- 28 Ağustos 2009
- 7.303
- 20
herkese selamlar ve hayırlı ramazanlar... ben 21 yaşındayım ve çocukluğumdan beri kiloluyum... üniversite'den bu sene mezun oldum ve işe güce başlamadan bu kilo olayını halletmeye karar verdim bunun için diyetisyene gittim... gerekli kan tahlilleri flan derken TSH değerim 4,6 çıktı... doktor üst sınıra yakın olması ve kilolu olmam nedeniyle daha detaylı kan tahlilleri ve ultrason istedi... kan tahlilinde anti TPO diye bir şeye baktı :) o da normal çıktı 37.5 muş... ama ultrasonda tiroidimde nodül ve büyüme olduğu ortaya çıktı... velhasıl sonuçları alıp doktora gittim ve bana tiroidin biraz büyümüş bunun için ve nodül için levotiron kullanacaksın günde yarım dedi... malum doktorların başı kalabalık olduğu için çok bilgilendirmesini isteyemedim...
1.5 ay oluyo levotiron kullanıyorum... her gün internetten bununla ilgili şeyler okuyorum hem moralim çok bozuldu hem de kafam çok karıştı... evet kiloluyum ama hipotirodi'nin çoğu özelliğini taşımıyo gibiyim adet düzensizliği ve benzeri gibi belirtiler yok bende çok şükür gerçi TSH değerim üst sınıra yakın çıktı ama neyse :) bir de doktor tiroidin büyümüş dediği için kafam karıştı şimdi ben guatr hastasıyım desem kullandığım ilaç hipotirodi ilacı yok hipotirodiyim desem onu da anlamadım... acayip moralim bozuldu yaa daha bekarım çocuk olmama meselesi flan ya da nodüllerde ki kanser olasılığı flan yok tüylenme yok saç dökülmesi çok kafama takmaya başladım... bende bunların hiçbiri olmadı şimdilik çok şükür ama çok çok çok korkuyorum... bi bilginiz var mı? üzgünüm çok uzattım ama acilen moral depolamaya ihtiyacım var...
Canım öncelikle geçmiş olsun bende troidimin yüksek olduğunu şans eseri öğrenelerdenim fakat başka bir yerde daha yaptırdığım kan tahlilinde troidimin kendiliğinden düzene girdiğini normal olduğunu doktorum tesbit etti.ilk duyduğumda benimde moralim bozuldu ama bakalım bir ay sonra yine tahlil yaptırmaya gidicem.seninki sanırım az çalışanı.kilo ve kısırlığa yol açtığını duydum fakat başka bir yere daha doktora gözük derim.çünkü değerlerin daha farklıda çıkabilir.ayrıca bu kadar kafana takma benimde troidim çok çalışıyor çok zayıf olmam lazım ama normal kilodayım hatta bu ramazan biraz göbeciklendim.kaydirigubbakcemile3 kafana takıp moralini hiç bozma ama ihmalde etme ist olsan sana hastane önerirdim ama maalesef ankaradasın.az çalışmasını iyot eksikliğinede bağlıyorlar zaten troid guatra bağlıdır. banada guaatr ultrasonu çektiler ama büyütülecek kadar bişeyim çıkmadı.guatrda ihmal etmemelisin ilerleyen guatrlarda ameliyat gerektiriyor çünkü.Umarım seninde düzene girer.Sağlıcakla kal canım..:Saruboceq: