• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid hastası olan var mı?

bende hypotroid hastasıydım. lise yıllarımda saçlarım çok dökülmeye başlamıştı. strese girmiştim. şapkasız dışarı çıkmamaya başlamıştım. bulunduğum şehirde cildiyeye ditmiştim. bana almanyuadan gelen bir ilaç verdi. 6 ay kullanacaksın hiç bırakmadan demişti. parfüm gibiydi saç diplerine sıkıyordun. hiçbir sonuç alamamıştık. hem çok pahalı hemde almanyadan gelmesi 1 ayı buluyordu ilaçta 15 günde bitiyordu. neyse ankaraya gitmiştim ablam ibni sina hastanesine götürdü. tahlillerde hypotroid çıktı. levetron başladım. ellerde titreme, sinir, kilo alma, tüylenme yapıyordu. ilk zamanlar 15 günde bir tahlil yaptırıyordum. ilacıma da ilk hafta çeyrek,2.hafta yarım,3. hafta 3/4 ve 4. haftadan sonrada 1 tane kullanmaya başlamıştım. 2005 yılına kadar test sıonuçlarım düzensizdi. bir inip bir çıkıyordu. 2005 ten sonra tamamen normale indi. geçen ay tekrar kontrol amacıyla test yaptırdım yine normal. ama ilacı ölene kadar kullanacağım. birkaç hafta unutsam içmeyi saçlarımdan anlıyorum. o yüzden sakın ola ilacı bırakmayın ve üzülmeyin bir süre sonra normale dönüyor.

hepinize geçmiş olsunarkadaşlar benimde boğazlarımda ağrı vardı tahlil yaptırdım genel cerrahide bişey çıkmadı doktor tiroid bezlerinde büyüme var dedi ama bazen ağrıyor vede az yesemde kilo alıyorum bende

Arkadaşlar geçenlerde tv.de bi dr.dan tiroit hastaları için bi formül duydum.Günde 3 defa yemeklerden 15 dk.önce 1 çorba kaşığı dolusu dere otunu yiyin,sadece 3 ay boyunca,dr.çoğu hastasının ömür boyu hap kullanmaktan kurtulduğunu söyledi bence denemeye değer...

benimde tsh degerim 16lardaydı 6 aydır tedavi görüyorum hamile kalınca kan tetsinde farkedildi ama kilo alıyordum ama saçlarım hiç dökülmedi hatat çok gürdür..
şimdi tsh degerim 2,5 falan bazen 1 e düşüyor..nasıl bir hastalık bend ebilmiyorum..
etrox kulanıyorum 100mg ben. günde 2 tane kahvaltıdan 45 dk önce.

SELAM BENDE HAŞİMATO HASTASIYIM. BU HASTALIĞIMIN TEŞHİSİ YENİ KONDU. BUNUN YANINDA GİZLİ ŞEKER DE ÇIKTI. ŞİMDİ İLAÇLARIMA BAŞLADIM. BAKALIM SONU HAYIRLI OLUR İNŞALLAH. :bbo:

evet benimde gizli sekerime bakildi ama bisey cikmadi ......
vucut yavas calistigi icin hasimatolularda seker hastaligi cikabiliyomus....
off ya bu ay kontrole gitmem lazim bakalim ne olucak.....:1no2:

merhabalar bende noduler guatr hastasıyım
levotıron kullanıyorum
13+2 haftalık hamıleyım ve acayıp sınırlı olmaya basladım. acaba hastalıktan dolayımı bılmıyorum, doktora gıtmeyı dusunuyorum. bebegıme umarım bırsey olmaz :nazar:

merhaba ben tıp öğrencisiyim.ilk başta hashimatu bayanlarda çok sık olan otoimmün bir hastalıktır.genelde hipotirodi birlikte olur.20 30 yaş arası belirti werir genelde.bayanlarda hipotiroidi warsa bu hastalık olup olmadığı araştılmalı.tsı antikorlarına bakmak gerekiyor.çünkü hashimatu hastalığında vücut kendi hücrelerini yabanci gibi algılıyor ve antikor salgılıyor.başka sorularınız olursa elimden geldiği kadar cewaplamaya çalışırım.sağlıklı günler dilerim...

