merhabalar... benim de nodüller görüldü ultrasonda ancak kan testinden sonra herşey normal değerler içinde çıktı. dr bişey yapmaya gerek yok her şey normal sadece arada bir kontrol gerekecek dedi.
ama
benim vücut ısım hep yüksek, eşim falan dokunduğunda "ne kadar sıcaksın ateşin var" falan diyor, sıcağı hiç sevmiyorum, terliyorum... nedeni ya da çaresini bilen var mı(((((((
vücut ısının sıcak olması belki başka nedeni olabilir hangi doktora gittin canım sen bu işin uzmanları olan nükleer tıp veya endokrine gitsen daha iyi olur inşaallah bişeyin yoktur
teşekkürler cnm cevabın için. ben zaten diyabet hastasıyım, doktorum da endokrinolog haliyle. ona gitmiştim. ama ateş mevzusunu söylemedim, nette araştırırken tiroidle ilgili ateş kelimeleri de geçiyordu, böyle tecrübesi olan varsa diye sordum. dediğin gibi başka nedeni olabilir...
merhabalar... benim de nodüller görüldü ultrasonda ancak kan testinden sonra herşey normal değerler içinde çıktı. dr bişey yapmaya gerek yok her şey normal sadece arada bir kontrol gerekecek dedi.
ama
benim vücut ısım hep yüksek, eşim falan dokunduğunda "ne kadar sıcaksın ateşin var" falan diyor, sıcağı hiç sevmiyorum, terliyorum... nedeni ya da çaresini bilen var mı((((((([/QU
merhabe troid hastalarında bu sıcak basma olayı genelde görülür aynen bende kışın evde şortlarla dolaşan elimden gelse sokağa çıplak çıkacağımtöbe töbe hele yazın foşur foşur terliyorum ilk hastalığın başlangıçlarında daha fazla terliyordum ve çokda fazla su içiyordum zamanla sanırım ilacın dozu oturunca ateş basmaları azaldı ama hala bendede oluyor ama zayıfladıkça ateş basmalarıda azalıyor arkadaşım geçmişler olsun
çok teşekkür ederim iclal31,
ama ben tiroid hastasıu da değilim, ölçümlerim yapıldı ama norml çıktı kan testlerim, nodül varmış ufacık ama önemli mi bilemiyorum... Kilom da 48 :) çözemedim ben bu işi. Bi dr a gideyim bari ... Size de geçmişler olsun,anlayabiliyorum aynı durumları yaşıyorum çünkü :)))
selam arkadaşlar bende yıllar önce tanıştım bu menem hastalıkla iki kere ameliyat oldum ikincisinde tamamı alındığı için ömür boyu ilaç içecek olanlardanım..bu ay ki tahlilimde tsh yüksek çıktı yine ama hiç aksatmadan içiyorum..benim gibi olan herkese acil şifalar dilerim..umarım kimse benim ilk teşhis konduğunda olduğu gibi greves hastalığınada tutulmaz (bende tabi ki.)çünkü bazı insanlar gerçekten vicdansızca hastalığınızdan kaynaklanan gözlerinizle alay edebiliyor ben bunları yaşadım malesef..yolda yürümek bile istemiyordum insanların o hastalıklı ya bak der gibi yüzüme bakışlarını hatırladıkça hala içim acıyorrrrrrrrrr..graves hastalığı yüzünden gözlerim dışarı fırlamıştı daha sonra biri büyük biri küçük olmuştu gözlerimin neyse ki şükür ikinci ameliyatımdan sonra gözlerim geçti ama hala korkuyorum bu ayki değerlerimde biraz yüksek çıktı ya yenide gözlerim öyle olursa diye çokkkkkk korkuyorummmmmmmmmm:26:allahım korusun benide benim gibi bu hastalıkla mücadele edenleride..
inşallah iclal31, senin de sıkıntıların geçer umarım,sağlıklı oluruz hepimiz :)
melnes, lütfen üzülme, iclal arkadaşımız çok doğru söylemiş, insanız bakarız, böyle hastalığa yakalanmış birini ben de hiç görmedim, görünce de merak ya bakılır, ama söz söyleme hakkı yok tabi kimsenin, söyledilerse bile şaşkınlıklarına cahilliklerine ver, her gün karşısına çıkmıyor insanın greves hastası biri... Takma boşveeer ben de insülin kullanıyorum zırt pırt iğne çıkarıp yapıyorum, restoranda falan bakıyor herkes, napıyor bu uyuşturucu mu alıyor diye :)))bana da pompa takılacak inş, artık üzerimde elektronik cihazla dolaşıcam :) bulunduğum şehirde 400 bin kişide 41. Kişi olucam düşün artık, ne kadar azınlıktayım :)
allah hepimize sağlık versin, daha beterini de göstermesin....
Prof. Dr. Ahmet Maranki Tavsiyeli Tiroid için Faydalı Ceviz Kürü:
bu kürü uyguladınız mı ?
selam arkadaşlar.tsh yüksekti.geçen ay troid yetmezliğinden ilaca başlamıştım.en az dozdaki ilacın çeyreği ile başlamıştım.bugün doktora gittim.tsh ım ilaca rağmen yükselmiş ama asıl şaşırtıcı tarafı t3 de yüksek.bu nasıl oluyor anlamıyorum ki.t3 yükseldiğine göre ilaç çok gelmiş desem tsh da yükselmiş.bütün moralim bozuldu.doktor bu ay ilaç içme bakalım ne olacak dedi ama ben deneme tahtası mıyım anlamadım ki.Buna benzer (aynı anda tsh ve T3 yüksek olan ) varnı?
lütfen acil yardım bekliyrum kızlarr.
canım öncelikle geçmiş olsun,
bende senin gibi tiroid hastasıyım 7 aydan beri tedavi görüyorum benimkisi hipertiroid yani seninkisinin tersi bende aşırı derece de hipertiroid olmuştum 1 ay ilaç tedavisi gördüm propycil içiyordum günde 6 tane böyle 1 ay içtim ardın düşük dozda atom aldım bu zamanı evde geçirdim atomdan sonra günde 2 ye düştü çok şükür 20 günde bir kontrole gidiyordum değerlerim iyi idi sonra doktorum 1 ay sonra gel dedi, bu sefer tsh bi yükseldi ilaçtan, acilen levotiron'a başladım önce yarım dı sonra 2 ye çıkardı sonra bir buçuk verdi yine ilacı çok almıştım bu seferde tsh düşüktü derken 10 gün sonra gel dedi gittim ilacı kesmiştim doktorum ilaç kullanmadığım halde süper dedi ve geçen gün yine gittim sonuç yine süperdi tsh normale dönmeye başladı gibi:92::92: şimdi yine ilaç vermedi bayramdan sonra gel dedi şuan çok iyiyim yanlız iyotsuz tuz'a devam.
velhasıl seninkide ilaçtan olabilir doktorlarda zırt pırt tahlil isteyemezki yani bugün yaptır 2 gün sonra yine yaptır o da zor inşaallah rabbim seni ve tüm hastaları sağlık ve sıhhate kavuştursun şu mübarek ramazan ayı hürmetine