- 19 Kasım 2013
- 18.644
- 33.614
Ama un olarak gi yükseliyor dediğini hatırlıyorum Canan hocanın.Hatta nohut unu vs kullanmayin diyordu,buğdayıda olduğu gibi kullanmayi öneriyordu.Aa bundan ben de bahsetmiştim. Ümit Aktaş da anlatıyor bu buğdayı. Netten bir araştır İpek. Geçenlerde ben ekmek yapmayı denedim siyez unundan, belki benmi beceremedim bilmiyorum...eh işte yeniyordu, ama sadece ilk gün...ertesi gün kalanları bir türlü midem almadı. Normal buğdaydan çok daha farklı, hatta ilkel bir tat olduğu kesin
Gerçi bir dene, dediğim gibi belki de ben beceremedim ekmek olayını.
Evet kaya tuzu rafine tuz kadar akışkan değildir. Tuzluğun içine birkaç tane pirinç at, nemini emer. Bir daha sofrada öğütme adı altında alırsan kristal minik parçalar halinde olur. Küçük değirmenle ya da rondoda çeker atarsın yemeklerine. Fiyat konusunda iyice şaşırdılar artık büyük şehirlerde helede. Kaça almış eşin kilosunu?Kızlar ne zamandan beri yazacağım da aklımdan çıkıyor. Eşim geçen hafta günü birlik Çankırı ya gitmişti. Tuz almasını söyledim de gittiği fabrika bunların Çankırı şubesi birini göndermiş almaya adam da öğütülmüş almış. Ama normal tuzlar gibi değil böyle nemli gibi doğal olmasından mi kaynaklanıyor ki? Ben kristal halde bekliyordum nedense ama genelde böyle alınıyor değirmen derdi olmasın diye demişler eşime. Mineral kaybı olur mu acaba.tadi da gerçekten dışarıdaki tuzlara göre daha sert.5 kilo Çankırı tuzum var artık. Ankarada bir yerde 200 gramı 5 TL demişlerdi. Böyle yani bilgisi olan var mı böyle nemli duruşu hakkında. Mesela tuzluktan rafine tuz gibi seri akmıyor gibi..@derindenizlerdenchoccywhoccydoodah
Ben biliyorum, sayfamda da uzun uzun yazmıştım ama internet üzerinden güvenip alamadım.Kızlar bugün zahide de canan Karatay vardı belki görmüşsünüzdür. Benn pek bakamadım ama siyez buğdayın çok övdü. Kullanan bilen falan var mı?Samsonn derindenizlerden choccywhoccydoodah mrveee28
Çok geçmiş olsun ya.ne kadar dirençli artık mikroplar virüsler. İnşallah tez zamanda toplanirsiniz. Tahlil sonuçlarını bize de yazar misi aklımızda olsun.Duydum ama denemedim hiç canım.
Bu arada kızım yine hasta 40 dereceyi gördüm ateş,şimdi hastanedeyiz serum takıldı,kan ve burnundan sümük aldılar onlara tahlil yapılacak, salgın varmış yine ismini söyledi doktor ama ben hatırlayamıyorum şimdi yeni bir virüsmüş,burnundan yada genizden alınan akıntıda çıkıyormuş sonucu,biz sadece burundan aldırabildik.Bakalım ne çıkacak sonuçlarda.
Virüsler bile cins cins,hangi birinin aşısını yaptıracağız.
Yavrum öyle halsiz ki kafasını kaldıramıyor.Uyudu hemen.
Para almamışlar eşimden.anxak bir sonraki gidişinde kendi alacağı zaman öğrenir ki o zaman öğütülmüş aldirmayacagim.ama tadı gerçekten daha sert.Faydalı birkaç bilgi:
*Soğan- sarımsak, patates, ışık almayan yerde saklanmalı. yoksa çimlenerek kanserojen olan "solanin" adlı toksin madde üretiyor.
