Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

ya kızlar bu sayfa cok yalnızzz:) aranıza yenı katıldım 4 dusugum var malesef ve tahlıller sonucunda tsh yuksek cıktı sımdı dr gıdıp bununla ılgılı konusacagım bakalım ne olacak rabbım yardımcımız olsunnn

geçmiş olsun
kaç çıkıyodu tsh ın çok mu yüksekti

selam kızlar bende hipertroidi hastasıyım..sağ ve solda olmak üzere 3,5mm ve 5 mmlik nodülüm var..1,5 ay ilaç kullanıp kontrole gidip usg çektirecem büyüyüp büyümediğine bakılacak.işallah ilaç fayda ederde ameliyat olmam..hepinize çok geçmiş olsun..

arkadaşlar iyi geceler ben bekarım.hipotroit hastasıyım bu gün gazetelerde okudum çocuğum olursa zeka geriliği falan olurmuş ilacımı hergün alıyorum değerlerim normal benim gibi olup bebeği olan varmı daha evlenmedim ama insan nede olsa korkuyor.allah herkese şifa versin ben ömür boyu ilacımı yarım kullanmak zorundaymışım.

olleeeeeey
çok şükür :Saruboceq:
5.5 la başladım tedaviye şuan tsh ım 2.49 olmuş
tabi hapa devam
olsun ama düşmüş ya bi şikayetim de yok kilolar dışında tabii...
fatma kutlarım seni inş tamamen değeler normale döner ..
arkadaşlar iyi geceler ben bekarım.hipotroit hastasıyım bu gün gazetelerde okudum çocuğum olursa zeka geriliği falan olurmuş ilacımı hergün alıyorum değerlerim normal benim gibi olup bebeği olan varmı daha evlenmedim ama insan nede olsa korkuyor.allah herkese şifa versin ben ömür boyu ilacımı yarım kullanmak zorundaymışım.

t.u.l.a.y.korkma derim benim arkadaşım bilmeden ikiz bebek doğurdu ,tamam çocuklarda hafirden guatr var ama ciddi değil dedi dr.. sende sürekli dr kontrolunde olursun hamile kalmadan değerlerini takip eder dr sana hamile kalacağın zamanı söyler..çok geçmiş olsun..

selam arkadaşlar.bende 3ay önce yaptırdığım talillerde 8tane nodülüm olduğunu öğrendim.aslında bi tek tsh değerim yüksekti o da 4.2falandı.ama düzenli olmasada dereotuna devam ettim bu ay gittiğim kontrollerde tsh 3.5a düşmüştü.dr bile ilaç mı kullandın dedi.gerçekten işe yarıyormuş yani:)
ama bu sefer de pth değerim yüksek çıktı epeyce ve d vitamini değerim çok düşük çıktı.aranızda böyle olan var mı?gerçi burda hiçbir soru cevap bulmuyor ama belki bu bulur:)
hepimize geçmiş olsun umarım çok iyi sonuçlar paylaşırız..

mrb canım bende inş. yarraı olur 1 ay sonra kontrole gideceğim...sen bu ilacı nezamanlar alıyosun aç mı tok mu aldın ve faydasını gördünmü.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar ben yeniyim 2 ay önce yürüyememe ve halsizlik problemim için dahileye gittim ozaman bu müzmin hastalıkta tanıştım haşemato. tsh:11,62 hemoglabin 7.9 ve ilaç kullanıyorum. bugün kontrolüm vardı değerlerim tsh:10,02 hemoglabin 12 ama cayip derecede saç dökülmem var dermatologa gitim arkasından yapacak birşey yok hastalığınla ilgili dedi doktoruunla görüş tekrar dedi ama doktorum izine çıkmıştı.bakalım pazartesi gidicem ne olacak euthyrox kullanıyorum günde 1 tane belki ilaçımı değiştirir.ve allaha şükür bende kilo alma yok tam tersi kilo kaybım var.ama aşırı sinirliliğim de var.allah hepimize sağlık versin.

