalışan hiper çok. Benimki hiperdi atomla tiroid bezleri tahrip edildi ve onun görenimi ilaçlarla yürütüyoruz şu an.çok enteresan canım ya. Ben normalde TSH 0 a yaklaşınca zehirli olduğunu biliyordum. En azından benim endokrin doktorum öyle bir şey demişti bana.
TSH yüksekliğinde normalde hipotiroid olmuyor mu?
Senin nodülün yok galiba?
Benim 6mm var. Ama ilk öğrendiğim 3 ay öncesine kadar henüz büyüme olmadı. Gerçi değişik doktorlar değişik ölçümler yapıyorlar eninden ama boyu hep 6,1mm denildi.
Benim de troid ca olur diye çok korkuyorum ileride. Bazılarının kendiliğinden kayboluyormuş ne güzel. Benim orta yerleşimli ve tekil nodül olduğu için daha tehlikeli galiba. Ben psikolojik yönünden daha çok korkuyorum. Evden ve çocuktan ayrı kalmak gibi. Allah göstermesin kimseye.
Aslında şimdi öğrenmiş olmam benim avantajım en kötüye de hazırlıyorum kendimi zamanla ve takiplerimi de yapıyorum erken teşhis açısından. Seneler sonra bunu daha kötü şekilde öğrenen insanlar var Allah korusun.Âmin canım. Evet modülün yoktu benim. Hipo az çalışan hiper çok. Benimki hiperdi atomla tiroid bezleri tahrip edildi ve onun görenimi ilaçlarla yürütüyoruz şu an.
Ben risk grubunun başındayım ipekçiğim. Babaannem tiroid ca, aynı şekilde kardeşim de 3 kez atom aldı zehirli guatrdan. Ben senin kadar takılmıyorum ama. Zaman'la bu hastalıkla yaşamaya alışacaksın. Ben tedavilerimi olduğumda bekardım. Şimdi çıkmış olsa bende belki senin gibi hissedebilirdim. Çok zor çocuğun olunca biliyorum.
Her hangi bir diyetim yok. Dereotu tüketmeye çalışıyorum iyi geldiğini duyduğum için. Onun dışında dün akşam konuyu okurken senin zencefilden bahsettiğini gördüm onu da deneyeceğim. Benim artık oynamıyor sabit gibi bir şey TSH ım. En son 2 ay önce baktırdım 0.07 çıktı.Aslında şimdi öğrenmiş olmam benim avantajım en kötüye de hazırlıyorum kendimi zamanla ve takiplerimi de yapıyorum erken teşhis açısından. Seneler sonra bunu daha kötü şekilde öğrenen insanlar var Allah korusun.
Peki senin belli bir diyetin var mı?
Yani benim TSH normal gibi ama Anti TG normalin 2 katı. Anti TPO normal sınırda olunca haşimato diyemiyorlar. Nodül olunca düzenli takipten başka yapılacak bir şey yok deniyor.
şöyle ilk 3 ay heyecanlı geçti benim. Yani büyüdü mü bilmem ne her doktor farklı bir şey söylüyorum forumlarda kişisel bilgileri kendinde bulmaya çalışıyorsun falan derken korkuyorsun.Âmin canım. Evet modülün yoktu benim. Hipo az çalışan hiper çok. Benimki hiperdi atomla tiroid bezleri tahrip edildi ve onun görenimi ilaçlarla yürütüyoruz şu an.
Ben risk grubunun başındayım ipekçiğim. Babaannem tiroid ca, aynı şekilde kardeşim de 3 kez atom aldı zehirli guatrdan. Ben senin kadar takılmıyorum ama. Zaman'la bu hastalıkla yaşamaya alışacaksın. Ben tedavilerimi olduğumda bekardım. Şimdi çıkmış olsa bende belki senin gibi hissedebilirdim. Çok zor çocuğun olunca biliyorum.
Evet zencefilin baya baya baya faydasını gördük biz.Her hangi bir diyetim yok. Dereotu tüketmeye çalışıyorum iyi geldiğini duyduğum için. Onun dışında dün akşam konuyu okurken senin zencefilden bahsettiğini gördüm onu da deneyeceğim. Benim artık oynamıyor sabit gibi bir şey TSH ım. En son 2 ay önce baktırdım 0.07 çıktı.
