Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Seviyor ama yemedi maalesef bu kez.Ay yemek seçmeyip herşeyi yiyen çocuklara bayılıyorum ben ya. Resmen zaafım oldu bu yemek konusu.
Bende çorbasıni seviyorum ekşi ekşi,yemeğini sevmiyorum.
Ay canım dün marine ettim bugün pişiricem,akşam denemis olacağız. Birde cins benimki rengi falan koyu olursa ben bunu yemem der çekilir.
Benim içim almıyor ya. Hatta eldivensiz ete dokunamıyorum. Hele tavuk korkulu rüyam resmen ama haftada iki pişiyor evde benim minnoş yüzünden.
Ay kıyamam sana. Çoğu gitti azı kaldı canım maşallah. Miden yanıyorsa havuç yada patates suyu sıkıp içebilirsin,gayet iyi geliyor. Yada 1 minik yudum soğuk süt. Yüksekte yatmakta iyi gelir aklında olsun.
Canım ben o haliyle koydum,soğukken doğramak daha kolay geliyor bana.
Dolaba indiriyorum ben akşamdan,bir sonraki güne çözülmüş oluyor öyle büyük porsiyonlamadığım için. Sorun olmaz bence sıcakta çözdürülmediği sürece canım.

Becerirsin. 20 derece sıcaklığın altında olmasın bekleme ortamı, Güneş görmesin birde.

İpek donmuş bir şeyi çözdürüp tekrar dondurmak yanlış. Olduğu gibi at dondurucuya, pişireceğin zaman hafifi çözülmüş, biraz sertken doğra, böyle kolay da doğranır.

Evet işin mutfağında olan güvenilir bir kaynaktan bizzat öğrendim bu bilgiyi hatta domuz eti de çok kullanılıyormuş illegal olarak. Elbette hepsi yapmıyordur ama büyük bir kesimde lüks otellerde bile olabiliyormuş. Eti önceden marineleyip o anda pişirse bile anlaşılamayabilir.

Benical ve wiks tanıdık geldi bana ki yıllar önce de benical için buna benzer şeyler söyleniyordu o sıralar doktorların en çok yazdığı soğuk algınlığı ilacıydi.
Gıda ve ilaç terörü işte. Önce gıdayla oyna sağlığı boz, sonra hastaya ilaç sat ama tedavi etme süründür, kendine bağımlı yap, kasayı doldur.

Yemek listelerinin daraldığı şu dönemde pirinci dahq çok yapar olmuştum en azından makarna gibi falan yapay değil diye.o yüzden bile olsa deneyeceğim.

İpek donmuş bir şeyi çözdürüp tekrar dondurmak yanlış. Olduğu gibi at dondurucuya, pişireceğin zaman hafifi çözülmüş, biraz sertken doğra, böyle kolay da doğranır.
Yok derin dondurulmuş değil. Migrosta aldım bugün henüz dondurmanın. Doğrayıp mu dondursam doğramadan2mi dondursam ikilemindeyim.

Becerirsin. 20 derece sıcaklığın altında olmasın bekleme ortamı, Güneş görmesin birde.
Mutfak dolaplarindan birine koydum. Bir de karıştırmaktan maksat çalkalamak mi yoksa tahta bir kaşıkla alt üst etmek mi? Yarın süt alacağım sütçü den lor nasıl yapabilirim denedin mi daha önce hiç?

Yok derin dondurulmuş değil. Migrosta aldım bugün henüz dondurmanın. Doğrayıp mu dondursam doğramadan2mi dondursam ikilemindeyim.
Hafif çözülmeden dogramak daha kolay oluyor canım. Ben tavuğuda öylece atıyorum yenebilecek kadar porsiyonlayıp,akşamdan indiriyorum dolaba,sabah doğruyorum hızlıca hemen atıyorum dolaba tekrar,pişirene kadar

Kızlar bakın bu kızımın okul kitabı. MEB in dağıttığı. Sistem başından bozuk.ornek verdikleri nesnelere bir bakar mısınız cips ve şeker. Çocuğun istememesi mucize olur.

