Nedense seni daha küçük sanıyordum. Benim yaptığım hatayı yapma ve aralarında çok yaş farkı olmadan kardeş yap.sinra pişman oluyorsun hem de çok. Kızımla kardeşi arasında 7 yaş olacak.gerci ben 3 yıldır istiyordum ama aklım olsaydı daha önce yapardım.İyi ki varsınız gerçekten...ben ki annemi ve kayınvalidemi başlarda mutfağa gelip sürekli kontrol ediyordum çıkışıyordum bunların yeri burası değil karıştırmışsınız diye...aşırı titiz bir insan değilim ama düzen benim için çok önemli kıyafetlerim bile dolanımda ton tondur...şu an kolu bir yersen sarkıyor kazağın bacağı bir yerden gidiyorum başına biraz toparlıyım diye viyak sesi duyuyorum :) yardımcı teyze de hasta gelemiyor ne zamandır...benim için Rihem hayattaki en önemli şey ama işte zaman zaman bunaltıyorum kendimi...gözümün içine öyle bakıyor ki dün ilk kez bilinçli olduğunu düşündüğüm bir gülümseme gördüm delirdim alıp bağrıma bastım dedim ki Allahım sen ne büyüksün...pijamamı ters giymişim geçen gün eşim gecenin bir yarısı gülme krizine girdi :) dedim daha dur kimbilir neler yaşayıp göreceğiz...derdi sensin diyor annem hep sana yakın olmak için yapıyor...gece de yeşil kaka yaptık dünyam yıkıldı yinebiraz baktım üşütmeden olur diyorlar bir de dün ıspanak salatası yemiştim sanıyorum ondan oldu...evet bende herkes kendi hayatına baksın diyorum artık...30 yaşındayım küçük yaşta anne olsam belki bu kadar pimpiriklenmeyecektim...bir de mesleğim gereği çocuklar konusunda serinkanlıyımdır..ben rahatlatırım anneleri genelde...ama anne olmak bambaşkaymış...öğreneceğim yaşaya yaşaya...şimdi bir konuşsa derdini anlatsa diyorum biliyorum ki o zamanda bambaşka sorunlar olacak...olsun yeter ki kızım sağlıklı olsun...
Bulantılarim kısmen azaldı ama çok halsizim hiç enerjim yok. Oturduğum yerden kalkmak istemiyorum. Sürekli uyumak istiyorum ve tansiyonum çok düşüyor nedense.kizimda bunların hiç birini yaşamamış biri olarak hamilelikte zorlananlari yeni anlıyorum gerçekten.naz zannederdim genellikle ama yaşamadan bilinmiyor işte. Hala yemek yiyemiyorum. Bugün ankamall e gittik xxl pizza yedik. Yani hayatımda yapmayacağım şeyleri yapıyorum. Bu sürecin bir an önce bitmesini istemiyorum. Zamaan ne çabuk geçiyor 1 aylık olmuş bile prensesin. Bir de ben doğurdum ohh diyeceğim.
Günaydın hepinize mutlu sabahlar
BenIpek aslında normalde uyurdu kızım evde ama misafir gelmeyegörsün kıyamet kopuyordu,hatta ben diyordum bu kız misafiri sevmiyor yandık diye. 2 aylık olana kadar böyle huysuzlandı hep ev kalabalık olduğunda.
Yemek konusunda gelişme var pizzada olsa birşeyler yiyebilmişsin bari,inşallah azalıp biter mide bulantıların canım.
BenIpek mrveee28 yaş konusunda bende 3 yaş fark az diye düşünüyorum,kardeş kıskançlığı çok oluyor,özellikle kız çocuklarında,iki arkadaşımda yaşadı bunu,bende hep biraz olgunlaşırsa daha anlayışlı olur diye düşünüyorum,benim kızım 4 yaşında şakasından dahi hoşlanmıyor kardeş mevzusunun. Babasıyla beni bile kıskanıyor,kaldı ki kardeş. Bilemedim.
Aynen,benim kızimda sorun çıkarır,eşimle yanyana oturmamız bile sorun oluyorEvet 3 yaştan sonra belirli bir süre ben merkezci oldukları dönem o yüzden tehlikeli olabilir..benim arkadaşımın kızı da 4 yaşındayken ve kardeş konusu açıldığında altına kaçırıyordu yardım aldılar sırf bu yüzden Fakat 7 yaşına geldiğinde kendisi istedi ve kardeşi olduğunda gerçekten ablalık yaptı çocukların hazırbulunuşluğu ile ilgili biraz da...