Kızlar ben de bugün multi nodül guatr teşhisi konulmuş olarak yazıyorum.Bilmiyorum doğru yerde miyim topik olarak.Benim t3,t4,tsh değerlerimde herhangi bir sapma yok ne zaman ölçtürürsem de..Bende ses kısıklığı ve boğazımda dolgunluk vardı.Bir de babamda uzun süredir nodül olduğundan ben de şüphelendim.Doktora gittik.Şikayetlerimi anlattım.Tiroid hormonlarına bakmamız lazım dedi.Ben de zaten ferritin eksikliği için ayda bir tahlil yaptırıyordum hepsinde de neredeyse tiroide bakılmış.Onları yanıma almıştım,gösterdim.Hatta sonuncusu çok yakın zaman içinde yaptırılmış.O zaman gerek yok,ultrasonla bakayım dedi genel cerrahi uzmanı..Ultrason sonucu elimde yazanlar şöyle.sağ:12 mm,11 mm sol:12 mm,08mm büyüklüğünde nodüller olduğu yazıyor..Tiroid sintigrafisi gerekiyormuş kaşeledi falan kağıda yazıp ama bulunduğum ilçede bakılmıyor büyük araştırma hastanesine gidicez.Ona göre tedaviye başlanır dedi.Yarın da emin olmak için radyoloji doktoruna gidicez devlet hastanesine.
Kızlar benim merak ettiğim böyle t3,t4,tsh normal sınırlarda olup nodülü olanların hastalığı hangi aşamada oluyor.Babamın da tiroid hormonları normaldi tahlillerde ama onun da nodülleri vardı doktor ilaç verdi isim vermeyim de tiroksin hormonu dersem bilirsiniz...Benim de ona benzer bir tür olmalı.Canım çok sıkıldı bugün gerçekten.Doktor stres büyütebilir dedi...

iyotlu,iyotsuz tuz...............ben hipo troidi hastasıyım 3 hafta önce kan tahlilleimde tsh ım5.1 çıktı dr sadece euthyrox adında bi iaç kullnıyorum günde bitane. şimdi merak ettiğim burda okuduğum bazı yazılarda iyotsuz tuz kullanmamız gerektiği yazıyor neden dr bizi bu konular hakkında bilgilendirmiyorlar iyotlu tuz içtiğimiz ilacın etkisini azaltıyormuş benim bu konuda bi bilgim yoktu ben hep iyotlu tuz kullnıyorum bu gün tekrar kan tahlili verdim inş bi zararı olmamıştır. ayrıca ben tüp bebek hastasıyım daha dikkatli olunması gerekiyor ve bunuda biliyorlar biz zaamnakarşıda yarışıyoruz sonuçta ne kadar çabuk hormanlar normale dönerse tedavimiz çabuk oluyor.

iyotlu,iyotsuz tuz...............ben hipo troidi hastasıyım 3 hafta önce kan tahlilleimde tsh ım5.1 çıktı dr sadece euthyrox adında bi iaç kullnıyorum günde bitane. şimdi merak ettiğim burda okuduğum bazı yazılarda iyotsuz tuz kullanmamız gerektiği yazıyor neden dr bizi bu konular hakkında bilgilendirmiyorlar iyotlu tuz içtiğimiz ilacın etkisini azaltıyormuş benim bu konuda bi bilgim yoktu ben hep iyotlu tuz kullnıyorum bu gün tekrar kan tahlili verdim inş bi zararı olmamıştır. ayrıca ben tüp bebek hastasıyım daha dikkatli olunması gerekiyor ve bunuda biliyorlar biz zaamnakarşıda yarışıyoruz sonuçta ne kadar çabuk hormanlar normale dönerse tedavimiz çabuk oluyor.

