Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

duanız çoookkk içten geldi teşekkür ederim amiiinnn isteyen herkese sağlıkla inş.
diyorum ya kızıyorum kendime çok cahilim bu atom olayından filan haberim bile yok. sabah ilk işim dr.a gitmek
benim tsh hormonlarım düşük ve işin garibi yıllarca ve halen iyotlu tuz kullanıyorum. ilkokuldayken dr.a gitmiştik başka bir sebepten o iyotlu tuz kullanımının önemini çook anlatmıştı. annem de o zamnadan beri iyotlu tuz kullanır. evlendim ben de devam hiç sorgulamadan
yine işin garibi ne lisede gittiğim dr. ne de geçen yıl gittiğim dr. beslenme ile ilgili hiç bir şey söylemedi. akşamdan beri sitelere bakıyorum, anladığım kadarıyla çok önemliymiş. geçen yıl bana propcyl verdi günde 4 ya da 5 adet alıyodum ( lisede levatiron kullanmıştım) ve bu ilacı kullanırken ben yine iyot olayına dikkat etmedim bilmediğim için. 1 ay arayla test yaptırdım hiç bir fark yoktu malesef nasısa faydası yok kilo aldırıyor zararı var diye bıraktım. ben de hiç bir kilo kaybı filan olmadı ama bunu anlamadım
dediğim gibi bismillah diyip sabah ilk işim dr.a gitmek. dahiliyeye gitmeliyim değilmi?:26::26::26:

ben mart ayından beri iyotsuz tuz kullanıyorum şuan halen yasak doktorun söylemiş olsaydı keşke zamanında

duam sonuna kadar içten buna emin olabilirsiniz inşaallah o günleri görürsünüz ben nükleer tıp a gidiyorum zaten bu işin uzmanı endokrin yahut nükleer tıp

Son düzenleme:
Herkese geçmiş olsun..

Yaa moralim çok bozuk. Gözüm iyice çöktü. şekli değişti. Herkes sana ne oldu diyor.. Altı çökük,torbalı,garip bişey oldu. Hele akşamları korkunç oluyor... Siz bu sorunu yaşadınızmı??

Yarın birde göz doktoruna gitsem..ne yapabilir ki BENİMDE DOKTOR TUZ KONUSUNDA BİŞEY SÖYLEMEDİ. ACABA TUZ MU GÖZLERİMİ ŞİŞİRİYOR? BANA BESLENME KONUSUNDA BİLGİ VERMEDİ.İYOTLU TUZ KULLANIYORDUM BEN...

Son düzenleme:

bende ilk tiroid tedavisine gittiğimde doktor yüzüme baktı sanki tiroid gözüne vurmuş dedi beni egzoftalmi yani göze vurup vurmadığı ile ilgili tahlil için özel bi hastahane'ye gönderdi baktılar hiç bişey yok o zaman gözümde göz altı şişliği yoktu sonra geçen ay gözüm sanki yukarı bakamıyorum kısıtlama var gibi birde altı şişti ben hiç vakit kaybetmeden göz doktoruna yine gittim acaba tiroid mi vurdu diye yok yine bişey yok doktor bey dedim yukarı doğru bakamıyorum baktığım zaman sanki yasak var gibi çok kötüydü sonra allerjen olduğunu bahar mevsiminden kaynaklandığını birde gözünün ürettiği ufak bi iltihap var ama önemli değil dedi 2 tane damla verdi kısıtlama geçti gözüm artık rahattı ama ordaki şişlik geçmedi gitsem bişey yok diyecek eminim bende doğal çözüm arıyorum artık

Son düzenleme:

belkide mikrop kapmıştır canım hemen moral bozmaya gerek yok ama doktoruna iyotlu tuz olayını mutlaka sor unutmuş olabilir telefonu varsa bile sor

merhaba selam herkese
şimdi dr.dan geliyorum daha üstümü çıkarmadan pc.nin başına oturdum size haber vermeye.
kasım ayında 10 kat daha hızlı çalışan hormonlarım 1 ay ilaç kullanmama rağmen hiç bi fark göstermemmişti. bugünkü tahliller temiz çıktı hatta tsh tam tarsi accık yükselmiş ama bütün bunlar kendi kendine oldu anlamadım.
tahlili isteyen dr. amaliyata girdiği için gösteremedim. dahiliye baktı normal dedi. tiroidit varmış (tiroid hormonlarının iltihaplanmasıymış nası bişi se artık)
ama her an değişkenlik gösterebilir dedi hatta hamilelik olursa fırlayabilirmiş. onun için devamlı tahlil
inş. sizlerde hayırlı haberler alırsınız

ooohh çok güzel haberler bunlar o zaman kendine bi doktor bul ve düzenli bi şekilde seni takip etsin ve hamile kalırsan dahi seni gözlemler hadi bakalım bide sağlıklı hamilelik haberi verip sağ salim doğurdun mu allahın izni ile tamam hadi geçmiş olsun

sen benim kalp çarpıntımı karşılıklı otursaydık da bi görseydin güm güm çıktı çıkacak benim kide tiroid tedavisi ile son buldu şuan hala tedavi görmekteyim

ay hayatim bilmem mi benm de disardan gorulur ve duyulur sekilde atiyor esim annem sasiriyorlar tum vucudum atiyor resmen carpinti baslayinca
cok cok gecmis olsun sana da cnm cok sevindim gelisme olmasina umarim benm de gecer henuz cok yeni basladim tedaviye. acikcasi benm en buyuk sikayetim kalp suan kilo halsizlik gectim kalp cok yoruyor suan ilac biraz duzenledi ama gene bile hic bisi yapmiorken muhabbet ederken yorulup nefessiz kaliorm kalbim baslio ama senin bunu yazman morel oldu baya demek ki duzeleniyor cidden:)) tesekkurler!