Hafif çözülmeden dogramak daha kolay oluyor canım. Ben tavuğuda öylece atıyorum yenebilecek kadar porsiyonlayıp,akşamdan indiriyorum dolaba,sabah doğruyorum hızlıca hemen atıyorum dolaba tekrar,pişirene kadar
Ben de doğrayıp atıyorum şu an.ej azından hafif bi sudan geçirip direkt atarım tavaya. Sonucu bugün yaz da ben de öyle yapayım olmazsa ama eşim beğenmemişti marineli belki ben yapamadım da sitesi nasıl olur ki.

Deneyeceğim canım bakalım bu akşam. Haber veririm muhakkak.
Doğrayıp yıkayıp atmak daha pratik olur tabi ama ben o yumuşak haliyle kesmeye dayanamıyorum,sertken tek darbeyle kesiliyor,et keser gibi hissetmiyorum o zaman.

Saçmalık yani. Ne var oraya ceviz,süt vs koysalar. Şeker cips biz eve sokmasakta bunlar çocukların aklına sokuyor.

Selam kızlar,
Hindiyi tavuğa evirme operasyonu başarıyla tamamlandı.
Önce doğradım marine ettiğim eti,sonra az zeytinyağı ile tavaya aldım,hafif pişirmeye başladim,rengi önce beyaza sonra kahverengiye döndü ,bende pişirdim dağılır hale gelene kadar,tahta kaşıkla kesebildiğim an pişrmeyi bıraktım verdim kızıma,yedi kızarmış tavuk diye
Gayet yumuşak görünüyordu tadına bakamadım ama. BenIpek yoğurt limon ve zeytinyaği ile marine etmeyi dene istersen,çabukta pişti çok zorlamadı

Mutfak dolaplarindan birine koydum. Bir de karıştırmaktan maksat çalkalamak mi yoksa tahta bir kaşıkla alt üst etmek mi? Yarın süt alacağım sütçü den lor nasıl yapabilirim denedin mi daha önce hiç?
Tahta kaşıkla yapın dedi sirke yapımı etkinliğinde ki kadın ama çalkalamakta olur diye biliyorum.

Ben daha önce aldığım süt ekşiyince yapmıştım. Gayet de güzel oldu. Ekşi olmayan süte de kaynatırken limon sıkıyorsun birkaç damla, kesiliyor süt. Temiz bir bez torbadan süzüyorsun bir kaba kesiği. Torbanın ağzını kıvırıp süzülecek şekilde bir kaba yerleştirip üzerine ağırlık koyup bekletiyorsun, iyice suyunu bırakıyor. Sonra bezden kalıplaşmış loru çıkarıp tüketiyorsun. Peynir altı suyu da çokkkkk değerli. Çorba yap, evde yapacağın bir hamur işin varsa içine kat vb.

Bu yazını okur okumaz dolaba koştum ama benim hindi buzlanmjsti bile.bugun de annem sitesini yapacak tadına bakıp haber veririm sana da.tum evi mis gibi arap sabunuyla sildim.artik her sabah o kokuyu almayınca ev pis gibi geliyor bana.

Ben işimi garantiye alayım da karıştırayim.bugun tahta kaşıkla karıştırdım eksiye başlamış. Üstünde biraz kopuk vardı sanırım yavaştan başlıyor. Ancak üzümü 1 gün sonra kurmama rağmen daha hızlı oluyor gibi geldi bana.

Benim bu konuda tek derdim temiz bez bulmak.bu konuda çok takıntılıyım. Tülbent alsam acaba boyası kanserojen mi derim.beyaz alsam temizliği muamma zaten elde yıkasam temiz olur mu mainaya mi atsam.mesela ben masa örtüsünü falan tek başına çeviriyorum. Mutfak türevi birşey yoksa koca makinayi tek masa örtüsü iciin.bu çok ince teli süzgeçler iş görmez mi ki?ama sıkılması lazım demi?halıdan biri beyaz bi Tülbent getirmişti bulabilirsem onu kullanayım bari.abaartiyorum bu konuda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…