Kızlar benim hala yemem düzelmedi. Ayran kefir süt balık sebze yiyemiyorum hala. Tamamen Karatay dan koptum l.her sabah patates kızartir oldum. Çok üzülüyorum bu duruma ama cidden zorlasam da yiyemiyorum. Kefirin sitedeki görüntüsü bil midemi kaldırıyor. Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı? İlk 3 ay benden beklenmiyor zaten demi?
Normal geldi bana halin. Bende hamurişine sarmıştım çünkü.
Karatay'a tam uygun beslenirmiydim,sanıyorum yapamazdım zira insanın canı olmadık şeyler istiyor.
Ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim,patates kızartıyorsun ya,onu patatesleri minik küpler halinde doğrayıp,az yağda sote yap,sotelenince içine çırpılmış ve baharatlanmış yumurta ekle pişir,en sonda güzel eriyen bir peynir ekle,peynir eriyince al ocaktan afiyetle ye. Bak bu çok lezzetli olur,hem yumurtada yemis olursun. Bende ilk zamanlar (karataya basladığımda yumurta yemekte zorluk çekmiştim)haşlayıp,doğrayıp yoğurtla karıştırıp üzerine pul biberli tereyağı ekleyip yiyordum,yumurta tadı gelmiyordu,mantı gibi oluyordu.
Farklı şekillerde dene yani.
Bak karnabaharı haşlayıp,yada buharda pişirip,yumurta,1 kaşık un,az süt,az soda,1-2 kaşık zeytinyağı ve baharat ile bulamaç yapıp,ona batırıp fırına atabilirsin,buda çok lezzetli ve hafif olur,hem sebze hem yumurta yemiş olursun. Dışı çıtır ,içi yumuşak oluyor.
Bence klasikten biraz uzaklaş,kızına sevmediği şeyi yedirir gibi hazırla. Ben kerevizden köfte bile yapmıştım kızıma,mücver gibi,köfte niyetine yemisti.
Çiğ kereviz ve yeşil elma rendeleyip,sarmısaklı yoğurt ve cevizle karıştır mesela,üzerinede zeytinyağı,tuz karabiber muazzam oluyor,hem sağlıklı hem lezzetli.(3 kerevize 1 yeşil elma şeklinde ayarlarsın)at dolaba soğuk soğuk ye. Bak kek istedi ne zamandır canım ne yapsam diye düşündüm,hindistan cevizi şekeri aldım,şeker yerine onu ekledim,çok güzel oldu.
Kırmızı lahana seviyorsan incecik doğrayıp,tuzlayıp,ovup 10 dakika bekletip,kavanoza koyup,üzerine 1 bardak sirke,1 bardak su,1 sirke ,1 su dolana kadar ekleyip,dolaba at 4 gün sonra hazır oluyor. Ben bunuda yaptım bu ara attım dolaba. Salatalarima ekleyiveriyorum,yada peynirle sade yiyorum. Dolaba ne koyarsan onu yiyorsun aslında ufak tefek hazırlayabilirsen,sana sağlıklı alternatifler olur elinin altında hep.