Tiroid hastası olan var mı?

Kızlar tiroid konusunda bilgim yok ama benim arkadaşımda da aynı problem vardı. Ama hamile kaldı. Şimdi yeni doğum yaptı. Tiroid rahatsızlığı olanlar kolay hamile kalamazlar mı?

Bilmiyorum benim geçen seneki tahlillerimde herşey normal geçen ay yaptirdim yine çok düşük değeri.bir kere ye mahsusmu öyle çiki bilmiyorum.şimdi hastalanmayi bekliyorum.tekrarlaticam adetimin 3.günü hormon tahlillerimi.bu sefer t3 t4 bakilacak sadece tsh değil inş.iyi çikar.çünkü yoktu bende ailedede yok kardeşlerimde tiroit o yüzden çok şaşirdim

Merhaba ben de haşimato hipotiroidiyim 1.5 yılda yaklaşık 10 kılo aldım ailede hiçkimsede yok ben de tesadüfen öğrendim şimdi tiroidlerim normal sınırlarda haşimato olup ta normal değerlere dönmüş ve hamile olanlar var mı? ben hamile kalmak istiyorum yaklaşık 5 aydır olmuyo.Arkadaşlar benim durumumda olan var mı??

mrb arkadasım senin hastalığın hipertiroid internetten ara istersen böle senin hormonların çok çalışıyor bu da hamile kalmanı engeller. ben de tam tersi benim de troidim az çalışıyor amaşimdi normal seviyelere ulaştım kadın doğum doktorum beni çok ümitlendirdi bu konu da ama takma kafana iki aydır ben bu sorunu yaşıyorum ilaçlarımı kullandım tahlillerimi düzenli yaptırdım şimdi hamile kalmayı bekliyorum.inşallah dualarımız kabul olur..

merhaba canım benim değerlerim normaldi nodul için levotiren kullandım tsh değerim 0,02 ye düştü buda çok düşük bu değerler böyle kaldığı sürece hamile akalmssısn dedi doktor ihmal etme doktorol kontrolunde olman gerek

merhaba hanımlar..şu an moralim bozuk doktor türoitin az çalıştığını söyledi ve haftaya ulturoson verdi bu .hastalık hiç aklıma gelmemişti..adet düzensizliği için gitiim doktora ve 1 senedirde çok kilo aldım yemediğim halde ve çok hareketli olduğum halde.. şimdi sonuçları beklicem ....

arkadaşlar hepinize acil şifalar olsun.benim sadece tsh yüksek çıktı.t3 t4 normal dedi dr.ultrasonda küçük nödüller olduğunu söyledi.tsh ne kadar yüksekti sizin yani değerler neydi

arkadaşlar bende de var hipotiroit ve cok şükürler olsun diyorum o kadar kendimizi üzecek gibi kotu bir hastalık degil ki...ilacları doktorun soyledigi gibi kullandıgımız takdir de hicbir sorun olmaz...kilolar da verilir onemi yok kotu bir şey degil cok şükür... :)

bana bir kadın doğum uzmanı brde dahiliye dokyoru tahlil verdi,, ikisinde farklı..dahilenin yaptığı tahlilde.tsh.8.54..kadın dğumcunun yaptırdığı tahlilde..9.77.....serbest t41.8...serbstt3..2.77

merhaba arkadaşlar benim troidlerim az çalışıyormuş ben bide tüp bebek hastasıym bu yüzden tedavimi kestiler daha dün öğrendim benimde aşırı kilo alma ve ayaklarımda şişmeyle başladı kan tahlilindede tsh şım yüksek çıktı ne olacak şimdi bilmiyorum allah şifa versin hepimize

benim sadece 1 tiroid bezim durmuş oda 2 yıldır ilaç tedavisiyle çalışıyor ilk zamanlar çok zor geldi ilaç kullanmak her sabah kalkar kalkmaz ilaç içmek ama alıştım artık kontrollerime gidiyorum ömür boyu ilaç kullanacaksın dedi doktor napayım daha beter hastalıklar var tabi kilo alımı oldu biraz az yemek yememe rağmen doktorumla görüşücem tekrar allah hepimize şifa versin

slm aradaşlar herkeslere geçmiş olsun 3 senedir gebe kalamıyordum bugün yapılankan testlerinde triod hormonum düşük çıktı(0.009) doktor dahiliyee göürnmem gerektini söyledi ne kadar düşük bi fikrim yok yani troid hastasıyım diyecek kadar mı sorunlu bilemiyorum yarın bakılcak sonuları yazarım

Canım geçmiş olsunn
Malesef hipotiroid bende de var gerçekten de üzüntü tek sebebi...
bi snir krizi sonrasında olmuş bende ve malesef ömür boyu ilaç
kontrol gününü aksatmadan gitmek gerek çnkü gerçekten çok hassas bi hastalık bu eğer doz da bi problem olursa kemik erimesine kadar gidebiliyormuş... Dikkatli olmak gerek doktorum söylemişti bana da.