Başın Sağolsun çok zor Şeyler yaşamışsın Allah senin kızının başından eksik etmesin. Biliyorsun bu hastalığın bir sebebi de stres. Bu kadar düşünmez sonra ruhsal olarak da çöküntüye uğrarsın . Dediğim gibi ben risk grubundayım ama bu kadar düşünmüyorum.şöyle ilk 3 ay heyecanlı geçti benim. Yani büyüdü mü bilmem ne her doktor farklı bir şey söylüyorum forumlarda kişisel bilgileri kendinde bulmaya çalışıyorsun falan derken korkuyorsun.
Bir de ben babamı hiçbir şey yokken ani bir şekilde neredeyse 2 ayda iyileşecek derken bir gün gelen bir telefonla öldüğünü öğrendim. Hastanede son anlarına yetiştim tabi uyutulmuş şekilde.. Ağzından burnundan kan gelerek öldüğüne şahit oldum. Gözlerini kendim kapattım derken bu bende derinlerde sevdiklerini kaybetme korkusu yarattı. Her an aileden birine bir şey olacak diye korkuyorum psikolojisine soktu. Ben de hasta olacağım da Allah korusun kızım kalacak psikolojine soktu. Keşke o anları görmeseydim diyorum farklı hisseder miydim ki?? Bilemiyorum..3 aydan sonra biraz daha rahatım tabi büyüme olmadığı için.
Senin tiroidlerin alınmadı ama bunu Allah korusun kansere çevirmesi için nodül olması gerekmiyor mu?
amin canım sağol. Allah hiç bir evladı annesiz bırakmasın, anneleri de evlatlarıyla sınamasın.Başın Sağolsun çok zor Şeyler yaşamışsın Allah senin kızının başından eksik etmesin. Biliyorsun bu hastalığın bir sebebi de stres. Bu kadar düşünmez sonra ruhsal olarak da çöküntüye uğrarsın . Dediğim gibi ben risk grubundayım ama bu kadar düşünmüyorum.
Şu an troid bezlerim yok benim. Atomla eritildi. Doktorum tedaviden önce bu şehitli guatr tedavi edilmediği Zaman sonu kanser olur demişti.
Çok geçmiş olsun. İyice düzene girsin hastalığın sonra düşün bebeği. Bana atomdan sonra 2 yıl hamile kalmak yasaktı mesela. Sonra iki gebeliğimde de çok sık aralıklarla kontrol edildim.Evet zencefilin baya baya baya faydasını gördük biz.
Sadece tiroid değil bir çok hastalığıma iyi geldi.
Örnek vereyim:
Dizlerimdeki tıkırdama, kıkırdama, oturup kalkarken çıkan çatır çutur sesler kesildi.Kemik ağrılarım minimum oldu.
Gözlerimde kuruluk ve iltihap vardı. Göz beyazım aklaştı ve hayatımda ilk kez gözlük kullanmıyorum ama bu kadar sorunsuz hissediyorum gözlerimi.
Regl ler kesin olarak düzene giriyor. Hatta hamile kalmayı bile kolaylaştırıyor. Ben sanırım bu ay yine kimyasal gebelik geçirdim %99. Daha önceki tecrübelerimden biliyorum. O kadar çok rontgen, mr, tomografi çektirdim ilaçlar falan düşmemesi mümkün değildi. Zaten kürtaj olurdum düşmeseydi de..
Allah nasip ederse önümüzdeki aylar ben de düşünmeye başlayacağım yeniden.
Beslenme şeklin güzel mi peki?
Biz Karatay'a göre besleniyoruz mesela.
Sağol Canımamin canım sağol. Allah hiç bir evladı annesiz bırakmasın, anneleri de evlatlarıyla sınamasın.
İnşallah sen de daha iyi olursun.
eses sonuçlarını aldın mı?
İnşallah iyidir.