*Elmaların dış kabukları parafinleniyor. Kanserojen bir madde bu, yıkamayla çıkmaz. Ilık suya 1 kaç damla limon suyu sık, 5-10 dk beklet ve temiz bir diş fırçasıyla fırçala ya da soyarak ye.
*Brokoli, karnabahar gibi sık ve çiçekli bitkileri parçalara ayırıp sirkeli suda beklet sonra yıka.
Evet kaya tuzu rafine tuz kadar akışkan değildir. Tuzluğun içine birkaç tane pirinç at, nemini emer. Bir daha sofrada öğütme adı altında alırsan kristal minik parçalar halinde olur. Küçük değirmenle ya da rondoda çeker atarsın yemeklerine. Fiyat konusunda iyice şaşırdılar artık büyük şehirlerde helede. Kaça almış eşin kilosunu?
Ben de hele ki gıdayı asla güvenip alamam netten. En iyisi yine bakliyati mesafeli durmak. Ben hayatımda ilk kez bu kış kış sebzeleri yle barıştım. Geçen sene bu zamanlar çalıştığım için istediğimi alıp yapma durumum çok azdı. Şimdi ilk kez denediğim tatları eve sokmak ve benimsetmenin hazzini yaşıyorum. Mesela daha önce hiç yer elması yemeği yapmamıştım.bu sene zeytinyağlı yaptım ve çorbasını denedim.ikisi de tam not aldı. Salçalı yemeğini yapacağım.kerevizi bir tek zeytinyağlı yapardım bu sene çorba ve salçalı yaotim vazgeçilmezim oldu. Eşim pırasa sevmiyor diye pişiremedim çorbasını yapıyorum anlamıyor bile pırasa olduğunu. Bi ton deneme yapıyorum evde.Ben biliyorum, sayfamda da uzun uzun yazmıştım ama internet üzerinden güvenip alamadım.
Sağolasın canımÇok geçmiş olsun ya.ne kadar dirençli artık mikroplar virüsler. İnşallah tez zamanda toplanirsiniz. Tahlil sonuçlarını bize de yazar misi aklımızda olsun.
Çok güzel bilgiler ,teşekkürler.Faydalı birkaç bilgi:
*Soğan- sarımsak, patates, ışık almayan yerde saklanmalı. yoksa çimlenerek kanserojen olan "solanin" adlı toksin madde üretiyor.
*Elmaların dış kabukları parafinleniyor. Kanserojen bir madde bu, yıkamayla çıkmaz. Ilık suya 1 kaç damla limon suyu sık, 5-10 dk beklet ve temiz bir diş fırçasıyla fırçala ya da soyarak ye.
*Brokoli, karnabahar gibi sık ve çiçekli bitkileri parçalara ayırıp sirkeli suda beklet sonra yıka.
Evet kaya tuzu rafine tuz kadar akışkan değildir. Tuzluğun içine birkaç tane pirinç at, nemini emer. Bir daha sofrada öğütme adı altında alırsan kristal minik parçalar halinde olur. Küçük değirmenle ya da rondoda çeker atarsın yemeklerine. Fiyat konusunda iyice şaşırdılar artık büyük şehirlerde helede. Kaça almış eşin kilosunu?
Crp benim bir kere 55 olmuştu geçen sene çok korkmuştum.nette kanser vakalarında atar diyordu. Doktor kanda wbc rc plt hg normalse sorun yok demişti. Lenfosit değerinin yüksekliği vücudun mücadele etmesi biliyorsun zaten. Gece ateşi çıkmadiysa korkma.ates olunca ben telaslaniyoru. En son kızımın ateşi gecem sene çok yükselmişti o zaman trombositleri eritrosirlero bile çok düşmüştü. Direkt yayma yaptırmıştım hatırlarsan.ates olmasın da...Ne kadar çeşitlendi virüsler. Önceden bir grip der geçerdik biz küçükken. Şimdi rota virüsü bilmem ne virüsü. ..Sağolasın canım
Crp (C reaktif protein) 46.4 çıkmış ki referans değerleri 0-10
İnfluenza virüs anrijeni pozitif diyor monosit,lenfosit değerleride referans değerlerinin dışında.