arkadaşlar bende 20 senedir hipotiroidi hastasıyım anlaşılması güç bir hastalık belirtilileri birçok başka hastalığa benziyor özellikle yorgunluk, hareketsizlik, deride pullaşma ve kabızlık. kim ''kabızım yorgunum acaba tiroid hastasımıyım'' derki.

bende bu hastalık anlaşılıncaya kadar konulmayan teşhis almadığım ilaç kalmadı gibi bişey üstelik daha 7 yaşındaydım.daha ozamanlar bu kadar tanınmış bi hastalık değildi tahlilleri bile heryer yapmıyordu.

ilacımı aldığım sürece çok iyiyim zaten ilaçların bi yan etkisi yok ve fiyatlarıda uygun ya alması güç ilaçlar olsalardı ya sadece günde ufak bi hap takviyesi ile tamamlanacak bi hastalık olmasaydı neolurdu? önceleri tabi küçükte olduğum için hem korkuyor hemde çok üzülüyordum niye bu hastalık bende diye.

hastalığımı bildiğim için hamile kalmak istediğimde tahlil yaptırıp ona göre ilaç kullandım ve iki seferindede sorun yaşamadan hamile kaldım çok şükür :CüvCüv: yine hamileyim ve daha fazla ilaç kullanıyorum bebeğinde ihtiyacı olduğu için.

hepinize geçmiş olsun demek isterim ama geçmez bu hastalık, ama onunla yaşamak çokta kötü birşey değil bence

hepinize sevgiler tiroid kardeşlerim :enbuyukkk:

herkese ıyı aksamlar...
bende 5 senedır tıroıd hastasıyım. hıpotıroıdım war. sabahları 1 adet tefor kullanıyorum. cok hızlı kılo alıyorum ne yesem resmen yarıyor. oyle de zor verıyorum kı... 6 ayın sonunda bende normal yollardan hamıle kaldım ama hamılelıgım boyunca sureklı kontrol altında olucakmısım tıroıd yuzunden. genel bı halsızlık ve zaman zaman asabıyet war uzerımde senelerdır. allah bıze ve butun sıfa dıleyenlere yardım etsın kızlar. omur boyu bı hastalıga baglı olmak zor. ama beterın beterı war tabı ne dıyelım bunada sukur:CüvCüv:

banada hipotroid teşhisi konalı yaklaşık 1.5 ay oldu.tsh degerim 100 dü.şu anda 27 ye düştü.10 kilo almıstım bunun 4 kilosunu 1 ayda verdim.gerçekten yaşadıgımı yeni yeni anlıyorum.ilacı ömür boyu kullanmak zorundayım ben şimdiden sıkıldım her gün ilaç almaktan..bunun baska bir yolunu bulamazlarmısenağlama

Selam arkadaşlar bende hipotrid hastasıyım 1 sene olucak ilaç kullanıyorum etrox(okunuyor sanırım) kullanıyorum. Hamileyken 25 kilo almıştım vermekte zorlanıyordum ve adet düzensizliğim vardı diyetsiyene gidince hastalığımı yaptırdığım testlerden öğrendim. şimdi vermem gereken 40 kilo var buda bende stres yapıyor 68-70 kiloydum önceden kendime dikkat ederdim şimdi durum böyle olunca stres de eksik olmuyor. geçen aktarda zayıflma ilaçlarına bakıyordum da tabi benimkullanmam hastalık sebebiyle doğdu değil ama aktar tiroit rahatsızlığım var diyimce TERE tohumunu balla karıştırıp sabahları içmemi önerdi aldım dünden beri içiyorum ilacımı aldıktan 30 dk sonra baalı tere tohumunu içiyorum Ender Sraçta sanırım tere tohumunu önermiş bil. aratırsanız karşınıza çıkar. tohumları havanda dövüyorum sonra bala katıp 1 çay kaşığı içiyorum.. faydasını görürüsem sizlerlede de paylaşırım herkeze geçmiş olsun...

Second Life Cedre adlı tabledi bu sitedeki reklamlar gördüm kullanan yada dr. danışanıız oldumu %100 ganati veriyorlar ama fikri olan varsa sevinirim...

kızlar benımde 6 ay once
trıod glandı boyutları normaldır
trıod parakımınde mınımal heterojenite
sag lobda buyuklugu 6*4,6mm
boyutlarında 3 hipoekoik nodül
gorunumler trıotle oncelıkle uyumlu klınık laboratuar korelasyonu onerılır denıldı
t47,26 tsh1,98 sonuclarım cıktı
6 ay sonra tekradan fılım cekmmız gerekıyor denıldı ama dr hastaneden ayrıldı ne yapcagımı bılemıyorum bı yardım edermısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…