• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri tiroid kanseri.:(

evet komple tiroidleri alınmadı...onkoloji uzmani cok kucuk oldugu icinbi sure takip edilio daha sonra ameliyat olabilir demis . tabi daha tiroid uzmanina gorunmedik...sizede cok buyuk gecmis olsun.
İkinci ameliyattan bence kaçmayın bir an önce olsun.. bütün doku temizlensin.. Çünkü lenf bezlerine sıçrama ihtimali oluyor ilerleyen süreçte.. Sizinki çok küçük bir yapıymış yine de tedbiri elden bırakmayın.. Benim ilk öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı hiç bir şey bilmiyordum hastalıkla ilgili adı kanser olunca ölüyorum diye düşünmüştüm :) sonra araştırdıkça süreci yaşadıkça uzman oldum.. Dediğim gibi en zorlu süreç bana göre ameliyat.. Ameliyatı atlattı mı olay bitiyor bence :) Moral vermek için söylemiyorum ama gerçekten hiç üzülmeyin grip gibi bir şey bu hastalık.. İnanın hiç korkulacak bir durum değil.. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım

benim bir hocam anneniz gibi troid kanseri s. Ameliyat oldu. geldi işe devam etti. sonra ilaç tedavisi olurken raporunu gördüm. çok şaşırdım. belli değildi. simdi iyi maşallah. ilaçları da bitmiş. sadece doktor kontrolüne gidiyorum artık demişti.

İkinci ameliyattan bence kaçmayın bir an önce olsun.. bütün doku temizlensin.. Çünkü lenf bezlerine sıçrama ihtimali oluyor ilerleyen süreçte.. Sizinki çok küçük bir yapıymış yine de tedbiri elden bırakmayın.. Benim ilk öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı hiç bir şey bilmiyordum hastalıkla ilgili adı kanser olunca ölüyorum diye düşünmüştüm :) sonra araştırdıkça süreci yaşadıkça uzman oldum.. Dediğim gibi en zorlu süreç bana göre ameliyat.. Ameliyatı atlattı mı olay bitiyor bence :) Moral vermek için söylemiyorum ama gerçekten hiç üzülmeyin grip gibi bir şey bu hastalık.. İnanın hiç korkulacak bir durum değil.. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım
aynn bizde oyle olduk...kanserin adi bile urkutuyor insani..yeni yeni biseyler ogrenmeye basladik...bnde ameliyat olmasi taraftariyim,kotu hücre temizlenirse icimz rahat edicek .

benim bir hocam anneniz gibi troid kanseri s. Ameliyat oldu. geldi işe devam etti. sonra ilaç tedavisi olurken raporunu gördüm. çok şaşırdım. belli değildi. simdi iyi maşallah. ilaçları da bitmiş. sadece doktor kontrolüne gidiyorum artık demişti.
ameliyat olunca bitti sanmistik ama sonuclarin kotu cikmasi butun sureci basa sardi...umarim bunu da atlatiriz.

aynn bizde oyle olduk...kanserin adi bile urkutuyor insani..yeni yeni biseyler ogrenmeye basladik...bnde ameliyat olmasi taraftariyim,kotu hücre temizlenirse icimz rahat edicek .
Benim de ameliyat sonrası pataloji raporunda çıktı kanser olduğu.. 3ay sonra ikinci ameliyatı oldum.. Ve tamamen temizlendi.. Kesinlikle takip edelim şimdilik kalsın diye düşünmeyin.. Ameliyat olsun..

ameliyat olunca bitti sanmistik ama sonuclarin kotu cikmasi butun sureci basa sardi...umarim bunu da atlatiriz.

bizde babamda öyle sanmıştık. Ameliyat oldu bitti. öyle değil. rektum kanseriydi. şuan oda iyi. kemoterapi aldı.

iyot alacak sonra ilaç geçecek inşallah.

Benim de ameliyat sonrası pataloji raporunda çıktı kanser olduğu.. 3ay sonra ikinci ameliyatı oldum.. Ve tamamen temizlendi.. Kesinlikle takip edelim şimdilik kalsın diye düşünmeyin.. Ameliyat olsun..
dimi dogru söylüyorsunuz...alinsa icimiz rahat olur sonucta kanserli hucre alinmadigi sürece hep tedirgin olucaz

Canım Annem yazın bir ameliyat geçirdi patolojiden çıkan sonuca göre Tiroid bezleri Alındı cok şükür ki dağılmamıştı. Şuan bir ilaç kullanıyor onun dışında düzenli kontrolleri var kanser Türleri içersinde en iyi sonuç verendir Tiroid içini ferah tut, cok gecmiş olsun

Canım Annem yazın bir ameliyat geçirdi patolojiden çıkan sonuca göre Tiroid bezleri Alındı cok şükür ki dağılmamıştı. Şuan bir ilaç kullanıyor onun dışında düzenli kontrolleri var kanser Türleri içersinde en iyi sonuç verendir Tiroid içini ferah tut, cok gecmiş olsun
cokk gecmis olsun...bizde atlaticaz insallah

En küçük hastalıktan en büyük hastalığa kadar herşey için baş şart MORAL.Lütfen moralini yüksek tut,Allah annene şifa versin canim.
beterin beteri var tabiki..moralimiz ilk soku atlattiktan sonra düzeldi gibi...cok sukur tedavisi olmayan hastalik degil..cok saol cnm.

Babaannem atlattı troid kanseri. Biz de ırsi. Ben ve kardeşim de radyoaktif iyot tedavisi gördük. Şu an hepimiz ilaçlarla hayatımıza devam ediyoruz. Atom da aldı mı anneniz?

Babaannem atlattı troid kanseri. Biz de ırsi. Ben ve kardeşim de radyoaktif iyot tedavisi gördük. Şu an hepimiz ilaçlarla hayatımıza devam ediyoruz. Atom da aldı mı anneniz?
gecmis olsun size de...yok hyr atom almadi cunku tiroidlerini komple almadılar...

Canım E="zamansiz_, post: 45144473, member: 618102"]cokkk gecmis olsun...annem bu iyot tedavisini goremiyor suanda cunku tiroidleri komple alınmadı.sanirim tekrar ameliyat olmasi gerekicek.[/QUOTE]

Elbette kanserin her türü kötüdür ama kanser olacaksanız tiroid olun. Beş yıllık yaşama oranı nerden baksanız yüzde doksan beşin üzerinde süreç biraz can sıkar hastaneye git yok devamlı kontrol falan yoksa boşverin eğer kanser Tipiniz folliküler veya Papiller ise hiçbirşeyi dert etmeyiniz geçmiş olsun

Teşekkürler canim. Aslında ameliyat öncesi biyopsi yapılmış olsaydı ikinci kez ameliyat olmadan tek seferde kurutulurdu. Neyse canı saolsun. Korkulacak bir bir şey yok. İkinci ameliyat sonrası muhtemelen iyot alacaktır. Alsın da. Tamamen temizlenmesi için en doğrusu. Hiç uüzme kendini doktorlar kanser olarak değerlendiriyor bile. O kadar sıradan bir rahatsızlık sadece adı korkutuyor insanı.
Sağlıkla atlatirsiniz inşallah. Çok geçmiş olsun

Bu arada genetik yatkınlık oluyor maalesef . sen ve ailedeki diğerbayanlar arada kendilerini kontrol eettirdiler bence. Bizde 4 teyze kızı ve 2 teyzwde var. Hepsi kanser değil tabi.

Back