Beni hiç kilolu görmedi, kesin şok olur 10 dk azar dinlerdim. Babacan bir tavrı var tamam da insan çekiniyor işte böyle.Kardeşimle de her gittiğimizde atışıyorlar kilo yüzündenİlhami ver kiloyu diyor bizimki veremiyorum diyor. Rutin oldu artık :) E sen şimdi başla doktora mı başladın?
Bir önceki yazında çiya tohumu yazmışsın da klavye hatası mı dedim acaba.Süper yapmışsın, ben iyice zıbıtmıştım su son 6 ay, pasta börek abur cubur ne ararsan, dün burada okuduklarımla hayatıma bir çeki düzen vermenin zamanı geldiğini farkettim.
Hurma alırsan, medine hurması diye satılanlardan al, o kudüs hurması diye iri iri olanlar İsrail'den, muhtemelen genetiğiyle de oynanmış, zaten ben tadını da hiç sevmem.
Muz, kayısı ve şeftali pek yemem, şeker fazla insulin direnci için pek tavsiye edilmiyor. Sütü de yapabilirsen kesinlikle şişe keçi sütü tercih et. Bir parça vanilya ve çiya tohumunu akşamdan süte koyup buz dolabında bıraksan sabah müthiş bir içecek oluyor. Birde keçi kefir var, akşam için efsane diyebilirim .Yulaftan da ekmek yaparsan küçücük bir parçası uzun süre tok tutuyor. Canın makarna türevleri çekerse de yine kinoa süper bir alternatif, no gluten no şişlik
Beni hiç kilolu görmedi, kesin şok olur 10 dk azar dinlerdim. Babacan bir tavrı var tamam da insan çekiniyor işte böyle.
Niye evlenmiyorsun muhabbeti de yapıyor ama artık o konuda benden umudunu kesmiştir sanırım
Yok, kimseye de gitmedim başka, tahlilim yaptırdım en son, 1,60 çıktı TSH aynı dozda ilaca devam ediyorum.
Diğer bir arkadaşın tavsiye ettiği Maltepe de ki Arif beye de kardeşim gitti, o da çok memnun kalmış ilgisinden.
Çiya, Chia tohumu, asteklerin mucizevi gıdası diyorlar. Çıtır çıtır bişey öyle de tüketebilirsin, süte suya yoğurda falan katıp bekletirsen de kaygan bişey oluveriyor, internette bir sürü kullanım tarifi var. Onun da küçük bir poşeti 25 tl falandı sanırım, ama günde 15 gr fazla tüketmeyin diyor, suyu çok tutuyormuş. Magnezyum, fosfor ve omega 3 zengini bir tohum.Bir önceki yazında çiya tohumu yazmışsın da klavye hatası mı dedim acaba.
Amma cahilim.
buna mutlaka bakacağım.Kinoa denen şeyi daha önce yemek yarışmasında KK da gördükten sonra Migos'ta dikkat ettim de nedense böyle pek alasım gelmedi. Ona da ayrı ilgi göstereceğim. İkisini yazdım şimdi netten az araştırayım. Bu pazar da kinoa yı alayım. Küçük paketi 200 gram belki vardı 26TL mi ne fiyatı Migosta neden öyle ki?
Menşesi neresi?Bakmam lazım. Kefir olayını geçen burada da konuştuk da doğal kefir mayası bulmak sorun. Marketlerde nasıl oluyorsa tek kullanımlık toz kefir mayaları var. Yine de aranırsa kesinlikle bulunur.
Hurmada yaptığın hatırlatma son derece güzel. Artı onlara kazandırmak istemem.