Bir de ağrılı nodül ve ağrısız nodüller arasında farklar wardır.yani bize tiroid muayenesinde ağrılı mı ağrısız mı sıcak soğuk mu olduğuna bakın diyorlar.bence bu durumu doktorunuza bildirin.tedaviyi ona göre yönlendirirler.kendinize iyi bakın...

:çok üzgünüm: benim gögüslerimden bir kac aydir yesil renkte su ve süt karisimi bir sivi geliyor . Jinekologum gögüs kanseri riskine karsi test yapti allaha sükür temiz cikti. Troit bezlerimin buna sebebiyet verdigini söyledi. Eylülde randevum var bakalim troit doktorum ne diyecek. Troit hastasi arkadaslarim sizlerde böyle bir sorunla karsilastiniz mi ?Bende haşimato tirodi var ve troitlerim az calisiyor.

bende 1,5 senelik troid hastasıyım.adet düzensizliği sorunum vardı.ve aşırı kilo aldım.1,5sene önce bebğimi kaybettikten sonra ortaya çıktı.veilaç kullanmaya başladım.tefor kullanıyorum.bu sene nisan ayında 4,5 aylık bebeğimi kaybettim.çok şüükür ki bir kızım var.(allah anneliği tatmamı nasip etti)şu an gene adet görmüyorum ve hızla kilo alıyorum.aşırı sinir yapıyo.bu hafta içinde doktora gidecğim bakalım ilacta değişiklik yapar belki..
.hepimize geçmiş olsun...

bende cuma gunu ögrendim kızlar tıroid hastası oldugumu, baska şikayetten gittim dr. tahlil sonucunda tsh cok düşük cıktı.flim cekildim yarın sonucu alacagım ya cok korkuyorum ben biraz okudumda ömür boyu ilaç kullanımı felan yazmışsınız hiç bilgim yok benım ne yapacagım ben

kızlar benimde troid bezlerim çalışmıyor ve bende yeni öğrendim bebek için benim oranı düşürmem gerekiyor doktor doktor geziyorum ANNE olmak istiyourm ve olamayacağımı düşündükçe ağlıyorum üzülüyorum ve bu hastalığı tetikleyen şeyin stres ve üzüntü olduğunuda biliyorum ne olur tsh oranı yüskesk olup sonuçta bebeğini kucağına alan varsa bana msj.atsın kızlar korkuuyorummmmm ANNE OLMAK İSTİYORUM...

kızlar benimde troid bezlerim çalışmıyor ve bende yeni öğrendim bebek için benim oranı düşürmem gerekiyor doktor doktor geziyorum ANNE olmak istiyourm ve olamayacağımı düşündükçe ağlıyorum üzülüyorum ve bu hastalığı tetikleyen şeyin stres ve üzüntü olduğunuda biliyorum ne olur tsh oranı yüskesk olup sonuçta bebeğini kucağına alan varsa bana msj.atsın kızlar korkuuyorummmmm ANNE OLMAK İSTİYORUM...