Akşam bir ateş düşürücü iki serum takıldı,saat 9a geliyordu eve girdik. Zaten nasıl halsizdi sana anlatamam,kafasını kaldıramıyordu,beklerken bile uyudu kuzum kucağımda.Serum takılınca hiç uyanmadı. Antibiyotik vermedi,grip ilacı verdi,antibiyotik işe yaramazmış.Bugün yine gidicez,bizim doktor çıkmıştı,ikinci doktora gösterdim sonuçları,özellikle çağırmış gelsinler diye.Gece ateşlenmedi şükür ama şimdi kuru öksürüğü var köh köh.
Doktor tamamını değerlendirince tahlilin grip virüsü dedi.Bence gece ateşi verilen ateş düşürücüden dolayı yükselmedi çünkü cidden kafasını kaldıramayacak haldeydi. Öksürük hafifti balgamlı şimdi kuru öksürüğe çevirdi,birşeyde yemiyor.9.30 gibi tekrar gideceğim bakalım şu öksürük için ne verecek.Ya çocuklar hasta olmasın insan dayanıyor herseye ama minicik canları var zaten çok üzülüyorum.Crp benim bir kere 55 olmuştu geçen sene çok korkmuştum.nette kanser vakalarında atar diyordu. Doktor kanda wbc rc plt hg normalse sorun yok demişti. Lenfosit değerinin yüksekliği vücudun mücadele etmesi biliyorsun zaten. Gece ateşi çıkmadiysa korkma.ates olunca ben telaslaniyoru. En son kızımın ateşi gecem sene çok yükselmişti o zaman trombositleri eritrosirlero bile çok düşmüştü. Direkt yayma yaptırmıştım hatırlarsan.ates olmasın da...Ne kadar çeşitlendi virüsler. Önceden bir grip der geçerdik biz küçükken. Şimdi rota virüsü bilmem ne virüsü. ..
Ama un olarak gi yükseliyor dediğini hatırlıyorum Canan hocanın.Hatta nohut unu vs kullanmayin diyordu,buğdayıda olduğu gibi kullanmayi öneriyordu.
Doktor tamamını değerlendirince tahlilin grip virüsü dedi.Bence gece ateşi verilen ateş düşürücüden dolayı yükselmedi çünkü cidden kafasını kaldıramayacak haldeydi. Öksürük hafifti balgamlı şimdi kuru öksürüğe çevirdi,birşeyde yemiyor.9.30 gibi tekrar gideceğim bakalım şu öksürük için ne verecek.Ya çocuklar hasta olmasın insan dayanıyor herseye ama minicik canları var zaten çok üzülüyorum.
Choccy, geçmiş olsun kızına, Rabbim acil şifa versin.
Ya bu Karatay hayatı çook zor yapıyor bence. Meyve yeme, tahıl yeme, yulafı bile 2 kaşıktan fazla yeme... Hiç birşeyin ununu tüketmezsek, ekmek formatında bir gıda imkansız. Evet kahvaltıda kuruyemiş yiyin diyor da, olmuyor yaw, çayın, peynirin, ya da meze türevinde ki hiçbişeyin yanında yer fıstığı gitmiyor. Zaten yer fıstığı hipotroid için de çok iyi değilmiş, o da ayrı bi mevzu.
Ben bir ara yulaf öğütüp, ekmek olarak tükettim. Hiç bir zararını görmedim; aksine iyi de kilo vermiştim o dönem, ama yulafın da tadı baydı. Siyez buğdayından umutluydum ama o da pek olacak gibi değil.
Sağolun kızlar. Amn inşallah hiçbiri hasta olmasın yazık ya.Canım çok çok geçmiş olsunminnaklar havalar da soğuyunca üşütüyorlar ister istemez...