Trıska bunu yenı gordum de bır sey sormak ıstıyorum.sen hıc parathormonuna baktırdın mı? Bu kadar etkılemez dereotu.bu kadar yuksek ca sevıyesıne dr neden bakmadı kı parathormonuna.oncekı sayfada buna benzer bır tecrubem var okursan eger...kandakı ca yukseklıgı kemıklerden emılımınden dolayı olurmus genelde.bır ıhtımal dvıt eksıklıgı.ca yuksek.cıkınca normalda parathormona bakılması lazım.bu kadar yuksek ca dan sonra drnın yorumu ne oldu?
he he, özleşim valla adamı, sayende andığımız iyi oldu. Evet hep aynı, ben de koca bile yok, her gittiğimde hamilelik olursa bu randevuları 2 ay da bire çekeceğiz diyordu. Bana inancını boşa çıkardım hepKendisini övmesi Nasıl hep aynı muhabbetler desene. Bana da tutturmuş üçüncü çocuğu yap diye. TSH çok iyi çocuk yapabilirsin Bir tane daha diyor. sanki kendi bakacak adamın iyi dedikodusunu yaptık yalnız
ilginçmiş canım ya. dışarıdan dvit takviyesi de mi almıyorsun. Dvit eksiliği kansere kadar gidiyormuş Allah korusun.ipekcim bana güneş yasak . güneş olmadanda d vit emilimi pek fazla olmuyo.
eklemlerdeki şişliklerde drum ya calsiyum suçlu ya tiroid zehirli hale geldi dedi.
4-6 arası tsh en riskli grup olarak görüyolar.
pht biraz düşük çıktı dereotunu bitirdik .
çünkü gerşeyi bozdu ot
Çiya, Chia tohumu, asteklerin mucizevi gıdası diyorlar. Çıtır çıtır bişey öyle de tüketebilirsin, süte suya yoğurda falan katıp bekletirsen de kaygan bişey oluveriyor, internette bir sürü kullanım tarifi var. Onun da küçük bir poşeti 25 tl falandı sanırım, ama günde 15 gr fazla tüketmeyin diyor, suyu çok tutuyormuş. Magnezyum, fosfor ve omega 3 zengini bir tohum.
Kinoa da Peru, Brezilya dan falan geliyor sanırım. 500 gr 25 tl, migros taki de vardır 500, paketi yanıltıyor ama 2014 üretimi yazıyor diye almamıştım, aktarda yine paketli daha yeni tarihlisi aldım, farklı bir marka. Suda haşla şeffalaşıyor, sonra al tabağına içine istediğini kat, balık, yada avakado, salata ne olursa. Makarnanın yerini fazlasıyla tutuyor. Bir de çok tok tutuyor, o 500 gr paket den tek kişi için en az 7 porsiyon çıkar. Yine internette tariflere bak, kısır gibi salata da falan müthiş olur. Bir keresinde organik pazardan yerli üretim aldım, ama bilemdim, kıvamı bir tuhaf oldu, çok hoşuma gitmedi.
Annem yapıyor evde kefir, aktarlardan bulabilirsin canlı kefir. Ben baltalının keçi kefiren taktım kafayı. İçimi çok hoşuma gidiyor, sindirimime de çok iyi geliyor.
Kinoa için biraz araştırma yaptım da ekşiciler yine suyunu çıkarmış. Bizim bulgurla kıyaslamışlar bin basar falan demişler. Halbuki benim gördüğüm mor gibi çok ince taneliydi. Başka bir sitede çok övmüş, senin gibi tok tuttuğundan falan bahsetmiş. Ben yeni tatları mutfağıma katmayı çok seviyorum. Mutlaka deneyeceğim.
Geçen gün Ankara Real’de avakado 1TL/adetti. 20-30 tane aldırdım anneme, bu ara ona dadandım resmen her akşam salatasını yapıyorum.
Yalnız aklıma takılan bir şey var. Avakadoyu daha ihraç edecek seviyeye gelmedik de bir şike olabilir mi?Çok bilmiş onlar, dene göreceksin makarna, bulgur gibi şişkinlik yapmıyor, çünkü gluten yok. Kırmızı, siyah ve beyaz çeşitleri var, sanırım tadındaki sertlik biraz değişebilir, ben hep beyaz aldım.
Avakadoyu yerken iyi geldiğine hissediyorsun resmen, ben de limonla ezip kahvaltıda yemeyi çok seviyorum. Hiç 3 tl den düşük denk gelmedim. Süper olmuş, zaten sert ise bazıları yenilir kıvama gelmesi dolapta 10 günü bulur, bozulmamış da olur.
