Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Banada iyi geldi,önceki değerime göre daha düzgün oldu Karataydan sonra. Ama ben birçok şeyi yiyemiyorum ya. İnanılmaz bir hassasiyet oluştu bende. Bugün et sote yaptım söylemesi ayıptır zoraki yedim baharat ekleyip. Et yumurta yiyesim hiç yok,tavuk zaten hiç sevmiyorum,ee ne kaldi geriye dedi doktor bana. Değerlerime şaşımadım bekliyordum yani. Ama ilaçları duzenli kullanacağım 3 ay bakalım umarım toparlanır. Saçlarım çok dökülüyor benim 1 aydır,uzamıyor. Demekki bunlardanmış. 3 ay bir bakayım,olmazsa farklı marka denerim.

Ben benexoldü sanırım hep ondan kullandım canım,bu ilacı duymadım ama bence kullan 1 ay,biraz toparlansın değerlerin ,1 ay sonra olmazsa başka doktora gidersin.

Bende bu aralar alternatif bulamıyorum. Kereviz salatası yaptım bir gün yoğurtlu cevizli,arada patates salatası yaptım (karataya uymuyor ama çok özlemişim)bunun dışında dün yoğurt çorbasi yaptım esmer bulgurla ve yeşil mercimekle unsuz,birde eşime ekstra yemek yapıyorum bu aralar,iyice sıkıldım alternatif bulamamaktan. Geçen gün karnıbahar ve brokoliyi buharda pişirip baharatladım,zeytinyağı ve sarmısakla hafif soteledim. Bakıyorum facebook sayfasina karatay ile ilgili olan,oradada hep aynı tarifler,sıkılmıyorlarda,bende pek beğenmedim,mercimek keki,karnıbahar kısırı falan,bana uymadı tatları.Aşure istiyor canım,yapmadım,hazır alıpta yemedim,ama arada aklıma geliyor alayım yiyeyim diye. Bilemedim,canım birşeyde istemiyor. Farklı tarif olarak bulamıyorum bende pek alternatif.
Sodanin kimyasal olmaması bile kullanmamız için yeterli bi sebep.dun ben alırken annem nasıl kullanacaksın onu dedi.onlatjn küçüklüğüne deterjan sıkıntısı olduğu için soda ve sabun tozuyla kaynatirlarmis çamaşırları. Annem de aldı bir paket benim sayemde.ben de bu arada tüm evi arap sabunlu suyla sildim.mis gibi arap sabunu kokuyor şimdi. Geçen Nurcan hanımın bir resmi vari wotoda çayına limon atmış ama kabuklu:)hani nerde tarım ilaclari:)basbas bağırıyor yanında canan hoca:) dün de ben yoğurt çorbası yaptim.sutcu geldiği için kalan yoğurdu çorbaya çeviriyorum çarşamba günleri. Erkekler pek sevmez biliyorsun buharda haşlama vs olaylarını benim eşim uyumlu olsa da o bile sevmez.limonla falan ben de yapıyorum onu ama henüz başlamadım. Ya bu havuç suyu için ben katı meyve sokacağım taşıyacağım zaman birine verdim. Hem küçüktü hem temizlemesi zordu hem de zararlı artık diye bayadır kullanmıyorum. Havuç da çok yiyilebilen birşey değil. Nasıl yapsam ki? Ben hamileyken ilk aylar çok kilo almıştım dr ne yiyorsun demişti ben de havuç suyu falan içiyorum demiştim. Bana demişti ki suyunu içince bir kilo havuç yemiş oluyorsun bi tane iki tane yiyeceksin.cocuklugumu hatırlatıyor bana havuç suyu:)ben yumuşatıcıyi bıraktım artık. Bir yıldır hiç kullanmıyorum.deterjani bol koyunca yine güzel kokuyordu ama onu da azalttım artık. Bugün nötr bi koku vardı benim beyazlarda:)

