- 24 Kasım 2013
- 70.442
- 53.853
Hayır, hiç antikorlara baktırmak aklıma gelmedi. Normalde de çok sağlığına düşkün biri sayılmam aslında, çok ihmalkarım.
Dediğim gibi belirtiler beni rahatsız etmese asla doktora gitmezdim sanırım. Üniversite son yıllında mesela cildimde aşırı bir yağlanma, çene bölgemde sürekli sivilcelenme oluyordu. Sonra uykudan uyandıracak kadar çarpıntı, ya da nefes alamıyorum diyecek kadar kalp atışlarını dinleme ihtiyacı... Benimkisi hypotiroid. Doktorun bana dediği TSH 4 çıkarsa mesela, normal insana göre metabolizmam 4 kat daha yavaş çalışıyor demekmiş. Sinsi bir hastalık, iç organlarda yağlanmaya götürecek kadar. Cildimdeki yağlanmada metabolizmadan. Gerçekten geçti ilaçla.
TSH 50 düşünemiyorum, benimkisi 1,30 dan 1,50 ya çıksa bile ilacın dozunda ayarlama yapıyordu doktor. Bu küsüratın bile yaşla olması gereken bir orantısı varmış. Annemin ilk gittiğinde TSH öyle çok yüksekti, o zaman gittiği doktorlar şikayetlerinin nedenini bulamamış, en son iyi bir endokrinoloji uzmanına denk gelene kadar. Ama kadının eli yüzü şiş gezmiş o yıllar. Resmen kurbağa gibi fotolarda, hatta konuşmasında kekeleme falan oluyormuş akrabalar farketmiş; her yerde uyuya kaldığını ben hatırlıyorum, bir keresinde misafirler gelmişti, otuduğu koltukta uyuyakalmıştı annem. Eses07 normal bir yaşam sürebiliyor mu?
Halsizlik uykusuzluk uyku bozukluğu ve en önemlisi kilo alıyorum. .
Nodül vs çıkmadı sadece ilaç ile troid tedavisi devam ediyor. .
Çarşamba günü tekrar kan vereceğim. .