Onkoloji - Kanser ve Türevleri tiroid kanseri.:(

mrb kizlar....

evet basliktan anlasildigi gibi basimiz kanserle belada...annem tiroid kanseri..ameliyat oldu 3 ay once sadece nodul alindi,patolojiden sonuclar olumsuz ...burda bu durumu yasayan atlatan varsa anlatirsaniz bizede moral olur..

Bende de tiroit var.
Boğaz çevremde garip bi ağrı hissederdim.
Araştırdım.
Tiroit kanseri yazıyordu.
Detaylı araştırma da kanser çeşitlerinden en hafif olaninin tiroit kanseri olduğunu öğrendim.
İnşALLAH en kısa zamanda sağlığına kavuşur anneniz

evet kanser tturu papiller bu en yavas yayilaniymis sanirim...aslinda bn pek anlamadim annem ameliyat oldu nodul alindi bu patalojiye giden o nodulun parçası...peki bu 2 mm tumor nerden cikti

ameliyat öncesi iki kez biyopsi yapildi ama doktor cok kararsiz kaldi bi temiz cikti hi degil dediler... doktorda hepsini almak istemedi,hatta ameliyat eden doktor hicbiseyin yok diyip gonderdi..bazi doktorlar cok acimasiz.

Bu arada genetik yatkınlık oluyor maalesef . sen ve ailedeki diğerbayanlar arada kendilerini kontrol eettirdiler bence. Bizde 4 teyze kızı ve 2 teyzwde var. Hepsi kanser değil tabi.
evet oyleymis zaten teyzelerimde de var ama kanser turu degil...bnde de guatr baslangici var bunla baglantisi oluyo mu onun.

bnm annemde ağrı falan yoktu sadece yutkunurken bisi takiliyo bogazimda bisi var derdi..o sekildr teshis konuldu.. sizde kontrol ettirin lutfen. ihmal etmeyin

Ameliyat için de iyi bir doktor şart aslında benim doktorum Gata da idi şimdi Semih hoca emekli olmuş kendi yerini açmış. Çok başarılı bu konuda. İyi araştır ameliyat için iyi bir doktor bulun bence. Riskli bir ameliyat değil fakat kanserli dokunun iyi temizlenmesi gerek. Sonrasındaiyot tedavisi ttamamen yok edecek kalan hücreleri

Genetik yatkınlık oluyor maalesef. Kontrol önemli. Guatr var ise kontrollerinin iyi yaptırın. Annenizin durumunu doktorunuza söyleyin. Bu arada bana hiç bisey olmaz ilaç yeterli demişti profesör un biri. Sonra başka bir doktor sayesinde kanser olduğu anlaşıldı. Ustelik yayılmış durumdaydi.
O yüzden iyi bir doktor bulmak şart

tavsiye uzerine bi doktor bulduk ..kartal lutfi kirdar araştırmada Haluk Sargın...internette de arastirma yaptim kndisi bu konuda uzman gibi görünüyor...pazartesi randevumuz var bakalim neler soyleyecek.

Ailemdeki tum kadinlar yasadi :)
Bendeki tiroid turu farkli henuz bir sorunum yok. Hishimotoda nodul oluyor mu onu bile bilmiyorum. Simdilik saglamim.
Ameliyat + atom muydu neydi ondan yapildi bizimkilere.
Kimsede kalici bir sey yok.
Sadece eutrox kullanmak zorunda kaldilar hayat boyu.
Sikma canini.

evet genelde genetik olduğu soyleniyor...insallah bizde atlaticaz cok baslangicmis zaten .

bnm annemde ağrı falan yoktu sadece yutkunurken bisi takiliyo bogazimda bisi var derdi..o sekildr teshis konuldu.. sizde kontrol ettirin lutfen. ihmal etmeyin

Ben etttirdim tiroitit düşünüldü çıkmadı çok şükür.
İnşALLAH annenizde çok kolay atlatır.

mrb kizlar....

evet basliktan anlasildigi gibi basimiz kanserle belada...annem tiroid kanseri..ameliyat oldu 3 ay once sadece nodul alindi,patolojiden sonuclar olumsuz ...burda bu durumu yasayan atlatan varsa anlatirsaniz bizede moral olur..