Sodanin kimyasal olmaması bile kullanmamız için yeterli bi sebep.dun ben alırken annem nasıl kullanacaksın onu dedi.onlatjn küçüklüğüne deterjan sıkıntısı olduğu için soda ve sabun tozuyla kaynatirlarmis çamaşırları. Annem de aldı bir paket benim sayemde.ben de bu arada tüm evi arap sabunlu suyla sildim.mis gibi arap sabunu kokuyor şimdi. Geçen Nurcan hanımın bir resmi vari wotoda çayına limon atmış ama kabuklu:)hani nerde tarım ilaclari:)basbas bağırıyor yanında canan hoca:) dün de ben yoğurt çorbası yaptim.sutcu geldiği için kalan yoğurdu çorbaya çeviriyorum çarşamba günleri. Erkekler pek sevmez biliyorsun buharda haşlama vs olaylarını benim eşim uyumlu olsa da o bile sevmez.limonla falan ben de yapıyorum onu ama henüz başlamadım. Ya bu havuç suyu için ben katı meyve sokacağım taşıyacağım zaman birine verdim. Hem küçüktü hem temizlemesi zordu hem de zararlı artık diye bayadır kullanmıyorum. Havuç da çok yiyilebilen birşey değil. Nasıl yapsam ki? Ben hamileyken ilk aylar çok kilo almıştım dr ne yiyorsun demişti ben de havuç suyu falan içiyorum demiştim. Bana demişti ki suyunu içince bir kilo havuç yemiş oluyorsun bi tane iki tane yiyeceksin.cocuklugumu hatırlatıyor bana havuç suyu:)ben yumuşatıcıyi bıraktım artık. Bir yıldır hiç kullanmıyorum.deterjani bol koyunca yine güzel kokuyordu ama onu da azalttım artık. Bugün nötr bi koku vardı benim beyazlarda:)
Soda konusunda gayet haklısın. Kimyasalı azaltıyoruz herşey bir yana. Bende sadece nevresimlerde seviyorum yumusatici kokusu,mutlu oluyorum,sanki temiz bunlar hissini yaşıyorum dibine kadar :-) havuç konusunda ben iki havuç sıkıyorum 1 çay bardağı çıkarıyor makine,yetiyor oda zaten eşime,ilk 4 havuçtan yaptım tam 250 mllik bardak kadar suyu çıktı,2 ye düşürdüm. Bilemedim çiğ ya,o kadarda zararli olmaz gi açısından diye düşündüm,havuçta başka şekilde sıkılmıyor ki canım,makineyi kaldırdığım dolaptan indirdim mecburen. Kolay temizleniyor benimki,1 bardak su döküp çalıştırıyorum o süzgeç pırıl pırıl oluyor ama yinede Ne yıkamaktan hoşlanıyorum onu nede elimin altında olmasindan ama 2 hafta kullanayım diyorum.
O limon konusu olay zaten,canan hocanın sözlerinin yanında dahi hep paylaşılan limonlu su kabuklu. Bende ilk gördüğümde benzer tepki vermiştim.

Evet lor konusuna bende çok şaşırmıştım ama doğrudur zira diğer peynirler kadar işlem görmüyor,bekletilmiyor,katkı maddesi istemiyor,evde bile basitçe yapılabiliyor. O peynir altı suyunu bende değerlendiririm,çorba,keklerde kullandım hep (kızıma bir ara lor yapıyordum evde) çok faydalıymış oda yoğurdun yeşil suyu gibi.

Çok teşekkür ederiz,ben bunu ilk fırsatta deneyeceğim,siyah turpla ben öksürük için bir karışım yapıyorum,oda cidden etkili. İçini biraz oyuyorum,alt kısmına minicik bir delik açıyorum kürdanla,oyduğum yere bal ekliyorum biraz,bardağa oturtuyorum onu,sonra 4-5saat yada 1 gece bekletiyorum,turpun suyu çıkıyor bardağa akiyor balla birlikte,onu içiyoruz güzel balgam söktürüyor. Kışın hep alırım ben siyah turp
Rica ederim, aynen ballı turpu ben de uyguluyordum, şimdi bir uygulama alanımız daha oldu.

