Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

ah canım üzülme hemen moralini bozma pek anlamam ama yüksek gibi gelmedi sen hemen endokrine veya nükleer tıp'a git gelişmeleri yazarsan sevinirim üzülme canım geçmiş olsun önemli olan erken teşhis

ah canım üzülme hemen moralini bozma pek anlamam ama yüksek gibi gelmedi sen hemen endokrine veya nükleer tıp'a git gelişmeleri yazarsan sevinirim üzülme canım geçmiş olsun önemli olan erken teşhis

tatlım dahiliye ye yönlendirdi doktor bakalım nolucak gelişmeleri yazarım inş

Benim de gözümde değişiklik olmuştu. Torbalanma, falan.göz doktorum dahileye gönderdi. Tiroid

tsh 1.12

t4 25.8( sınır 23.2 imiş)

tiroid u.s.g de tiroit normal boyutta izlendi...nodüller görünüm izlenmedi yazıyoırdu..tiroit fazla çalışıyor biraz dedi. 20 gün sonra tekrar gideceğim..ilaç olarak thyromazol verdi.

Yaaaa şimdi bende de guatr mı var. Doktora sordum senin anlayacağın şekilde tirot biraz fazla çalışıyr dedi . Başka bişey demedi . Moralim çok bozuk offffffffffff., gözüm garip oldu yaaaa. Torbalı, büyük ....hep böylemi kalacak...sizde de varmı böyle bir şikayet. Ilaç geçiirir mi acaba???*

tiroidin fazla çalışıyorsa hipertiroidsin yani bendensin
tedavin cevap verdiği sürece gözün normale girer hiç merak etme önemli olan göze vurmaması eğer yeni ise ilaçla düzelirsin hiç canını sıkma sıkıntı stres yok olmaması lazım ben 7 aydan beri tedavi görüyorum geçmiş olsun canım

teşekkürler. Sana da geçmiş olsun..inşallah ilaç fayda eder. Aynaya bakamıyorum. Offfff birde sıcağa tahamül edemiyorum. Ne zor bir sıkıntıymış

zaten belirtiler arasında sıcağa tahammülsüzlükde var ama bu herkesde olacak diye bişey yok zayıflama+kalp çarpıntısı en belirginleri tekrar geçmiş olsun

suaycim cok gecmis olsun ve tabiki herkese de! aynen ben de bu dertten muzdaribim benm de hiper gecen hafta cikti cok yeni ben de basladim ilaca. morelini bozma cnm gozlerin de duzelir gibi geliyor bana.
tedavisi olan bir durum o yuzden morelimizi bozmayalim zaten strese bagli oluyor genelde. kalp icin ilac verdi doktor bana tiroid duzene girene kadar zorluk cekmeyeyim diye bir hafta oldu olmadi kalp acisindan daha iyiyim. cok fenaydim son 1 aydir cok kuvvetli ve hizli carpiordu. titreme halsizlik fln hersey vardi. oncesini cok okuyamadim senin yazdiklarini ama sana da kalp icin bisiler yazdilar mi merak ettim cnm? :26:

Son düzenleme:

teşekkür ederim. Sanada geçmiş olsun...bende de halsizlik , yorgunluk vardı. Ama bana kalp için ilaç vermedi.sadece hpertirot için ilaç verdi.

bende şüpheleniyorum hipertiroiden...tiroit ve guatr aynı şey mi?....aşırı zayıfım...46 kg 1.67 boy...kilo alamıorum.iştah kaybı da var tireme agresiflik...endişe,kaygı(sebebsiz yere) vs....bide sigara da var .......nereye gitmem gerekiyo peki?

yanlış bilgi vermek istemem ama guatr tiroidin büyümüş hali yani tiroid vardır ama hani şişerya et beni olur(nodül)dür bilmem anlatabildim mi? sendeki belirtiler tiroidi andırıyo ama tahlil yaptırmanda fayda var

teşekkür ederim. Sanada geçmiş olsun...bende de halsizlik , yorgunluk vardı. Ama bana kalp için ilaç vermedi.sadece hpertirot için ilaç verdi.

tesekkur ederim su.aycim :) yorgunlugun yani sira kalbimde de hizli ve guclu atma buna bagli titreme var bende. surekli deil bu durum ama azicik bile yorulsam olabilior o yuzden tiroidim normale donene kdr kalbimimi yormamak icin verdi doktor. normalde kalbimde bi sorun yok ekg de cekildi normal cikti ama ara ara oluyor iste. neyse merak etmistim cok tesekkur ederim cevabin icin. herkesin semptonlari birebir ayni olmuyor tabi ki. hepimize gecmis olsun

yaaaa aslında birkaç gündür kalbim hızlı atıyor. titremem de var.. iş yapınca çabuk yoruluyorum. orucu zor tutuyorum. kontrolümde 10 eylülde daha.....tekrarmı gitsem acaba??