Geçmiş olsun.Tiroid kanseriyse ,kanser hastaları içinde en şanslı gruptansınız..Bu sadece vücudun bir uyarısı,dikkat et hayatında birşeyler ters gidiyor diye..iyileşicek anneniz yalnız iyileşti diye aynı hayatı yaşamaya devam ederse bu uyarı ölümcül bir kanser türü şeklinde çıkabilir.Belliki anneniz mutsuz ve iç dünyasında ters giden şeyler var,kendini olduğu gibi yaşayamayan ve tepkilerini içe atan insanlarda çıkıyor genelde.Burda tüm kanser hastalarına ilk psikolojik destekle tedavi başlanıyor artık türkiyede de bazı ünlü özel hastaneler ,doktorlar falan psikosomatik diye bir dal olduğunu kabul edip direkt psikoloğa ya da psikiyatr e yönlendiriyorlar kanser hastalarını..

merhaba kızlar hepinize geçmiş olsun annem geçen hafta ameliyat oldu.. ameliyat öncesi biyopside netlik olmadığından nodüllü kısmı almışlardı daha sonra yapılan patolojide foliküler tiroid kanseri olduğunu öğrendik bugün... pazartesi 2. ameliyatı olcak .. sabahtan beri ağlamaktan heba oldum.. ameliyattan 1 ay sonra radyoaktif iyot tedavisi görecek.. zamansiz_ annen nasıl iyi mi şimdi ? süreçle ilgili neler yapmamız ve dikkat etmemiz lazım ? çok dağıldım ben bugün
üstelik bende tiroid hastasıyım onu da gel sana da bir baktıralım diye götürdüm meğer o çoktan hastaymış

cok gecmis olsun canim...cok iyi anliyorum seni insan ilk cok kotu oluyor zamanla bu fikre alisiyorsun..çünkü tedavisi olmayan bi hastalik degil cok sukur...bnm annemde de sadecr nodulu aldilar tiroidleri komple almak istemedi doktor..sonuclari temiz cikmadi 2 mm büyüklüğünde tumor tespit edildi..tiroid kanser baglangici teshisi kondu...ama ikinci ameliyati gerektiricek bi durum olmadi bizde tumor cok kucuk ve iyi huyluymus ( papiller turu) o yuzden suan kontrol altinda , ilaç tedavisi görüyor..eger tumor büyürsr ameliyat olucak...sizin neden hemen ikinci ameliyat istendi canim?

mrb kizlar....

Bende cok aglamistim annem icin doktor kanser suphesi var dediginde. ama hic hic korkmayin icinizi ferah tutun. Allah sifa versin insallah bisey olmuyor merak etmeyin bol bol dua edin

çok yakın bir arkadaşım tiroid kanseri oldu. son evredeydi. yorucu geçen bir kemoterapi ve radyoterapi sonrasında çok şükür iki yıldır hiçbirşey olmamış gibi. tiroid kanseri kanserlerin rüzgarıdır eser geçer demişti doktorumuzda. Allah yardımcınız olsun, ah vah etmeyin kolay geçen bir kaneser inşallah

canım bi kaç doktoraa danıştık ve bu büyümesede sürekli tetikte bekleyen bir tümör sonuçta Allah korusun lenfe sıçraması çok riskli olacaktı.. ayrıca 3 ün üstünde ve foliküler cinsten yani sizinkinden riskli..doktor hemen ikinci ameliyata alınıp 1 ay sonrada atom tedavisi dedi tam benim doğum haftamda annem de tedavi alacak ve bir ay göremeyecek beni çok korkuyorum uyku yeme içme haram oldu

inşallah Rabbim şifa versin tüm hastalarımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…