Kızlar ben de bugün multi nodül guatr teşhisi konulmuş olarak yazıyorum.Bilmiyorum doğru yerde miyim topik olarak.Benim t3,t4,tsh değerlerimde herhangi bir sapma yok ne zaman ölçtürürsem de..Bende ses kısıklığı ve boğazımda dolgunluk vardı.Bir de babamda uzun süredir nodül olduğundan ben de şüphelendim.Doktora gittik.Şikayetlerimi anlattım.Tiroid hormonlarına bakmamız lazım dedi.Ben de zaten ferritin eksikliği için ayda bir tahlil yaptırıyordum hepsinde de neredeyse tiroide bakılmış.Onları yanıma almıştım,gösterdim.Hatta sonuncusu çok yakın zaman içinde yaptırılmış.O zaman gerek yok,ultrasonla bakayım dedi genel cerrahi uzmanı..Ultrason sonucu elimde yazanlar şöyle.sağ:12 mm,11 mm sol:12 mm,08mm büyüklüğünde nodüller olduğu yazıyor..Tiroid sintigrafisi gerekiyormuş kaşeledi falan kağıda yazıp ama bulunduğum ilçede bakılmıyor büyük araştırma hastanesine gidicez.Ona göre tedaviye başlanır dedi.Yarın da emin olmak için radyoloji doktoruna gidicez devlet hastanesine.
Kızlar benim merak ettiğim böyle t3,t4,tsh normal sınırlarda olup nodülü olanların hastalığı hangi aşamada oluyor.Babamın da tiroid hormonları normaldi tahlillerde ama onun da nodülleri vardı doktor ilaç verdi isim vermeyim de tiroksin hormonu dersem bilirsiniz...Benim de ona benzer bir tür olmalı.Canım çok sıkıldı bugün gerçekten.Doktor stres büyütebilir dedi...