yaaaa aslında birkaç gündür kalbim hızlı atıyor. titremem de var.. iş yapınca çabuk yoruluyorum. orucu zor tutuyorum. kontrolümde 10 eylülde daha.....tekrarmı gitsem acaba??
ay cnm seni de efhamlandirmak istemedim insan kendini anliyor aslinda ben son zamanlarda kalp yuzunden cok rahatsiz olmaya baslamistim. 2 adim atsam yerinden cikacak gibi oluyordu. ilk basta daha hafif baslayip sonradan daha belirginlesti bu durum. birkac gun dene bakalim kendini istersen ama hemen endise etme. emin olmamakla beraber genel bir semptom sanirim bu kalp olayi. ama herkeste olacak diye birsey yok herhalde yanlis yonlendirmek istemem belki de az cok cogu hastada var ama cok rahatsizlik vermiyor ve ilac yazilcak kadar bi durum olmuyordur. sen de rahatsiz oluyorsan tabi doktorunla paylas. ilac duzenlemeye basladi diyebilirim bir hafta oncesine gore daha iyiyim bu acidan ama suan henuz sifirlamadi diyebilirim belki de cok yeni diyedir. bu arada kalp icin verdigi ilac beta blocker. trioidim duzelince birakicakmisim.

arkadaşım yanlış anlama ama oruç tutman sakıncalı olabilir ben baştan 9 gün tuttum doktorum tutma sana zarar çünkü yemeye yemeye bünye halsiz kalıp kalp çarpıntısı yapar dedi ben 38 kg kadar düştüm şimdi tedavi ile 46 kg oldum doktorum tutmamamı istedi keşke doktoruna sorsaydın geçmiş olsun

sen benim kalp çarpıntımı karşılıklı otursaydık da bi görseydin güm güm çıktı çıkacak benim kide tiroid tedavisi ile son buldu şuan hala tedavi görmekteyim

Son düzenleme:

merhabalar geçmiş olsun herkese
bu sayfaları okuyunca hem canım sıkıldı hem kafam biraz karıştı. bundan 10 sene önce troidle ilgili ilaç kullandım. sonraları anladım ki hipertiroidiymişim. sonra dr. geçtiğini söyledi ama sık sık kontrol için tahlili demişti ben ilaçtan bıktığım için çocukluk işte hiç tahlil yaptırmadım. geçen sene boynumda büyüme farkettiğim için dr.a gitmiştim bana normalden 10 kat hızlı çalıştığını söyledi. ilaç verdi propcyl ama kilo aldırdığı için bıraktım. önemsemedim.
algıda seçicilik heralde bu günlerde sürekli bu konu karşıma çıktı. güya bayramdan sonra hem guatr için hem de jinekologa gidip sağlıklı bir hamilelik geçirmeyi planlıyordum. son zamanlarda öğrendim ki tiroid hamile kalmayı engelliyor. kendime çook kızıyorum hem bu kadar eğitimli hem de nasıl bu kadar cahil olabirim diye. bayramdan sonrayı beklemeden yarın ilk işim dr.a gitmek olacak.
sizlere sorum arkadaşlar hamilelikten önce bu sıkıntıyı yaşayıp hamile kalmış olan, bu süreci yaşayan, ya da söylemek istemiyorum ama hamile kalamayan, kalmaya çalışan vs. vs. vs. var mı
yaşadıklarınızı paylaşın lütfeennnn

öncelikle geçmiş olsun,
keşke tedavinizi yarım bırakmasaydınız belkide bu sayfada bize akıl veren biri olurdunuz ama şu da var bu hastalık kansere dahi çevirse tedavisi mümkün hastalık, bak ben bu hastalık da 38 kilo'ya kadar düşmüş ve bir ay günde 6 tane propycil içtim,bütün tahlil ve tetkiklerden sonra atom tedavisi gördüm ve bende kalp çarpıntısı durdu zayıflamam durdu kendime güvenim geldi çok huzurluydum şuan da da öyle,biara levotiron içtim şimdi 1,5 aydan beri ilaç içmiyorum yani şimdilik,hala tedavim devam ediyor velhasıl hastanın hastalığının durumuna göre tedavi uygulanıp doktorun müsadesi ile hamile kalma şansın olabilir ama önce tedavi gerekir bunu da en iyi doktorun bilir ama bu sitede öyle bahsettiğiniz hastalarda var umarım sizde tez zamanda sağlığınıza kavuşur o elleri yumuk yumuk mislerden daha öte o cennet kokulu bebişinizi elinize alırsınız inşaallah geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…