Bizi de haberdar etmeyi unutma sakın.
inşallah canım güzel haberler alırsın. Bize de güzel haberler verirsin...Şimdi kan verdim, yarın sonuçları alacağım. .
Hayırlısı olsun inşallah. .
ilginçmiş canım ya. dışarıdan dvit takviyesi de mi almıyorsun. Dvit eksiliği kansere kadar gidiyormuş Allah korusun.
TSH 4-6 arası ama zehirli olmaz ki tam tersi olması lazım zehirli olması için yani sıfıra yaklaşman lazım diye biliyorum.
Hurma gerçekten çok değerli bir besin. Ama o sert olan Medine hurmalarından olsun, o yumuşak çok tatlı İran hurmaları şekerli suda bekletiliyormuş. Bir de hurma yerken tek sayılarda(1-3-5-7 vb.) yenmeli imiş, Amerika da yapılan bir araştırma da bulunmuş bu. Yulafta gluten var bu arada.Eses, mutlaka iyi bir endokrinoloji uzmanına görün bence. Dahiliye ile olacak iş değil bu, tavsiye alarak uzmanına görünmelisin. 50 çok yüksek, bir yerde bir hata olabilir. Doğruysa hayatını çok etkiliyordur. Senin ki de hypotriod gibi.
Annemin ilk değerleri böyle çıkmış, ama resimlere bakınca yüz , dudaklar dayak yemiş gibi şiş olduğunu görüyorum o zamanlar. Bir de resmen uykudan gözlerini açamıyordu hiç.
Ben iyiyim şükür, 1-2 arası oynuyor değerlerim sadece. İlaca devam ama epeydir doktora görünmedim.
Ipek, kesinlikle hurmayı hayatına dahil etmelisin. Hem çok sağlıklı, hem 3 tane yesen sabah öğlene kadar yetecek enerjin garanti.
Ben de senin bu paylaşımlarınla tekrar sağlıklı yaşama dönme kararı aldım :)
Sabah kahvaltı olarak: 250 ml keçi sütüne 2 kaşık yulaf, 1 tatlı kaşığı çiya ve bir parça vanilya atıp, 15 dk beklettikten sonra yedim. Üzerine de 1 hurma ve 1 erik kurusu evden çıkmadan.
Canım bir yanlışlık var gibi teşhisinde. Hipertiroid: hızlı çalışan,(Kilo verilir, alınamaz)Hipertiroidi çalışmıyor benim. .
Kilo alıyorum, şişkinlik yapıyor. .
Antalya dahiliye doktoru . .
İlaç bittikçe kontrol ..
Tsh 51 çıkmıştı, şimdi kaç ona bakacak Dr. .
Memnum.. senin nedir durum?
Evet hurma tek yenmeli diye duymuştum ve katılıyorum kesinlikle medine hurması. Bir de sugai hurması diye çok güzel bir çeşit daha var ama onu bulmak çok kolay değil.Hurma gerçekten çok değerli bir besin. Ama o sert olan Medine hurmalarından olsun, o yumuşak çok tatlı İran hurmaları şekerli suda bekletiliyormuş. Bir de hurma yerken tek sayılarda(1-3-5-7 vb.) yenmeli imiş, Amerika da yapılan bir araştırma da bulunmuş bu. Yulafta gluten var bu arada.
Zerdeçal da hem hafıza hem bağışıklık sistemi için birerbirmiş. Bir araştırın, tüketin derim. Acil şifalar dilerim.ben zaten cilt kanseriyim oyüzden yasak güneş.
güneş olmadan vitamin takviyeside bi işe yaramıyo .
kafa karışıyo şimdi her dr farklı bişey söylüyo.
benim tsh 20lerdsyken hiçbir şikayetim yoktu oyüzden drumda başlatmadı ilaca nezaman 4lere geldi yorgunluk unutkanlık asabiyet başladı.
zencefili alıcam takviye olarak
Canım şuan benim değerlerim karışık bakalım yarın ne olacak. .Canım bir yanlışlık var gibi teşhisinde. Hipertiroid: hızlı çalışan,(Kilo verilir, alınamaz)
hipotiroid: yavaş çalışan demek.(Kilo alınır, verilmesi çok zordur)