- 24 Kasım 2013
- 70.442
- 53.853
İnşallah çok sağol canım. .inşallah canım güzel haberler alırsın. Bize de güzel haberler verirsin...
Rabbim hepimize iyi haberler almayı nasip etsin. .
Önce sağlık huzur ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah çok sağol canım. .inşallah canım güzel haberler alırsın. Bize de güzel haberler verirsin...
Ben fifoterapist dr. dan yulafta da gluten var diye dinlemiştim. Zaten otoimmün hastalıklarda gluten büyük rol oynuyormuş. Tiroid sorunları da bunlardan biri. Hatta bazı dr.lar gluteni kestirerek hastalarını takipte tutuyorlarmış.Evet hurma tek yenmeli diye duymuştum ve katılıyorum kesinlikle medine hurması. Bir de sugai hurması diye çok güzel bir çeşit daha var ama onu bulmak çok kolay değil.
Saf yulafta gluten yok diye biliyorum ama buğday ürünleri aynı hatta işlendiğinden, ya da yulaf tarlasının yakınında buğday tarlası varsı cross eşleşmeden falan yulafta da gluten oluyor.
Ama çölyak gibi ciddi bir rahatsızlığınız yoksa bence yulaftaki gluten tolere edilebilir. Ben iki kaşık makarna yesem 2 gün şiş geziyorum ama 4 dilim yulaf ekmeği yesem de gram rahatsız etmiyor.
Hayırlısı olsun canım. Acil şifalar hepimize...Canım şuan benim değerlerim karışık bakalım yarın ne olacak. .
Aynen, hem de kansere karşı bomba özellikle karabiber ve zeytinyağı ile birlikte. Konumda bahsetmiştim. Okuyun arkadaşlar. T triskadan nagmelerZerdeçal da hem hafıza hem bağışıklık sistemi için birerbirmiş. Bir araştırın, tüketin derim. Acil şifalar dilerim.
Fifoterapi ne canım ya? Ne çok bilmediğim şey var. Sen yulaf da mı yemiyorsun? Kahvaltıyı falan nasıl yapıyorsun?Ben fifoterapist dr. dan yulafta da gluten var diye dinlemiştim. Zaten otoimmün hastalıklarda gluten büyük rol oynuyormuş. Tiroid sorunları da bunlardan biri. Hatta bazı dr.lar gluteni kestirerek hastalarını takipte tutuyorlarmış.
Sugai hurması neredenmiş?
Greçka (karabuğday) ya da bak. Hem daha hesaplı. Çin de üretilen olmasın yalnız. Ben Duru marka kullanıyorum. Memnunum.Bir önceki yazında çiya tohumu yazmışsın da klavye hatası mı dedim acaba.
Amma cahilim.
buna mutlaka bakacağım.Kinoa denen şeyi daha önce yemek yarışmasında KK da gördükten sonra Migos'ta dikkat ettim de nedense böyle pek alasım gelmedi. Ona da ayrı ilgi göstereceğim. İkisini yazdım şimdi netten az araştırayım. Bu pazar da kinoa yı alayım. Küçük paketi 200 gram belki vardı 26TL mi ne fiyatı Migosta neden öyle ki?
Menşesi neresi?Bakmam lazım. Kefir olayını geçen burada da konuştuk da doğal kefir mayası bulmak sorun. Marketlerde nasıl oluyorsa tek kullanımlık toz kefir mayaları var. Yine de aranırsa kesinlikle bulunur.
Hurmada yaptığın hatırlatma son derece güzel. Artı onlara kazandırmak istemem.
Evet 40 yılda bir kaçamak dışında yulafta tercih etmiyorum. Siyez buydayının da ezmesi çıkmış. Bir de ona bak istersen.(linkini verdiğim konumu tara orada var siyez buğdayı) Gluten seviyesi çok çok az. Evet o hurmayı tanıdım güzeldi.Fifoterapi ne canım ya? Ne çok bilmediğim şey var. Sen yulaf da mı yemiyorsun? Kahvaltıyı falan nasıl yapıyorsun?
Sugai de Medine'den, hani şu dip kısımları şapka giymiş gibi beyaz olan hurmalar, görmüşsündür; onun da tadı güzel ve şekeri az sanırım.
Aynen burada da pahalı. Cabuk yumuşasın isterseniz kağıda sarıp oda sıcaklığında bir yerde 2-3 gü bekletin. Hızlıca olgunlaştığını görürsünüz ve içinde ki yağ müthiş faydalı. D vit. de ihtiva ediyor ayrıca.Çok bilmiş onlar, dene göreceksin makarna, bulgur gibi şişkinlik yapmıyor, çünkü gluten yok. Kırmızı, siyah ve beyaz çeşitleri var, sanırım tadındaki sertlik biraz değişebilir, ben hep beyaz aldım.