Ben 6 ayda bir gidiyorum. Belki denk gelmişizdirbenim uzun uzadıya muayene edilecek konuşulacak bir şeyim kalmadı ama. İlacımın dozu ayarlanıyor,rutin muayene sonra çıkıyorum.
Adam para basıyor samsuncuğumbazen muayenehanede oturacak yer bulamıyorum. Düğün salonu gibi
Bu arada nereye yazmışım doktorumu? Hiç hatırlamıyorum
Eses, mutlaka iyi bir endokrinoloji uzmanına görün bence. Dahiliye ile olacak iş değil bu, tavsiye alarak uzmanına görünmelisin. 50 çok yüksek, bir yerde bir hata olabilir. Doğruysa hayatını çok etkiliyordur. Senin ki de hypotriod gibi.
Annemin ilk değerleri böyle çıkmış, ama resimlere bakınca yüz , dudaklar dayak yemiş gibi şiş olduğunu görüyorum o zamanlar. Bir de resmen uykudan gözlerini açamıyordu hiç.
Ben iyiyim şükür, 1-2 arası oynuyor değerlerim sadece. İlaca devam ama epeydir doktora görünmedim.
Ipek, kesinlikle hurmayı hayatına dahil etmelisin. Hem çok sağlıklı, hem 3 tane yesen sabah öğlene kadar yetecek enerjin garanti.
Ben de senin bu paylaşımlarınla tekrar sağlıklı yaşama dönme kararı aldım :)
Sabah kahvaltı olarak: 250 ml keçi sütüne 2 kaşık yulaf, 1 tatlı kaşığı çiya ve bir parça vanilya atıp, 15 dk beklettikten sonra yedim. Üzerine de 1 hurma ve 1 erik kurusu evden çıkmadan.
Yok ya sanmam, normalde 4-5 lira, görüyorum satılmadan çürüyor hep raflarda. Millet zaten bilmiyor, bilden de 4 kişilik ailesine kişi başı 1 tane bile alsa çok diyor haklı olarak.Yalnız aklıma takılan bir şey var. Avakadoyu daha ihraç edecek seviyeye gelmedik de bir şike olabilir mi?
İnsan artık kazık yemediği şeyin kıymetini bilmiyor. Pahallı olunca kıymete biniyor gibi.
Hani şu ihracattan fazla ilaçtan dolayı dönen sebzeler misali bir şikesi olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum.
Teşekkür ederim ipekçiğim sana da geçmiş olsun. Çok çektim bu hastalıktan ama şükür iyiyim şimdi. 2 defa atom tedavisi gördüm. karantinalar,avuç dolusu ilaçlardan sonra rutine bağladık artık.Mata Hari geçmiş olsun senin de tiroid sorunun olduğunu bilmiyordum.
Allah bilir daha kimler var tanıdığımız da bilgileri, tecrübeleri gizli kalan
canım benim değerlerim hep normal çıkıyo normalde rezervin azaldığında fsh yükselir benim ki hep normal çok şükür. sadece ulrtasyonda az yumurta görülüyo ve amh çok düşük. bide yumurtalarım hep 1. kalite oluyo. bende anlamadım doktorlarda bişey demiyo artık hastane doktor görmek istemiyorum. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.baya oldu canım benim rezervlere baktırmayalı ama prolaktin falan 3 ay önce normaldi. Önümüzdeki ay reglin 3. günü gidip baktıracağım yeniden.
Yarın mutlaka konusmam.lazım senknle atom hakkında.Teşekkür ederim ipekçiğim sana da geçmiş olsun. Çok çektim bu hastalıktan ama şükür iyiyim şimdi. 2 defa atom tedavisi gördüm. karantinalar,avuç dolusu ilaçlardan sonra rutine bağladık artık.
Tamam canımYarın mutlaka konusmam.lazım senknle atom hakkında.
Günaydın srpcnrdnz,Tamam canım
canım benim değerlerim hep normal çıkıyo normalde rezervin azaldığında fsh yükselir benim ki hep normal çok şükür. sadece ulrtasyonda az yumurta görülüyo ve amh çok düşük. bide yumurtalarım hep 1. kalite oluyo. bende anlamadım doktorlarda bişey demiyo artık hastane doktor görmek istemiyorum. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.