slm bende bı tıroıd hastasıyım hemde en az 8 yıllık fakat ben bılelı ve tedavıye baslayalı 2 yıl oldu. 8 yıl once bı anda 15 kılo kaybıyla baslamıstı hıc farketmedık ve 2 yıl once vertıgo denılen yalancı bas donmesı ıle (gunde tam 12 saat suren) doktora gıttım ve ordan hormonların cok calıstıgını öğrendım. 2 yıldır her sabah bende ac karnına ılac ıcıp her 3 ayda bır doktora gıdıyorum. 3 yıllık evlıyım ve yaklasık 1 yıldır cocuk ıstıyoruz olmuyo. cok calısan hormonlar prolaktinimi yanı sut hormonumu yukseltmıs duzensız calısmasına sebep olmus ve beyınde adenom olusturmus. hangısıyle ugrasıcagımızı sasırdık tabı :) prolaktının 20 yı gecmemesı gerek 10-12 en ıyısı ama onu orda tutmak mumkun degıl neyse cenem dustu yıne :) uzun lafın kısası izmirlisin sanırım bende ızmırlıyım :) evlenınce buraya geldım.. ızmırde gercekten ıyı bı endokrın uzmanı bul ve 2. sıradada ıyı bı kadın dogumcu benım endokrıncı benı oyalaıp duruyo bu ay umıdım var olucak dıye :) bende sonunda bı kadın dogumcu buldum. ama bu kısı üreme endokrınolojısı ve ınfertılıte uzamanı yıne uzun lafın kısasa canım benım tıroıd hastasıysan ve cocuk ısteyıpte olmuyosa bence bır an once boyle bı doktor bul.. :) kolay gelsın ve sakın ama sakın stres yapıp kafana takma her dusunmende hormonlarının dengesı altust olur..

canım bende de hipotiroid var.dr kontrollerimi aksatmadım.ilaçlarımı düzenli kullandım.şimdi 2aylık bebeğim var.hamileyken her ay tsh kontrolü yaptırdım ilacın dozunu ona göre ayarladı dr. moralini yüksek tut.inşallah sen de bebeğini kucağına alırsın..

ben şuan 9 eylül üni. endokrin bölümünde tedavi görüyorum veeeeee çok sveindirici bir haber aldım çocuk istiyordum sizde biliyorsunuz bunun için TSH oranımı 2,5e indirmem gerekiyordu yoksa riskli idi perşembe günü aldığım sonucumda TSH değerim 2,45 :sm_cool: çok sevindim ama iyi bir kadın doğum doktoru bulmam gerekiyor canım hnaktar sende izmirlisin sanırım ve iyi bir kadın doğum uzmanı buldum demiştin banada bu doktorun adını verirmisin bende değerlendireyim çok çok teşekkür ederim arkadaşlar SİZLERİ ÇOK SEVİYORUMMMMMM ...

kızlar tıroıd hastası olanların tsh değerı kactı benım 4.43 dıger arkadaslara bakınca yuksek gıbı geldı dr tum hormonlara normal dedı ama adetlerım de duzensız kafam cok karısık ltfm yardım edın

merhaba bende yaklasık 1 ay once ogrendım hastalıgımı cok uzuldum ılk basta ama sımdı alıstım degrlerım cok yuksek cıkmıstı sımdı normale ındı ama sureklı ılac kullacagım canımı sıkanda sureklı dıyet halınde olmak zorunda kalmam yoksa kılo almaktan korkuyorum cok az bıle yesem kılo alıcam dıye korkuyorum buda psıkolojımı bozuyor omur boyu dıyet mı yapacagız arkadaslar

mrb senınkı yuksek degıl benım 20 cıktı sonucum sok oldum 1 ay sonra 4.60 cıktı ılac kullandım ve dıyet yaptım 1 ay ıcınde 5 kılo verdım 6 hafta sonra tekrar gıdecegım umarım yukselmez sakın uzulme senınkısı yuksek degıl ılac kullanırsan ve yemene dıkkat edersen ınecegını dusunuyorum

Arkadaşlar benim tsh dğerim 0.01 normal değerler 0.34 - 5.60 bu durumda benim tiroidim azmi çokmu çalişiyor bilen varsa yazsin ge.en gün öğrendim tiroit hastasi olduğumu ama daha tam konuşamadim doktorumla bilgisi olanlar lütfen cevap yazin adet olamiyorum 1 yildir bebek istiyoruz acaba sebebi bumu fsh 45 lerde tiroidmi sebep oluyor buna

Geçen seneki tahlil sonuçlarimda herşey normal bir senede tiroit olurmu.tiroit için free 4,t3,t4 bakilmasi gerekmezmi.sadece tsh ile tiroit var veya yok denilemez değilmi geçen sene hepsi normaldi benim tiroit yoktu.

Back