Var ya bazen saatim paralel olursa kızımın tenefus zamanıyla yani eve dönüşüm uyarsa uzaktan izliyorum ne yapıyor diye. Yüzü gülüyorsa oynuyorsa evime rahat gidiyorum.bu duyguyu nasıl anlayabiliyorum şu an hissettiklerini anlıyorum.Allah yardımcınız olsun.Doktor tamamını değerlendirince tahlilin grip virüsü dedi.Bence gece ateşi verilen ateş düşürücüden dolayı yükselmedi çünkü cidden kafasını kaldıramayacak haldeydi. Öksürük hafifti balgamlı şimdi kuru öksürüğe çevirdi,birşeyde yemiyor.9.30 gibi tekrar gideceğim bakalım şu öksürük için ne verecek.Ya çocuklar hasta olmasın insan dayanıyor herseye ama minicik canları var zaten çok üzülüyorum.
Sorma ya bu yaşımıza kadar bakliyat da bakliyat denildi şimdi bizim kanka kötü oldu. Sebze ye diyor ama onun da doğal olanını bul diyor.hakkatten ne kadsr zorlaştı beslenmek. En güzeli mecbur kalmadıkça yememek sanırım.Choccy, geçmiş olsun kızına, Rabbim acil şifa versin.
Ya bu Karatay hayatı çook zor yapıyor bence. Meyve yeme, tahıl yeme, yulafı bile 2 kaşıktan fazla yeme... Hiç birşeyin ununu tüketmezsek, ekmek formatında bir gıda imkansız. Evet kahvaltıda kuruyemiş yiyin diyor da, olmuyor yaw, çayın, peynirin, ya da meze türevinde ki hiçbişeyin yanında yer fıstığı gitmiyor. Zaten yer fıstığı hipotroid için de çok iyi değilmiş, o da ayrı bi mevzu.
Ben bir ara yulaf öğütüp, ekmek olarak tükettim. Hiç bir zararını görmedim; aksine iyi de kilo vermiştim o dönem, ama yulafın da tadı baydı. Siyez buğdayından umutluydum ama o da pek olacak gibi değil.
Şaka maka senin de en çok 2 haftan kaldı hayırlısıyla. Her an gelebilir.annen erken doğurmuş mu seni? Öyleyse hazırlıklı ol.Canım çok çok geçmiş olsunminnaklar havalar da soğuyunca üşütüyorlar ister istemez...
Ben de bundan şikayetçiyim. Özellikle kahvaltı masaları bomboş kaldı neredeyse.yanj içim artık ne peynir ne zeytin yemek istiyor keza peynirin tadı yok endüstriyel zeytin desen kendin yap diyor. Ben de bu pazar simit aldım ve soğanlı omlet yaptım. Yine de yine de eski kalabalık yok.recelleri tahinleri vs vs eledik. Cidden değişikliğe ihtiyacımız var.Sağolun kızlar. Amn inşallah hiçbiri hasta olmasın yazık ya.
Artık midem kaldırmıyor hastane ortamını benim.Dün neredeyse istifra edecektim. Sağıma bakıyorum istifra eden biri,soluma bakıyorum aksıran öksüren birisi. Zaten hepsine serum taktılar tahlille.Salgınmış.Şimdi doktordan geldik,kimliği unuttum geri döndüm,oradan çıktık eczanede çocuğun montunu unuttum,kafam yerinde değil bugün bir yerlerde umarım önemli birşeyimi unutmam :-(
Karatay benide zorluyor samson,yani sıkılıyor insan bir yerden sonra.Kahvaltıda alternatif yok gibi birşey benim icin,yumurta yiyemiyorum artık.Hayret ediyorum sürekli uyabilene inan. Öğlen desen ne yiyeceksin hep aynı sebzeler,ete bayılan insan değilim zaten,zor yiyordum,karatayla mecbur olunca iyice soğudum.