Nodül için önce saracoğlunun dereotlu kürünü deneyecektim ama bunu da bir düşüneyim. Her gün hazırlamaya usenmezsem o siyah turplu olanı da deneyeceğim. Teşekkürler.
Rica ederim. Bu arada "dere otu prolaktini yükseltir..hamilelik düşünenler tsh düşürmek için dereotunu kullanmasın..." demiş bir arkadaş. Hamilelik düşünen arkadaşlar bir araştırsın.

Markası önemli değil diyorsun demi?iyi markaların bile lorlari çok ucuz.bobrek hastalarının falan lor peyniri yediğini biliyorum da bu şekilde detay bilmiyordum.amma faydalı insanlar var bu topikte:)ben de severim zaten salataya serpiştirilmiş. Yarın alayım bari.guzel bir paylaşım oldu.
Güvendiğin bir markadan alabilirsin canım. Biz İpek Çiftliği maka kullanıyoruz.

Merhaba kızlar. 22 yaşında hashimoto teşhisi konmuştu bana. Yaşam kalitem çok düşmüştü: yorgunluk, bitkinlik, depresyon, kilo alımı. Her gün ayrı bir mücadele. Bir cahillik yapıp Dukan diyeti yaptım 2012'de, protein ağırlıklı beslendim yani. Tesadüfen bu süreçte farkettim ki anti TG , anti TPO neredeyse normale dönmüş. Tam o sırada da AIP diyetiyle tanıştım, hashimoto ya da MS gibi autoimmine hastalıkların tedavisi için kullanılan beslenme sistemi. Doktorun bana söylediği birçok şeyin de aslının olmadığını öğrendim bu diyeti araştırırken. Ah ah....:işsiz:
Topigi yeni keşfettim. İlk sayfalardan itibaren biraz daha okuyayım, yine paylaşımda bulunmak isterim. Sizi takipteyim. Çok güzel şeyler paylaşılıyor. :KK73:
Hoş geldin aramıza,
" Doktorun bana söylediği birçok şeyin de aslının olmadığını öğrendim bu diyeti araştırırken." bunlar neler mesela?

Günaydın herkese.bugun dr ye gittim sonuçlarım için. Yüzüme bakmadan konuştu zaten. Antikorlarim çıkmış mi dedim de onlara bakmadık dedi.ben de himm yüksekti benim diyebildim sadece kadın çok antipatikti. Hiç bişeye bakmamış zaten hemogram tsh t3 ve t4.tsh zaten 3.71 çıktı. B12 kolesterol vs hiç bişey yok zaten.boyle yani yarım kaldı gitmemin anlamı olmadı. Ben dedim artık sizce tsh ı düşürmek için ilaç kullanıp denemem mantıklı olur mu bir ay bebek için dedim.olur yazalım dedi. Levortin mi öyle bir şey var tam yazamadım ondan yazdı 25mg ay ezildim bozuldum b12 yazar mısınız dedim.hic görmediğim bişey yazdı. Bir de dvit olursa makbule geçer dedim.neden dedi.dusuklugunden bahsettim ama tiye aldı ki yazmadı. İlacı da almadım daha.sizce mantıklı mı 2 nin altına düşürmek için ilaç kullanmam?bu ilacı kullanan var mı?
Samsonn Samsonn @mrveee28 derindenizlerden derindenizlerden
Babam kullanıyor o ilacı. Yapay hormon işte. Tsh 5 te iken kullanmamıştın bu seviyede başlaman mantıklı değil gibi. Bunun yanında kardeşimin doç. dr. u yapay hormona başlarsan bir daha bırakamazsın o yüzden erteleyebildiğimiz kadar erteleyelim minvalinde bir şey demişti.