çok sağol canım evet tamamen durdu ama ben kalp için ayrı ilaç içmedim doktorum tedaviye başladı baya bi zaman sonra geçti inşaallah senin kide geçer şimdi de kilo almaya çalışıyorum

çoooooooooooook teşekkür ederim inş. daha zaman var hayırlı zamanda hayırlısıyla inş. hem de herkeseeeee nasip etsin Rabbim
evet sık sık hastaneye gitmrm lazım. O'na sığınıca gerisi öyle güzel geliyor kii

çok sağol canım evet tamamen durdu ama ben kalp için ayrı ilaç içmedim doktorum tedaviye başladı baya bi zaman sonra geçti inşaallah senin kide geçer şimdi de kilo almaya çalışıyorum

cnm cok cok sevindim guzel haberler morel oluyor darisi basimiza :)

salı gunu kuraj oldum hamılelıgımde 1hafta gecmıştı reglım tıroıt yaptırdım test tsh 2-93 selbestt3:3-70 selbestt4: 1.47 test sonucum kurtaj bıttıkten sonra hemsıre esıme tıroıt baktırsın demış benı bebegım de 7 haftalık karnımda ölmüştu sızce normal degılmı bu degerler bılgı verın lufen neden baktırmama ıstenmış bu arada cok üşürum elım ayagım buz gıb olur sac dokulmem var cobukta sınırlenırımm

canım çok geçmiş olsun rabbim başka birşey vermesin,evet sanki tiroidin yüksek gibi ama yeni de olabilir sen bence hiiiç vakit kaybetmeden biran önce doktora git sonra ya sakın gelmez bir hastalık ben yine araştırayım ama en iyisi doktora görünmen zayıfmısın kalp çarpıntın var mı sinirli olduğunu yazmışsın zaten saç dökülmesi olur ama ille de tiroitsin diye bişey yok saç dökülmen vitaminle de alakası olabilir yani bizim sana söyleyeceğimiz şeyler hep olabilirden ibaret olur sen biran önce doktora git canım gelişmeleri de burdan bizimle paylaşırmısın şimdiden geçmiş olsun inşaallah endişe edecek bi durum yoktur moral bozmak yok

canım bır bakıver doktor ıyı dedı ama ne bıleyım anlamadım hamıleyken esım cok usuyor demış beı doktora doktorda troıt baktırsın demış ben baktırdıydım ıyı demıştı hasbı allah dedım tsh ve t3 t4 baktırdım başka varmı troıytle ılgılı bısey varsa dahılıyemı bakıyor tabıkı gelısmelerımı bıldırım be yenıyım ınsallah guzel dostluklar guzel gunler paylaşirız bayram sonrası gıdıcem bıraz kafam rahat olsun ıstıyorum salı gunu kurtaj olduydum ondan

ne demek canım aramıza hoşgeldin ben de çekiyorum bu illetten 8 aydır nerdeyse bende olabildiğince kim olursa olsun yardımcı olmaya çalışıyorum tsh t3 t4 bunları normalde yapıyorlar eğer bir doktora gitmek istersen nükleer tıp veya endokrine gitmen lazım onlar bu işin uzmanı onlar eğer kısa zamanda bişey bulamazsam kendi doktoruma sorarım bu sonuçlar ne demek diye ama sende tedbiri elden bırakma ne kadar erken gidersen o kadar iyi olur ben şu anda evde değilim başka bir yerdeyimkusura bakma geç yazabilirim kendine iyi bak geçmiş olsun

hoşbulduk canım ben bu tahlılı hamıleyken yaptırmıstım reglım 1 hafta kadar gecmış tı yanı ve düşük yaşadım 7 haftalarda bun dan 2 sene oncede aynı durumda düşük yaaşadım üşüme tıtreme sınırlılık yokus ve merdıven cıkmada zorluk uykuya gdememe uykum var ama uyuyamıyorum gece kuşu oldum cok da sınırlenıyorum bır araştırırısan sebvınırım tsh 2 ,93 serbest t3:3.70 serbest t4.: 1.47 benım hangısı yuksek gozukuyor tsh normal duzey 1 bucukmu olması lazım acaba

slm herkse bende guatr ameliyetı oldum ve bir aydır acayip bir çarpıntı nefes darlığı var hapı dozu fazla gelmiş tsh 0.01 çıktı dozu azalttık ama çarpıntılarım hala geçti sayılmaz bu çarpıntılar kalp krizine yol açar mı ki bi akşam acillik oldum ve 140 nabız vardı acaba hapın etkisi ne kadar sürede ortaya çıkar çünkü çarpıntılar beni çok yoruyor (((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…