Ben 5 saate uyuyorum birde bildiğim zararlılardan uzak duruyorum onun dışında ekmek yiyorum artık saçlarım acayip döküldü benim ilk zamanlar,tam çavdar alıyorum ekşi mayalı,kahvaltıda yiyorum yalan yok. Yaşam tarzı haline gelemiyor cidden zor.Yapabilene saygım sonsuz.
Bak bu aralar granola yoğurt aşeriyorum adeta,şimdi granola yapacağım yoğurtla meyveyle yiyeceğim bir öğünde. Rüyalarıma girecek yemezsem
İnsanın içi acıyor ya,birde yanlız bırakma psikolojisi çok kötü.Bende geçerken hep bakarım okul tarafına,bahçedeyken çok izlediğim olmuştur.Sağolasın canım,şimdi bir avuç simitle ayran yedi dünyalar benim oldu,sabahtan beri lokma yemedi çünkü. iyi uyudu ama ,şurup biraz azalttı öksürüğünü,inşallah gecede uyur öksürmeden.Var ya bazen saatim paralel olursa kızımın tenefus zamanıyla yani eve dönüşüm uyarsa uzaktan izliyorum ne yapıyor diye. Yüzü gülüyorsa oynuyorsa evime rahat gidiyorum.bu duyguyu nasıl anlayabiliyorum şu an hissettiklerini anlıyorum.Allah yardımcınız olsun.
Ya ne yapalım nasıl yapalım bilemiyorum. Onun osu var bunun şusu var derken yiyecek birşey kalmıyor,ben kendimce esnetiyorum Karatayı.Sorma ya bu yaşımıza kadar bakliyat da bakliyat denildi şimdi bizim kanka kötü oldu. Sebze ye diyor ama onun da doğal olanını bul diyor.hakkatten ne kadsr zorlaştı beslenmek. En güzeli mecbur kalmadıkça yememek sanırım.ben de ekmek değil de makarna falan yemek istiyorum..meyve yok tavuk yok yumurta doğal olanı ki Migros'tan aldığım doğal dediğim yumurta bile açık kafes usulü. Yani hayvanlar daha rahat ama yine kafeste.ustunde yazıyor doğal yem veriyoruz diye.ama hayvan kendi eselenip solucani kendi bulup yemiyor ki yine fabrikasyon ama sözüm ona organik yem yiyor.Allah sonumuzu hayra çıkarsın.
Herşey var aslında elimizin altında ama sağlıklı,temiz ve doğalını bulmak sıkıntı.Eskiden yokmuş herşey ,ben mesela hatırlıyorum Migros'un tırı gelirdi haftanın bir günü,oradan sosis alırdi annem,heryerde bulunmayan şeyleri alırdık,yoktu ki market ,minik bakkallar vardı,tek çeşitti,marka seçeneği yoktu ama kimsede böyle tuhaf hastalıklar yoktu.Şimdi herşey var fazla fazla ama ,işte kocaman bir ama.Ben de bundan şikayetçiyim. Özellikle kahvaltı masaları bomboş kaldı neredeyse.yanj içim artık ne peynir ne zeytin yemek istiyor keza peynirin tadı yok endüstriyel zeytin desen kendin yap diyor. Ben de bu pazar simit aldım ve soğanlı omlet yaptım. Yine de yine de eski kalabalık yok.recelleri tahinleri vs vs eledik. Cidden değişikliğe ihtiyacımız var.
Şaka maka senin de en çok 2 haftan kaldı hayırlısıyla. Her an gelebilir.annen erken doğurmuş mu seni? Öyleyse hazırlıklı ol.
Sağlıkla gelsin inşallah canım. Az kaldı,senden bir kaç gün haber alamazsak doğum yaptığını düşüneceğimiz haftalara geldik artık.Annem beni 34.haftada doğurmuş prematüre doğmuşum :) 34. Haftada annem resmen öyle panikti ki ne Zaman atlattık rahat nefes aldı kadıncağız...evet artık Doğuma hazırlık sancılarım başladı...sanıyorum çok bekletmeyecek kızım...