Günaydın herkese :) Canım benim troidlerim olmadığı için ömür boyu kullanmak zorundayım...ilacın adı levotiron ameliyattan sonra bu ilacı vermişti doktor ama şu an takip olduğum yerdeki euthyrox kullanmamı istedi ithal olduğu için içindeki dozun güvenilirliğine inanıyorum dedi...ben yazdırmıyorum gidip alıyorum 3.5 TL gibi birşey...en azından aile hekimini görüp de enerjimi düşürmüyorum...ama doktorum tsh dalgalanmalarını çok istemediklerini söyledi birkaç kez...o yüzden kullanmanın bir zararı olmadığını düşünüyorum zaten bebişle birlikte tsh daha yetersiz geliyor ve hamilelikten önce yüksek çıkan tsh gebelikte de yükseliyor o zaman kullanmak mecburi hale gelebilir...şimdiden başlamanda sakınca yoktur diye düşünüyorum..sonuçta o da sentetik troid hormonu...vücuda olumsuz bir etkisi Yok...
Canım sentetik troid hormonunun uzun vadede "Akciğer kanseri" yapma risk varmış Allah korusun. Hata bu yüzen Amerika da büyük baş bir hayvanın bir yerlerinden( şimdi hatırlayamadım) yapılanı vardı alternatif olarak.

Beyaz sabun kokulu arap sabununu hiç rastlamadım ben.abc nin arap sabununu bir tek A101 de gördüm.en çok alış veriş yaptığım Migrosta Nazar diye bir şey vardı. ABC daha aşina geldiği için A101 den almıştım. Ben aldığımda 10 tane falandı. Dün baktım 3 tane kalmış. Baya kullanan var demek ki.bugun kalanları alayım diyorum.sonra bulamazsam bunalıma girmeyeyim:)
Migrosta ki nazarın beyaz sabun kokulusu var.

Sağolasın canım. Eliptik bisikletim annemin evinde duruyor,taa evlenmeden önce almıştım düşün ama kullandımmı hayır. Evde mekik aletim var oda köşede kenarda duruyor :-)
Oturduğumuz semtte belediyenin ücretsiz spor salonu var,benim giriş kartımda var ama inan 1 saat bana ölüm geliyor,sıkıntıdan patlıyorum :-)
Ben açık hava insanıyım kesin. Kar ,yağmur olmadığı sürece çıkacağım artık yapacak birşey yok. Belki bir gaza gelirsem plates yapmak istiyorum ama çok. Biraz sıkılaşmam lazım. Ona motivasyon henüz bulamadım. Ebru Şallı dvd almıştım bir ara onunla güzel yapıyordum. Gidiyimde tayt neyin alayım platese uygun :-) bir tek o motive eder beni diyorum
Aslında en iyi spor açık havada yürüme ve yüzme. Büyük kas gruplarının çalışmasıyla(Ör: bacak) daha çok glikoz kullanılıyor ve insülin direnci kırılıyormuş. Diğer hormonları da düzenliyor. Karatay da açık havada yapılmasını salık veriyor yürüyüşün.

Selam kızlar ,
Geldi tahlillerim. Ferritin düşük,Demir düşük, kan değerlerimde düşük,folat düşük çıktı. Kadında aferin bunca bollukta yemedinmi birşey dedi bana. Folik asit,çinko,Demir yazdı. 3 ay kullanacağım,sonra tekrar bakacağız.
Tsh 2.45 çıktı bu arada,referans aralığı 0.38-5.33 ken,iyi değilmi bu sonuç kızlar.
Çinko eksikliği saç döker. Tsh ın iyi görünüyor. Demir için Prof. Saraçoğlu'nun kereviz- ıspanak kürünü de deneyebilirsin.

Nurcan hanımlar, hemen her şeyin organigini kullanma peşindeler, araştırıp, bulup paylaşıyorlar da aldıkları yerleri. Bunun yanında Datça da bahçeli bir evde yaşıyorlar. Kendi bahçelerinden bile olabilir yani.