Amma erken söylemiş. Normalde kızlar geç gösterir derler ki ben kızımı 4 ayı geçmişti öğrendiğimde yanlış hatırlamıyorsam. Allah hayırlısını versin ama heyecanlandım birden:)Bende bugün eşime ben iyi değilim dedim kısa süreli bir fenalık geçirdim uykusuzluk ve halsizliktenyeniden hamilelik başlangıcındaki kiloma döndüm uykusuzluktan..evet bende hep naz zannederdim hatta kınardım ama hamileyken anladım ki hiçbiri naz değilmiş...hele son aylarda yaşadıklarım ayaklarım resmen 2 numara büyümüştü ödemden...belki yazma stilinden öyle düşünmüşsündür ne de olsa işim gereği çocuklaşıyorum çoğu zaman...bende 3 gündür kahvaltıda fıstık ezmesi yiyorum enerji versin diye gerçekten çok bitkinim...eşim Doğum sancısı çekerken yüzümü güldürmek anlamında "ohooo şimdi sen bu saatten sonra 2.yi 3.yü de istemezsin" dedi bir çıkıştım..."ne 2.si 3.sü beee :)" diye...evet en ideali 3 yaş aslında...biraz da zaman geçirmek istiyorum kızıma haksızlık yapmak istemiyorum hemen kardeş getirip de ona...hamileyken resmen eziyetti evde yemek yapmak...anneme falan gideceğimiz zaman akşamları öyle mutlu oluyordum ki...bir de senin bir kızın var tabi işin daha zor..eşim ve ben ütüsüz kıyafetlerle gezdik aylarca...kızkardeşim toparladı evimi...benim de kardeşimle 7 yaş var aramda aslında çok güzel bir yaş...o kadar iyi anlaşırız ki...o benim kızımdan sonraki en kıymetlim...cinsiyeti öğrenmene 3 hafta falan var sanıyorum...Fırat hoca 12.hafta söylemişti bize...
Bak bu doğru 7 yaş çok bilinçli bir yaş. Şimdi kendi merakla bekliyor ablalık yapacak. Kimseye vermediği oyuncaklarını kardeşine vermek için doğmasını bekliyor gibi ...Evet 3 yaştan sonra belirli bir süre ben merkezci oldukları dönem o yüzden tehlikeli olabilir..benim arkadaşımın kızı da 4 yaşındayken ve kardeş konusu açıldığında altına kaçırıyordu yardım aldılar sırf bu yüzden Fakat 7 yaşına geldiğinde kendisi istedi ve kardeşi olduğunda gerçekten ablalık yaptı çocukların hazırbulunuşluğu ile ilgili biraz da...
Zor da olur ya diğeri çok küçükken hamilelik yaşamak. Kızım 6.5 yaşında ben bile zorlanıyorum ki onun ihtiyaçları daha fazla olacak 2 li yaşlarda l.yine de bilemedim yaş sorunu yoksa 4 ya da 5 olabilir ama ben doğurana kadar 37 olacagim.Aynen,benim kızimda sorun çıkarır,eşimle yanyana oturmamız bile sorun oluyorKıskanıyor kuzu bizi bile,kardeş olsa bende yetisemezsem,kızımla yeterince ilgilenemezsem kahrolurum. 1.5-2 yaşlarindayken,2yi geçirmeden yapılabilir birde bence bakmakta zorluk çekilmeyecekse,arkadaş gibi büyürler diye düşünüyorum
Amma erken söylemiş. Normalde kızlar geç gösterir derler ki ben kızımı 4 ayı geçmişti öğrendiğimde yanlış hatırlamıyorsam. Allah hayırlısını versin ama heyecanlandım birden:)
Bak bu doğru 7 yaş çok bilinçli bir yaş. Şimdi kendi merakla bekliyor ablalık yapacak. Kimseye vermediği oyuncaklarını kardeşine vermek için doğmasını bekliyor gibi ...
Aynen,benim kızimda sorun çıkarır,eşimle yanyana oturmamız bile sorun oluyorKıskanıyor kuzu bizi bile,kardeş olsa bende yetisemezsem,kızımla yeterince ilgilenemezsem kahrolurum. 1.5-2 yaşlarindayken,2yi geçirmeden yapılabilir birde bence bakmakta zorluk çekilmeyecekse,arkadaş gibi büyürler diye düşünüyorum
Benim de senin gibi bir maceram var.9.haftada başka bir doktora gitmiştim de büyük ihtimal kız demişti. Biz de inanmamıştık. Bakalım bunu ne zaman öğreneceğim. Bir de senin ikili testin tam 12.haftada mi oldu yoksa 12 13 arasında falan yapılabiliyor mu? Çünkü ayın 13 ünde devlette ikili teslim var.koruya normalde 14 ünde gitmiştim şubatta hafta içine geliyor eşimle gitmek istiyoruz hem de gitmişken ikili testi yaparız dedim.11 inde gitsem bir de öbür hafta çağıracak.nofmalde 8 muayene hakkım var galiba biri haybeye gidecek.18 inde gideyim diyorum. 12+4 falan oluyorum. Bir şey olmaz sanırım demi?Biz 11 haftalıkken gitmiştik lekelenme olmuştu acile o gün ki doktor nöbetçi "kıza benziyor" demişti inanmamıştık Yok artık bu haftada bilemezler demiştim :) baya sere serpe yatmış benim miniğim meğer...evet 7 yaş müthiş ama bende 7 sene sonra 37 olacağım...Eminim çok güzel ablalık yapar gayet bilinçli çünkü...hatta başkalarından sakınır zarar vermelerinden korkar...