canım hipoda doktorum bana herşey serbest dedi. hatta tuz olayına bil ebişey demedi. ben de hipo hastasıyım ve tüp bebeğe başlayacağım.hormonlar ilaçla bir ayda düzene girer.

sende herangi bi rahatsızlığa yol açtımı? benim ayaklarım çok şişiyo ya birde dizlerim çok feci ağrıyo merdiven inip çıkamıyorum dizimi bükemiyorum acaba bu sorunlar ondan mı kaynaklanıyor

kızlar bende troid ten ameılıyat oldum 2 3 sene oluyor devamlı leverton kullanıyorum trıod bezım yuzde 90 alındı yuzde 10 la yasıyorum ve gayet saglıklıyım ıstedıgınız konuda yardımcı olabılırm

arkadaşlar hepimize geçmiş olsun ben ömür boyu ilaç kullanacağım tiroid hormonum biri çalışmıyor ilk zamanlar çok ağladım çok üzüldüm alıştım artık 2 sene oldu acaba ilaçtan başka tedavisi yokmu ömür boyu ilaç içmek istemiyorum

arkadaşlar hepimize geçmiş olsun ben ömür boyu ilaç kullanacağım tiroid hormonum biri çalışmıyor ilk zamanlar çok ağladım çok üzüldüm alıştım artık 2 sene oldu acaba ilaçtan başka tedavisi yokmu ömür boyu ilaç içmek istemiyorum

canım malesef başka çaresi yok. o ilacı hep içmek zorundayız. bende doktorlara falan sordum ama onlar çok basit bi hastalık sadece hap içeceksiniz dedi. ama ilk zamanlar çok unuttum. gıcık bi durum ama sanırım buna da alışıyoruz...

Ben de hipo-yum. Tuz konusunda ya da yiyecekler konusunda bununla ilgili bir kısıtlama yok bana da. Ama ilacı düzenli kullanmam gerekiyor.

canım malesef başka çaresi yok. o ilacı hep içmek zorundayız. bende doktorlara falan sordum ama onlar çok basit bi hastalık sadece hap içeceksiniz dedi. ama ilk zamanlar çok unuttum. gıcık bi durum ama sanırım buna da alışıyoruz...

İlk 1 yıl belki de tam hatırlayamıyorum bir türlü alışamamıştım ben de. ÇAreyi her sabah kalkma saatimden 1 dakka sonrasına "ilacını al" yazılı not alarmı kurmakla buldum. Bir süre böyle aldım, sonra nota bakmadan da otomatikleştim resmen. Gözler kapalı gidip ilacı alıyorum. Benim dr.um çok ümitsiz konuşmuyor. Gerek kalmazsa kullanmazsınız, vücudun ne yapacağını ileride bilemeyiz diyor. :Saruboceq:

Ben de hipo-yum. Tuz konusunda ya da yiyecekler konusunda bununla ilgili bir kısıtlama yok bana da. Ama ilacı düzenli kullanmam gerekiyor.

İlk 1 yıl belki de tam hatırlayamıyorum bir türlü alışamamıştım ben de. ÇAreyi her sabah kalkma saatimden 1 dakka sonrasına "ilacını al" yazılı not alarmı kurmakla buldum. Bir süre böyle aldım, sonra nota bakmadan da otomatikleştim resmen. Gözler kapalı gidip ilacı alıyorum. Benim dr.um çok ümitsiz konuşmuyor. Gerek kalmazsa kullanmazsınız, vücudun ne yapacağını ileride bilemeyiz diyor. :Saruboceq:

canım senin doktor süper miş. ne kadar ılımlı konuşmuş.. bence de belki düzelir. ben de artık unutmamaya başladım. yatarken başucuma su ve ilacımı koyuyorum:)))

merabalar. hipotiroid teshisi konalı bir hafta oldu.tsh degerim 100 çıktı.bu deger ne zaman normale düşer.ayrıca hipotiroidin hamile kalmaya etkisi nedir ? yani ben şimdi bu durumda hamile kalabilir miyim?

X