Avakadoyu yerken iyi geldiğine hissediyorsun resmen, ben de limonla ezip kahvaltıda yemeyi çok seviyorum. Hiç 3 tl den düşük denk gelmedim. Süper olmuş, zaten sert ise bazıları yenilir kıvama gelmesi dolapta 10 günü bulur, bozulmamış da olur.
ben zaten cilt kanseriyim oyüzden yasak güneş.
güneş olmadan vitamin takviyeside bi işe yaramıyo .
kafa karışıyo şimdi her dr farklı bişey söylüyo.
benim tsh 20lerdsyken hiçbir şikayetim yoktu oyüzden drumda başlatmadı ilaca nezaman 4lere geldi yorgunluk unutkanlık asabiyet başladı.
zencefili alıcam takviye olarak
Ben de aynen böyle biliyordum...Canım bir yanlışlık var gibi teşhisinde. Hipertiroid: hızlı çalışan,(Kilo verilir, alınamaz)
hipotiroid: yavaş çalışan demek.(Kilo alınır, verilmesi çok zordur)
Yalnız bunda bir sorun var. Bağdat Baharat gibi markaların zerdeçalını hiç görmedim ben.Zerdeçal da hem hafıza hem bağışıklık sistemi için birerbirmiş. Bir araştırın, tüketin derim. Acil şifalar dilerim.
Migros'a baktım glutensiz yulaf bulamadım. Belki 5M lerde vardır. Metro'da falan olabilir ama emin değilim. Ben de Eti'nin kini alıyorum.Evet hurma tek yenmeli diye duymuştum ve katılıyorum kesinlikle medine hurması. Bir de sugai hurması diye çok güzel bir çeşit daha var ama onu bulmak çok kolay değil.
Saf yulafta gluten yok diye biliyorum ama buğday ürünleri aynı hatta işlendiğinden, ya da yulaf tarlasının yakınında buğday tarlası varsı cross eşleşmeden falan yulafta da gluten oluyor.
Ama çölyak gibi ciddi bir rahatsızlığınız yoksa bence yulaftaki gluten tolere edilebilir. Ben iki kaşık makarna yesem 2 gün şiş geziyorum ama 4 dilim yulaf ekmeği yesem de gram rahatsız etmiyor.
Bunu da bilmiyordum bakayım ctsi günü. Nasıl kullanıyorsun bunu?Greçka (karabuğday) ya da bak. Hem daha hesaplı. Çin de üretilen olmasın yalnız. Ben Duru marka kullanıyorum. Memnunum.
Markette baharat reyonunda var, öğütülmüş, cam şişede. Evdekinin markasını hatırlıyamadım. Dolapta unutacağıma, tüketseydim hafızam daha iyi olurdu sanırımYalnız bunda bir sorun var. Bağdat Baharat gibi markaların zerdeçalını hiç görmedim ben.
Aktarda 50 gramlık poşetleri 1-2 tl arasında değişiyor. İçinde çer çöp ne ararsan vardır. Bir de değişik aktarlardan aldığım zerdeçal renginde de farklılık var. Keşke tazesini bulabilsek.
Amin sağol canım :)Hayırlısı olsun canım. Acil şifalar hepimize...
yok canım çok şükür benim yumurtalarım büyümüyo iğneyle büyüyoRezerv azaldığında fsh yükseldiğini bilmiyordum.
Bir şey daha öğrenmiş oldum. Benim de normaldi en son FSH değerim.
Kaliteli de yumurtluyormuşsun. Eşinde sorun yok demi?
Bilmiyordum, çok geçmiş olsun. Artık kanser aramızdan biri gibi.
Dalga dalga da giderek yayılıyor.
Tedavi aşamasında mısın?
Buğday çiminin çok iyi geldiğini duymuştum. Bir ara ektim ben geçen sene sonra kaldı öylece. Yine yapacağım.
Ama zencefil gerçekten çok güzel. Mutlaka denemeni tavsiye ederim.
Zerdeçal da hem hafıza hem bağışıklık sistemi için birerbirmiş. Bir araştırın, tüketin derim. Acil şifalar dilerim.
Taze zencefıl degıl mı aldıgın? Bız taze tuketıyoruz.ben uc ay once basladıgım zaman 1.5 kadar kesıp yıyordum agzımda cıgneyerek.ama zamanla cok zorlandım.sımdı rendenın en ınce tarafıyla rendeleyıp suyunu cıkarıyorum.zaten kasıkla bastırınca hemen cıkıyor.onu ıcıyorum posasını ben suyla yutuyorum sonuna kadar faydalanmak ıcın.buradakı bazı arkadaslar da posasını yutmayıp bıtko caylarına koyuyorlar.sabah aksam ac karna yapıyoruz bunu.sadece suyunu ıcenler bır yemek kasıgı kadar ıcıyor.sıfa olur ınsallah.çok teşekkür ederim.
küçük küçük misafirlerim var hastalık değilde misafir olarak görüyorum.
misafirlerim biraz büyüyünce alıyolar.
aldım bugün zencefil kaynatıcak mıyım suda mı bekleticem ?
Klomen mı kullanıyorsun yanı? Bır de ınofolıc bak.kk da topık var.bununla baya hamıle kalan varmıs.bu da kalıtelı yumurta olusumuna destek oluyormus.ben de kullandım ama o ay maalesef nodulumu ogrenınce doktor uc ay bekle durumunu gorelım demıstı.yok canım çok şükür benim yumurtalarım büyümüyo iğneyle büyüyo