Şimdi çok hevesli bakalım. Doğunca nasıl olacak.ancak şimdi midem çok bulanıyor annecim biraz sessiz ol dediğim zaman aynı anlayışı gostermiyor:)yaş müsaitse beklenebilir tabi ama keşke daha eken dogursaydim sesi faln kafam hiç götürmüyor inan bak 1 yaş bile çok farkediyor.kizimdaki enerjim yokBence en doğru zamanBenIpek biraz daha anlayışlı,uyumlu oluyor çocuklar 6-7 yaşlarında. Sana yardımcıda olacaktır,halindende anlayacaktır eminim şimdi ben şu an doğum yapsam kızım eminim zorluk çıkarır,olmadık zamanda acıktım der,susadim der ilgiyi,beni paylaşamaz ama Başak bekler işinin bitmesini,o olgunlukta şu an. Küçükkende kıskanclık olmaz fazla 1.5-2 yaş civarı ama 3den sonra sıkıntı bence.
Geçmiş olsun çok mu ağır senin.antikorlarin falan kaç tsh in.ilac kullanıyor musun?bende haşimatoluyum arkadaşlar.. Bu hastalığı öğrendiğimde ilk çok üzüldüm günlerce ağlamıştım fırsat buldukça ağladım hatta :)) ama sonra kabullendim Allahtan gelen dedim derdi veren rabbim şifasınıda verir inşallah yaşamayı bilmek laım bununla ve en önemli stres çok etkliyor hastalıgı çok sıkılır üzülürsem tsh oynuyorbu yüzden kafama takmıyorum canımı sıkmıyorum canımdan önemli değil hiçbişey.. Nefes alamıyordum bi ara şimdi düzeldi nefes alabiliyorum şükür :) doktor alerjik astımdan şüphelenmşti :)
Karatay beslenirsen çok faydasını görürsün. Bu dahil pek çok hastalığından kurtulursun.bir de çiğ zencefil yemeni tavsiye ederim. Gerçekten Hastalıkları misin yedikleromizle bağlantısı inanılmaz derecede var.Bisey sorucam yalniz ben ne yememen gerektigini bilmiyorim .. birde aksam karninahar kizartmistik ondan yedim cokta severim ama simdi yeni yeni boyle bogazimda bi ağırlık yada farenjit olursunda yutkunurken zorlanirsiniz ya oyle bisey hissediyorum sanki sismis gibi bi alakasi varmi yada ben mi kuruntu yapyrm bide dikkat edim bu 2. Oldu yiyince Ağrı hissediyorum
Canım ilk 3 ay senin depolarından besleniyor o yüzden şanslı susam tanen :) ben çekmiştim fotoğrafını baktım hemen 12+3 de gitmişim hiçbir problem olmaz çünkü 14.haftaya kadar yapılabiliyor diye biliyorum ikili tarama...3.aydan sonra da süt içemiyorsan sütlaç yemeye çalış örneğin yumurta yiyemiyorsan krep yapıp yemeyi dene..yerine geçecek muhadil birşeyler yemeyi deneyebilirsin...Benim de senin gibi bir maceram var.9.haftada başka bir doktora gitmiştim de büyük ihtimal kız demişti. Biz de inanmamıştık. Bakalım bunu ne zaman öğreneceğim. Bir de senin ikili testin tam 12.haftada mi oldu yoksa 12 13 arasında falan yapılabiliyor mu? Çünkü ayın 13 ünde devlette ikili teslim var.koruya normalde 14 ünde gitmiştim şubatta hafta içine geliyor eşimle gitmek istiyoruz hem de gitmişken ikili testi yaparız dedim.11 inde gitsem bir de öbür hafta çağıracak.nofmalde 8 muayene hakkım var galiba biri haybeye gidecek.18 inde gideyim diyorum. 12+4 falan oluyorum. Bir şey olmaz sanırım demi?
Benim tshim 1.84 antikorum cok yuksekti simdi dustu galiba ilk ogrendigimde anti tpo 1000 kusurdu yanlis hatırlamiyorsam.. kullaniyorim ilac euthrox 50 aliyorimGeçmiş olsun çok mu ağır senin.antikorlarin falan kaç tsh in.ilac kullanıyor musun?