Çinko eksikliği saç döker. Tsh ın iyi görünüyor. Demir için Prof. Saraçoğlu'nun kereviz- ıspanak kürünü de deneyebilirsin.
Araştırayım bir çok teşekkür ederim,cidden saç kalmayacak dedim bu gidişle kafamda.
Demir için verdiği şurup ferifer 100ml kaşık olandan. Ama bir rengi var bildiğin koyu kahve. Ben bunu sürekli kullanir birde dişime değdirirsem bu benim dişlerimi boyar gibi geliyor. Akşam kullandım hemen dişimi fırçaladım,şimdi yine aç kullanmam gerek,hemen dişimi fırçalarım yine.

Günaydın ,mutlu sabahlar,
Kullanan varmı bilemiyorum ama paylaşayım dedim ben her gece 2 cevizi suya koyup,sabah suyunu içip,cevizlerini yiyordum 1 aydır falan. Tiroit sorunlarına iyi geldiğini,kabizlik giderici olduğunu,hatta hamilelerin fazla kilo almamak için kullanabileceğini,kan şekerinide dengelediğini okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam kolestrolede faydalıymış.
Aklınızda olsun,cevizi zaten kahvaltıda tükediyoruz ,aç karnına bu karışımıda deneyin derim. Ben az önce içtim demir şurubundan sonra midem bulanıyordu iyi geldi.

Ben yaptırılmaması yönünde yazılar okumuştum.
Ben de tam o kararı verdim ki sınıfta herkes yaptırıyor. Verilerle konuştum insanlar çok dar görüşlü. Geçen sene de yapıldı bir zararını görmedik diyorlar ama uzun vadede neler olacağını anlatmayı gözüm yemedi. Bazen insana bu tür şeylerden bahsedince uzaylı gibi bakıyorlar. Ben de şimdilik izin veriyorum hanesine işaretledim ama olduğu gün okula gondermeyebilirim.cunku çocuk bir tek kendisinin ayrıldığını görürse başka bir şey sanar ve üzülür diye düşündüm.

Babam kullanıyor o ilacı. Yapay hormon işte. Tsh 5 te iken kullanmamıştın bu seviyede başlaman mantıklı değil gibi. Bunun yanında kardeşimin doç. dr. u yapay hormona başlarsan bir daha bırakamazsın o yüzden erteleyebildiğimiz kadar erteleyelim minvalinde bir şey demişti.
Doğru aynen tsh im daha yüksekten kullanmadım ki o zamanki doktorum "ben tsh 8 lerde ilaç vermiyorum."demişti. Ben bu ay bebek iciin deneyeyim diyorum ama kk nin hamilelik topillerinlerinde tsh 10 la hamile kalan var.anti TPO 1000 lerde hamile kalan var.nasip meselesi aslında ama gönül laf dinlenmiyor. En çok korktuğum zaten ilaca alışması. Sadece bu ay deneyeceğim.

Aslında en iyi spor açık havada yürüme ve yüzme. Büyük kas gruplarının çalışmasıyla(Ör: bacak) daha çok glikoz kullanılıyor ve insülin direnci kırılıyormuş. Diğer hormonları da düzenliyor. Karatay da açık havada yapılmasını salık veriyor yürüyüşün.
Zaten koşu bandı aynı tadı vermiyor. Hatta evde yapılan hiç bir spor açık havada yapılanın tadını vermiyor. Ama spor bizim kültürümüzde yok maalesef.izmir Balçova Princess otel var bilirsin.tam dağın karşısında mükemmel bir havası var.bir gün orada kalırken sabah perdeyi açtım ki tüm kalan yabancılar dağda yürüyor falan.asagi indim ki bizim türkler masaları kapmış tabaklar pasta börek dolu.iste çocukluktan göz bu manzaralara alışıyor. Ben de kk da evde oturan kadınlara kırk tane martaval verip ne güzel evresini spor yapın yürüyün vs derdim.ama evde olduğumdan beri yürüdüğüm gün sayısı bir elin beş parmağını geçmez.

X