- 19 Kasım 2013
- 18.647
- 33.616
Organikte bütün satılıyor genelde. Bende o yüzden alamadım bayadır tavuk. 1 bütün yenmez bizde ,parçalamakta bana ölüm geliyor. Ben şimdi kızım için iki parça hindiyi az zeytinyaği,yoğurt ve limon suyuna koydum marine olsun diye. Yarın pişiririm bakalım yiyecek mi? merve nasil pişiriyor acaba?Gelsede anlatsa.Ben de gördüm Migrosta da kalmamış alamadım. But vardı kilosu 28 lira mı neydi almadım tabi sabah yeniden bakacağım. Gözüme keskinoglu organik tavuk takıldı. Hiç denemedim ama kilosu 24 TL gibi bir şeydi. Hindi bana hayvan olarak itici geldiği için etini yiyemiyorum kasıyorum kendimi beyaz et olarak sağlıklı diye keşke ben görmeden biri pişirmis olsa da hindi olduğunu bilmesem. Ben bir kere Marine ettim yoğurtla falan ama eşim pek beğenmedi. Sote gibi yapacağım direkt aldığı zaman.@mrveee28 çok yapıyor hindi.
Ben tavuk dahi yiyemiyorum ,içim almıyor artık.Çocukken sadece göğüs yerdim mangalda falan ama zoraki,kendimi bildim bileli yemiyorum tavuk.
Bende pilav makarna yerine patates vb garnitür koymaya çalışıyorum ki kilo almasın eşim. Patates bana daha masum geldi. Bu arada Başakta öyle mi bilmem ama benim kız çıldırtıyor beni yemek konusunda. Ne yapsam ne yapsam dedim yeşil mercimek seviyor diye mercimek yemeģi yaptım şimdi mantı diye tutturdu ki uzun zamandır manti yemiyordu içinde kıyma var diye.Haliyle evdede yok,sinir oldum ya. Makarna haşlıyorum onu yoğurtlayacağım,yanınada mercimek.Ben de et soteledim bugün maalesef yanına pilav yaptım. Makarna yapay olduğu için pilav yasaklı bile olsa bana daha masum geliyor en azından fabrikasyon değil. Yanına da mercimek çorbası ve salata.pilavi az yaptım ama yaptım sonuçta.
Peki ben birşey sorayım hazır hindi yiyen birini yakalamışken,tadı tavuğa benziyor mu?Ben kızıma tavuk diye yutturabilir miyim? Rengi beyaz olacak mı tavuk gibi? Marine ettim ama denemedim henüz. İnşallah severde bende tavuk almaktan kurtulurum.İpek çok hoşsun, hindinin tipini beğenmediğin için mi etini yemiyorsun yani? Tadı kesinlikle tavuktan güzel halbuki. Et gibi haşlaması, ya da fırında sebze ile yapıyordu annem. Ben yaptım mı dersen tabii ki hayır; öyle komplike işlere girmiyorum tek başıma, bir kaç kez külbastı yaptım, oda zaten hazır marine edilmiş paketli satılıyordu.